Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

Ben daha once Progressive'den sigortaya 2 arac icin aylik $370 oduyordum. Temmuz'da GEICO'dan online teklif aldim ve GEICO'ya gectim. Ayni kosullarda ve full coverage olarak gectim.
    New York State, 2 arac, 2 surucu icin 6 aylik 1335 dolar oduyoruz. 6 taksit, ayligi $222. Arac basi 111 dolara geliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş sigortanın 6 aylık süresi dolmak üzere geçtiğimiz haftalarda tesla mail atarak aracın mile bilgisini paylaşmamı istedi çünkü ilk sigortayı alırken yıllık mile tahminimi 8bin olarak girmiştim ve bu 5 aylık araç 2bin mile ulaştı sadece. Güncellemeden 1 hafta sonra bugün bana yeni fiyat bildirimini attılar 245$ olan aylık ödemem 181$ seviyesine düşmüş durumda olacak yeni poliçe döneminde

• Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var yol gösteren olursa sevinirim bu gün finance olarak bir bayiye araç almak için gittim ama ehliyetim newyorkta henüz 1 aylık olduğu için aylık ödemem 750- 800$ olarak çıktı aylık araç sigortası bu yüzden araç alamadım bu konuda ne yapmalıyım acaba düşük araç sigortası için

• @Can-Uğur-0 Sehir disinda, daha sakin bir yere tasinin. Buyuk sehirlerde sigorta yuksek cikacaktir.

• @Can-Uğur-0, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var yol gösteren olursa sevinirim bu gün finance olarak bir bayiye araç almak için gittim ama ehliyetim newyorkta henüz 1 aylık olduğu için aylık ödemem 750- 800$ olarak çıktı aylık araç sigortası bu yüzden araç alamadım bu konuda ne yapmalıyım acaba düşük araç sigortası için

Merhaba, sigortanızı firmalardan online teklif alıp kendiniz yaptırmayı deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Can-Uğur-0 size bu fiyatı araç almaya gittiğiniz bayi mi verdi? Toyotada bizde aynısını yaşadık çünkü kendi saçma insurancelarını aldırmışlardı bizede. Dışardaki firmalardan araştırın fiyat alın türkiye ehliyetiniz varsa ondanda bahsedin yeni sürücü olmadığınız aktarmaya çalışın genelde amerika ehliyet yaşına dikkat ediyorlar ancak. Onun dışında almayı denediğiniz aracı bilmiyorum ama Tesla Insurance inceleyebilirsiniz bazı eyaletlerde aracınız tesla değilse bile insurance yapabiliyorsunuz (mesela California) belki New yorkta bu eyaletlerden birine dahildir araştırmanız gerekir

• ⭐⭐⭐⭐

@Can-Uğur-0

Progressive‘den online teklif almanızı tavsiye ederim, en azından aracı aldığınız yerden çıkarmak için işinize yarayacaktır. Progressive web sitesinden veya uygulama app’den hızlıca teklif alabilirsiniz. Teminatları düşük olacaktır ilk başta, kazasız bir sigortalılık süresi sonrasi iptal ederek kullanmadığınız kısmını iade alarak başka bir sigorta şirketine (örnek State Farm) transfer edebilirsiniz daha yüksek teminatlar ile. All State sigorta şirketine transfer etmek isterseniz altıncı ay sonunda transfer edebileceğimi söylemişti bir sigorta broker tanıdığım, All State müşteri kabulü için başka şirkette bile olsa en az altı aylık sigortalılık geçmişi istiyormuş.

• Evet bayi kendisi yapmaya çalıştı online olarak geico ve progressive Türk ehliyetim den de ayrıca bahsetmiştim ama newyorkta yeni ehliyet diye malesef çok yüksek bir fiyat çıkıyor @Emre-Kurtulmuş

• Progressive ve geicodan bende aynı şekilde online teklif aldığımda oldukça yüksek çıkıyor 6 aylıkda olsa ilk etapta yüksek ödemek hiç mantıklı gelmedi bana 800 dolar çok yüksek bir rakam @ATS16

• Selamlar,

Progresive den 1200 dolar olan araç sigortamı Geico ile 550 dolara düşürdüm yenileme döneminde. Birçok firmadan teklif almak işe yarıyor. Aynı coverage, tek araç, 2 sürücü, yer Orlando FL.

• @smk, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

Selamlar,

Progresive den 1200 dolar olan araç sigortamı Geico ile 550 dolara düşürdüm yenileme döneminde. Birçok firmadan teklif almak işe yarıyor. Aynı coverage, tek araç, 2 sürücü, yer Orlando FL.

Merhaba, yenileme dönemi yazdığınız için ek bir bilgi paylaşmak isterim. Sigortanızı yenileme dönemini beklemeden, diğer firmalardan aldığınız teklif daha uygun olursa değiştirebilirsiniz. Bu durumda, gün hesabı yapılıp kalan tutar 3-5 gün içinde ödeme yönteminize iade ediliyor.

• 8b58cfb7-dd42-4a5f-90d9-278bf9bdf909-image.png

Deductible bilerek 2k yaptim, cunku kaza yapinca yada diger durumlarda ha 500 vermissin ha 2000 arasinda cok fark yok. Aksi halde sigortayi acayip yukseltiyor. Statefarm bana boyle bir teklif verdi. Sanirim bir bucuk senedir araliksiz Geico kullaniyorum, bu teklifin min ile 270$ istiyor 😁 biraz daha dusuneyim. Buyuk ihtimalle statfarma gecerim.

• @Can-Uğur-0 ilk defa sigorta yaptirmissaniz, sigorta gecmisi olmadigi icin ilk 6 ay yuksek cikar. sonraki donemlerde kaza yapilmamasi durumunda fiyat asagiya gelmeye baslar. bunun yuksek cikmasinin faktorleri de var ki zaten herkesin odedigi meblagin farkli olmasi da oyuzdendir..

yasadiginiz adresin bulundugu yerdeki suc orani ve kaza orani bir etkendir.
    policedeki surucu/suruculerin yaslari etkendir.
    aracinizi sokaga park etmek etkendir.
    evliyseniz, esinizin ehliyet yasi ve varsa cezalari etkendir.
    cocugunuz varsa yas grubuna gore etkendir.
    bekarsaniz ve roommate olarak yasiyorsaniz, etkendir.
    multifamily evde yasiyorsaniz, etkendir.

roommate yasayan kisiler; kira sozlesmesinde isimleri yazmiyorsa, kira sozlesmesinin sahibi kim ise ondan imzali ve mumkunse noter onayli yazi alsinlar. roommatelerden birinin kaza yapmasi ve policesinin yetmemesi durumunda, eger sizin o evde kiraci oldugunuza dair bir belge yoksa, bu durumda roommate inizin sigorta sirketi sizin policenizi kullanmasi soz konusu olabilir.

• Herkese selamlar,
    Buffalo NY’da tek araç iki sürücü Türk Ehliyeti ile altı aylık 1083 dolar fiyata yaptırdık. Firma State Farm, diğerlerine göre çok uygun bir fiyat, bilginize.

• Arkadaslar merhaba,
    California San Diego'da yasiyorum, Amerika'da 9. ayim ve bana Amerika hos geldin dedi. Cumartesi saat 4.40pm de bir magazada aliveris yaparken parking lot da bulunan arabama biri carpip kacmis. On tamponu tamamen parcalamis. Arabamin yanina geldigimde video kaydi alirken hemen oradaki dukkanda calisan bir kadin yanima gelerek carpan araca ait plaka ve araca model bilgilerini bana verdi sagolsun. Amerika'da ilk defa basima geldigi icin sorusturdum ve polis cagirdim, o da ayri bir sikinti ya birkac defa aramam geldi gelmesi icin. Neyse geldi rapor tuttu ve bana verdi, rapor numarasini vs aldim. Polis kacan arabayi arastiracakmis ve beni birkac gune kadar arayacakmis.

Arac sigortasi konusunda su an kendime tesekkur ediyorum, cunku ilk geldigim zamanlar bir firmadan $125 aylik odeyerek sadece karsi tarafin hasari olursa karsilayacak bir police yapmistim. 2 ay once arac degistirdim ve Progressive den kendim secenekleri belirleyerek bir sigorta yaptim. Bana sistemin ilk onerdigi olasi kendi aracimdaki kaza durumunda ilk $2500 civariydi sanirim kendi cebimden odemek idi ama ben primimi yukselttim ve onu $750 a dusurdum. Her ay sigortama $260 civari oduyorum.

Sormak istedigim herkesin gorusu hit&run yapan kisinin yuksek ihtimalle insurance mevcut degil. Sigorta sirketimle konustum ve bana dedikleri biz karsi tarafin sigortasindan tahsil etmeye calisacagiz ve sigortasida yoksa ondan yasal yollarla masrafi tahsil etmek icin calisanlarimiz var diyor (bu kismi anlamadim - abiler mi var tahsilatci :)) ).

Ve bana iki secenek sunuyor:
    1- Karsi taraftan / sigortasindan hasarin karsilanmasini beklemek (cok uzun surer).
    2- Progressive den arabamin derhal yapilmasini beklemek ve bu da kendi icinde iki secenek barindiriyor:
    a) $750 oderim ve Progressive in yonlendirdigi bir servide gotururum, onlar hasar tespitini yapar ve araci tamir eder ve odemesini sirketten alir.
    b) Progressive arac hasarini cektigim fotograflar ve videolardan belirler, belirledikleri rakamdan $750 keserek bana gonderirler.

Siz hangisini secerdiniz? Karsi tarafi beklemek bana hic mantikli gelmiyor ki problemli olmasaydi zaten kacmazdi. Kendi sigortam uzerinden ilerlemeyi dusunuyorum, Progressive in yonlendirdigi yere mi gitmeliyim yoksa kendi sececegim yere giderek firmanin parayi bana gondermesini mi talep etmeliyim?

Arabam serviste oldugunu gunler icinde bana Enterprise dan gecici arac veriyorlarmis.

Yani her durumda kafadan $750 benden cikacak, karsidan tahsil edilirse bana iade edilecek.

Bu durumda oyle saniyorum benden kaynakli bir kaza olmadigi icin sigorta primlerime olumsuz yansimaz saniyorum?

Ve ayrica polis sureci nasil oluyor? Daha once bu sekilde basina gelen oldu mu? Bilmem ya da yapmam gereken tum onerilerinize acigim, tesekkurler.

IMG_0922.JPEG

• @hDundar Cok gecmis olsun.

• @MySea, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

@hDundar Cok gecmis olsun.

tesekkurler hocam

• @hDundar Normalde, sigortanin adjuster gorevlisinin gelip araci inceleyip, hasar raporu hazirlamasi gerekiyor. Sonra ona gore size bir rakam cikartirlar.

Daha once iki defa basima geldi. Ilkinde araci servisine yaptirttim, sigorta onlara odeme yapti. Ikincide sigortadan parayi istedim ve kendim tanidigim bir yere yaptirttim. Bu daha karliydi benim icin.

Polis raporunda suc sizde degilse, $750 deductible odemezsiniz. Bu arada, polisin karsi tarafi bulma durumu falan biraz ucu acik birsey. Ben buna fazla guvenmezdim.

• @MySea, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

@hDundar Normalde, sigortanin adjuster gorevlisinin gelip araci inceleyip, hasar raporu hazirlamasi gerekiyor. Sonra ona gore size bir rakam cikartirlar.

Daha once iki defa basima geldi. Ilkinde araci servisine yaptirttim, sigorta onlara odeme yapti. Ikincide sigortadan parayi istedim ve kendim tanidigim bir yere yaptirttim. Bu daha karliydi benim icin.

Polis raporunda suc sizde degilse, $750 deductible odemezsiniz. Bu arada, polisin karsi tarafi bulma durumu falan biraz ucu acik birsey. Ben buna fazla guvenmezdim.

hocam evet bana da araci kendin yaptir ve parayi sirketten almak daha karli dediler ve bende bunu dusunuyorum. Ama benim sigortam uzerinden yapildigi icin $750 odemem gerekiyormus, daha dogrusu sirket bana gonderecegi paradan 750 kesecekmis ve eger karsi tarafin sigortasina ulasirlarsa ya da bir sekilde karsi taraftan tahsil edilirse o 750 bana geri odenecekmis. Evet kacani bulma olayi uzun bir surecmis, ona pek bel baglamamak gerek.

• Merhaba, Biz California’da yaşıyoruz. Aracımız için sigorta yaptırdık. Poliçemizin devam etmesi için acenta bizden ‘ Foreing driving abstract’ belgesi istedi. Türkiyeden böyle bir belge alan var mı? Hangi kuruma başvurmalıyız?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |