Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
72 29 8.1k 32

  • @crazycells harikasınız gercekten çok teşekkür ederim. insallah belgelerimle bir sikinti olmaz. tekrardan teşekkürler.


  • Arkadaşlar merhaba, kedimle birlikte Amerika'dan Türkiye'ye gideceğim THY ile. Anladığım kadarıyla uçuştan iki gün önce onaylanması gereken bir belge varmış. Bu belge yukarıda paylaşılan Form 7001 midir? Arkadasimin veterinerinin verdigi bilgi kagidinda USDA Accredited Veterinary tarafından onaylanmış olması gerekiyor. Siz Form 7001'i kendi veterinerinize mi onaylatmistiniz?

    Ben de kedimi Turkiye'den getirdim bu arada. Dolayisiyla Türkçe pasaportu var.


  • @Ege-Yorulmaz merhabalar, bende 2 hafta sonra turkiyeye gideceğim. benimde o belgeden bir bilgim yok, eğer cevabi bulduysanız yazarsanız çok sevinirim. bende evcil hayvanımı turkiyeden getirmiştim.


  • @crazycells tekrardan merhabalar, sie tekrardan birey sokak istiyorum . 7001 belgesini ucusa 2 gun kala onaylatmamiz gerekiyormuş, bu belgeyi nerde onaylatacağız acaba? bir bilginiz var mi ? şimdiden çok teşekkür ederim


  • @handuş Merhaba, Türkiye'den evcil hayvanınızı götürürken hayvan uçuştan etkileniyor mu ? Ben de bundan korkuyorum biraz. 11-12 saat hayvan tuvaletini mi tutuyor, aç mı kalıyor gibi endişelerim oluştu benim.


  • @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells tekrardan merhabalar, sie tekrardan birey sokak istiyorum . 7001 belgesini ucusa 2 gun kala onaylatmamiz gerekiyormuş, bu belgeyi nerde onaylatacağız acaba? bir bilginiz var mi ? şimdiden çok teşekkür ederim

    Saniyorum ki bulundugunuz eyalette gorevli olan "Veterinary Services District Office"e ulasmaniz gerekiyor. Listeyi burada bulabilirsiniz:

    https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/animalhealth/contact-us/SA_Area_Offices

    Ya kendileri onaylayacaklardir, ya da sizin bolgenize bakan gorevli veterinerlere yonlendireceklerdir diye tahmin ediyorum.


  • @Stiff bu baslik evcil hayvaninizi Turkiye'ye goturmek ile ilgili, Turkiye'den ABD'ye goturecekseniz su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-goturmek


  • @crazycells öncelikle her mesaja cevap verdiginiz icin çok teşekkür ederim, bu forum size minnettar. yani benim bu kurumu aramam gerekiyor bilgi almak icin degil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells öncelikle her mesaja cevap verdiginiz icin çok teşekkür ederim, bu forum size minnettar. yani benim bu kurumu aramam gerekiyor bilgi almak icin degil mi ?

    rica ederim. evet, aynen oyle, ilgili kurum onlar oldugu icin sizi yonlendirebilmeleri lazim.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba
    Ben bugun kedimi turkiyeye götürmek icin islemleri tamamladım sanirim
    Sadece forumda paylasilandan farklı olarak, veterinerimiz sağlık belgesinin USDA Animal and Plant Health Inspection Service tarafından onaylanması gerektiğini soyledi. O endorsement dedikleri belgenin de uçuştan 2 gun once onaylanması gerekiyormus. Kendi veterineriniz sağlık kontrolunu ucustan son 10 gun icinde yapacak, USDA APHI tarafından ucustan 2 gun once onaylanacak yani. Bir de, onaylanan belgeyi size gönderebilmek icin pre-paid shipping label istiyorlar. Ben UPS'ten bizim eve bir kargo etiketi alıp onu da endorsement başvurumuzla birlikte gönderdim. Gecen hafta veterinerimiz forumda da paylaşılan sağlık belgesini doldurdu, bize en yakin olan USDA APHD ofisi Albany'de olduğu icin, o ofise gönderdi, uçuşumuzun tarihini ve ne zaman onaylanması gerektiğini de belirtti
    Dun ucustan iki gun once onaylandı, express kargoyla bizim eve yola cikti, bugun gelecek umarım. Yarin da uçuyoruz kedicigimizle, her sey yolunda giderse...


  • Merhabalar arkadaşlar, bende kendi tecrübelerimizi anlatmak istiyorum . Öncelikle biz Pittsburgh şehrinde yaşıyoruz . Travel belgesi için Usda”nın sitesinde yetkili veterinerleri aradık, nerdeyse 20ye yakın veterineri aramışızdır, kimse yardımcı olmadı . Ya prosedürü bilmiyorlardı yada birkaç ay sonrasına randevu verebileceklerini söylediler . Son bir yeri aradık orası yardımcı olurum dedi . Minnoşu götürdük , testler yaptılar , usdaya gönderilecek belgeleri hazırladılar . 560$ ücret aldılar . Biz bu işlemi uçuşa 10 gün kala yaptırdık . Diğer gün veteriner aradı ve 48 saat kısıtlaması olduğunu , verdiğimiz parada hızlı kargo ücretinin vede usdaya verilen Fee”nin yandığını tekrardan ücret ödememizi söyledi . Uçuşa 48 saat kala tekrardan 300 $ gibi bir ücret ödedik , ödedik ama gerçekten çok sinir bozucuydu çünkü bana gerçekten çok pahalı geldi . Dediğim gibi bu işlemi yapan tek veteriner burasıydı . Alternatifimiz yoktu . Biz işlemi Pittsburghdan yaptırdık fakat biz Texas a taşındığımız için usda dan gelecek belge Houston’a gönderilecekti. Uçağımız ordan kalkıyordu . Uçuş günü belgeyi fedex den teslim aldık şükürler olsun . Belgeyi havaalanında cok detaylı incelediler . Evrakın tamam olduğunu anlayınca bizi kedinin uçak bileti için yönlendirdiler . 170$ kedinin uçak biletine ödedik .
    Şükürler olsun geldik , ama müthiş stresli bir vakit geçirdim . Minnoşun evrakları yapamayacak diye cok korkmuştum . Umarım siz güzel bir tecrübe geçirirsiniz .


  • @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    Merhabalar arkadaşlar, bende kendi tecrübelerimizi anlatmak istiyorum . Öncelikle biz Pittsburgh şehrinde yaşıyoruz . Travel belgesi için Usda”nın sitesinde yetkili veterinerleri aradık, nerdeyse 20ye yakın veterineri aramışızdır, kimse yardımcı olmadı . Ya prosedürü bilmiyorlardı yada birkaç ay sonrasına randevu verebileceklerini söylediler . Son bir yeri aradık orası yardımcı olurum dedi . Minnoşu götürdük , testler yaptılar , usdaya gönderilecek belgeleri hazırladılar . 560$ ücret aldılar . Biz bu işlemi uçuşa 10 gün kala yaptırdık . Diğer gün veteriner aradı ve 48 saat kısıtlaması olduğunu , verdiğimiz parada hızlı kargo ücretinin vede usdaya verilen Fee”nin yandığını tekrardan ücret ödememizi söyledi . Uçuşa 48 saat kala tekrardan 300 $ gibi bir ücret ödedik , ödedik ama gerçekten çok sinir bozucuydu çünkü bana gerçekten çok pahalı geldi . Dediğim gibi bu işlemi yapan tek veteriner burasıydı . Alternatifimiz yoktu . Biz işlemi Pittsburghdan yaptırdık fakat biz Texas a taşındığımız için usda dan gelecek belge Houston’a gönderilecekti. Uçağımız ordan kalkıyordu . Uçuş günü belgeyi fedex den teslim aldık şükürler olsun . Belgeyi havaalanında cok detaylı incelediler . Evrakın tamam olduğunu anlayınca bizi kedinin uçak bileti için yönlendirdiler . 170$ kedinin uçak biletine ödedik .
    Şükürler olsun geldik , ama müthiş stresli bir vakit geçirdim . Minnoşun evrakları yapamayacak diye cok korkmuştum . Umarım siz güzel bir tecrübe geçirirsiniz .

    ..siz kedinizi turkiyede satmak icinmi goturdunuz, yoksa oda bizimle tatil yapsin diyemi....kedicigin seyahati gercekten masrafli olmus. gecmis olsun.


  • @sir-altan pardon “kediyi satmak “ derken ? Ne kadar garip bir tabir bu böyle , söylediğiniz iki seçenek yüzünden götürmedim kedimi .
    Türkiye’de uzun bir süre kalacağız ve EVCİL HAYVANIMIZ DA bizim için bir aile bireyi olduğundan onu bırakacağımız kimse olmadığı için yanımızda getirdik . Evet biraz masraflı oldu ama içim rahat, gözümün önünde!


  • @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @sir-altan pardon “kediyi satmak “ derken ? Ne kadar garip bir tabir bu böyle , söylediğiniz iki seçenek yüzünden götürmedim kedimi .
    Türkiye’de uzun bir süre kalacağız ve EVCİL HAYVANIMIZ DA bizim için bir aile bireyi olduğundan onu bırakacağımız kimse olmadığı için yanımızda getirdik . Evet biraz masraflı oldu ama içim rahat, gözümün önünde!

    ozur dilerim kasitli yazmadim,gercek olarak fiatlari yuksek olan cok kediler var,bilirim hayvan sevgisi baskadir, bir zamanlar benimde kopeklerim vardi,kedinizi turkiyeye goturmek bir hayli masrafli olmus,,,bizim buralarda evcil hayvanlar icin boarding yerleri vardir,kedi bir kac hafta emanet birakilabilinir, tabi uzun muddet icin masraflidir,


  • Merhaba daha önce Türkiye’ye kuş götüren var mı acaba aranızda kaç tane götürebiliyorum ve kargo bölümü onlar için güvenli mi bilen var mı acaba ?


  • Merhaba,
    Kedim ile Abd den Turkiyeye dönüş yapacağız. Kendisinin Turkiye pasaportu var kuduz asisi ve diğer tum asileri tam.
    ilgili sayfaları okudum ancak yakin zamanda tecrübe eden birisinden öğrenmek isterim. Anlatılanlar biraz karisik geldi acikcasi. Yardimci olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.


  • @itsmebb, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    Merhaba,
    Kedim ile Abd den Turkiyeye dönüş yapacağız. Kendisinin Turkiye pasaportu var kuduz asisi ve diğer tum asileri tam.
    ilgili sayfaları okudum ancak yakin zamanda tecrübe eden birisinden öğrenmek isterim. Anlatılanlar biraz karisik geldi acikcasi. Yardimci olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    Ayni soru bizim kedimiz icin de gecerli, yanitlari bekliyoruz.

    Buna benzer olarak merak ettigimiz diger bir konu da Turkiye'ye bikac ayligina ziyarete gitmek icin bu islemleri yerine getirecegiz. Sonrasinda Turkiye'den Amerika'ya donerken yine ayni sekilde Tarim Bakanliginin istedigi islemleri yapmamiz gerekli midir cikarken ulkeden ve Amerika'ya geri donerken? Multiple entry permit gibi birseyler var midir başvurabileceğimiz?


  • @Tkond
    Selamlar
    Seyehati gerceklestirebildiniz mi? Hangi evraklari istediler sizden bilgilendirebilirmisiniz? Veteriner belgesi ve form 7001 incelendi mi?

    Tesekkurler


  • Merhabalar,
    Eylul ayi icerisinde Turkiye`ye gitmeyi planliyorum. Fakat evcil hayvanimi da yanimda goturmek istiyorum. USDA sayfasindaki rehberde titer testi ile ilgili bilgiler tam net aciklanmis degil. Forumlarda okudugum kadariyla herkese farkli bir bilgi verilmis amerikadaki veterinerler tarafindan. Aranizda buu yil icerisinde evcil hayvanini turkiyeye goturen var mi acaba? Tecrubeleriniz nelerdir? Yardimci olursaniz cok sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'daki Gelirin Türkiye'de Vergilendirilmesi

    Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    200 Bakış
    cgokhanC
    @us_dream_12 Garanti bankasi ve diger bankalar surekli bana mail atiyor Fatca formu doldur diye. Bi bakayim dedim SSN gibi bilgiler istiyor. Pek guvenemedigim icin ve zaten gemileri coktan yaktigim icin doldurmadim 😂 Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler. FATCA Nedir? Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası (FATCA), ABD kişilerinin (ABD vatandaşı ya da ABD vergi mukimi) vergiye tabi kazançlarının adil olarak vergilendirilmesi için ABD dışındaki Yabancı Finansal Kuruluşlara ve diğer finansal aracı kuruluşlara çeşitli yükümlülükler getiren ülkeler arası bir anlaşmadır.
  • Türkiye'de Sanal Posta Kutusu Servisi

    Türkiye Cumhuriyeti
    1
    0 Oy
    1 İleti
    178 Bakış
    M
    Türkiye'de "Traveling Mailbox" gibi sanal posta kutusu hizmeti sunan ve postaları size ulaştıran bir servis var mı?
  • Türkiye'de T-Mobile Aktifleştirip Kullanma

    Türkiye Cumhuriyeti
    9
    1 Oy
    9 İleti
    7k Bakış
    datanistD
    @ahsenaydgdu Ben, Amerika'ya gelmeden önce T-Mobile prepaid E-sim almaya çalışmıştım ama TR'den kredi kartını kabul etmedi. Daha öncesinde Skype üzerinden telefon numarası almıştım, konuşma kalitesi iyiydi.
  • ABD vatandaslari icin Turkiye'de burs imkani

    Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    361 Bakış
    MySeaM
    @Can-0 Bu durumda asagidaki linklerde bir arastirin: https://www.nafsa.org/about/about-international-education/us-study-abroad-scholarships-and-grants-list https://www.gooverseas.com/blog/study-abroad-scholarships-grants https://www.studyabroad.com/study-abroad-scholarships https://www.scholarships.com/financial-aid/college-scholarships/scholarships-by-type/study-abroad-scholarships/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum