Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• Herkese Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıllık Green Card serüvenim..Bugün son buldu. Ablam , benim ve kendi çekirdek ailesi için başvurmuştu. Çekilişi beklemek gibi bir durumum olmadı , şansımın iyi olmadığını bilirim. Çekiliş yapıldıktan 4 gün sonra onların kazanamadığını benim kazandığımı öğrendim biraz buruk oldu bizim için. Ds 260 formunu 1 ay içerisinde yolladım. Bu süre zarfında burada ve başka forum sitelerinden çok şey öğrendim. Case numaram 12*** ti 4 günlük bir Ankara seyahatim oldum Hem sağlık muayanesi için erken gittim hemde Ankara da üniversite okudum , eski arkadaşlarımla vakit geçirdim. Benim için ilginç bir deneyim oldu Ankara yı bilenler bilir. Güvenlik caddesinde oturdum üniversite hayatım boyunca. Amerikan konsolosluğunun önünde geçip okula giderdim. Kapıdaki kalabalığa aşinayım :) 7 Mart günü sağlık muayanesi olup , 9 mart günü görüşmeye girdim. Görüşme günü erken saatlerde Amerikan konsolosluğu kapısının karşısında pastanenin aradaki sokağa park ettim ( Araç çekilmiyor o sokakta araçla giden arkadaşlar o sokağa aracını parkedebilir , mülakat saatiniz erken ise yer de bulabilirsiniz )

Sırasıyla herkesin aşina olduğu gibi 3 tane deskten numaramın yanmasını bekleyip belgeleri teslim ettim , parayı yatırdım ,görüşme deskine gittim. 2 soru sordu.
    Vizeniz onaylandı dedi bitti ama ben güleryüzüne kanıp :) konsolosluk görevlisine 3-4 soru sordum ( Eşim Çin vatandaşı Uygur haziran sonu gibi evlenmemiz gerekiyordu ülkesinden doğum belgesi alamamıştık çeşitli nedenlerden dolayı.) biraz kafası karıştı hanımefendinin.( çok soru sormamak gerek ) Çıktıktan 3 saat sonra Ds5535 formunu yollamamı Ap ye kaldığımı öğrendim.

9 Martta girdiğim Ap sürecinin 3 nisanda bittiğini öğrendim. ( 25 gün sürdü ap süreci, ama birde bana sorun ayrıca 3 nisan günü a eşimin Çinden Doğum belgesi ve Bekarlık belgeleride geldi , çifte mutluluk oldu bizim için. :) 6 Nisanda Pasaportumu yolladım , 9 Nisan'da pasaportların ellerine ulaştığına dair mail geldi. 17 Nisan bugün teslim aldım. Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleriz eşim için ona bakmamız gerekiyor. Tekrardan konsolosluğa eşim için mail atıp Case imi yeniden açtırabilirim. ( Eşimin police record u hale gelmedi oda ayrı bir durumu ) Ap korkusu ve vizelerin yavaş işlemesi eşimin Amerika ya gelmesi başka yöntemleride check etmem gerekebilir Önerilere açığım.( turist ve ya öğrenci vizesi ) . Kazananlara vizelerini alanlara yeni hayatlarında başarılar . Ap süreci ve Case numarası problemi yaşayan arkadaşlara sabır diliyorum. Bu süreçte bizi aydınlatan @crazycells 'e Ap konusunu açıp yüreklerimize su serpen @orhanvegs ' e Forumda birleşip Whatsappta konuştuğumuz Ap sürecine kalan arkadaşlara çok Teşekkür ediyorum.

• @göksu-aybüke DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells peki tekrar talepte nasıl bulunabiliiyorum ... siz tecrübelisiniz tekrar randevu istediğimiz de ne kadar sürede verirler tahmini 😑

Mulakat tarihi almaya hazir oldugunuzda PTT kaydinizi yapmaniz gereken site olan AIS sisteminden yeni randevu talebi yapmalisiniz. Eger orada ilgili secenegi goremiyorsaniz, su email adresine ulasip durumunuzu anlatmalisiniz:
    [email protected]

Eger ellerinde vize varsa o ay bir mulakat tarihi verebilirler ama yoksa 4-6 hafta icinde bir tarih belirleyebilirler. Yakin gecmiste randevu tarihi ertelemesi yapacak olan arkadaslar vardi, o arkadaslar bu satirlari okuyorlarsa yeni tarihlerinin ne zamana verildigini buraya da aktarirlarsa guncel durumu ogrenmis oluruz.

• Düzelme yapamadığım için ekleme yapıyorum, Konsolosluk girişinde Akıllı saatlerde alınmıyor. Telefonumu falan emanete büfeye bırakmıştım. İçeri girdikten sonra Apple Wathcumu ' da almadılar tekrardan gidip emanete bırakmak zorunda kaldım sıra numarası olarak 7 kişinin önüme geçmesine sebep oldu.Vakit kaybı yaşadım. Bilginize.

• Dostlar merhabalar, abd green kartımla kasım ayında giriş yaptım düzeni toplarlamak için şubat 3 de tekrar Türkiye’ye giriş yaptım. 2 buçuk aydır buradayım. Eşimin bu arada dedesi kanser ameliyatı oldu en son 4 Nisan da giriş yapması gerekiyordu bu sebeple giremedi. Şimdi tekrar doktor sağlık raporu almamız gerekiyor doktor muayenesinden sonra tekrar elçiliğe gitmemiz gerekiyor mu ne yapmamız gerekiyor randevu mu almamız lazım ? Yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• @nevermore Bu geçen aklıma gelmişti. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Garantili olması için gelişmiş dijital hiç bir şeyi almamak gerek. Kapıda farketmeseler de içeride sıkıntı olmasın.

• @onur1601 tekrar teşekkürler Onur. Açıkcası nereden tutarsak tutalım işimiz şansa kalmış durumda :)

• @apostleoftruth DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Dostlar merhabalar, abd green kartımla kasım ayında giriş yaptım düzeni toplarlamak için şubat 3 de tekrar Türkiye’ye giriş yaptım. 2 buçuk aydır buradayım. Eşimin bu arada dedesi kanser ameliyatı oldu en son 4 Nisan da giriş yapması gerekiyordu bu sebeple giremedi. Şimdi tekrar doktor sağlık raporu almamız gerekiyor doktor muayenesinden sonra tekrar elçiliğe gitmemiz gerekiyor mu ne yapmamız gerekiyor randevu mu almamız lazım ? Yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Eşiniz hiç giriş yapmadıysa yeniden sağlık raporu alması ve vizesini yenilemesi gerekiyor. Konsolosluğa mesaj atıp durumu anlatın ve yeni bir randevu talep edin.

• @apostleoftruth DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Dostlar merhabalar, abd green kartımla kasım ayında giriş yaptım düzeni toplarlamak için şubat 3 de tekrar Türkiye’ye giriş yaptım. 2 buçuk aydır buradayım. Eşimin bu arada dedesi kanser ameliyatı oldu en son 4 Nisan da giriş yapması gerekiyordu bu sebeple giremedi. Şimdi tekrar doktor sağlık raporu almamız gerekiyor doktor muayenesinden sonra tekrar elçiliğe gitmemiz gerekiyor mu ne yapmamız gerekiyor randevu mu almamız lazım ? Yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

gecmis olsun. Oncelikle durumu konsoloslugu aciklayip yeni bir randevu talep etmelisiniz, ancak konsolosluk bir randevu tarihi verirse Ungan'lari arayip saglik muayene randevusu talep edebilirsiniz.

• @crazycells pekiii csc kaydımı şimdi yapsam problem olur mu? Yoksa yaptığım zaman gitmek zorunda mıyım??

• @göksu-aybüke DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells pekiii csc kaydımı şimdi yapsam problem olur mu? Yoksa yaptığım zaman gitmek zorunda mıyım??

CSC kaydinizi su an yapabilirsiniz. Ama ikinci kez kayit yaparken tekrar sizden bilgileri isteyebilir bilginize.

• Bu ileti silindi!

• @arnblt sanırım oransal olarak hesaplanıyor. Yani 50K üzerinden olursa 18300'e denk geliyor. 52K visa verilirse ve diğer ülke kotalarına göre (irandan dolayı Asia'nın kotayı dolduramaması) değişkenlik gösterebilir diye düşünüyorum. Zaten bu bizim beklentimiz yüksek CN'ler için

• @arnblt burada açıkça, oranlar "The Attorney General " (Başsavcı, Adalet Bakanı vb. anlamlara geliyormuş) tarafından belirlenecek diyor, ve diğer tüm maddelerde de buna atıf yapılıyor.

Herhalde ben okurken bir şeyleri atlıyorum ki herhangi bir sayısal yada oransal bir ifade göremiyorum. Şimdi kendimin doğru okuduğumu ve anladığımı var sayar isem 18.300'ün nasıl bulunduğunu hala anlamış değilim :)

Benim yazıdan anladığım bu oranlar her yıl başvuran sayısı, bölge yoğunluğu vb. üzerinden belirleniyor. BritS bu yıl %36,6 oranında EUya pay verilmiş diyor ama bunu neye dayanarak söylüyor kimse bilmiyor. Yıllardır bu işle uğraştığı içinde tecrübesine güveniyor herkes herhalde.

Neyse başından beri zaten kendimizi avutuyoruz, aslında ne olacağını tahmin etme şansımız bile yok çünkü değişken ve bilinmeyen çok fazla. Bekleyelim ve görelim zaten hepi topu 3 ay kaldı...

• Haklısın @asilcenk. Bence bahsedilen oran olabilir ama esnetilemez değil. Ağustos ve Eylül ayı herşeye gebe. Britin kendisi bile 33 bin riskli mi imkansız mı diye soran birine riskli ama imkansız diyemem diyor. Zaten bebe ingiliz açık öğretiminden mi mezun ne. Başından beri yaptığı tahminler bayağı bir tutarsız. Bende girip bazen yorum yazıyorum, kibar olmaya çalışıyorum ama blogun sahibi diye fazla bir şey yazmıyorum. Sonuçta bir forum sayfası değil.Neyse ki @crazycells var Allah'tan.
    Burada sıkıntı sadece zamanın azalmasında ve şu Ready sayılarında. Bence o Ready sayılarının yarısından fazlası mülakata gitmeyecek olanlar olarak kalmaya devam edecek. Adam ocaktaki mülakatına gitmemiş, yeniden randevu alıp mı gidecek. Bence böyle bir durum yok. Dolayısıyla bence daha hala açıkta 5000 üstü vize var. Derivative oranının da düşeceğini düşünüyorum. 2.2 fazla. Zaten 115 bin kazanmış 60 bin Case ile. Buradan zaten 2 nin altında olduğu belli. Şu ana kadar kalabalık aileler gitti diye bundan sonra da öyle gidecek değil. Bende 22 bin case ile dahil olmak üzere bekleyeceğiz. Sonuçta bu tahminler doğru olsaydı Şubat da da vize biterdi. 8000-9000 case 2.2. derivative oranı yeterli olurdu. Bitmediğine göre Eylül de de bitmez.
    Saygılar,

• @arnblt zaten BritSimon gördüğüm kadarıyla herne kadar işin datasal ksımını iyi yapıyor görünse de bunca yıldır bu dataları takip eden biri olarak yorumlama kısmında çok geç kaldı. Şöyleki ilk VB'ler açıklandığında aslında önceki senelerden farklı birşeyler olduğunu bilip ona göre davranması gerekiyordu ama "stay calm" yada "do not panic" gibi söylemlerle bizde beklemek zorunda kaldık :) Hatta nasıl olsa çıkar diye 2019'a başvurmadık. Aslında ilk açıklanan VB'ler gösteriyordu ki response rate yüksek olacak ve derivatives gibi değer bu sene etken olacaktı. Ama bu adam bunu göremedi .. :)

• Bu il EU bölgəsindən ailevi en çok viza alımı Qazaxıstan Almata konsolosluğunda olmuş. Bir aileyə 8 vize verilmiş . Bunlara görə bizim şansımız azalır da ))

• @azeusa bundan sonrası için de böyle gidecek değil. Tabi aynı şekilde giderse sıkıntı olur. Bekleyeceğiz. @superdem22 bende aslında ilk ay sayı az olunca Response Rate in yüksek olduğunu tahmin ettim ve bunu forumda o zaman yazdım. Hayırlısı bakalım.

• @arnblt açıkcası forumu geç takip etmeye başladım :) Emeğinize sağlık diyorum. Güzel konuları kaçırmışım. :)

• Haziran mülakatları için 2NL mülakat maılı alan var mı, tarihi belli olan var mı acaba? 2NL maılları gönderilmeye başlanmış diye yazdı BritSimon.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k