Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eagle 16 yasindan kucukler icin sabika kaydi gerekmiyor.


  • @Ozan-Aydemir çok teşekkür ederim . Umarım sizin ve eşinizinde istediğiniz , planladığınız şekilde olur.


  • Özel teşekkürlerim var. Başta @crazycells olmak üzere sevgili dostum , arkadaşım , dert dinleyenim @knnrn , kader birliği yaptığım ilk randevudaki arkadaşlarım Rukiye hnm ve değerli eşi + diğer genç arkadaşım Can Garip - mülakat günü arkadaşım Can Yaman'a Merve'ye Gülsüm'e Esra'ya , ve yaşadığımız her enteresan durumda desteğini eksik etmeyen tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim Desteğiniz çok ama çok anlamlıydı. Güzel insanlarsınız hepiniz.
    Dilerim ki bundan sonra da hep sizler gibi iyiler çıksın karşımıza ...
    Kalın sağlıcakla...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sayal tebrikler, bundan sonraki surecte basarilar...


  • @knnrn teşekkürler😊


  • @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @muzmin_a CEAC dosyaları dolu case lerin gösterildiği. Sizin 2250 dediğiniz artış miktarı. Bu sayıyı 1071 dosya ilerleterek buluyorlar. Bence 26 binlerde sıkıntı olmaz.@asilcenk in yazdıklarını da dikkate almak gerekir. Hepsi ihtimal dahilinde. Daha öncede dediğim gibi garanti olan tek numara 20300.
    Herşey istediğimiz gibi olsun. Etrafımda kazanıp gitmeyen, gidip beğenmeyen ve hatta buradaki şartlarımız daha iyi diye elçiliğe dilekçe ile kartı iade edip turist vizesine çeviren var. Hatta bir tanesi de 30000 TL geliri varken önden eşini gönderdi. Eşi burası bize göre değil diye geri döndü. Adam yazık 30 000 TL maaşla burada devam edecek artık 🙂 Bunları neden yazdım @asilcenk dediğin gibi herşey NASİP. Kaderde orası varsa emin ol gidersin.

    sizce kalan 3 ayda 3045 reel case no çağırma olasılığı nedir? yani ayda 1015 reel case çağırısı için umut görüyor musunuz yoksa olasılığı az mı?

    @asilcenk sizin içinde geçerli bu sorum ikinizin yorumunu merak ediyorum.


  • @sayal hayırlı olsun 🙂

  • ⭐⭐

    Gidişata bakılırsa olabilir ama kaç vize verileceği belli edecek herşeyi


  • @periscope bu güne kadarki aylık çağırılan aktif dosya ortalaması 1519. En düşüğü 1071 ile Haziran, 2090 ile Ocak.

    Bu rakamlara göre aylık 1015 çok çok olası bir durum. Rahatça çağırılır. Ama tabiki bu yorum tamamen önceki sayılara istinaden bir yorum. Şubat ayından beri aylık çağırılan aktif dosya sayısı düşüş eğilimi gösteriyor ve bundan sonrada bu eğilim ile gider ise durum farklı.

    Yinede ortalama ve kalan vize sayılarına bakar isek aylık 1015 aktif dosya çağırılması çok olası bir durum aslında.


  • @crazycells
    Merhaba
    Benim de mülakat tarihim yaklaşıyor. Mali kaynaklarla ilgili bir sorum olacak. Green card main applicant olarak bana çıktı. Bu durumda göstereceğim mali kaynaklar( ev tapusu + bankada para) benim üstüme mi olmalı mutlaka? Eşimin üstüne olan kaynakları gösteremez miyim mülakatta? Ya da mesela benim adıma sadece ev tapusu olsa ama para eşimin hesabında olsa vb. Yorumunuz ricasıyla

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkoholland DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells
    Merhaba
    Benim de mülakat tarihim yaklaşıyor. Mali kaynaklarla ilgili bir sorum olacak. Green card main applicant olarak bana çıktı. Bu durumda göstereceğim mali kaynaklar( ev tapusu + bankada para) benim üstüme mi olmalı mutlaka? Eşimin üstüne olan kaynakları gösteremez miyim mülakatta? Ya da mesela benim adıma sadece ev tapusu olsa ama para eşimin hesabında olsa vb. Yorumunuz ricasıyla

    Aileler beraber degerlendiriliyor. O nedenle esinizde ya da sizde olmasi farketmez.


  • Haziran cut off u belli oldu ve moraller bozuldu. Ayrica su BritSimon un son makalesinde EU icin 28000 civari falan olur vb biseyler dedi ve milleti korkuttu. Sonra baska birinin o makaleye yazdigi yoruma cevap olarak da "ben bunu 'target' olarak soylemedim, siz data lara bakin ve kendiniz yorum yapin", "wait and see" falan dedi.
    Sayilara baktim ve bulduklarimi paylasiyorum;

    Not: Verilere baktigim dosya BritSimon un hazirladigi/hazirlattigi " https://dvcharts.xarthisius.xyz/index.html " sitesindeki 2017 yili icin olan 28.11.2017 tarihine kadarki verilere gore hazirlanmis olan dosya.

    -Dosyaya gore 28.11.2017 tarihi itbariyla 2017'de EU icin; issued=19.919, AP=502, Ready=2104, Refuse=1147, No Response=8528. Bu tarihten sonra yaklasik 600 visa daha issued olmus.
    -Resmi sitedeki 2017de; EU icin dagitilan visa sayisi= 20.516, Turkiye icin verilen visa sayisi=1.386

    -Gecen seneki total dosya sayisi 30.600 civari ve 18.800 gercek dosya varmis.
    -Bu sene 39bin civari dosya, 20.916 gercek dosya var.

    *Bahsettigim 2017 dosyasini 'statusDate' e gore siraladim, 'issued' leri karsilastirdim ve issued sayisi acisindan fark yok. fakat burada gunluk degiskenlik gosterdigi icin 'AP, Ready, refuse' leri karsilastirmak dogru olmaz.
    -Nisan 2017 icin cut off degeri=22.100, gercke dosya=15.200, no response=6560
    -Nisan 2018 icin cut off degeri=15.950, gercek dosya=11.407, no response=4541

    -10 Nisan 2017 tarihine kadar toplam
    EU da10.070 visa issued var (derivates dahil);
    Turkiyede 700 civari issued var (derivates dahil)

    -10 Nisan 2018 tarihine kadar toplam
    EU da 10566 visa issued var(derivates dahil);
    Turkiyede 815 issued var (derivates dahil)

    *Dosyadan gecen sene icin bazi uc cikarimlarim.
    -2017 kasim cut off=13.000, aralik cut off=14.000; bu aradaki gercek dosya sayisi=771, no response sayisi=315. Yani aralikta 356 dosya cagirilmis.
    -2017 subat cut off=18.000, mart cut off=19.300; bu aradaki gercek dosya sayisi=543, no response sayisi=192. Yani martta 351 dosya cagirilmis.
    -2017 Ilk aydaki cut off ise=8.500, gercek dosya sayisi=6655, no response sayisi=2922, yani ilk ay ekim icin 3733 dosya cagirilmis.
    -2017 mayis icin (22.100 den sonra) current oldugu zaman kalan gercek doysa sayisi 3535 mis.

    Issued sayisinin gecen sene ile benzer olmasi 'bu sene cok yavas gidiyor' endisesini biraz aldi benden(en azindan ayni tarihlerde ayni sayida vize verilmis her iki senede de). Bu sene daha az dosya cagirilarak bunun gerceklesmesi de biraz korkuttu acikcasi (bu response rate ve derivates ile alakali bi durum sanirim). Tahmin ettigim son current degeri yok acikcasi. Bekleyip gor cumlesini bosuna kullanmiyormus arkadas 🙂 Umarim herkes current olur ve cagirilir.
    Umutlu olmaktan zarar gelmez...


    sitesine ilk defa kayıt olurken çıkan sayfada (https://i.hizliresim.com/kO5GNv.png) işaretledim fakat yanlış seçtim sanırım.

    " Açılan sayfada "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" seçeneğini işaretleyip devam ediyorsunuz. "

    seçmem gerekiyordu. Sorun yaratır mı ?

    Ungan için muayene randevusu alırkan vize türü kısmında immigrant ve diversity arasında kalıp immigrant seçtim. Sorun olur mu ? (Randevuyu verip, onayladılar)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okanserbes DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    sitesine ilk defa kayıt olurken çıkan sayfada (https://i.hizliresim.com/kO5GNv.png) işaretledim fakat yanlış seçtim sanırım.

    " Açılan sayfada "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" seçeneğini işaretleyip devam ediyorsunuz. "

    seçmem gerekiyordu. Sorun yaratır mı ?

    Ungan için muayene randevusu alırkan vize türü kısmında immigrant ve diversity arasında kalıp immigrant seçtim. Sorun olur mu ? (Randevuyu verip, onayladılar)

    Ikisi de sorun olmaz. Unganlara gittiginiz zaman cesitlilik vizesi oldugunu belirtin, belki farkli uygulamalari vardir.


  • Çok açıklayıcı ve güzel bi metin hazırlamışsınız teşekkürler..Bütün bölgeler yavaş ilerliyo dedğiniz gibi ve bu şekilde giderse zaten 50.000 kotasının dolmasının imkanı yok dünya genelinde ya bildikleri bişey var ona göre bi sistem yapmışlar yada trump baskısı bilemiyorum..Umarım herkes istediği hakettiği şeye kavuşur Allahın izniyle ne demiş bilir kişi Brit Simon Wait and see:)


  • Selamlar unganlardan randevu almak için aceleye gerek var mı? Yoksa mülakata yakın bir tarihte birkaç gün içinde randevu alsam müsait olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Selamlar unganlardan randevu almak için aceleye gerek var mı? Yoksa mülakata yakın bir tarihte birkaç gün içinde randevu alsam müsait olur mu?

    2-3 hafta kala alin isterseniz. Zaten 30+ gun oncesinde alamiyorsunuz, son gunlere de birakmayin, yogunluk olabilir.


  • @md_md data içün teşekkürler. Oldukça açıklayıcı olmuş. Brit'in zaten belirgin özeliği kesin bir dille konuşmuyor olması. Bu sene current olamayacağını kendisi de belirtti verilerle. Seneni kaç ile kapatacağını response rate ve aile birey sayısı belirleyecek. Ben yinede 33-35k'ları umutla bekliyorum..


  • @md_md ellerinize sağlık maalesef bu yıl tamamen kendine özgü bir yıl. 2017'de adamlar mumla vize verecek insan aramışlar resmen ama 2018'de dünyada ne oldu ise bir anda herkes GC hakkından faydalanmaya ve vizesini almaya karara vermiş. Buda 2018'in tüm işleyişini değiştirmiş.

    EU için kalan 3 ayda da 1000-1100 aktif dosya çağırırmaya devam ederler ise 30k'yı bile göremeyiz. (kalan 3 ayda da bu şekilde çağırırlar ise toplamda EU bölgesinde 19bin civarı vize verilmiş olur)

    Bundan sonrası tamamen ne kadar vize vermek isteyip istemedikleri ile ilgili. Ama her türlü rakamlara bakınca benim artık umudum yok, kendimi olmayacak diye şartladım, olursa gerçekten sürpriz olur. İnşallah yanılıyorumdur ama bu yıl benim gibi hüsrana uğrayan çok olacak...


  • @mahur-beste DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Normal şartlarda zaten can sıkıcı saçma sapan 1 yıllık süreç, senin kazandığın yıl en berbat hali ile ilerler ve en sonunda çekilişi de dahil ederseniz 2 yıllık hüsran. elbette çekilişe katılırken hepsini biliyorduk ama yaşayınca ne kadar sinir bozucu olduğunu görmüş olduk. Sistemine de çekilişine de diyesi geliyor insanın.

    Aynen oyle:))))


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 27
  • 2923
  • 6431
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

58
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum