@JackFoxy Çok teşekkür ederim
-
@mertcanaydin evet new jerseyde de oyle
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
-
@ayvalik10 yani fotoğraf yeterli mi, ekspertiz olayı nasıl oluyor? biz olay anını çiziyoruz ya onları nasıl ispatlayacağız çok anlayamadım. Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz böyle bir şeye ama ilginç geldi tabii bilinmezlikten dolayı.
-
@omertug tamirciye geliyor ekspertiz aynı mantık resimleri çekipp hemen şirkete gönderiyorsun
-
@caglaror geçmiş olsun. Umarım sıkıntı yaşamadan halledersiniz. Devamı hakkında bilgi vermeniz bizim gibi gelmek isteyenler için aydınlatıcı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun
-
Gecmis olsun @caglaror
-
@aliarmgn, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
@yekta Ben geçtiğimiz sene girş yaptım ilk kez şikagoda arkadaşım vardı onun yanına gittim,kendisi yardımcı oldu ev bulmama resmi isleri halletmeme vs.4-5 ay kadar kalıp Türkiyeye döndüm o süreçte ilk biskletçide çalışmaya basladim ardından ehliyeti alıp uber yaptım
Şimdi New Jersey deyim 1 ay oldu döneli Türkiye'den.Evi craiglistten ayarladım,işi de indeedten,fırıncılık yapıyorum 
Firincilik derken, Turkish firin?
-
@caglaror abi iyimisiniz? Gecmiş olsun..
-
Bu arada bende bir not düşmek istedim sizin eyaletlerde nasıl bilmiyorum ama florida 'da sinyal verme diye birsey yok! Trafiğe cıktım bugun her kurala hatasız uymak için büyük konsantrasyon harcadım ama yanımda giden Tır bile sinyal vermeden önüme kırıyor...
Hız limitleri %10 aşılabiliniyor mu? Akıcı trafik hosuma gitti ama bu sinyal olayına çok gıcık oldum. İstanbul'da çok laf söylerdim bu tür insancıklara...
Herneyse Allah kazadan beladan korusun hepimizi

-
Bu gün bir polis aracı önümde sinyal vermeden sağa dönüş yaptı bende tam o anda radyoyu değiştiriyordum, belki bir santim ile filan sıyırmışımdır.
-
Şimdiki aracımla bugün 40,000 mili devirdim 1,5 sene içerisinde. Bu 40bin mil sürüşte tek kendime öğrettiğim hayati kural takip mesafesi oldu.
Dünyanın neresinde araç kullanırsak takip mesafesi evet çok önemli ama burada 80 mph hızla giderken bir kaç saniye içinde 10-15mph hıza düşüyor ve bu 3-4 şeritli highway dediğimiz otobanda oluyor. Abartısız her gün bu ani duruşları yaşıyorum. Çok dikkat etmek lazım...
-
@caglaror Çok geçmiş olsun
-
@HockeyUmpire2 CA sonrasi TX bana TR tadinda trafik deneyimleri tattiriyor. Sinyalsizler, korna calanlar, hizlimitini asanlar. Hele o trucklar yok mu, CA da maks 75 gormustum, burada 85, trucklar haric. Onlara 90 ustu bile serbest. Hele parali yollarda parasini verdik diye midir nedir yapistiriyorlar.
Parali yol hadisesi apayri konu, Lyft yapiyorum tamam ama ayda 90-150 civari parali yol parasi veriyorum. En cok caba harcadigim gunlerde bile 2-3$ min parali yola para gidiyor. Alternatif yol kovalasan zamandan kaybedeceksin.
Kaza ciddi birsey degildi ama plan programini alt ust ediyor. -
@caglaror, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
@HockeyUmpire2 CA sonrasi TX bana TR tadinda trafik deneyimleri tattiriyor. Sinyalsizler, korna calanlar, hizlimitini asanlar. Hele o trucklar yok mu, CA da maks 75 gormustum, burada 85, trucklar haric. Onlara 90 ustu bile serbest. Hele parali yollarda parasini verdik diye midir nedir yapistiriyorlar.
Parali yol hadisesi apayri konu, Lyft yapiyorum tamam ama ayda 90-150 civari parali yol parasi veriyorum. En cok caba harcadigim gunlerde bile 2-3$ min parali yola para gidiyor. Alternatif yol kovalasan zamandan kaybedeceksin.
Kaza ciddi birsey degildi ama plan programini alt ust ediyor.Biz kaza yaptigimizda sigortadan 2 hafta isimizden olduk diye $2500 para almistik. Uber yapiyorum demene de gerek oldugunu sanmiyorum. Belli bir miktara kadar benim sigortam ne is yaptigima dair proof istemiyordu. Fazlasini kaybettigimi iddia etseydim. Isimle ilgili belge isteyeceklerdi
-
@goodluck kiralik araci hemen verirler diye dusunuyorum. Lyft in olayi register edilen aractan baska aracla yapamazsin. Bu yuzden Lyft gunluk net geliri sana verebiliyorlar. Onlar fazlaca bit rakami onceden teklif ederse amenna

-
@omertug Kaza yeri ve durumunu fotografla tespit edip karsi tarafin ehliyet, adres (ehliyette var) ve sigorta ID kartinin bilgisini fotograflayip herkes yoluna devam ediyor sanirim. Toplamda 5dk surmez. Bunu tecrube eden birisi anlatabilir. Karsiya ait gerekli bilgiler sigorta kartinda mevcut.
-
bizdeki tutanakta mesela işte kırmızı araba şuradan geldi önüme çıktı kavşak vardı diye ufak bir çizim yapıyoruz o nedenle sormuştum yani haklı haksız durumu fotodan anlaşılamayabilir her zaman diye düşünüyorum. Mutlaka tecrübe eden vardır Allah kimsenin başına vermesin, tekrar geçmiş olsun.
-
@omertug Boyle doldurulan bir form gordum bir yerde ama genel olarak aldigim bilgi karsilikli sigorta ID kartlarinin fotograflarinin cekilmesinin yeterli oldugu yonunde, garanti olsun diye kazanin yerinin ve kazadan etkilenen bolumun fotograf-videolari da alinmali. Sigortalar genelde cok ciddi kasmadan herseyi oduyorlarmis.
-
@MySea yok hocam,bi restoranin pastane bolumundeyim

-
@HockeyUmpire2 Burada en ana en olmazsa olmaz kural, insana zarar gelmesin gerisi asilir. Yaya, bisikletli, karsidaki surucu bunlara zarar gelmedigi surece maddi hasarlar halloluyor. Aracta sadece esim oturuyordu, o da bakinca anlamis birisinin carptigini. Kamera kayitlarinda belli belirsiz sallaniyor araba. Biz seker toplama isine girmistik kizimla

-
-
@ayvalik10 o zaman ekleyelim belki görmeyen vardır. Ayrıca Kadir beyin de dediği gibi doğru-yanlış olarak değil tamamen tecrübe olarak.
Birde Ogmen avukatlık bürosuna ait video
Benzer Başlıklar
153
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum