Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @birumut ben zaten ailemden 18 yildir uzakta yasamaktayim ve 6 yil yurt disinda kaldim bende sikinti yok,ama esimin ingilizceside iyi degil yaratacagi huzursuzluk beni tedirgin etmekte....haftanin 2,3 gunu esim ailesini gormekte,onun aileside ikiye bolunmus durumda abisi ve babasi git derken kiz kardesleri gitme diyor israrla git diyolar yarisi kal gitme,benimkiler melekette oldugu icin senede 1 defa goruyoruz sikinti yok.,esimin surece adapte olmasi en buyuk sikintimiz su anda gerisi hersey uygun sartlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453 ingilizce seviyesi önemli değil asıl soru şu elindeki meslek nedir eşinin bu soru çok daha önemli kendisini oyalayacak illada para kazanması için demiyorum kafasını dağıtacak uğraş varsa sıkıntı olmaz. Dil olayı sürekli konuşulduğu için çözülür. Neden bu mesleği sordum çünkü evrim tayanç var bir de şimdi kanalını kapattılar trakyadan amerikaya çisem bu ikisi de eşinin yaşayabileceği olayı en uç noktasında yaşıyorlar.


  • @ayvalik10 evet onlarida takip etmekteyim uzun zmandir ama bence onlar yanlis bolgeye yerlestiler newyork olmaliydi tercihleri ilk etapta ,evrim hanimin esi ahci olasina ragmen is bulamiyo ve ikisindede ingilizce cok zayif,turk hava yollarinda calisan arkadaslarim her sene 2,3 ay izinlerini dondurup newyorta calismakta ve her biri 10,12 bin dolar parayla donuyor tabi bunlar bekar arkadaslar aile masrafi cok fazla olur,yani temel olarak orada yasayan evli bi arkadasimla konustum dun, oda b2 vizesiyle yasamakta esi rus,oda diyoki gelme yasam cok pahali,turkiyedeki kadar rahat yasayamazsin,yani turkiyede kariyer ve aile yapip gitmek cok riskli ve zor bi karar hepimiz icin..


  • @civan1453 haftada 2,3 gün ailesi ile görüşen bir kişi gurbette yapamaz.


  • @ayvalik10 evrim hanım değilde cisem hanımın durum daha yakın.cisem hanımın eşi çok hızlı iyi bir iş buldu araçları var ama cisem hanım ailesini ve memleket özlemi ağır basıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453 bu adam da newyorkta çalışıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birumut 2. araçları olmadığı için en büyük sorun burada zaten mesela aslı var onun arabası var diye çalışmamasına rağmen sorun yaşamıyor. ondna dolayı arabayı sürekli basa basa söylüyorlar alamayacaksan toplu taşıma olan yerde yaşayın boşuna demiyorlar


  • @ayvalik10 arkadaş çevresi oluşturmak bir uğraş olması ile anne kardeş özleminin yerini dolduramaz.evrim hanımın hayalleri var ve orada çocuğu mutlu olduğu sürece kalmak için caba gösteriyor.cisem hanımın aracıda var eşi iyi bir işte çalışyor 1 yılda 2 yada 3 kez Türkye ye geldi anne babası geldi ve o şekilde özlem olayını aşmış gözüküyor.


  • @civan1453, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @birumut ben zaten ailemden 18 yildir uzakta yasamaktayim ve 6 yil yurt disinda kaldim bende sikinti yok,ama esimin ingilizceside iyi degil yaratacagi huzursuzluk beni tedirgin etmekte....haftanin 2,3 gunu esim ailesini gormekte,onun aileside ikiye bolunmus durumda abisi ve babasi git derken kiz kardesleri gitme diyor israrla git diyolar yarisi kal gitme,benimkiler melekette oldugu icin senede 1 defa goruyoruz sikinti yok.,esimin surece adapte olmasi en buyuk sikintimiz su anda gerisi hersey uygun sartlar

    Denemeden bilemezsiniz. Bence insan eline geçen fırsatları değerlendirmeli, en azından bir gidip oraları görmeli, hem ne belli belki de siz sevmeyeceksiniz oraları. Ayrıca bu aileler de ne karışıyor anlamıyorum, bence kimsenin etkisi altında kalmasın eşiniz. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun.


  • @birumut valla ben deneme taraftariyim 2 yil sonra donsemde bi kaybim olmicak burda tekrardan is bulbilecegime inaniyorum hatta daha iyi konumda su an calistigim yerdede sonsuza kadar kalma garantim yokki, hatta ingilizcmi dahada gelistirmis ve cv"me america eklemis olucam..her yonden kazancim olacak cv acisindan.esimde alisamaz ise geri doner bi kac sene beni bekler artik yapcak bisi yok..


  • @civan1453 döndüğünüz zaman bir kaybınız olmayacaksa hiç kimseye sormayın deneyin insanın karşısına böyle imkanlar herzaman çıkmaz.sadece eyalet şehir seçimine odaklanın.


  • Ben de 49 yaşındayım. 🙂


  • 30 yasindayken ve 3 haftalik evliyken cekilisi kazandigimi ogrendim. 2 yillik ogretmendim. Ogretmenlik meslegini, yeni dosedigimiz evimizi, esyalarimizi ve kisaca herseyi herkesi birakarak, Miami'den ilk girisimizi vizeyi aldiktan yaklasik 2 hafta sonra esimle yaptik. 2 adet valizle ve yaklasik $1500 ile gelmistik. Simdi aradan gecen onca zamana, yillara donup bakinca ve hele son yillardaki Turkiye'deki bircok olumsuz durumdaki yasamlari gorunce, iyikide gelmisiz diyoruz!


  • @civan1453, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @birumut ben zaten ailemden 18 yildir uzakta yasamaktayim ve 6 yil yurt disinda kaldim bende sikinti yok,ama esimin ingilizceside iyi degil yaratacagi huzursuzluk beni tedirgin etmekte....haftanin 2,3 gunu esim ailesini gormekte,onun aileside ikiye bolunmus durumda abisi ve babasi git derken kiz kardesleri gitme diyor israrla git diyolar yarisi kal gitme,benimkiler melekette oldugu icin senede 1 defa goruyoruz sikinti yok.,esimin surece adapte olmasi en buyuk sikintimiz su anda gerisi hersey uygun sartlar

    Esinizi tam olarak ikna etmeden ve onu mantik olarak buraya alistirmadan asla gelmeyin...


  • @Volkan-Şale Wallmart'ta çalışmakla ilgili güzel deneyimler paylaşılmış. Görmediyseniz eklemek isterim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2756/markette-çalışmak

  • ⭐⭐⭐⭐

    Memuriyet günümüzde erişilmesi zor bir olanak olarak görülmekte. Siz memuriyeti sevip, zor erişilir olarak görmüyorsanız gitmeniz iyi olacaktır. Bulunduğumuz coğrafyaya google earth dan bakın. Çölleşiyor. Afrika gibi kuraklaşıyor. Arap kalabalıkla doluyor. Bir kaç yıl sonra isteseniz de gidemezsiniz. Yaşım 40, mali olarak %50 mental olarak %100 hazırız. Kendi işimiz var. Bodrumda yaşıyoruz. 33 yaş, 1 çocuk mesleğini icra edemeyen donanımlı bir eş gitmek için yeterli sebepler. Kendinizi kalmaya ikna edecek fikirlerden uzaklaşın. Kırın zinciri. Orada da pekala donanımınızı hayata geçirecek bir iş bulabileceksiniz. Eyaletleri, bölgeleri iyice araştırın. Orada olanlardan destek arayın. Düzgün insan çok fazla. Mutlaka pozitif destek bulacaksınız. Yolunuz açık olsun şimdiden.


  • Memurum... Turkiye'de calismiyorduk, isimiz rahatti, burada cok calismak gerekiyor diyenlerin yasadigi mutsuzluk tarif edilemez!

    Calisip fark yaratanlar buraya asik...

    Ay sonu iscileri ise ciddi zulum altinda ve soykirim tehlikesi ile karsi karsiya 🙂

    Bu memur mantigi lafi yanlis anlasilmaya musait diye ve bir iki videoda kullandigim icin mecbur video cekmek zorunda kalmistim...

    Mesele memurluk degil...

    Mesele kisilerin memurluga yukledigi anlam...


  • @azuleverde teşekkür ederim. ✋


  • Günden güne fikirlerim daha da oturuyor. Artık gideceğim diyorum bende. Ülke gerçekten hiç ümit vermiyor. İlk olarak lift ,ubereats vs yapacağım. Elektrik mühendisliği en başta yapmasamda elektrik teknisyenliği ilk yakın hedefim. Herhalde aç kalmam oralarda.Çocuğum için obamacare olmasi sağlıkla ilgili bizi idare ettirir diye düşünüyorum. Umarim doğrudur. Houston çok sıcak ama mecbur rotam orası. Kadir hocam gelince arabamı senden alacağım. Umarım 3. Ve 4. araç içinde kapını çalacak bir ekonomik duruma ulaşırım.🙏🙏

  • Yasaklı

    @Volkan-Şale, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Günden güne fikirlerim daha da oturuyor. Artık gideceğim diyorum bende. Ülke gerçekten hiç ümit vermiyor. İlk olarak lift ,ubereats vs yapacağım. Elektrik mühendisliği en başta yapmasamda elektrik teknisyenliği ilk yakın hedefim. Herhalde aç kalmam oralarda.Çocuğum için obamacare olmasi sağlıkla ilgili bizi idare ettirir diye düşünüyorum. Umarim doğrudur. Houston çok sıcak ama mecbur rotam orası. Kadir hocam gelince arabamı senden alacağım. Umarım 3. Ve 4. araç içinde kapını çalacak bir ekonomik duruma ulaşırım.

    Elektrik ustası gibi bir belge alabilirsen sırtın yere gelmez 🙂


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 7
  • 152
  • 12
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum