Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @arnblt evet o sitede bizimde bir kaydimiz cikmiyor. FOAI diye bir devlet sitesi var ordan talep ettim belki bir cevap gelir. Ulkeye girisleri kayit altina aliyoar ama cikislari ne kadar biliyorlar onu merak ediyorum. Dosyanizda muhtemelen guvenlik sorusturmasi vs evraklar vardir no denilen sorulara karsi arastirma yapmis olma ihtimalleri var.

• @patron3535 sizce cikislari bilmeme ihtimalleri varmi 🙂 Sadece ABD degil yeryuzundeki ulkelerin hemen hemen hepsi ulkesine resmi yollardan girip cikani bilir. Hava alaninda pasaporta damga basmamalari bilmedikleri anlamina gelmiyor. Ucus bilgilerinden kayitlar aliniyor.

• @arnblt valla hocam me bildiklerinden emin degilim her girişte kaç aydır yoksun diyorlar madem biliniyor neden soruyorsun değil mi. Muhtemelen kayıt vardır biryerlerde dediğiniz gibi vatandaşlık da çıkıyor araştırma sonucunda belkide.
    Bizim bir tanıdık hiç yaşamadan vatandaş oldu işin bugini bullmuş kara yoluyla cikislarin kaydi olmuyormus Turkiye ye Mexico uzerinden gelip gidiyordu karadan da ABD ye giris risk aldi ama deydi

• Merhaba arkadaşlar öncelikle vatandaşlık alan arkadaşlara tebriklerimi iletiyorum. Bir sorum olacak parmak izi randevusundan sonra interview için çağrılmak; başvurunun kesin kabul edildiği anlamına geliyor mu? Bir yerlerde okumuştum kabul etmeseler daha yine çağırabiliyorlarmış. Emin olmak için soruyorum teşekkür ederim şimdiden.

• @Maybeoneday evet başvurunuzun kabul edildiği anlamına geliyor ama onay verecekleri anlamına gelmiyor. Yüklediğiniz belgelerin orjinallerini görmezler ise red yiyebilirsiniz. Mülakatta formunuzda girdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna inanmazsa red yersiniz. Parayı baştan aldıkları için mülakatın onlara bir maliyeti yok, çağırırlar😀 Eskiden bir de başvuru kabul onayı geliyormuş mülakattan önce ama artık gelmiyor.

• @arnblt merhaba teşekkür ederim ben aslında onay demek istemiştim de yine de cevap vermiş oldunuz. N-400 formunda sunduğum bir belge var bir tek onun orijinalini istemişler o da bende mevcut . Yine de kesin onay alır mıyım bilmiyorum:) Sonuçta sınav da olacak mülakatta. Bittikten sonra bütün süreci buraya yazacağım.

• @arnblt ya bu harika resmen 2 sene trde kalmis ..bu muthis zaten 2 sene git gel yapmaya goz yumuyorlar helede cocuk varsa..

• @burakshop ben 3 sene gel git yaptim ama Trump yonetiminde durum ne olur tamamen muamma. Sizi buraya baglayan bir seyler yoksa bu gelgitler artik sorun olabilir. Ama aileniz burada olursa veya burada bir eviniz olursa anlayis gosterebilirler. Dedigim gibi Trump yonetimi. Ozellikle Trump'in 2.nci donemi 🙂 Sonucta ben gel git yaptigim donemde de Trump vardi ama bu donem biraz daha sertler.

• @burakshop 2-3 sene nedirki 14 sene gel git yaptim senede bir gelerek şimdi olsa yapamam heralde durumu sıkı tutuyorlar kayda ne aldıklarını bilmiyorum FOAI.gov aracılığı ile resmi olarak talep ettim gönderirlerse anlayacağım gerçekten ne zaman girdim çıktım ellerinde varmı blöf yapmasınlar 😁

• Merhaba, 5 yillik vatandasliga basvuru surem 20 Haziran 2025 itibariyle tamamlanmakta. Bu nedenle 3 ay oncesinden yani 20 Mart 2025 'ten itibaren basvurumu yapma hakkim bulunmakta. N-400 formunu dolduruyorum, fakat aklima bir durum takildi. Tasinma durumunda basvuru icin 3 ay beklenmesi gerektigini biliyorum. Ben bulundugum evden 29 aralik 2024 tarihinde tasindim, fakat bunu UCSIS' in sisteminde 25 Subat 2025 tarihinde bildirdim. N-400 formunu doldururken mevcut adresime tasinma tarihini 29 Aralik 2024 olarak belirttim. Fakat UCSIS'in online bildirim sisteminde tarihim dedigim gibi 25 Subat 2025. Bu durumda bugun formu tamamlayip yollamamda sizce bir sakinca var mi? 25 Subat 2025' ten sonraki 3 ayin bitimi olan 25 Mayis 2025' i mi beklemeliyim? Tesekkurler.

• @flyingisfreedom tavsiyem beklemeniz yonunde olur. Biz esim icin basvururken adres tasimayi unutmustuk. Onun icin adres tasima isleminden sonra 3 ay daha bekleyip basvurduk. Evet formda son 3 ayda tasindiniz mi diyor ve siz yasadiginiz adreslere gercek tarihleri yaziyorsunuz ama onlarda bunun kaydi yok. Yani AR11 formu doldurmamissiniz ve bu da problem cikarabilir. Ben bekleyin derim.90 gun once basvurmanin cok da bir avantaj getirecegini sanmiyorum. Onun icin ilk once zorunlu olan islemlerini yapin. Selamlar

• @flyingisfreedom bu konu daha önce reddit de tartışılmıştı elinizde ehliyet başlangıç tarihi kira kontratı tarihi gibi kanıtlar varsa bunu memura gösterip residency bak burda başladı demek mümkün ar-11 zamanında olmamış demesinin bir mantığı kalmıyor ancak işi garantiye almak isterseniz mayısı bekleyin

• @arnblt @patron3535 cok tesekkur ederim cevaplariniz icin.

• N400 ü posta ile gönderdikten sonra bütün süreç ortalama kaç ay da tamamlanıyor arkadaşlar.

Yani vatandaşlığınızı ortalama kaç ayda aldınız?

• @mkonca 3-12 ay başvuru bölgesine göre geniş bir aralık tabi online yerine posta tercih edilirse dahada uzama riski var

• Vatandaşlık (N-400) başvurumu şimdi Austin, TX’de mi yapmalıyım yoksa Richmond, VA’daki yeni işe başladıktan sonra mı?

Herkese merhaba,
    N-400 başvurumun zamanlamasıyla ilgili biraz tavsiyeye ihtiyacım var.

Austin, TX’de yaşıyorum ve Green Card (daimi oturma izni) ile ABD’deki 5. yılımı 22 Temmuz 2025’te dolduracağım. Bu da demek oluyor ki, 90 gün erken başvuru süreci kapsamında 22 Nisan 2025 itibarıyla vatandaşlık başvurusu (N-400) yapabiliyorum — yani teknik olarak bu hafta başvuru yapabilirim.

Ancak, Richmond, VA'ya yeni bir iş için taşınıyorum ve 18 Ağustos 2025’te işe başlayacağım. Bu işin ilk 6 ayında izin almak oldukça zor (tamamen imkansız değil ama ciddi şekilde caydırılıyor). Bu yüzden biyometrik randevu, mülakat ve yemin töreni gibi aşamaların bu işe başladığım döneme denk gelmesinden ve izin alamamaktan endişeliyim.

Sorularım şunlar:

Başvuruyu şu an Austin'deyken mi yapmalıyım, yoksa Richmond, VA’ya yerleştikten ve işteki ilk 6 ayımı geçirdikten sonra mı başvurmak daha mantıklı olur?

Eğer başvuruyu şimdi Austin’den yaparsam, tüm süreç (biyometri, mülakat, yemin töreni vs.) orada mı devam eder, yoksa taşındıktan sonra Richmond’a aktarılır mı? Çünkü Austin-Richmond arasında gidip gelmek zor olabilir.

USCIS bu randevular için tarihleri rastgele mi atar, yoksa belirli tarihler isteyebilir miyim? Tarih uygun olmazsa erteleme mümkün mü?

Süreç ortasında eyalet değiştirmek işleri geciktirir mi ya da karmaşıklaştırır mı?

Kişisel deneyimlerinizi ya da önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!

• şu günün koşullarında mülakatın 6 aydan önce olacağını sanmıyorum hatta 9-10 ay sürmesi daha muhtemel
    biometric reuse olma ihtimali kuvvetli
    her işyeri mülakat ve yemin töreni için izin verir diye düşünüyorum.

• @yigitbo hemen başvurunu yapabilirsin bu süreçte taşınma olursa uscis dosyanı yeni adresine transfer ediyor burda kritik olan zamanında uscis üzerinden adres değişikliği bildirmen. 3 hafta da mülakat alanda var 6 ayda alanda bence hak etmişken hemen başvur green kartlılarıda deport a başladılar bir an önce vatandaşlık al ABD de izin problemi olmaz alırsın.

• @yigitbo Vatandaslik basvurusunu avukatsiz yapacaksan, zaten online olarak hesap olusturup formu dolduruyorsun. oraya yurt disinda oldugun tarihleri vs. yazdiktan sonra vatandasliga basvurup vuramayacagin sistem gosteriyor.

Butun islemleri yaptiktan sonra, hesabinizda zaten tahmini beklenen sure xx ay diye belirtiyor ve her asamada size email veya hesabinizdaki asamalar kisminda goruyorsunuz.

• richmond sizin yeni kalici adresiniz olacaksa, basvuruyu orada adresiniz oldugunda yapmaniz mantikli.

• is yeriniz, ilk 6 ay size keyfi tatil kullandirmayacaktir. Resmi islemler,jury duty, saglik ..vs. 6 ay tatil e dahil degil. hatta Grand Jury Duty e secilirseniz ki 20 hafta surebiliyor. siz yeterki mudurunuzu islemden haberdar edin. onlar gereken esnekligi size sunacaklardir.

• Randevu tarihi, sistem tarafindan olusturuluyor. o tarihte ulkede degilseniz veya randevuya gidemeyecekseniz, arayip yeni tarih olusturulmasini talep edebilirsiniz. Ama istediginiz tarihi vermeyeceklerdir. Randevu tarihiniz geldiginde endiseniz Is yeriniz ise, size hicbir sekilde engel olamaz. bu yasal bir hak.

• biyometrik randevu, sistem size gerekli olup olmayacagini belirtecek.

• mulakat ve yemin toreni ayni gun icerisinde olabilir. Fakat yogunluk veya toren saatine denk gelemezseniz baska bir gune sizi cagiracaklar.

• @patron3535 green cardlıları deport etmeye başladıkları haberleri genelde yalan haberler oluyor bilginize. Tabi 6 aydan fazla ABD dışında kalmışsa, suça karışmışsa veya yalan beyanla evlilik yapmışsa o farklı bir konu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |