Selamlar sürece başlamış yada başlamaya hazırlık yapan insanlara biraz su serpmesi açısından ben de kendi deneyimimi anlatayım.
K1 ile geldim 10 gün içinde evlendim çalışma iznimi ve seyahat iznimi (combo card) aldım geçen hafta'da interview vardı.
San Francsico Dublin'de yaşıyorum mülakatımız sabah 10'da San Jose'deydi.
Eşim ve ben sabah 9:30 da bina önünde hazır olduk, ikimiz de gayet resmi giyindik ve yanımızda listesi bulunan bütün evrakları hazırladık.
İçeriyi girip güvenliği geçtikten sonra beklemeye başladık. Daha sonra ismimizle çağırıldık ve asyalı bir beyfendi bizi odasına aldı ayrı ayrı odalara alınmadık aynı odaya giriş yaptık ve beyfendi fazlasıyla nazikti. Şu konuda çok memnun kaldım mülakatı yapan kişiler de göçmen dolayısıyla bir süre önce onlar da bizim oturduğumuz koltukta o yada bu şekilde oturuyorlardı. Kimlik, pasaport, ssn kartlarını istedi ikimizden de ve sorulara başladı. İlk 15 soru bizzat bana güvenlik soruylarıydı (terör, silah kullanımı, insan trafiği vs) daha sonra bana eşimin adı, telefon numarası, daha önce evliliğimizin olup olmadığı, çocuk var mı yok mu ? aile bireylerinden kaçıyla tanıştığım ve varsa kardeşlerinin adını sordu. Bunları anlatırken fotoğrafları da sormadı ama destekleyici olarak koydum. Düğün ev aile ziyaretleri yemekler vs.
Daha sonra eşime dönüp bize aşk hikayenizi anlat dedi.
Getirdiğimiz onca evrağın içinde sadece güncellemek için eşimin son 3 aylık banka ve vergi dökümünü istedi.
Onaylıyorum merak etmeyin sadece sicil kontrolü (background check) yapılacak sonra size onay gelir dedi.
2 hafta ile 8 hafta içinde kart adresinizde olacaktır sonrasında ssn değişikliğine gidebilirsiniz şeklinde bizi gayet nazik bir şekilde uğurladı.
Kartın daha erken geleceğinden eminim tüm evraklarım için verilen 2 hafta 8 hafta söylemleri maksimum 5 iş gününde geldi umarım bu da öyle olacak.
Gerçekten tek bilmek istedikleri şey severek evlendiğiniz. Bazı soruları yanlış anlayıp yanlış cevap verdim ama tekrar edip beni düzeltmeye bile yönlendirdiler.
Yani soru cevap çalışmanıza gerek yok siz siz olun yeter.
Herkese bol şans.
Tebrikler