Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Türkiye'de kombi tesisatı ile uğraşan bir usta Amerika'da rahatça iş bulabilir mi? Kendi işini yapabilir mi? Kombi işi oralarda nasıl ilerliyor ev ısıtmaları nasıl oluyor? Kısaca Türkiye'den kombi ustası olarak çıksam gelsem geçinebilir miyim?
Türkiye'de iyi kazandırır, ben Amerika kısmını merak ediyorum.
-
Klima Santrali Ustası Aranıyor
Klima santrallerinin üretim, montaj, kesim, büküm ve kaynak operasyonlarında aktif görev almak Arıza tespiti ve giderme işlemlerini yürütmek Proje ve teknik çizimlere uygun şekilde çalışmak AHU iskeleti, panel, kapak, fan, batarya ve diğer ekipman montajlarını gerçekleştirmek
Çalışma Yeri: Phoenix, Arizona, ABD
İş Tanımı
Firmanin Phoenix, AZ’de bulunan fabrikasında görevlendirilmek üzere; klima santralleri (AHU),
havalandırma sistemleri ve mekanik tesisat alanında deneyimli Klima Santrali Ustası aramaktadir.
Görev ve Sorumluluklar
Aranan Nitelikler Klima santrali ve HVAC sistemleri konusunda en az 3 yıl deneyimli Teknik resim okuyabilen El aletleri ve ölçüm cihazlarını etkin şekilde kullanabilen Sac kesim ve büküm makinelerinde çalışabilecek; lazer kesim ve abkant tecrübesi olan Teknik resme uygun profil kesimi yapabilecek ve AHU iskeleti oluşturabilecek Plug fan, kayış-kasnaklı fan, AC/DC fan montajı ve motor bağlantısı yapabilecek Santral dış paneli, kapak kesim ve büküm işlemlerine hakim Sulu batarya, DX batarya ve nemlendirici montajı konusunda deneyimli Elektrik tesisatı çekme konusunda temel bilgi sahibi olan adaylar tercih sebebidir İngilizce bilen ve ABD’de çalışma izni olanBaşvuru ve İletişim
Başvurularınızı özgeçmişiniz ile birlikte aşağıdaki iletişim bilgilerine gönderebilirsiniz.
E-posta: [email protected]
Web sitesi: www.gmcair.com -
Amerikaya geldiğin zaman ben ne iş olsa yaparım kafasında olanlar hepsi ben burada yapamıyorum alışamadım deyip geri dönüyorlar. Her zaman diyoruz el emeği işlerini Türkiye de iken öğrenin amerika da kimse işsiz kalmaz. Türkiye de armut uygulaması gibi bir uygulama var. Taskrabbit uygulaması marangozluk uygulaması insanların el becerisi yok demonte eşyaları sen birleştiriyorsun. Saatlik ücretini sen kendin yazıyorsun uygulamaya.
açıklaması
Taskrabbit, Inc. (Taskrabbit olarak da bilinir), serbest çalışan iş gücünü yerel taleple eşleştiren ve kişisel yardım, mobilya montajı, taşıma, teslimat ve tamirci işleri gibi görevlerde yardım bulmayı sağlayan çevrimiçi bir pazar yeri işletmektedir. -
@Ozzyy Kisaca bildigim kadariyla ozetleyeyim:
LLC icin oncelikle fiziksel Texas adresi gerekiyor. LLC de vergilendirme pass-through seklindedir, yani sirket olarak kurumlar vergisi odenmez, kar veya zarar kisilerin gelirine yansir. Texas da eyalet gelir vergisi yok. Self-employment tax (medicare ve social security) kesilir. Sirketin borclarinda sirket sahipleri kisisel olarak sorumlu degildir. Kucuk olcekli isletmeleri, e-ticaret ve danismanlik gibi isler icin daha uygundur.
C-Corp veya S-Corp icin sirket ayri tuzel bir kisiliktir. C-Corp da cifte vergilendirme vardir, kurumlar vergisi ve hissedarlarin temettu vergisi. S-Corp da pass-through vergilendirme uygulanir. LLC lere gore biraz daha karmasiktir. Bunlar genelde buyume hedefi olan, ileride halka arz yapmayi planlayan sirketler icin daha uygundur. Hissedarlar sirkete yaptiklari yatirim oraninda sorumluluk tasirlar.
-
Forum kullanıcısi @semavi’nin paylaşımlarına göz atabilir, kendisi profesyonel olarak bu meslek işle uğraşıyor. Kendisinin YouTube kanalı da mevcut.
Kadir Zora
Kadir Zora
Amerika'ya yerleşme ve yaşam videoları paylaşmaya çalışıyorum. Amacım yeni göçmenlere saf bilgi aktarabilmek. Popüler olmaya çalışan, sadece izleyici sayısını artırma ya da Türkiye'ye hava atarcasına videolar çeken birisi değilim. Bu tarz videoların faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum... ...
-
Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:)
Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen. -
-
Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Türkiye'de kombi tesisatı ile uğraşan bir usta Amerika'da rahatça iş bulabilir mi? Kendi işini yapabilir mi? Kombi işi oralarda nasıl ilerliyor ev ısıtmaları nasıl oluyor? Kısaca Türkiye'den kombi ustası olarak çıksam gelsem geçinebilir miyim?
Türkiye'de iyi kazandırır, ben Amerika kısmını merak ediyorum. -
@begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli 🙂 Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Herkese selamlar!
Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı.Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım.
Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz.
Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim.
İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım.
Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum.
Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim.
Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum.
Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
-
@Ben-Batur valla hocam referans gitti ama siz gelene kadar yenisi gelirse size yazarım
-
İstanbul Universitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu - İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi mezunuyum. Yaklaşık 5 senelik sektörümde tecrübem var. İstanbul'dan Amerika'ya (NJ) gideceğim. Dosyalarım sertifikalarım için burada yapmam gerekenler hakkında bir kaç sorum olacak;
1-Türkiye'den Apostil ve Noter onayı almam gerekiyor mu? (Tarih itibariyle çok pahalı)
2-Orada diplomalarım ve sertifikalarımın geçerli olabilmesi için nerelere başvuru yapabilirim?
3-İş arama sitelerinde birden fazla diploma ve sektörde tecrübelerim var. Bunlar için hepsinde aynısı mı yapacağım? (Noter,Apostil vs.)
4-Burada eskiden bir İklimlendirme ve Soğutma alanında Amerika Menşeli bir firmada çalıştım. Oradan çalıştığıma dair alacağım belge iş görür mü?
5-Gerek Enerji Mühendisliği gerekse Makine Mühendisliğine diplomamı tamamlayabiliyor muyum? Tamamlanabiliyorsa izlemem gereken adımlar nelerdir?
6-İş yeri açma belgem var. Orada sizce işe yarar mı?Bu sorular hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Herkese çok teşekkürler !
-
merhaba ,
Amerikada eşimin kuzeni ve kardeşim yaşıyor. Daha gideli 1 ay oldu. ben ve ailem çekilişe girmeden direkt gitme yolları arıyoruz : ) ikimiz de beyaz yakayız . ben ek olarak protez ( jel ) tırnak uzmanlığı yapıyorum. Türkiyede ki mesleki yeterlilik sertifikası amerikada iş bulmama yada iş teklifi almama yardımcı olur mu ?
-
-
Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
-
@Sunrise2024 @MySea yazmis ayrica sunu belirteyim, isyeri buyuk bir firma ise size normal market price dan daha uygun saglik sigortasi almanizi sagliyor. Eger geliriniz dusuk ise devlet destekli sigortalarda mevcut, dusuk gelirlilere uygulanan programlar var. Bulundugunuz eyaletteki social service ofisinden yardim alabilirsiniz.
-
-
@Darko Merhaba ağabey güzel dileklerin için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Orda da sertifika programlarına baktım gayet de ideal fiyatlarda lakin İngilizcemin iyi olduğunu düşünsem de uzun saatlerde ve resmi konuşmalarda fazla bir şey anlayacağımı sanmıyorum, o yüzden buradan ders almak benim için daha iyi maalesef. Tek dileğim oraya geldiğimde sizin gibi oraya alışmış oranın yaşamını bilen ve bana yol gösterecek birini bulmak. Dediğin gibi sonrasında zaten yeteri kadar çalışmayla her şey olur. Teşekkürler.
-
H1b vizesi ile aktif calisma olarak ek gelir elde edilmiyor. Benim de online satis ve danismanlik islerine ilgim var. Passive investor olarak LLC sahibi olabilirsiniz ya da partnership ile falan denmis. Bu sekilde kar elde edebilirsiniz diye yaziyor. Nette gordugum kadariyla TR'deki birisi llc kurabiliyor. Bende arkadasimla %90 ben %10 ortaklik kurup llc acmak istesem sizce boyle bir sey mumkun mu? Ben passive investor olarak kalirim o da online operasyonlari yonetibilir. Fakat oradan da gelirim olur. Ne dusunuyorsunuz? Tecrubesi olan, fikir sahibi olanlar donerse sevinirim
-
Herkese merhaba
Çocukluğumun hayali ülkesi olan amerikada asansör ve yürüyen merdiven sektörü hakkında bilgi almak istiyorum fakat yeterli kaynaklara ulaşamıyorum orada bu işler hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?
Yıllardır amerikaya gitmek için çekilişe katılsamda bi türlü çıkmıyor buda kaderimiz galiba..
Gitmek istememin sebebi tamamen tutkumdur. Ekonomik olarak Türkiyede hiç sorunum yok. Sektör hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur herkese şimdiden teşekkürler.. -
Amerika'da kendi işimizi yapabilmek için hangi bölümler iyidir?
Merhaba tüm foruma selamlar. Amerika'ya yakın vadede değil de burada bir üniversite bölümü bitirip gitmek gibi düşüncem var bunu nasıl yapabilirim? hangi bölümlerden mezun olursak ya da hangi işlerde tecrübemiz olursa Amerika'ya gittiğimiz zaman o işi yapabiliriz?
Yani demem o ki gittiğimde kendi edindiğim mesleği yapmak için hangi meslekte donanım ve bilgi kazanmam gerekir?
Amerika'da Şirket Kurmak
-
Mall de satış yapacağım için küçük çaplı bir şirket kurmak istiyorum. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
-
Bazı açıklamalar ABD Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Konsoloslukları sitesinde bulunmaktadır..
ABD’de İş Kurmak

SelectUSA2011 yılında ABD Başkanı Barack Obama tarafından kurulan Select USA Programı, ABD’ye yatırım yapmanın avantajlarını anlatırken yabancı şirketlere ücretsiz danışmanlık hizmetleri veren bir programdır. ABD’de yatırım yapmak isteyen ya da mevcut islerini büyütmek isteyen iş sahiplerin ve girişimcilere iş yeri açma ve ilerletme sürecinde prosedürleri anlamalarına ve kolay yatırım yapmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.
https://tr.usembassy.gov/tr/business-tr/getting-started-usa-tr/
Ayrıca vizelerle ilgili sorularınız için daha önce açılmış konulardan devam ederseniz daha faydalı olacaktır:
- (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
https://yesilkartforum.com/forum/topic/99/e1-e2-tüccar-ve-yatırımcı-vizeleri - E2 Vize Ornekleri, Yatirim Miktarlari ve Sirket Tipleri
https://yesilkartforum.com/forum/topic/300/e2-vize-ornekleri-yatirim-miktarlari-ve-sirket-tipleri
- (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
@money-money-money bu konu işini görür umarım
https://yesilkartforum.com/forum/topic/427/abd-de-yatirim-yaparak-gc-almak-eb5-vizesi/4
-
FB grubunda şirket kurmak için https://www.legalzoom.com/ sitesi önerilmiş. Şöyle mesajlar paylaşılmış:
sirketi Legalzoom sitesinden online kurutorsunuz. O bir avukatlar grubu, hangi eyalet isterseniz tum kagit kurek isleri yapip adresinize sirket evraklari geliyor. Kimseyle konusmuyorsunuz bile. Muhasebeci yapmiyor.
Sirketi kurduktan sonra muhasebeci gerekLegalzoom sitesinden on-line kurabilirsiniz şirketinizi.
Ama ileri dönük detaylar, avantajlar vb için yine de danışmanlık alıp sonra şirketi kurmakta fayda var.Şirketin konusu önemli ama basit bir sektörse internetten küçük bir ödeme ile kendiniz bile kurabilir vergi numarası oluşturabilirsiniz
Profesyonel destek için muhasebeci şartMuhasebeci önerisi olarak da yine FB grubunda şuradan bahsedilmiş: http://www.kurtmercpa.com/
-
Sizce TR'deki bir firmanın ABD'de şube açması mı mantıklı yoksa ABD'de sıfırdan bir firma açıp yeni firma üzerinden ticaret yapması mı daha mantıklı? Teşvik, vergi kolaylığı, yabancı sermaye girişi vb kavramlar ışığında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa çok memnun olurum

-
Arkadaşlar legalzoom dışında önerebileceğiniz bir registeredagent varmı acaba , hem şirket kurulumu hem sanal ofis ve ABD telefon hattı hizmeti veren bir yer olsun istiyorum bir sayfa var ama ödeme sistemi arıza veriyor formu doldurduktan sonra , bu legal zoom ve başla baktığım agentlar hem fiyatları şişirilmiş hemde sanal ofis v.s. Seçenekleri yok ; ayrıca dolar olarak ödeme istiyor sayfa ben tr den illaki dolar hesabındanmı ödeme yapmak zorundayım acaba ? Site www.delawareregisteredagent.com
-
Çok ilginç legalzoom san yapayım dedim kartınzı tanımıyoruz diyor Böyle bir saçmalık görmedim bilgisi olan yazabilirmi acaba???
-
Bu başlık altında bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse sevinirim.
-
Su ilgili konulari da aktarayim:
ABD'de şirket açma ücretleri
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3198/abd-de-şirket-açma-ücretleri
Amerika'da Şirket Kurmak İçin En Uygun Eyalet
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3324/amerikada-şirket-kurmak-i̇çin-en-uygun-eyalet/
-
Linkte tüm eyaletler için Limited Liability Company kurmak için a-z ye herşey anlatılıyor.Şahıs şirketi yada S veya C corporation kurmakda hemen hemen benzer aşamaları gerektiriyor,sadece şirketlerin ortaklık yapıları ve sağlanması gereken şartlar farklı.
Amerikada LLC şirket kurmak çok kolay.Amerikada ikamet etmeseniz,ABD vatandaşı yada GC sahibi olmasanız bile evinizdeki masanızdan Bir LLC şirket kurabilirsiniz.
Sermaye şartıda yok yani herhangi bir sermaye belirtmeniz bunu banka hs.larında göstermeniz istenmemekte.
LLC princibal ve mail adresi olarak yabancı adresinizide gösterebilirsiniz.Ama her şekilde bir Registered Agent kiralamanız lazım.Bunlar eyalet sekreterliklerinde sizin şirketinizin evraklarını düzenleyip,kayıt ettiriyorlar.İstemeniz halinde kendi adreslerini şirket adresi olarak kullandırıyorlar.Eyalet nezdinde yıllık raporlarınızı düzenliyorlar.Bir nevi Yeminli Mali Müşavir gibi.
Yabancı olarak herhangi bir Corporation'a da ortak olabilirsiniz ama şahıs sirketi yani Sole Proprietorship kuramazsınız.Yukarda verdiğim linkte gömülü olan şirket kurma aracılarına paranızı kaptırmayın.
EIN almak,bedava domain,banka hs.açılması için çözüm,tax tavsiyeleri,gerekli License arştırması vs. hepsi tuzak olup hesabı şişirmek için.
EIN almak bedava ama istenen ücretler 200 dolardan 500 dolara değişiyor.
Bunları kendiniz nasıl halledeceksiniz yada en az maliyetle nasıl hallolur araştırıp öğrenebilirsiniz.
Öncelikle bir Registered Agent ile görüşün.Yıllık R.Agent kirası+şirket kurulumu için Agent'in komisyonu= en fazla 150 $+Eyaletin aldığı ücret maliyetine şirketinizi kurabilirsiniz. -
Bu konuyla ilgili şunu da hatırlatalım;vergi konusunu çok iyi araştırın.
Şirketinizin alması gereken izin ve lisansları ve Eyalete vermesi gereken raporların ne zaman verileceğini,herhangi bir faaliyet ve kazanç olmasa dahi şirketinizin yasal statüsüne bağlı olarak doldurmanız gereken vergi formlarını,ne zaman bu formları beyan etmeniz gerektiğini,satış vergilerini federal,eyalet ve ilçe bazında çok iyi araştırın.
Şirketiniz kurulduğu eyalet dışında da bir faaliyet gösteriyorsa (başka bir eyaletede ürün vs satıp vergi-sales tax- topluyorsanız,kurulu olduğunuz eyaletten başka bir eyalettede iş yapıyorsanız)her eyalette işinizle ilgili izinleri almanız ve vergi beyanı zamanında ilgili her eyalette ve gerekiyorsa county de ayrı ayrı beyan vermeniz ayrıca federal beyanname vermeniz gerekir.
Biraz karışık oldu
ama Amerikada tam olarak durumlar böyle.
Şirketin faaliyeti ve kazancı yok,yıllık raporlama ücretiyle kurtulurum deyip ihmalkar davranmayın, gerekirse yasal danışmanlık ve teknik destek alın.Onu da sağlamalı bir şekilde yapın yoksa büyük cezalarla karşılaşabilirsiniz. -
Isyeri ve sirket isletmelerinde vergi konusu cok hassas bir konu ve detayli sekilde uzerinde calisilmasi gerekiyor. Sadece federal vergi degil, ayni zamanda eyaletlerdeki sales tax yani satis vergisi, yine isci calisiyorsa, onlarla ilgili vergilerin hepsinin zamaninda duzenlenmesi ve beyan edilip odenmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ceza ve faizleri surekli aleyhinize olacak sekilde calisir. O yuzden, bu islerden anlamiyorsaniz, kesinlikle muhasebecilik hizmeti veren bir yerden faydalanmalisiniz.
-
Merhaba,
Amazon vb. e-ticaret sitelerinde satış yapmak üzere (rekabetin düşük olduğu ürünlerde), Amerika'da şirket kurmak istiyorum Türkiye'de yaşıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar prosedürleri, maliyetleri, depo kiralama gibi işlerle ilgili bilgi paylaşmanızı rica ediyorum.
İyi forumlar dilerim.
-
Amerika'da birkaç adımda basitçe şirket kurabilirsiniz. Bir LLC şirket kurmak sizin için mantıklı gibi duruyor. Amerika'da şirket kurmak için en uygun eyalet ise Delaware olarak belirtiliyor. Buradan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
-
LLC ve S-Corp farki tam olarak nedir? Kucuk olcekli bi isletme icin LLC ile baslamak mi, yoksa S-Corp ile baslamak mi mantikli? Konustugum muhasebeci S-Corp'un green card sahibi ve vatandaslar icin mumkun oldugunu ve daha dusuk vergi yukumlulugu oldugundan bahsetti.
Yeni kurulacak, ilk asamada internetten satis yapacak bir sirket icin LLC mi S-Corp mu kurmak mantikli? Ikisinin de mantikli oldugunu soyleyen oldu. Chicago bolgesi icin konusmak gerekirse %25 business sales tax var deniliyor. Bu sebeple vergi oraninin daha dusuk oldugu bi eyalette sirket kurulmasi tavsiye ediliyor fakat LLC kurdugum bi senaryoda LLC vergi bildirimleriyle, kisisel vergi bildirimleri birlikte yapildigindan bu karisikliktan nasil kurtulurum emin olamiyorum.
Ben Chicago'da yasiyorum, Sirketi Atlanta'da kurdum diyelim. Vergi donemi geldiginde islemi nasil yapmam gerekecek? Cok karisik geldi sistem.
-
LLC şirketi kurduktan sonra satış yapmaya başlanırsa kazanılan ücretler Amerika'daki hesabımızda mı oluyor? Peki o parayı kullanabiliyor muyuz? Bu konuda gerçekten kafam çok karıştı. Şuan farklı sitelerden Amerika'ya satış yapıyorum 1-1 direk müşteriye ancak hesabım ve şirketim Türkiye'den olduğu için kur farkı kesintiler çok yüksek. Ben de Amerika'da şirket açmak istiyorum ancak ordaki hesabıma giden ücretler ne olacak? O kısmı anlamadım. Sonuçta Amerika içinde var olan bir şirket olacak ve ben ( sonuçta çalışma iznim yok) nasıl şirketin kazancını almış olacağım?
-
LLC şirketi kurup bu şirket üzerinden online olarak satış yaptığımız durumda şirketin kazancı Amerıka'da açılan banka hesabına mı aktarılmış oluyor? Peki biz bu hesaptaki parayı Amerika dışına çıkarabiliyor muyuz? Çok kafam karıştı.

-
@Eshotcan Yurtdisindayken ABD'de LLC sirket acabilirsiniz/kurabilirsiniz ama banka hesabi acabilir misiniz, bu konudan emin degilim. LLC kurduktan sonra tax ID (EIN) ile ancak belki banka hesabi acabilirsiniz diye biliyorum ama yinede yurtdisindan bankalar bunu yaparlar mi bilemem. Baska yolu varsa, bilenler cevaplayabilirler.
-
@MySea Cevap için teşekkür ederim. Daha önce ben hesap açmıştım Chase bank ve Wells Fargo'da ama onlar kişisel hesaplarımdı şirket kurduktan sonra şirket tax ID ile açılabiliyor diye de biliyorum ama emin değilim. Sonuçta şirket açınca burdaki banka bilgileri üzerinden mi yapacağız orayı anlamadım işte ben

-
@Eshotcan Amerikada banka hesabı şart , buradan online banka hesabı açabilmek mümkün değil.
Bunun için Payooner, Mercury gibi çözüm sağlayıcıları araştırın.
Benzer Başlıklar
123
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum