Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 722.1k 333

• @hasbelkader Buralardan bende sizin gibi düşünüyorum :) gitmesek de görmesek de :)

• @Nothing-Man hayatta birseyi gercekten cok istersen oluyor. Bence senin de ameriga tozu yutacagin gunler gelecek. sadece sabir kardes. gelmeden once ingilizcen iyi degilse mutlaka simdiden basla calismaya. maddi acidan sen de bizler gibiysen buraya geldiginde inan bana zamanin olmayacak.

• @hasbelkader Sağolasın abi amin inşallah, mümkün mertebe çalışıyorum ingilizce için de.

• @israfil Bayılıyorum bende craiglistte baktığımda qv ler 55k dolar civarındaydı.Şimdi tekrar bakınca bir tane ti gördüm 27 bin dolar burada 300 bin bandında :)

• @Calibraturbo Aynen bakmıştım onlara 159 da yok malesef

• @hasbelkader Süper bir yanıt olmuş bütçeyi 6-7 bin dolar nakit ve ikinci el 8-10 yaşında araçları düşününce sıkıntı yaratırsa biterim diyoruz. Ama dediğiniz gibi 2-3 yaşında araç alıp kredi kullanabilirsek. Başlangıçta yüksek faiz bile olsa mantıklı olacaktır. İşte bizde araştıra araştıra öğreneceğiz. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

11 yıldır 1985 model bmw 5.20 otomatik vites 4 cam otomatik klimalı yol bilgisayarlı 2.0 motor 6 silindir arabam var. Neden yeni araçla değiştireyim Türkiye de. Yani Türkiye de arabaya olan bakış açısı herkesin farklıdır. Birisi sıfır kokusunu duymadan duramam der diğer insan o kokuyu bilmez. Sürekli sonu bir yere varmayacak bir sohbet geldi gidiyor. SIFIR MI - İKİNCİ EL Mİ amerikada bulunan kişiler yaşadığı bölgede duruma göre konuşuyor. Bizler Türkiye den sanki onlardan daha fazla amerika da yaşamışi insanlar gibi yazıyorlar. Bırakın bunları önce gidin kafanızı sokacak bir evi ayarlayın zorunlu giderleri bir halledin ondan sonra cepte ne kadar para var ona göre alırsın. Zorunlu ihtiyaçlar zaten en az 5-6k tutacak sizler hep 30 - 40k para ile mi gideceksiniz bu kadar mı zenginsiniz.

• @ayvalik10 e34 tüm zamanların en sevdiğim 5 kasasıdır. Kazasız sürüşler..

• @VolkanU çok teşekkür ederim e 28 geçiyor benimkisi bu arada kingdown (turbo) var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

5 ile 10 arası bir araba alıp ona bir kaç yıl binmek inanılmaz bir keyiftir...

Bu aralıkta galeride olan araçları sayayım... Reklam gibi algılamayın lütfen... O samimiyetimiz var diye düşünüyorum...

2008 s550
    2008 Lincoln navigator
    2013 Corolla
    2015 Corolla
    2009 e350
    2013 Mitsubishi outlander sport be outlander gt
    2012 mazda5
    2013 town and country
    2014 Jeep Patriot
    Vs vs ...

Bunlar 70-150k arası araçlar mile olarak... Bir çoğu sorunsuz ...

Benzer bir çok aracı heryerde bulabilirsiniz. Bütçenizi oba göre oluşturun...

Ben şahsım adına 2013 Corolla yerine 2008 lincolnu falan tercih ederim...kişiye göre değişir...

• ⭐⭐⭐

@semavi kadir bey senin gözlemlediğin kadarıyla yada kendi yaşadığın bölgede ağırlık alman / japon /amerikan mı ?

• Yasaklı

Oncelikle sifir araba alimi ile ilgili bir kac bilgi paylasmak istiyorum. buyuk sehirlerin disinda daha dogrusu toplu ulasimin oldugu sehirlerin disinda mutlaka eve iki araba gerekiyor. buraya gelip hayata alisip kredi skorunu olusturduktan sonra 2. arabayi dusunuyorsunuz. tavsiyem bir arabanizin kendinizin olmasi diger arabayi ise lease yapmaniz oldukca mantikli. sebebi diger arabayla ise gidip gelirsiniz hafta sonlari kullanirsiniz ama kendinize ait aracinizla uber ve benzeri uygulamalari yapmaniz oldukca kolay.
    lease ve finance de neredeyse yari yariya odemede farkeden bir sistem var. iyi arabalara daha dusuk maliyetle binebilirsiniz. ornegin biz ilk geldigimizde 17k ya guzel bir jeep almistik. 2. arabimiz ise sifir cok uygun fiyata jetta almak oldu.( 16500 usd vergi dahil ) jetta ya 295 usd oduyorum apr 7.99. onumuzdeki ay refinance yapip apr i 2.99 a cekecegim ve odemem 240 usd ye gelecek. diger arabami ise ev almayi dusundugumuz icin satisa cikardim sattiktan sonra parasini bankaya koyacagim ve karsiliginda lease ile guzel bir mercedes glc almak istiyorum ki glc nin odemesi 419 usd 15 bin mil. GLC yine esimde kalacak. hafta sonlari da ben kullanacagim.
    isin ozeti buraya gelip burada yasamadan araba almanin inanilmaz bir sey oldugunu dusunurken bugun tr de hayal dahi edemeyecegim arabalari konusmak hem heyecanli hem keyifli. korkmayin burada araba almak amerikanin en kolay isi. aksam 8:50 de arabayi satip gece 11 de arabayi teslim ettigimi biliyorum :) bu paralar amerikada olmayanlar icin buyuk paralar gibi gozukse de aslinda bir hic oldugunu geldiginizde anlayacaksiniz.
    yolunuz sansiniz acik olsun. hayallerinize kavusmaniz dilegi ile..

• ⭐⭐

universiteden yeni mezun oldugumda e12 kasa 5 lik bmw alacaktım 4 bin liraya aradan 6 7 sene gecmiş internette aynı arabayı plakasından tanıdım 50 bin lira yazmışlar. Hiç ellememişler curukleri dahada biyümüş.Saka gibi bir ülke turkiye. Abd ye gidersem e32-38 kasa long alabilirim Tupac style takılmaca.Veya Northstar motor olmayan Eldorado,deville.Yolda kalınca bunları çekmek için tabiki eskikasa dually silverado. Dur petrole gidip 20 liralık gaz alıp geleyim ben. Gaza geldimm...AslındaUbere lifte teklifim var küçük townlarda yaşayıp country lyfti yapacaksın zil zurna sarhosları pikapla bardan alacaksın evlerine bırakıcaksın.Tüm sacmalıklarına da helllfuckn yeah diye yanıt verceksin

• Yasaklı

@Calibraturbo neler var burada fikirlerin degisecek geldiginde eminim :) ben jetta ya 25 usd lik aliyorum hep full depo 400 mil hava atmak gibi olmasin ama :)

• ⭐⭐⭐

@kivo hocam Türkiyede biz hep 50 / 100 /150 tllik alıyoruz nispet eder gibi olmasın :) passatla pompaya yanaşınca hocam 150 tl at diyorum. :)

• Yasaklı

@Oktay-İbiş :) buralarda benzin yeme icme giyme ucuz.

• ⭐⭐⭐

@kivo :) biz milletçe ucuzu değil pahalı olanı seviyoruz ama mecburiyettenn :) ama sizi kıskanıyoruz buda bir gerçek ;)

• @ayvalik10 doğru e34 87de çıktı.
    Olsun e28'de güzeldir, ortadan egzoz falan =)

Turbo falansa zaten senin olay aşmış, düz gitmiyodur o :)

• Gecenki kazada 2017 model Ford Focus SE sol arkadan darbe almisti, araci alali 1 yil olmadi , saglam ve aynisini 10k dan satiyorlar (42k milage) ben 57k yaptim mili. Karsi tarafin sigortasi 1470$ odemeyi teklif etti. Tamir ettirsem bile 1 yil sonra aracin fiyati 7-8k ya dusecek. Ederinin 1/5'ni tamire vermis olacagim. Hasar buyuk degil, tampon cikikti oturttum, siyriklar ve sol arka camurlukta golf topu kadar gocuk var, iceride kirik var mi bilmiyorum, ama yuruyen aksamda en ufak bir ariza yok.
    Ben parayi alip tamir ettirmeme yonunde karar aldim gibi, siz ne dusunursunuz? Lyft ile ayda 2.5-3k yol yapiyorum neredeyse.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yaptirma oyle bin devam et... Satarken zaten ucuza gidecek her halukarda...

Benzer Başlıklar

• açık arttırma (auction) ile araba almak

Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
  • Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    374k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k