Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)


  • @smk 24 saatten fazla olanları yazıyorsunuz.


  • @arnblt Hayirli ugurlu olsun.


  • @caglaror tesekkur ederim.


  • @arnblt hayirli olsun. Bu yurt dışında kaldığınız süreleri sizin form üzerinden değerlendirme yapıyorlar diye düşünüyorum kendi sitelerinden bu tarihlerin doğruluğunu sorgulayıp sorgulamadıkları ile ilgili bir izleminiz oldu mu?


  • @patron3535 bu konuda herhangi bir izlenimim olmadi fakat o sitedeki bilgileri dikkate almayin. Benim ve esimin bilgileri o sirede gorunmuyor bile. Mutlaka onlarin gordugu bir yer vardir. Ayrica sunu soylemek isterim. Benim mulakatim hemen sonrasinda yemin toreni oldugu icin adam benim GC yi aldi ve benim dosyamin uzerine sabitledi. Yalniz dosya baya dolu idi icinde onlarca evrak vardi benimle ilgili.


  • Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık sertifikamı aldım ancak pasaport başvuru konusu gözümde aşırı büyüdüğünden bir türlü süreci başlatamadım, sonradan bir de Usps randevularının çok geç tarihlere verildiğini öğrenince iyice saldım konuyu. Ancak araştırma yapınca, bana en uygun yöntemin urgent başvuru olduğuna karar verdim. Atlanta pasaport merkezinden online randevu aldım, NC’den kalkıp 1 gün önceden Atlantaya gittim, evrakları hazırlayıp bugün sabah 9’da da randevuya girdim, ve öğlen saat 12 itibariyle elimde Amerika pasaportum ve vatandaşlık sertifikamın orjinali ile merkezden mutlu bir şekilde ayrıldım. Toplamda 250$ ödedim. 3 gün sonraya Thy uçuşu gösterdim, böylece acil randevu aldım. Ödemenin tamamı orada kredi kartı ile yapılabiliyor, gidip çek vs ilkel işlerle uğraşmanıza gerek yok. Pasaport kartı sonradan mail gönderilecekmiş.


  • @arnblt hayirli olsun. pasaport u aldiktan sonra Social Security Office e gidip statunu guncellemeyi unutma.


  • @mister tesekkur ederim. Artik SSN guncelleme isi yok. N400 de benim adima guncelle diye secenek koymuslar. Gitmeye gerek kalmadi.


  • @arnblt teşekkürler cevabınız için


  • @arnblt evet o sitede bizimde bir kaydimiz cikmiyor. FOAI diye bir devlet sitesi var ordan talep ettim belki bir cevap gelir. Ulkeye girisleri kayit altina aliyoar ama cikislari ne kadar biliyorlar onu merak ediyorum. Dosyanizda muhtemelen guvenlik sorusturmasi vs evraklar vardir no denilen sorulara karsi arastirma yapmis olma ihtimalleri var.


  • @patron3535 sizce cikislari bilmeme ihtimalleri varmi :) Sadece ABD degil yeryuzundeki ulkelerin hemen hemen hepsi ulkesine resmi yollardan girip cikani bilir. Hava alaninda pasaporta damga basmamalari bilmedikleri anlamina gelmiyor. Ucus bilgilerinden kayitlar aliniyor.


  • @arnblt valla hocam me bildiklerinden emin degilim her girişte kaç aydır yoksun diyorlar madem biliniyor neden soruyorsun değil mi. Muhtemelen kayıt vardır biryerlerde dediğiniz gibi vatandaşlık da çıkıyor araştırma sonucunda belkide.
    Bizim bir tanıdık hiç yaşamadan vatandaş oldu işin bugini bullmuş kara yoluyla cikislarin kaydi olmuyormus Turkiye ye Mexico uzerinden gelip gidiyordu karadan da ABD ye giris risk aldi ama deydi


  • Merhaba arkadaşlar öncelikle vatandaşlık alan arkadaşlara tebriklerimi iletiyorum. Bir sorum olacak parmak izi randevusundan sonra interview için çağrılmak; başvurunun kesin kabul edildiği anlamına geliyor mu? Bir yerlerde okumuştum kabul etmeseler daha yine çağırabiliyorlarmış. Emin olmak için soruyorum teşekkür ederim şimdiden.


  • @Maybeoneday evet başvurunuzun kabul edildiği anlamına geliyor ama onay verecekleri anlamına gelmiyor. Yüklediğiniz belgelerin orjinallerini görmezler ise red yiyebilirsiniz. Mülakatta formunuzda girdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna inanmazsa red yersiniz. Parayı baştan aldıkları için mülakatın onlara bir maliyeti yok, çağırırlar😀 Eskiden bir de başvuru kabul onayı geliyormuş mülakattan önce ama artık gelmiyor.


  • @arnblt merhaba teşekkür ederim ben aslında onay demek istemiştim de yine de cevap vermiş oldunuz. N-400 formunda sunduğum bir belge var bir tek onun orijinalini istemişler o da bende mevcut . Yine de kesin onay alır mıyım bilmiyorum:) Sonuçta sınav da olacak mülakatta. Bittikten sonra bütün süreci buraya yazacağım.


  • @arnblt ya bu harika resmen 2 sene trde kalmis ..bu muthis zaten 2 sene git gel yapmaya goz yumuyorlar helede cocuk varsa..


  • @burakshop ben 3 sene gel git yaptim ama Trump yonetiminde durum ne olur tamamen muamma. Sizi buraya baglayan bir seyler yoksa bu gelgitler artik sorun olabilir. Ama aileniz burada olursa veya burada bir eviniz olursa anlayis gosterebilirler. Dedigim gibi Trump yonetimi. Ozellikle Trump'in 2.nci donemi :) Sonucta ben gel git yaptigim donemde de Trump vardi ama bu donem biraz daha sertler.


  • @burakshop 2-3 sene nedirki 14 sene gel git yaptim senede bir gelerek şimdi olsa yapamam heralde durumu sıkı tutuyorlar kayda ne aldıklarını bilmiyorum FOAI.gov aracılığı ile resmi olarak talep ettim gönderirlerse anlayacağım gerçekten ne zaman girdim çıktım ellerinde varmı blöf yapmasınlar 😁


  • Merhaba, 5 yillik vatandasliga basvuru surem 20 Haziran 2025 itibariyle tamamlanmakta. Bu nedenle 3 ay oncesinden yani 20 Mart 2025 'ten itibaren basvurumu yapma hakkim bulunmakta. N-400 formunu dolduruyorum, fakat aklima bir durum takildi. Tasinma durumunda basvuru icin 3 ay beklenmesi gerektigini biliyorum. Ben bulundugum evden 29 aralik 2024 tarihinde tasindim, fakat bunu UCSIS' in sisteminde 25 Subat 2025 tarihinde bildirdim. N-400 formunu doldururken mevcut adresime tasinma tarihini 29 Aralik 2024 olarak belirttim. Fakat UCSIS'in online bildirim sisteminde tarihim dedigim gibi 25 Subat 2025. Bu durumda bugun formu tamamlayip yollamamda sizce bir sakinca var mi? 25 Subat 2025' ten sonraki 3 ayin bitimi olan 25 Mayis 2025' i mi beklemeliyim? Tesekkurler.


  • @flyingisfreedom tavsiyem beklemeniz yonunde olur. Biz esim icin basvururken adres tasimayi unutmustuk. Onun icin adres tasima isleminden sonra 3 ay daha bekleyip basvurduk. Evet formda son 3 ayda tasindiniz mi diyor ve siz yasadiginiz adreslere gercek tarihleri yaziyorsunuz ama onlarda bunun kaydi yok. Yani AR11 formu doldurmamissiniz ve bu da problem cikarabilir. Ben bekleyin derim.90 gun once basvurmanin cok da bir avantaj getirecegini sanmiyorum. Onun icin ilk once zorunlu olan islemlerini yapin. Selamlar


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    23 İleti
    4k Bakış
    arnbltA
    @saulgoodman yok o anlamda degil. Turkiye ye girerken Turk pasaportu ile girebilirsiniz. Ama ABD pasaportu kullanmazsaniz bu ABD tarafinda sorun cikarabilir. Bildigim bir ornek var bu konuda. Alie dostumuzun isyerinden bir arkadasi ayni zamanda Cin vatandasi da olan bir yazilimci tatilde Cin pasaportunu kullandigi icin Clearence sertifikasinda bir hayli problem yasamis Bize de bu konuda uyarida bulundu arkadasim. Kendisi DC bolgesinde kontratli yazilimci idi. Selamlar.
  • Çifte Vatandaşlık Rehberi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    573 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum