Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
351 103 39.2k 102

  • @knnrn, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @eire Ben de güncel poliçeyi paylaşayım. Toyota Sienna 2022 ve Kia Soul 2020 için. Kapsamları yüksek olmalı. Bir sıkıntı var mı sayın @MySea ?
    İlk geldiğimizde biz de aylık 300 dolar falan ödüyorduk, ama iki aracımız da sıfırdı. Son iki yıldır 130 dolar civarında ödüyoruz.

    state-farm.JPG

    Sayin @knnrn

    Bodily injury 100/200 bin iyi sayilir. Bu kisi basina sakatlanmalarda 100 bine kadar, kaza basina da 200 bine kadar sigorta odeyecek demektir.

    Property damage 50 bin iyi ama 100 bin olsa daha iyi olur. Gunumuzde 50-100 bin araliginda degeri olan cok arac var. Sizin hatali oldugunuz bir kazada, karsi tarafinin arac hasarini odemek icin bu.

    PIP 5 bin cok dusuk. Bu, kazada sizin ve aracinizdaki baskalarinin hastane, rehabilitasyon ve is kaybini karsilamak icin. Tavsiyem, mumkun oldugu kadar yuksek tutun. Mesela, bizimki iki arac icin de 100/300 bin. Biz 2012 de kaza yapmistik. Hata diger taraftaydi. Bizim o zaman PIP 15/30 bin idi. Esim acile kaldirildi ve 2-3 yil suren tedavileri oldu. PIP hemen tukendi ve kendi saglik sigortamizdan karsilamak zorunda kaldik. Sonra karsi tarafin sigortasindan anlasma yolu ile bir miktar para aldik ama cogunlugu hastane masraflarina gitti. Eger PIP simdiki gibi yuksek olmus olsaydi, o para bizde kalacakti.

    Uninsured/underinsured da bir miktar yazmiyor. Sanirim 0. Bu da onemli. Kaza sirasinda karsi taraf sigortasizsa veya cok dusuk bir coverage sahibiyse, sizin sigorta orada yazan miktara kadar cover yapar.


  • Kisaca, comprehensive ve collision sigorta coverage maddelerini de anlatmak isterim:

    Collision coverage: Aracinizdaki kaza sirasindaki carpisma vb sonucu olusan hasarlari cover yapar. Once 2012'de kaza yaptim. Arac yeniydi ve daha 3 ay once almistim. Sigorta aracin yetkili servisinde tamiri yaptirdi, kendileri odediler. Sonra baska bir arac ile 2017'de kaza yaptim ve aracim totaled oldu, yani pert oldu. Arac 5 yasindaydi ve 100k uzerinde mileage vardi. Sigorta o gunku market fiyatindan bana odeme yapti.

    Comprehensive coverage: Aracinizda herhangi bir dogal olay sonucu olusan hasarlari kapsar. Ornek: Sel felaketi, hurricane, hail (dolu) yagmasi, yangin vb.. 2019'da aracim evin onunde park halindeydi. Birden bir thunderstorm geldi. Evin onundeki agactan kopan buyuk bir dal aracimin tam ustune dustu. On cam ve ust kaporta hasar gordu. Sigorta $4,200 lik estimate yapti. $500 deductible vardi, onu dustuler ve bana $3,700 odeme yaptilar. Ben tanidigim tamircide $1,200 ile isi hallettim. :)

    Neyin ne zaman yasanacagi belli olmaz. O yuzden bu tur sigorta coveragelarin hepsini yaptirmak cok onemli. Herkese kazasiz gunler dilerim :)


  • dil eğitimim tamamlanınca benimde öğrenmem gereken konular. bilgiler için teşekkürler


  • Sayın @knnrn genel olarak State Farm'dan memnun musunuz?


  • @MegaShintai, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    Sayın @knnrn genel olarak State Farm'dan memnun musunuz?

    Evet, memnunum. Evin ve arabaların sigortası State Farm. Arabalar için ihtiyaç olmadı ama ev için hasar durumunda kısa zamanda ödeme yaptılar.


  • Ben GEICO dan yaptirdim sigortayi. Fakat Progressive de yakin fiyat vermisti. Yaklasik 10 tane firmadan da fiyat sorgulamasi yapmistim. Fiyatlar 4 kati olacak sekilde farklilik gosterebiliyor. Bir cok faktore bagli olarak fiyatlar degisiklik gosteriyor. Tavsiyem size uygun olani bulmaniz bunun icin bir cok yerden sorgulama yapmaniz. Zaten internet uzerinden sorgulama yapiliyor cogundan.


  • @knnrn teşekkür ederim cevabınız için.


  • Araç sigorta fiyatım 250$ dan 70 e düştü. Nasıl oldu derseniz anlatıyorum ama legal mi illegal mi bilemiyorum. Ny merkezde yaşıyorum. Adres olarak yine ny da yaşayan arkadaşımın adresini verdim. Kendisi benden biraz daha uzakta oturuyor ve yaşadığı yer çok sakin bir yer. Evrak gittiğinde oraya gidiyor ve o bana yolluyor. Zaten mesleğimden dolayı araba sürekli kapıda yatıyor. Ayda 100 mil yapmıyorum bile. Bu ileride bana sorun yaşatır mı bilmiyorum. Bu kadar fark etmesi beni çok şaşırttı. Şuan için buna devam ediyorum. Yaptıktan sonra öğrendim ki bir çok kişi zaten böyle yapıyormuş. Ny da sigortalar gerçekten pahalı bana full sigorta ve kasko için 550$ fiyat verdiler en ucuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Sigortacım ile görüştüm, PIP için State Farm'da en fazla 10 bin oluyor dedi, o şekilde yükseltecek. Karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazada sağlık masraflarını karşı tarafın sigortası karşılamıyor mu? Delaware no-fault eyalet olduğu için böyle oldu sanırım. Texas no-fault değil.

    Uninsured/underinsured için alt satırlarda yazan tutarlar geçerli, 30/60 ve 50 bin şeklinde. Property damage için de artış talep edeceğim.


  • @knnrn Her eyaletin insurance standardlari farkli. Delaware icin PIP aslinda no-fault kapsaminda kullaniliyor. Normal standard PIP miktari 15/30 bin ama ek bir madde ile bunu yukseltebiliyorsunuz.

    Texas no-fault state olmadigi icin durum orada farkli. Tavsiyem eyaletinize gore goreceli yuksek miktarlar iceren bir insurance policy almaniz daha guvenli olacaktir.

    Bu arada kisaca aciklamak gerekirse, no-fault olmayan eyaletlerde, bir kaza aninda sizin sucunuz, hataniz yoksa, karsi tarafin insurance masraflari odemesi gerekiyor. Yani hatali tarafin insurance odemeleri yapar. Hata sizde olmadigi surece iyisiniz! Bu durumda polis raporu ve camera goruntuleri, sahitler falan onemli rol oynayabilir.

    No-fault eyaletlerde ise, kim suclu, hatali olursa olsun, herkesin kendi insurance sirketi masraflari karsiliyor. PIP burada devreye giriyor, medical masraflar ve is kaybini karsilamak icin. Eger kaza sonrasi agrilariniz, kalici veya uzun sureli saglik sorunlariniz vb olusursa, bu durumda karsi tarafi ve insurance sirketini dava etmeniz gerekiyor.


  • Merhaba herkese, Florida eyaletinde yaşamaktayım (20 gün oldu). Türkiye ehliyetim var ve burada daha yeni Learner's License alabildim. Direksiyon sınavı da bir ay sonra. Yeni bir araba aldım ve sigorta yaptırmam gerekli. Learner's License ile yaptırabiliyorum ama sanırım Türk ehliyeti ile daha uyguna yaptırabilirim. Progressive firması Türk ehliyeti ile sigorta yapmamı sağlıyor. Sorum şu, ben plakamı Learner's License'ımı kullanarak alacağım. Sigortamı Türk ehliyeti ile almam sorun yaşatır mı? Her türlü bilgi ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.


  • @TAMURA Hocam merhaba, Türk ehliyeti ile sigorta yaptırdıktan sonra plakayı da Türk ehliyeti üstüne almak mı gerekiyor? Learner's License var da bende de.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Henüz mülakat alamadık ama bu tür bilgileri önceden bilerek gitmek çok faydalı olacak. Biz erkekler için araba konusu çok önemli bir konu. :beaming_face_with_smiling_eyes: Sonuçta hiç bilmediğim bir ortam ve yasalar var. Bu tür bilgiler çok ama çok değerli. Teşekkür ederiz sayın @MySea .


  • @Programmer Rica ederim! Faydasi olursa, ne mutlu bana 😉 Ben bu forumda paylastigim bilgilerin buyuk bir cogunlugunu yasayarak, tecrube ederek elde ettim, ogrendim. Geriye kalanini da arastirarak ve sorarak..

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Valla daha ne olsun. Zaman kazandırıyorsunuz. Siz tecrübe etmek zorunda kaldınız. Biz ise sizin tecrübelerinizden faydalanıyoruz. Bu anlattıklarınız inşallah olmaz da hani karşılaştığımızda zarar görmekten koruyacak. Çok teşekkür ederim.


  • @Ferhat-Pasha Güncel durumu paylaşmak istiyorum aynı durumda olanlar olacaktır illaki. Permit dediğimiz yani learner's license ile sigorta alın ama internetten değil cepten arayıp alın. Türk ehliyetinizin olması fiyatı düşürüyor. 6 aylık için 570 falan ödedim sadece total premium. Heicodan yaptırdım.


  • @Ferhat-Pasha Kusura bakmayın hocam geç gördüm. Normalde evet alınması gerekiyor. Ben baya zorlanmıştım, birçok firma yapmıyordu yabancı ehliyete. Bu arada burada yazan fıyatlar gerçekten iyi, bana neredeyse aylık 230-250 dolar fiyat çıkıyor ve en düşük coveragelar ile.


  • Premiumu degistirdim, fakat onceki firma kalan bakiyenin odenmesi gerektigine email gonderdi? Bu ucreti odemek zorundamiyiz?


  • @portl Normal sigorta suresinin sonunda degistirdiyseniz, kalan miktari odemeniz gerekiyor.

    Normal suresi bitmeden degistirdiyseniz, degisiklik tarihine kadar olan miktari odersiniz. Geriye kalan sure iptal olur. Fazla odemisseniz, iade ederler.


  • @MySea Sigorta sirketini aradim odemenin alinmadigini soylediler, odemeyi yaptim. Bu durumda yinede onceki firmaya odeme yapilmasi gereklimi?


Benzer Başlıklar

  • ABD konsoloslugunda turk ehliyetini yenileme islemleri

    Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    O
    selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! :)
  • Almanya'dan ABD'ye Araba Getirtmek

    Ehliyet ve Araba
    17
    0 Oy
    17 İleti
    886 Bakış
    MySeaM
    @dilmel Trafik isiklarinda camera zaten cogunlukla arka taraftan cekim yapiyor ve cezayi arkadaki plakaya gore gonderiyorlar. Hiz radarlarinda ise, yine cameralari arkadan plakayi cekecek sekilde ayarliyorlar. Eger polis radar uyguluyorsa, zaten siz polisin onunden gecer gecmez arkanizdan gelip durduruyor. Plakayi sizin pesinize takilincaya kadar gormesine gerek yok.
  • Araba kredisi

    Ehliyet ve Araba
    29
    0 Oy
    29 İleti
    3k Bakış
    F
    @kursat68 Soruyu sorali bir hayli zaman gecmis ama ileriye yonelik bir cevap olsun. Kredi kuruluslarinin aylik olarak gonderdigi "statement" dokumaninlarinda genellikle "payoff amount" diye gosterilebiliyor. "Payoff" altinda gorulen tarihe kadar odeyerek krediyi kapatabileceginiz miktar orada yaziyor olacaktir. O nedenle, eve posta ile gelen veya online olarak ulasabileceginiz "statement"a bir goz atmanizi tavsiye ederim. Benim kredi odemesine ait son belgeye gore ornek asagida. Ben kalan miktari ozellikle kapatmiyorum cunku aylik odeme $514.37 ve bu odemenin faiz orani sadece yaklasik $7 [image: 1639804137650-screen-shot-2021-12-18-at-12.07.38-am-resized.png] [image: 1639804546012-screen-shot-2021-12-18-at-12.15.28-am-resized.png]
  • ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Ehliyet ve Araba
    262
    23 Oy
    262 İleti
    41k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim :) bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor. Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum