• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. flyingisfreedom
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 19
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

flyingisfreedom

@flyingisfreedom

10
    İtibar
    95
    Profil Görüntülemeleri
    19
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

flyingisfreedom Takip etme Takip Et

flyingisfreedom tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@arnblt Cevabınız için teşekkür ederim. Aktarma durumunda ne gibi sorunlar yaşayabilirim. Bir bilginiz var mıdır?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      flyingisfreedom
      flyingisfreedom
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@recepu merhaba, tarihlerimiz benzer gorunuyor. ben de ilk 20 haziran 2019 da abdye giris yaptim. 10 gun kaldiktan sonra 1 temmuz 2019 da turkiyeye dondum. Temmuz sonunda 20 gunluk bedelli askerlige gittim. Normal sartlarda aralik 2019 gibi donup abdde yasamayi dusunuyordum. Fakat isler planladigim gibi gelismedi, ondan sonra da covid salgini patladi. Bundan dolayi ancak 20 haziran 2020 de abdye tekrar giris yaptim. yani sizin gibi 6 aydan uzun sure abd disinda bulundum. Normal sartlarda 5 yillik surem bu ay doluyor ama, en bastaki kesinti sebebiyle basvurumun ret edilme ihtimalini dusunuyorum. Bundan dolayi 1 yil daha beklemek mantikli geliyor. Malum o donem covid 2020 baslarinda patlamisti. Bunu one surup 6 aydan fazla abd disinda kalmayi mazur gosterebilir miyim? Basvurup ret edilirsem bir sonraki denememi etkileme olasiligi var midir? Simdiden tesekkurler. @crazycells de yorum yapabilirse cok memnun olurum.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      flyingisfreedom
      flyingisfreedom

Herkese merhaba,

DV 2018 talihlisi olarak şubat 2019 tarihinde vizemi aldım ve 20 haziranda ABD'ye giriş yaptım. Daha sonra 1 temmuz tarihinde geri döndüm. Basılan greencardım verdiğim adrese teslim edildi gözükmesine rağmen, herhangi bir teslim alan olmadı. Kısacası greencard su an elimde değil. Daha önce forumda araştırdım. Ülkeye ilk girişimden itibaren 1 yıl daha bu vizeyi kullanabiliyorum. Merak ettiğim bu vize ile seyahat ederken havalimanında sıkıntı yaşarmıyım. Bunla ilgili yanıma bir evrak almam gerekir mi?

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@recepu cok tesekkurler cevabiniz icin, su an icin beklemek daha dogru gelmekte.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese merhaba,

DV 2018 talihlisi olarak şubat 2019 tarihinde vizemi aldım ve 20 haziranda ABD'ye giriş yaptım. Daha sonra 1 temmuz tarihinde geri döndüm. Basılan greencardım verdiğim adrese teslim edildi gözükmesine rağmen, herhangi bir teslim alan olmadı. Kısacası greencard su an elimde değil. Daha önce forumda araştırdım. Ülkeye ilk girişimden itibaren 1 yıl daha bu vizeyi kullanabiliyorum. Merak ettiğim bu vize ile seyahat ederken havalimanında sıkıntı yaşarmıyım. Bunla ilgili yanıma bir evrak almam gerekir mi?

herkese merhaba daha önce yukarıdaki konu ile ilgili sizlere danışmıştım. Şimdi merakım nisan ayında kesin olarak abd'ye gidiyorum. Sizlerin tavsiyesine uyarak direkt abdye uçacağım. Merakım şu ilk 1 yıl olduğu için girerken sorun yaşamam diye düşünüyorum. Ama sorun yaşama anlamında JFK ile LAX arasında bir farklılık var mıdır? Bileti ona göre alacağım. Normalde new york aktarmalı biletler daha uygun, ama eğer Los Angeles daha rahatsa oraya uçmayı düşüneceğim.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@flyingisfreedom Los Angeles veya New York’tan giriş yapmanızın bir farkı yok. Henüz ilk seneniz içerisindesiniz. Green Card nerede diyecekler. Adresime ulaştı ama girince alacağım dersiniz. Neden 9-10 aydır yurt dışında olduğunuzu sorarlarsa, ki soracaklar. İş yerimle sözleşmem vardı, o bitti. Taşınmak için gerekli işlemleri hallettim şeklinde açıklamasını yaparsınız. Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

@Ryback tekrar merhaba, coronavirüs olayları çıkmadan önce biletimi 14 nisana almıştım, fakat bildiğiniz gibi şu an tüm uçuşlar iptal oldu ve tam olarak ne zaman açılır meçhul. Benim sorunum elimdeki vizeyle geçen sene 6 aylık süre dolmadan 20 Haziran'da ABD'ye giriş yaptım. Bu nedenle bu vizeyi halen 20 Haziran 2020'ye kadar kullanabiliyorum. Fakat greencard elimde değil. Bu durumda hazirana kadar uçuşlar açılmaz ise sizce nasıl bir yol izleyebilirim?

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@knnrn, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@flyingisfreedom 12 ay dolduktan sonra kart elinizde olmadan giriş yapamazsınız. Bir şekilde kartın size gönderilmesini sağlayın. Aksi halde konsolosluk ile görüşüp seyahat belgesi almanız gerekiyor.

açıkçası şöyle bir sıkıntı var, kart abd'de adrese ulaşmadı. Bu nedenle gittiğimde tekrar kartı çıkarmam gerekiyordu, zaten onun için çok geç kalmadan nisanda gitmek istiyodum. Bu durumda eğer 20 sini geçer isem dediğiniz gibi konsoloslukla görüşmek doğru olacak gibi.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@knnrn çok teşekkürler

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@crazycells doğru anladım mi emin olmak için soruyorum. Beş yılın sonunda yani 2025 haziranda vatandaşlık başvurumu yapabileceğim dimi bunun uzaması söz konusu değil, eğer 30 aydan fazla burda kalmış olursam ve 6 aydan fazla terk etmediysem?

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@crazycells tekrar teşekkürler 🙋🏻

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

flyingisfreedom tarafından gönderilen son iletiler

@arnblt @patron3535 cok tesekkur ederim cevaplariniz icin.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

Merhaba, 5 yillik vatandasliga basvuru surem 20 Haziran 2025 itibariyle tamamlanmakta. Bu nedenle 3 ay oncesinden yani 20 Mart 2025 'ten itibaren basvurumu yapma hakkim bulunmakta. N-400 formunu dolduruyorum, fakat aklima bir durum takildi. Tasinma durumunda basvuru icin 3 ay beklenmesi gerektigini biliyorum. Ben bulundugum evden 29 aralik 2024 tarihinde tasindim, fakat bunu UCSIS' in sisteminde 25 Subat 2025 tarihinde bildirdim. N-400 formunu doldururken mevcut adresime tasinma tarihini 29 Aralik 2024 olarak belirttim. Fakat UCSIS'in online bildirim sisteminde tarihim dedigim gibi 25 Subat 2025. Bu durumda bugun formu tamamlayip yollamamda sizce bir sakinca var mi? 25 Subat 2025' ten sonraki 3 ayin bitimi olan 25 Mayis 2025' i mi beklemeliyim? Tesekkurler.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@recepu cok tesekkurler cevabiniz icin, su an icin beklemek daha dogru gelmekte.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@recepu merhaba, tarihlerimiz benzer gorunuyor. ben de ilk 20 haziran 2019 da abdye giris yaptim. 10 gun kaldiktan sonra 1 temmuz 2019 da turkiyeye dondum. Temmuz sonunda 20 gunluk bedelli askerlige gittim. Normal sartlarda aralik 2019 gibi donup abdde yasamayi dusunuyordum. Fakat isler planladigim gibi gelismedi, ondan sonra da covid salgini patladi. Bundan dolayi ancak 20 haziran 2020 de abdye tekrar giris yaptim. yani sizin gibi 6 aydan uzun sure abd disinda bulundum. Normal sartlarda 5 yillik surem bu ay doluyor ama, en bastaki kesinti sebebiyle basvurumun ret edilme ihtimalini dusunuyorum. Bundan dolayi 1 yil daha beklemek mantikli geliyor. Malum o donem covid 2020 baslarinda patlamisti. Bunu one surup 6 aydan fazla abd disinda kalmayi mazur gosterebilir miyim? Basvurup ret edilirsem bir sonraki denememi etkileme olasiligi var midir? Simdiden tesekkurler. @crazycells de yorum yapabilirse cok memnun olurum.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@crazycells tekrar teşekkürler 🙋🏻

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@crazycells doğru anladım mi emin olmak için soruyorum. Beş yılın sonunda yani 2025 haziranda vatandaşlık başvurumu yapabileceğim dimi bunun uzaması söz konusu değil, eğer 30 aydan fazla burda kalmış olursam ve 6 aydan fazla terk etmediysem?

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@crazycells teşekkür ederim

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

Merhabalar, 20 haziran 2020 den beri abddeyim. 2021 hazirandan sonra geçen ay 23 gunlugune turkiyeye gittim geldim. Önümüzdeki mart ayının 21 inde coding bootcampe yazilmayi dusunuyorum. Kurs online ve 17 haziran gibi bitecek gözükmekte. Bu süre boyunca çalışmak çok mümkün olmadığından, kurs süresince turkiyede kalmayı planlıyorum. Yaşam masraflarım her halükarda daha az olacağından. Ortalama 4 aylık bir süre söz konusu. Merak ettiğim döndüğümde bir sorun yaşarmiyım ve vatandaşlık sürecinde bu 4 aylık süre sorun yaşatır mi? Burdaki bir Türk 1 aydan fazla kalmalarin vatandaşlık görüşmesinde 30 aydan düşündüğünü soledi. Böle bir durum söz konusu mudur? Teşekkürler.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@knnrn çok teşekkürler

flyingisfreedom
      flyingisfreedom

@crazycells yardımınız için teşekkürler. Peki ben THY yetkililerine bu vizenin 1 yıl geçerli olduğunu nasıl kanıtlayabilirim. Uscis'te bununla ilgili bir yazı var mıdır? Açıkçası bulamadım da. Kart ABD'de basıldıktan sonra kargoda kayboldu, yani adrese hiç ulaşmadı. Ama tabi us mailda teslim edildi gözüküyor.

flyingisfreedom
      flyingisfreedom