Vatandaşlık (N-400) başvurumu şimdi Austin, TX’de mi yapmalıyım yoksa Richmond, VA’daki yeni işe başladıktan sonra mı?
Herkese merhaba,
N-400 başvurumun zamanlamasıyla ilgili biraz tavsiyeye ihtiyacım var.
Austin, TX’de yaşıyorum ve Green Card (daimi oturma izni) ile ABD’deki 5. yılımı 22 Temmuz 2025’te dolduracağım. Bu da demek oluyor ki, 90 gün erken başvuru süreci kapsamında 22 Nisan 2025 itibarıyla vatandaşlık başvurusu (N-400) yapabiliyorum — yani teknik olarak bu hafta başvuru yapabilirim.
Ancak, Richmond, VA'ya yeni bir iş için taşınıyorum ve 18 Ağustos 2025’te işe başlayacağım. Bu işin ilk 6 ayında izin almak oldukça zor (tamamen imkansız değil ama ciddi şekilde caydırılıyor). Bu yüzden biyometrik randevu, mülakat ve yemin töreni gibi aşamaların bu işe başladığım döneme denk gelmesinden ve izin alamamaktan endişeliyim.
Sorularım şunlar:
Başvuruyu şu an Austin'deyken mi yapmalıyım, yoksa Richmond, VA’ya yerleştikten ve işteki ilk 6 ayımı geçirdikten sonra mı başvurmak daha mantıklı olur?
Eğer başvuruyu şimdi Austin’den yaparsam, tüm süreç (biyometri, mülakat, yemin töreni vs.) orada mı devam eder, yoksa taşındıktan sonra Richmond’a aktarılır mı? Çünkü Austin-Richmond arasında gidip gelmek zor olabilir.
USCIS bu randevular için tarihleri rastgele mi atar, yoksa belirli tarihler isteyebilir miyim? Tarih uygun olmazsa erteleme mümkün mü?
Süreç ortasında eyalet değiştirmek işleri geciktirir mi ya da karmaşıklaştırır mı?
Kişisel deneyimlerinizi ya da önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!