Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
490 121 36.4k 116

• @Volkan-Şale rica ederim. Daha önce araştırmadım ama teknik öğretmenlikle ilgili ben de herhangi bir bilgiye rastladığımı hatırlamıyorum. Sadece bu yaz teknik eğitim veren bazı özel liseler olabildiğini öğrendim Türkiye'de.

Dediğiniz gibi hem çalış hem dersleri tamamlayıp okulları bitir zor bir şey, ama dediğiniz gibi imkansız da değil. 2 yılda bitmez de 3 yılda biter örneğin. Vazgeçmeyip çaba harcamalı. Umarım her ne yapmak isterseniz en az problemle halledersiniz.

Dediğiniz firmalara giriş nasıl olur pek bilmiyorum, belki forumda başka başlıklarda paylaşılmıştır şu an hatırlayamadım. Kısa bir süre work and travel programıyla Amerika'da bulunmuştum. Asıl işimin yanında fastfood zinciri Subway'in bir şubesine de başvurmuştum. Her zaman gittiğim şubede bir tane form doldurmuştum. Kimlik bilgileri, basit matematiksel işlemler vs. vardı. Türkiye'de de örneğin Çağdaş'a falan iş başvurusu yapmak istediğinizde herhangi bir şubeden form dolduruyosunuz veya internetten başvurabiliyorsunuz. Bu bir seçenek olabilir ama dediğiniz yerlerde daha önce çalışmış kişiler varsa onlardan dinlemek daha iyi olur

• @Volkan-Şale Bizde sizin durumun da sayılırız. Ben ve eşim ikimiz de memuruz, ben ilçe belediyesinde makine mühendisiyim, eşim ise büyük şehir belediyesinde harita teknikeri. Kazandıktan sonra ve vizeyi aldıktan sonrada hep gitme üzerine idi fikirlerimiz. Hiç gitmeme üzerine düşünmedik. Geldiğimiz kariyerleri de (son 3 senedir de müdürlük yapıyorum.) hiç düşünmedik çünkü gitme sebebimiz para değildi, daha fazla kazanmak değildi, çocuğumuza iyi bir gelecek yaratmak ve mutlu ve huzurlu bir şekilde hayat sürmek ( aile içi mutlu olsanız da yaşadığınız stresler ülkenin durumu ister istemez her şeyi etkiliyor.) Tabi oraya gidince her şeyin iyi olacağının garantisi yok ama inanmak gerekiyor. Her şeyi tekrar sıfırdan başlamayı göze almak gerekiyor. Açıkçası memuriyet öncesi severek yaptığım sektör olan petrol sektörüne, şantiye sektörüne ilerleyen zamanlarda geçmeyi düşünüyorum. Ve her şeyin güzel olacağına inanıyorum.
    Aslında memuriyetin şöyle bir güzelliği de var. 12 ay ücretsiz izin alabiliyorsunuz. istifa edip gittikten sonra bile idare bulursanız geri dönebiliyorsunuz. Aslında gemileri yakıp bunları düşünmeden, bel bağlamadan gitmek gerekiyor ki ilk zora düştüğümüzde pes edip gelmeyelim.

• @Volkan-Şale SARTLAR NE GELISTIRIRSE ONA GORE HARAKET EDIN MA AILE ONEMLI EGERKI ESINIZ GITMEK ISTIYORSA SIZDE GIDIN BU SEKILDE ZORLUKLAR SIZE KEYOF VERECEKTIR

• @civan1453 Eşimde gitme taraftarı. En büyük itici güç 😄

• Volkan bey herkes bir şey söyler, her kesin özellikle kendi hayatı değilse muhakkak bir tavsiyesi de olur bizim ülkeyi biliyorsunuz :)
    Burada alacağınız cevaplar; sizi gitmeye teşvik edici olacaktır.Çünkü burada bulunan insanlar gitmek için uğraş içerisinde veya bu fikirle burada.
    Ailenize sorsanız gitmenn guzum der :) Siz ve eşiniz memur du sanırım yani işiniz var gücünüz var nen eksil gidiyonuz der,
    Arkadaş çevrenize sorsanız 2 ye ayrılır burada ister istemez çekememe durumu da olur.
    şimdi esas mesele siz ne istiyorsunuz hayatla ne kadar barışıksınız maceraya ve zorluklara ne kadar açıksınız ?
    eşinizi karşınıza alın bunu bir gece karşılıklı balkonda bir kaç saat olasılık olarak düşünüp karara bağlayın uzadıkça da yıpratır bence.
    benim en çok bir kişisel gelişim sitesinde okudum sanırım, rahat ortamınızdan çıkın (bu tarzda bir şey, bir çok girişimcilik de geçer aslın da )
    bunu okuyunca düşündüm, ne kadar olsa da gerçekten feci şekilde rahatım, bir çok konuda şikayetçiyim ama
    iş de rahat evde rahat 3 asagı 5 yukarı 10 yıl sonun da da olacağım yer belli (bu kısımlar yüz yüze daha rahat anlatılıyor yazarak olmadı şimdi)
    bunun kararını vermeniz, bu kadar... ;)

• @azuleverde Teşekkür ederim hocam ilgilendiğiniz için.

• @Volkan-Şale VOLKAN BEY bendede durum sizinkinin biraz tersi aslinda esim gitmeme taraftari ama bi yandanda istiyor sadece aile baglarindan kopmak istemiyor,yoksa ulke olarak durum ortada bana gelince bende 35 yasindayi kariyerimin zirvesindeyim bi sirkette genel mudurluk yapaktayim ulke sartlarina gore gayet iyi kazniyorum, evim arabam herseyii tamamladim inanin konforlu alanimdan cikmak banada zor geliyor ingilizcem gayet iyi mesleki sartlarim amerikaya uygun hizmet sektorunde calismaktayim ki amarika"da en cok getirisi olan ve is imkani en yuksek sektor,yukarida arkadasin dedigi gibi kime danissak herkes ikiye bolunmus durumda,ama cogunluk git diyor,inanin zor bi durum sizi cok iyi anliyorum,ama yasam kalitesi ve insan degeri saygi sevgi kultur olarak cocugumun orada yetismesini cok istiyorum sirf onun icin konforlu alnimdan cikicam....

• @civan1453 aile bağlarınız çok kuvvetli ise gurbette yaşamak çok zordur .özellikle bayanlar için gurbet daha zor olur evde problemler büyür.konforlu alan iş dil meslek gibi etkenlerin önünde bir durum eşiniz kararına uymanız daha mantıklı.instagramda göcmenturkkadınlarbirgi_usa adında bir grup var oradan iletişim kurup eşiniz kafasındaki sorulara yaşayan kişilerden bilgiler alabilir.

• @birumut ben zaten ailemden 18 yildir uzakta yasamaktayim ve 6 yil yurt disinda kaldim bende sikinti yok,ama esimin ingilizceside iyi degil yaratacagi huzursuzluk beni tedirgin etmekte....haftanin 2,3 gunu esim ailesini gormekte,onun aileside ikiye bolunmus durumda abisi ve babasi git derken kiz kardesleri gitme diyor israrla git diyolar yarisi kal gitme,benimkiler melekette oldugu icin senede 1 defa goruyoruz sikinti yok.,esimin surece adapte olmasi en buyuk sikintimiz su anda gerisi hersey uygun sartlar

• @civan1453 ingilizce seviyesi önemli değil asıl soru şu elindeki meslek nedir eşinin bu soru çok daha önemli kendisini oyalayacak illada para kazanması için demiyorum kafasını dağıtacak uğraş varsa sıkıntı olmaz. Dil olayı sürekli konuşulduğu için çözülür. Neden bu mesleği sordum çünkü evrim tayanç var bir de şimdi kanalını kapattılar trakyadan amerikaya çisem bu ikisi de eşinin yaşayabileceği olayı en uç noktasında yaşıyorlar.

• @ayvalik10 evet onlarida takip etmekteyim uzun zmandir ama bence onlar yanlis bolgeye yerlestiler newyork olmaliydi tercihleri ilk etapta ,evrim hanimin esi ahci olasina ragmen is bulamiyo ve ikisindede ingilizce cok zayif,turk hava yollarinda calisan arkadaslarim her sene 2,3 ay izinlerini dondurup newyorta calismakta ve her biri 10,12 bin dolar parayla donuyor tabi bunlar bekar arkadaslar aile masrafi cok fazla olur,yani temel olarak orada yasayan evli bi arkadasimla konustum dun, oda b2 vizesiyle yasamakta esi rus,oda diyoki gelme yasam cok pahali,turkiyedeki kadar rahat yasayamazsin,yani turkiyede kariyer ve aile yapip gitmek cok riskli ve zor bi karar hepimiz icin..

• @civan1453 haftada 2,3 gün ailesi ile görüşen bir kişi gurbette yapamaz.

• @ayvalik10 evrim hanım değilde cisem hanımın durum daha yakın.cisem hanımın eşi çok hızlı iyi bir iş buldu araçları var ama cisem hanım ailesini ve memleket özlemi ağır basıyor.

• @civan1453 bu adam da newyorkta çalışıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=oSvZZ5ND6K4

• @birumut 2. araçları olmadığı için en büyük sorun burada zaten mesela aslı var onun arabası var diye çalışmamasına rağmen sorun yaşamıyor. ondna dolayı arabayı sürekli basa basa söylüyorlar alamayacaksan toplu taşıma olan yerde yaşayın boşuna demiyorlar

• @ayvalik10 arkadaş çevresi oluşturmak bir uğraş olması ile anne kardeş özleminin yerini dolduramaz.evrim hanımın hayalleri var ve orada çocuğu mutlu olduğu sürece kalmak için caba gösteriyor.cisem hanımın aracıda var eşi iyi bir işte çalışyor 1 yılda 2 yada 3 kez Türkye ye geldi anne babası geldi ve o şekilde özlem olayını aşmış gözüküyor.

• @civan1453, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

@birumut ben zaten ailemden 18 yildir uzakta yasamaktayim ve 6 yil yurt disinda kaldim bende sikinti yok,ama esimin ingilizceside iyi degil yaratacagi huzursuzluk beni tedirgin etmekte....haftanin 2,3 gunu esim ailesini gormekte,onun aileside ikiye bolunmus durumda abisi ve babasi git derken kiz kardesleri gitme diyor israrla git diyolar yarisi kal gitme,benimkiler melekette oldugu icin senede 1 defa goruyoruz sikinti yok.,esimin surece adapte olmasi en buyuk sikintimiz su anda gerisi hersey uygun sartlar

Denemeden bilemezsiniz. Bence insan eline geçen fırsatları değerlendirmeli, en azından bir gidip oraları görmeli, hem ne belli belki de siz sevmeyeceksiniz oraları. Ayrıca bu aileler de ne karışıyor anlamıyorum, bence kimsenin etkisi altında kalmasın eşiniz. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

• @birumut valla ben deneme taraftariyim 2 yil sonra donsemde bi kaybim olmicak burda tekrardan is bulbilecegime inaniyorum hatta daha iyi konumda su an calistigim yerdede sonsuza kadar kalma garantim yokki, hatta ingilizcmi dahada gelistirmis ve cv"me america eklemis olucam..her yonden kazancim olacak cv acisindan.esimde alisamaz ise geri doner bi kac sene beni bekler artik yapcak bisi yok..

• @civan1453 döndüğünüz zaman bir kaybınız olmayacaksa hiç kimseye sormayın deneyin insanın karşısına böyle imkanlar herzaman çıkmaz.sadece eyalet şehir seçimine odaklanın.

• Ben de 49 yaşındayım. :)

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    37
    6 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    S
    ....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur. ..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir. ..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k