Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 374.1k 438

  • Kiralama şirketleri eski, yeni ehliyete bakmaz. Kazanacağı paraya ve depozitoya bakar. Ehliyetten veya kuralsızlıktan yenecek cezayı sizin depozitodan keser yetmezse kredi kartınızdan tahsil eder. Edemezse dava açar ve her türlü o parayı alır.


  • Ehliyetin üzerindeki bilgiler ve hangi ülkeye ait olduğu bilgilerini teyit ederek ekrana girdi. Yurtdışından gelen birisinin kredi kartından (limitli olduğunu da varsayarak) daha sonra bildirilmiş bir ehliyet cezasını kesebilmek üzere bir sistem kurgulayacaklarını sanmıyorum. Burada ehliyetin geçerliliği sorumluluğu araç kiralayanda olmakla birlikte ilgili eyalette yabancı ehliyetlerin kira süresince geçerli olup olmadığı bilgisi ve sorumluluğu da kiralayanda olmalı.
    Eyaletten eyalete TR ehliyetinin geçerlilik süresi değişiyor diye biliyorum. Sayın @knnrn da dediği gibi sigorta miktarı neredeyse kira ücreti kadardı. Hatta sigorta tiplerini uzun uzun anlattı bize.
    Neyse kazasız belasız teslim etmiştim. :)


  • Arkadaslar baslik bulamadim buraya yaziyorum. Yaklasik 3 hafta once universite otoparkina parkedip su parali makinalara para atip belli bir sure arabanizi park ettiginiz yerlerde sureyi astigim icin park ticket yemistim. Internet uzerinden odedim. Bugun 35 ile gidilmesi gereken yerde 49 ile gittigim icin amerikaya geldikten tam 11 ay sonra ilk defa polis tarafindan durduruldum :) Ticket bir guzel yedim. sorum su ki varsa tecrubeli birileri bilgilerini almak isterim.


  • @joejoe ne konuda? Kurallara nasıl uymalısın konusunda mı?😁


  • @reader ticket yemis ve odemis tecrubeli birinden bahsetmek istemistim ama, demek tam anlatamadim derdimi. :)


  • @joejoe Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Arkadaslar baslik bulamadim buraya yaziyorum. Yaklasik 3 hafta once universite otoparkina parkedip su parali makinalara para atip belli bir sure arabanizi park ettiginiz yerlerde sureyi astigim icin park ticket yemistim. Internet uzerinden odedim. Bugun 35 ile gidilmesi gereken yerde 49 ile gittigim icin amerikaya geldikten tam 11 ay sonra ilk defa polis tarafindan durduruldum :) Ticket bir guzel yedim. sorum su ki varsa tecrubeli birileri bilgilerini almak isterim.

    gecmis olsun :)


  • @mehmett Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Indiana da ehliyet almak icin 2 adet adres proof gerekiyor. Ev kontrati kabul edilmiyor, illa fatura gerekiyor. Ben ilk basvurdugum BMV burosunda arac sigorta evragimi ve ekektrik icin odedigim depozitin ciktisini goturdum. Kabul etmediler. Daha sonra arkadasimin tavsiyesi ile baska bir buroya gittim. Bu sefer kabul ettiler:). Sinava girdim, 50 sorudan 44 soruya dogru cevap vermeniz gerekiyor.ilk testimde basarisiz oldum. Daha sonra internetten manueli indirip bastan sona okudum, 2 gun sonra tekrar sinava girdim ve bu sefer testi gectim. Drive icin 2 hafta sonraya randevu verdiler, simdi surus testini bekliyorum.

    Nihayet surus testini de tamamladim ve Indiana ehliyetini aldim. Gerci henuz basili ehliyet gelmedi ama DL numaram verildi. Surus testinde sanirim 15 dk kadar trafikte araba kullandim. Bol stop sign li yollardan gectik, okul yolundan gectik. Kavsakta saga ve sola donusleri yaptirdi. Son olarak da otopark da Paralel park yaptik. Yani olabilecek her turlu trafik kosulunu iceren bir surus oldu.


  • yenilerde green card'ı gelmeden vize ile ehliyet alan oldu mu? vize basılma tarihinden 1 yıl fazlası kadar verebileceklerini iletti DMV. daha sonra green card çıkınca gidip bilgileri güncelletmek gerekiyormuş ehliyetin geçerlilik süresini uzatmak için. deneyimi olan varsa yazabilir mi? :)


  • @sorusuvar Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    yenilerde green card'ı gelmeden vize ile ehliyet alan oldu mu? vize basılma tarihinden 1 yıl fazlası kadar verebileceklerini iletti DMV. daha sonra green card çıkınca gidip bilgileri güncelletmek gerekiyormuş ehliyetin geçerlilik süresini uzatmak için. deneyimi olan varsa yazabilir mi? :)

    Aslinda vizenin ustunde Green Card ile ilgili bilgiler de yer aliyor ama sorun genelde DMV'deki memurun vizeyi gocmen vize olarak algilayamamasindan kaynaklaniyor. O nedenle sizin baska birimlerden aldiginiz yontem, pratikte daha zor olabilir, bilginize.

    "Siz burada gecici olarak kalacaksiniz, vize ile gelmissiniz" cumlesiyle karsilasmaya hazir olun.


  • Merhabalar bir sorum olacak benim. TR'deyim ve ehliyetim yok, şu an bir kursa kayıtlıyım teorik dersleri aldım, iki gündür de pratik dersleri alıyorum fakat burada sınava girme, ehliyet alma vs. uğraşmayacağım zaten süreç de yetişmez gidene kadar. Dolayısıyla gidince ABD'de başvurmak istiyorum. California için Türk ehliyeti olup olmaması farketmiyor yazılmış, peki bana sürüş eğitimi alıp almadığımı sorma durumları var mı yoksa direk yazılı sınavı geçince ehliyetim olmasa bile sürüş testi için randevu veriyorlar mı? Bir de driving school denilen yerlerin web sitelerinde 2 saatlik sürüş eğitimleri verdiklerini gördüm, yollara kurallara adapte olabilmek adına bu eğitimi almayı düşünüyorum, bunlar hakkında bir bilgisi olan var mıdır?
    Ek soru: Permit ve license arasındaki farkı tam olarak anlayamadım :)


  • @gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Merhabalar bir sorum olacak benim. TR'deyim ve ehliyetim yok, şu an bir kursa kayıtlıyım teorik dersleri aldım, iki gündür de pratik dersleri alıyorum fakat burada sınava girme, ehliyet alma vs. uğraşmayacağım zaten süreç de yetişmez gidene kadar. Dolayısıyla gidince ABD'de başvurmak istiyorum. California için Türk ehliyeti olup olmaması farketmiyor yazılmış, peki bana sürüş eğitimi alıp almadığımı sorma durumları var mı yoksa direk yazılı sınavı geçince ehliyetim olmasa bile sürüş testi için randevu veriyorlar mı? Bir de driving school denilen yerlerin web sitelerinde 2 saatlik sürüş eğitimleri verdiklerini gördüm, yollara kurallara adapte olabilmek adına bu eğitimi almayı düşünüyorum, bunlar hakkında bir bilgisi olan var mıdır?
    Ek soru: Permit ve license arasındaki farkı tam olarak anlayamadım :)

    genelde boyle bir soru sormuyorlar ama tavsiye edilen belli bir saat surus deneyimi var. Turkiye'de ehliyetiniz olsa da olmasa da surus testini almalisiniz.

    Kesinlikle driving school'lardan 2 saatlik surus egitimi almanizi tavsiye ederim, New York'ta hic araba kullanmayi bilmeyen arkadaslar 6-7 saatlik bahsettiginiz kurslardan sonra ilk denemede gectiler testleri. Siz biraz biliyorsaniz 2 saat yetecektir. Hem o driving school'lar surus testinde size araba da sagliyorlar (kendi arabanizla gitmeniz gerekiyor teste).

    Learners permit, yazili sinavi gectikten sonra size verilen kart, bu kart olmadan direksiyon basina gecemiyorsunuz. Learners permit'inizi aldiktan sonra yaninizda ehliyeti olan biri ile araba kullanmaya basliyorsunuz, ve sinava da bu permit'i goturmeniz gerekiyor. Daha sonra surus testini gecince permit, ehliyete donusuyor. Ehliyetiniz olunca tek basiniza araba kullanmaya hak kazaniyorsunuz.


  • Virgina için hiç bilgi paylaşılmamış. Burada ehliyet alan oldu mu acaba? Şartları nelerdir?


  • bu ehliyetlerin bir süresi varmı ? misal her yılmı alınıyor ya da 10 yılda bir mi gibi birşey sorsam ?
    birde yazılı sınavda dil seçimi yapabiliyor muyuz?


  • @kturkay Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    bu ehliyetlerin bir süresi varmı ? misal her yılmı alınıyor ya da 10 yılda bir mi gibi birşey sorsam ?
    birde yazılı sınavda dil seçimi yapabiliyor muyuz?

    iki sorunun cevabi da eyaletten eyalete degisiyor. Ehliyet icin genelde verilen 4-8 yil arasi bir sure. Eyalete bagli, hatta ayni eyalette bile farkli surede almak mumkun, bu sureye ve sartlarina o eyaletteki DMV karar veriyor.

    NY'ta dil secimi yok, NJ'de arkadaslarin deneyimlerine gore tercumanla girmek mumkun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay Texas'ta ehliyet 6 yıllık veriliyor. Sınavı İngilizce veya İspanyolca yapabilirsin. Başka diller yok, ancak kitapçık şeklinde sözlük ile girmeye izin veriyorlar, dijital olmaması lazım. Gelirken bir cep sözlüğü getirmek yararlı olabilir.

  • ⭐⭐

    Florida ehliyeti için neler gerekli tecrübesi olan arkadaslar yazarsa sevinirim. Sevgiler


  • @hockeyumpire2 Gerekli bilgileri gideceginiz eyaletin DMV web sitesinde bulabilirsiniz: https://www.flhsmv.gov/driver-licenses-id-cards/what-to-bring/immigrant/

  • ⭐⭐

    @knnrn Kenan bey her zaman yönlendirip yardımcı oluyorsunuz cok sağolun. Bir sürü soru hazırlıyorum size sormak için ihiih 😆


  • Merhaba arkadaslar aranizda New Jersey de ehliyet alan var mi? Sorular internetteki ornek sinavlar gibi mi oluyor? Tesekkurler


  • @chemist Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar aranizda New Jersey de ehliyet alan var mi? Sorular internetteki ornek sinavlar gibi mi oluyor? Tesekkurler

    evet, esim aldi gecen haftalarda. dedigine gore cogu ayni soruymus.


Benzer Başlıklar

  • New Jersey Motorsiklet ehliyeti

    Ehliyet ve Araba
    5
    0 Oy
    5 İleti
    871 Bakış
    iamtarcanalI
    Evet road teste girmedim memur ehliyetimi kabul etti sansliydim
  • Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır?

    Ehliyet ve Araba
    5
    3 Oy
    5 İleti
    797 Bakış
    EdelweissE
    @ismailayaz Supersiniz. Bilgiler icin çok teşekkür ederim.
  • en kolay ehliyet alma hangi eyalettedir

    Taşındı Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    daydreamerD
    @haleluja en kolay ehliyet alma hangi eyalettedir içinde söyledi: @daydreamer Peki uluslararası sürücü belgesi vs alsam konsolosluktan işe yarar mı? İlla yeni ehliyet mi gerekiyor bilginiz var mı? Konsolosluktan yeni ehliyet verilmiyor sanırım. Doğru, konsolosluktan ehliyet verilmiyor. Uluslararası ehliyet denen belgeyi de sadece Turing veriyor, onu da konsolosluktan alamazsınız, çok da pahalı üstelik. Zaten seneye o belgeye ihtiyaç da kalmayacak, yeni tip ehliyetler uluslarası ehliyet şeklinde düzenlenmiş. Direksiyon sınavına girmeniz gerekecek gibi görünüyor
  • Florida ehliyet..

    Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum