Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Degerli Arkadaslar,

Uzun suredir kafami mesgul eden ve eminim benim gibi bekleyis surecinde olan diger arkadaslarin da zaman zaman dusundugu bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum.

Forum icerisinde ya da dolayli yoldan tanidigi araciligiyla bilgi sahibi olan herhangi biri, gecmis yillarda ABD icerisinden Diversity Visa (DV) talihlisi olarak Adjustment of Status (AOS) basvurusu yapip da, ilgili mali yil sona erene dek (Eylul Ayi Sonuna Kadar) USCIS’ten mulakat tarihi verilmemis olan dosya ya da dosyalar var mi?

Bu tarz bir durumla karsilasmis olan kisilerin yorum ve tecrubeleri bizler icin degerli bir bilgi kaynagi olabilir. Zira forumumuzda bu konuda, gec de olsa, guc de olsa olumlu sonuclanmis orneklerin varligina sahit oluyoruz. Ayni sekilde sureci bu yuzden olumsuz sonuclanmis kisilerin de tecrube ve paylasimlarinin bizler icin degerli olacagini dusunuyorum.

Ozellikle case numarasi current oldugu halde, dosyasi USCIS tarafindan kabul edilmesine ragmen mulakat tarihi verilmedigi icin sansini kaybetmis olanlarin bu surece dair paylasacaklari bilgiler, yaptiklari ozelestiriler ya da karsilastiklari sanssizliklara dair yorumlar, su an benzer belirsizlikler yasayan ya da bundan sonraki sureclerde AOS yapmayi dusunen kisiler icin yol gosterici nitelikte olabilir diye dusunuyorum.

Bu konuya fikir, yorum, bilgi ve tecrubesiyle katki verebilecek herkese simdiden tesekkur ederim.

• @Suha-Bacalan
    Var tabiki, bahsettiğiniz vakalardan foruma yazmayan veya foruma hiç üye olmayan da var. Örneğin DV-2023 dönenimde kota 7 Eylül’de dolmuştu @koray2000 arkadaşımız Brooklyn Uscis ofisin kendisine mülakatın geç atanması sonucu kotaya takılıp maalesef ki green cardını alamamıştı. Kendisi zannediyorum ki forumda artık pek aktif değil. Linkine tıklayıp deneyimlerini okuyabilirsiniz.
    Ayrıca bizim dönemde de bir arkadaşımız aylarca mülakat beklemişti, kendisinin adres hareketlerine takılmışlardı, sonrasında noldu hiç buraya da yazmadı.
    Sorularınızın cevapları başlık içerisindeki iletilerde ve deneyimlerde var.

• Merhabalar, forumu turist vizesi alacağım zaman takip etmeye başlamıştım 2 yıldan uzun bir süredir düzenli olarak iletileri okumaya çalışıyorum. Pek aktif olmayı düşünmüyordum lakin kendim bu kadar faydalanırken belki başkalarının sorularına cevap olabileceğini düşünerek yazıyorum. Kız arkadaşım ile uzun yıllardır birlikteyiz kendisi greencard ile yaklaşık 3 yıldır amerikada bulunuyor. Kendi turist vize alım sürecimde sebebim olarak onu ziyaret edeceğimi ve ilişkimizi belirtmiştim. Her ABD ye girişimde ise tekrardan onu ziyarete geldiğimi söylüyorum. 2 yıl içerisinde 4 kere giriş yaptım ve çalıştığım için her seferinde de yaklaşık 2 hafta kaldım. Tabikide zamanla daha ciddi düşünmeye başladık ve artık birlikte yaşamak istediğimize karar verdik. Bu durumda gidip AOS yapmam bir seçenek gibi gözüküyor. Özellikle bu konunun altındaki bazı arkadaşlar son zamanlarda olumlu ilerlemeler kaydedince açıkçası bu isteğim diğer seçeneklerin önüne geçmeye başladı. 5 yıl dolmasına ve vatandaş olmasına en az 3 yıl var gibi gözüktüğünden en kısa seçenek AOS diye düşünüyorum. Kendisi ABD de şuana kadar hep devletin enstitülerinde çalıştı.
    Bu durum AOS sürecinde bir kolaylık yaratır mı ve diğer öğrenmek istediğim konu giriş yaptıktan sonra evlilik için beklemek gerekliliği gerçekten var mı ve statü değişikliği için 90 gün kuralı hala uygulanmaya devam ediyor mu? Yoksa bizim durumumuz için fazla mı riskli olur çünkü henüz evli değiliz ve bir kalış süresinde hem evlilik hem de statü değişikliği için başvurmamız gerekecek.

Diğer yandan bir seçenek doktora başvurusu yapıp kabul almam durumunda orada birlikte yaşayabilmek bu durumda zaten herhangi bir statü değişikliğine ihtiyacım kalmayacağı için rüya gibi ama ihtimalin düşük olması açıkçası beni AOS a daha yakın hissettiriyor.

Bir avukata da danışmayı düşünüyorum ama açıkçası buradaki arkadaşlar genelde avukatlarla çalışmayı iyi anmadığı için öncelikle bu konuda sizlerin fikirlerini öğrenmek istedim.

• Selamlar sürece başlamış yada başlamaya hazırlık yapan insanlara biraz su serpmesi açısından ben de kendi deneyimimi anlatayım.
    K1 ile geldim 10 gün içinde evlendim çalışma iznimi ve seyahat iznimi (combo card) aldım geçen hafta'da interview vardı.
    San Francsico Dublin'de yaşıyorum mülakatımız sabah 10'da San Jose'deydi.
    Eşim ve ben sabah 9:30 da bina önünde hazır olduk, ikimiz de gayet resmi giyindik ve yanımızda listesi bulunan bütün evrakları hazırladık.
    İçeriyi girip güvenliği geçtikten sonra beklemeye başladık. Daha sonra ismimizle çağırıldık ve asyalı bir beyfendi bizi odasına aldı ayrı ayrı odalara alınmadık aynı odaya giriş yaptık ve beyfendi fazlasıyla nazikti. Şu konuda çok memnun kaldım mülakatı yapan kişiler de göçmen dolayısıyla bir süre önce onlar da bizim oturduğumuz koltukta o yada bu şekilde oturuyorlardı. Kimlik, pasaport, ssn kartlarını istedi ikimizden de ve sorulara başladı. İlk 15 soru bizzat bana güvenlik soruylarıydı (terör, silah kullanımı, insan trafiği vs) daha sonra bana eşimin adı, telefon numarası, daha önce evliliğimizin olup olmadığı, çocuk var mı yok mu ? aile bireylerinden kaçıyla tanıştığım ve varsa kardeşlerinin adını sordu. Bunları anlatırken fotoğrafları da sormadı ama destekleyici olarak koydum. Düğün ev aile ziyaretleri yemekler vs.
    Daha sonra eşime dönüp bize aşk hikayenizi anlat dedi.
    Getirdiğimiz onca evrağın içinde sadece güncellemek için eşimin son 3 aylık banka ve vergi dökümünü istedi.
    Onaylıyorum merak etmeyin sadece sicil kontrolü (background check) yapılacak sonra size onay gelir dedi.
    2 hafta ile 8 hafta içinde kart adresinizde olacaktır sonrasında ssn değişikliğine gidebilirsiniz şeklinde bizi gayet nazik bir şekilde uğurladı.

Kartın daha erken geleceğinden eminim tüm evraklarım için verilen 2 hafta 8 hafta söylemleri maksimum 5 iş gününde geldi umarım bu da öyle olacak.
    Gerçekten tek bilmek istedikleri şey severek evlendiğiniz. Bazı soruları yanlış anlayıp yanlış cevap verdim ama tekrar edip beni düzeltmeye bile yönlendirdiler.
    Yani soru cevap çalışmanıza gerek yok siz siz olun yeter.

Herkese bol şans.

• Merhabalar, ben de deneyimimden bahsetmek istiyorum. K1 ile geldim, evlendim. AOS yaptım. RFE aldık, cevap verdik. Sonunda da geçen hafta da interview vardı. Bugün de kartınız basıldı mesajı aldım. Çoğu kişiyi yüz yüze görüşmeye çağırıyorlar artık. Belki bu süreci yaşayacak olan vardır:

I-485'teki soruları sordular ilk.
    Sonra pasaport ve doğum belgelerimizi sordu kadın. I-94 ve evlilik sertifikasını istedi.

Doğum belgem olmadığı için formül A ve de vukuatlı nüfus kaydının certified çevirisini gösterdim. Asla anlaşamadık 😅 Kendisi çeviriyi açıp okumadığından ve formül A ile de uğraşmak istemediğinden gerildi, gözlerini devirdi. Bu ne dedi doğum belgen yok mu. Hastaneden verilen belgeyi ailem kaybettiği için civil registry office bana bunu verdi dedim. Şöyle bi baktı gözünün ucuyla ayyhhhh bu ne şimdiii diye sordu. Yine anlattım. Yine gerildi hala çevirinin ilk sayfasını bile açmadı. Burda ismin niye değişik diye sordu, evlilik öncesi sonrası diye anlattım. Aayyhhh üfffff diye triplendi yine. Eşim müdahele etti, aynı cümleleri kurdu. Sonra sakinleşti kadın yumuşadı.

Nasıl tanıştınız dedi. Anlattık. 2013 deyince daha fazla sormadı onayladı direkt.

Reddit'ten okuduğum kadarıyla ve de izlediğim videolarda joint tax, joint account, joint her şey en sağlam kanıt diye geçiyor ve herkesin deneyimi o kadar farklı ki kimisine evlendiğiniz gece korunuyor muydun diye sorandan hiç soru sormadan pasaportlara bakıp onay verene vb. bir sürü hikaye var. Haızrladığımız her şey elimizde kaldı. Neyse ki olumlu sonuçlandı.

Bu süreci yaşayan herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum. 🫡

• @Nugbug Tebrikler

• @Nugbug Aynı şekilde bana da bugün green card'ın kargoya verildiği bilgisi geldi. Aynı baskıdan çıkıyor kartlar sanırım 🙂 Tebrikler

• @Nugbug tebrikler. dogum belgesi konusu maalesef yaygin bir sorun. ben de bu yuzden rfie yemistim, "reciprocity documents" a atifta bulunarak asmistik bu sorunu. ilgili detaylari anlattigim entryimi paylasayim icinde AOSla ilgili belki faydali kisimlar da olabilir;

https://yesilkartforum.com/forum/post/503201

• @btek14 Bizim RFE sponsor bulmakla ilgiliydi aslında. Doğum belgesi kimine sıkıntı kimine değil. Orda çalışanın deneyimine bağlı sanırım. Formül A ile hiç sorun yaşamayanları da gördüm. Konsolosluğun verdiği çeviri nasıl acaba çok merak ettim. Bir daha ihtiyacım olursa direkt oradan alcam. 😅

@Figen ve @bkrsahin teşekkür ederim 👻

• Herkese merhabalar, NC'de son donemlerde interview'e girmis olan arkadaslar var mi acaba burda?

• Herkese Merhabalar, AOS surecinde yakinlarda North Carolina'da interview'e gitmis birileri varsa, iletisime gecmek isterim. Simdiden tesekkurler.

• @Nugbug bilmiyorum belki tam karsiligi midir ama okula kayit olurken oglum icin konsolosluktan birth extract diye bir belge cikarmistim ama bana kalirsa asil kafa karisikligi o belge.
    neyse bir sekilde siz de biz de astik bu ufak sorunu, tekrar tebrikler hayirli olsun.

• @Nugbug çok sevindim, tebrikler. sizin süreciniz ne zaman başlamıştı? Yani aos dosyanızı ne zaman göndermiştiniz?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @bernat Ocak 2025. RFE Şubatta geldi. Ona cevap verme süresi 3 aydı, biz 3 ayın sonunda gönderdik Mayıs'ta. RFE sonrası da 2 ay sürdü görüşme ve onaylanması. Şu sıralar 4-5 ayda falan halloluyor her şey başvuru tarihinden itibaren.

• Herkese selamlar, surec tamamlandiktan sonra artik insanin yazasi gelmiyor ancak bu sitenin bana cok yardimi dokundugu icin paylasmayi bir borc olarak goruyorum ve benim gibi fikir edinmek isteyenler icin sadece bilgi olarak sureci paylasiyorum. Sizlerde benim gibi sadece bir kac kisinin yazdigi ile degil ilgili butun paylasimlari okuyup, ortalamasini alip ona gore hareket edin isterim.
    Surec asla kolay degil ve hem maddi hem de manevi olarak cok zorlayici geciyor, ciddi ciddi gozu karartmak gerekiyor.
    Yonlendirme yapmayacagim, kimsenin alacagi karara mudahale etmek istemiyorum. Sadece yasanan bir tecrube olarak okuyunuz.
    Konuya girmeden once; surece @Figen hanimla basladik ve devam ettirdik. Iyi ki de oyle yapmisiz. Surec boyunca ve devaminda da kendisi cok yardimci ve bilgilendirici idi, hala da oyle, kendisinin ustlendigi her seyi eksiksiz yapti.
    Ilk giristen, son mulakata kadar yasadiklarimizi cok uzatmadan anlatmaya calisacagim, bu surece girecek olanlar da kendilerini “bu ihtimaller de varmis” diyerek hazir tutarlar umarim.
    Ulkeye esimle gercekten turistik amacli giris yaptik, katilmak istedigimiz bir kac organizasyon vardi, benim ve esim icin onemli konularda idi. Yaklasik 3 bucuk ay burada gecirdigimiz icin ve numaramiz aktif oldugu icin surece burada devam etmeye karar verdik.
    Ulkeye girerken pasaport kontroldeki gorevli ilk olarak ne kadar kalacagimizi sordu’ 2 ay kadar kalmayi dusundugumuzu soyledik, “cok uzun sure, ne yapacaksiniz o kadar burada” diye sordu. Katilmak istedigimiz organizasyonlari ve tarihlerini soyledik. Bize “ilk 2 hafta kalacagimiz yerlerin adresleri ve o konuda kanit istedi, BNB uygulamasini gozunun onunde actik, herkes 1 hafta 10 gun dedigi icin rahatca gecerken, biz durustce biraz uzun kalacagiz dedigimiz icin 10 dk kadar sorguladi bizi. Sonunda *kanitlari ile ikna ettik ve girdik.
    I-94
    Figen hanim I-94 icin ozellikle bakmamizi ve sistemde mutlaka dogru sekilde gorunmesi gerektigini soylemisti, artik pasaporta damga vurmuyorlar burada. Sistemde esimin bilgileri gorunmuyordu, alandan duzeltilmesi gerekiyordu, biz o kismi maalesef ihmal ettik, ilk giris yaptigimiz Miami den baska bir eyalete gectik, tam 2 ay sonra Miami ye geri gittik bu form icin. Oradaki gorevli, gozunuzde canlandirin: cizgi filmlerde ayagindan tutup silkeleme sahneleri vardir ya, aynen oyle yapti bize. En son banka uyugulamasini acmami istedi ve para akisina tek tek bakti, sonunda duzeltmeyi yaptirdik. Sakin ihmal etmeyin.

BANKA HESABI ACMAK
    Banka hesabi acmanin en kolay yolu kira kontrati yapmak, biz furnished f… diye bir siteden sahibinden ev kiraladik, uzun sureli kontrat yaptik ve bu bize tum resmi islem kapilarini acti. Cok zor ve masrafli, sans da gerekiyor. Bir kac aylik pesin verip ikna etmeniz gerekiyor.

DOGUM BELGESI
    Konsolosluk, saglik raporu gibi asamalar herkesin anlattigi gibi, oralari atliyorum, sadece konsolosluga dogum belgesi almaya gittigimiz icin sag olsunlar bizi hemen yurt disinda yasiyor diye sisteme girmisler, hemen TR adresimizdeki saglik ocagindan atildik, hem de TR bankalari gurbetci zannettigi icin uygulamalarda bazi kisitlamalara gittiler aninda. (hesapta para gostermek icin kredi cekip sonra kapatmayi dusunuyorsaniz konsolosluk oncesi halledin). Kredi cekecekseniz sonra yapamiyorsunuz bilginiz olsun.
    Dosyamizin gerektirdigi evraklari hazirladik ve Figen hanimin yonlendirmesi ile eksiksiz tamamlayip gonderdik, ellerine ulastiktan 3 hafta sonrasina parmak izi, ondan 1 hafta sonraya da mulakat verdiler, waive olmadi maalesef.
    MULAKAT
    SC, Ofiste bizden baska sadece 6 cocuklu Uzak dogulu bir aile vardi!!! Sanirim bu tarz islemler yapmak isteyenler “ortalik karisik, vaziyet alalim biraz bekleyelim” diye dusundukleri icin bombostu. Kucucuk bir odada raflari dosya dolu, masasinin karsisina oturttu bizi gorevli. Pasaportlarimizi aldi, dosyalar onunde acikti, dosyalari kapatti veee hazir misiniz?
    “bence siz vize sahteciligi yapiyorsunuz, ben isleminizi onaylamayacagim” dedi. “Siz turist olarak bu islemi yapmak icin geldiniz bence, beni aksine ikna edin simdi” dedi.
    Her gun karsima en az 10 kisi oturup bana surekli yalan soyluyor, yalan soylerseniz anlarim dedi.
    Tam 1 saat boyunca bizi sorguya cekti. Eger boyle bir mulakata girerseniz sakin yalan soylemeyin, evirip cevirip ayni soruyu size farkli sekillerde sorabilir. Gercekten Saglam gerekceleriniz olmali oraya gk harici bir sebeple de gittiginizin. Mutlaka ama mutlaka bir gerekce sunmaniz gerekebilir. Biz gerekcelerimizi anlatarak ikna ettik.
    Kesinlikle irkci bir yaklasimi yoktu, eger bu isin bir kitabi varsa adam her satirina bagli kalarak yapti isini. En sonunda tebrik etti, onayliyorum dedi. O odada yasadigimiz stresi size anlatabilmem mumkun degil.
    Kartlarimizin adresimize yollandigi mesajini da 5 gun sonra aldik.
    Sizin basiniza mulakatta hic biri gelmeyebilir, daha zoru da olablir. Yazdiklarim da bir tecrube, en iyi-en kotu senaryoya hazirlikli olunmasi gerekiyor.
    Herkesin isi rast gider umarim.

• @tyler_neft
    Merhaba,
    Yeni hayatinizda saglik ve mutluluklar dilerim. Yasadiginiz surecte onemli tarihleri de belirtebilirseniz diger AOS sureci yasayan arkadaslarin kendi durumlari hakkinda bir karsilastirma olabilir.
    Hangi eyalet ve sehirden basvuru yaptiniz?
    Ne zaman dosyaniz USCIS`e verildi?
    Mulakat tarihi parmak izinden ne kadar sonra verildi?
    Mulakat tarihiniz neydi?
    Hangi eyalet ve sehirde mulakata girdiniz?
    Tesekkurler

• @AnTHraX Sizin faydali olabilecek bir veri olmasi acisindan , bu sene Mart 2025 de gonderdigim Houston , TX Dosyasi icin Agustos sonuna mulakat geldi. Tarihleriniz benzer ve ayni Ofis oldugu icin paylasmak istedim . Sanirim sizede bu aralikta bir Mulakat gelecektir yakinda .

• @Figen Tesekkurler. Figen Hnm. Sozkonusu AOS dosyasinin, bizim gibi DV2025 temelli oldugunu anliyorum cevabinizdan. Peki sizin ya da herhangi bir arkadasimizin su anda, 2025 vize kotalarinin durumu ile ilgili bir bilginiz var mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@AnTHraX

Update tarihi: 8/2/25 Cumartesi

• @ATS16 Sanirim bu dv lottery ile ilgili bir chart. Bunun EB kategorileri ile ilgili olani varmi takip edebilecegimiz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |