Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @ybi04 part time veya full time çalışmak senin elinde olan birşey ancak full time yakalayamazsan çok cüzi bir maaşın olur. 2 iş yapanlar için part time uygun olabilir . Yalnız bir şeyi aklından çıkarmaman lazım. Çoğunlukla iş çalışma zamanlarını onlarain dediği gun ve zamana ayarlaman lazım. Çünkü off günlere çok düşebilirsin. Bu durumda para kazanma şansın azalır. Abd de sistem çok iş yaşayacak kadar para kazanmayı ifade ediyor. Ne yazık ki Türkiyedeki simarikligimizi burada kullanmak biraz imkansız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yalta hayırlı olsun. İlk zamanlar senin yaşadığın izdirabi bende harfiyen an ve an yaşadım. Sonra yavas yavas alismaya calisiyorsun.Sana tavsiyem sırt ve el ağrısı için kremler var yatmadan önce onları sürmen. Onlar ağrıni hafifletecektir. Benim işe başlayalı 1 ayım doldu. Egitimim ve oryantasyonum tamamlandı. Tam zamanlı konuma geçtim. Bakalım şimdi ne olacak hayırlısı


  • Merhaba @redsat2000 sizin daha önce Miamide oda aradığınızı gömüştüm, belli ki Miami'de yaşıyorsunuz artık. Bende 15 Ekim'de geliyorum 1 haftalık AirBnb'den Hialeah bölgesinde yer ayarladım ilk hafta için ama daha sonrası için oda arıyorum. Siz bu durumları nasıl çözdünüz, craiglist ve roomster gibi yerler gerçekten işe yaramaz durumda diyebilirim.


  • .........

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Volkan-Zanbak olayı tam olarak çözdüm denemez. Size tavsiyem Facebook markeplace den araştırmanız. Yada yakın çevre ile. Ben hostel tarzı bir yerde kalıyorum . Maasin kısıtlı olması ve yazılan iş planı tam tutarlı olmadığı için kiraya çıkmadım. 650 -750 den aşağı kiralık oda bulmanız imkansız Miamide. Öğrenci sezonu olmasi nedeniyle fiyatlar yükseldi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yalta 40 saat tam zamanlı iş ancak bazen yöneticiler bazen ek iş verebiliyor oda overtime oluyor. Ben ise erken gelip overtime kalıyorum. Saat ücreti 16.5 usd 3-4 saat 15 günde bir overtime oluyor.


  • @yalta bulasik isine ugrayan bin pisman hep. ca da 2 ay dayanabildim ben. adamlarda bitmeten bulasik var resmen.

  • ⭐⭐

    ben new york citiy de markette calışdım 8 saat 1:30 da başlayıp akşam 9:00 bırakıyordum işim temizlikdi
    karton preslemekde bana aitti tırnaklarım simsiyah olmuşdu bidefada her iki ayagımın tırnağı düşmüşdü elimle tırnağı tutup cekdim
    amish markette çalışdım


  • @redsat2000 İngilizcesi iyi olan biri Walmart'ta idari işler vs. yapabilir mi sizce? Ofis tarzı yani? Bir de hostelde aylık fiyattan mı anlaştınız günlük mü acaba? Ne kadar ödüyorsunuz? Kiralık ev tutmaktan daha mı ucuza geldi tek kişi için düşünürsek?


  • ..........


  • Mall de neden calismiyormusunuz en temiz is ben 9 yil once saatine 10$ aliyordum gunluk 100$ temiz oturdugum yerde. Bu tarz isler cok var yada 3-4 e bir araba alip lyft, doordash, amazon, grubhub v.s isler yaparak en az 100$ yapilabilir ve ayrica kendi isinizin patronu olabilir, calisma saatlerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @vermaynen Belki de şirketlerin maaş dışında sağladığı sağlık sigortası vs benefitlerle daha avantajlı oluyodur. 🧐


  • @keysnambır, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @vermaynen Belki de şirketlerin maaş dışında sağladığı sağlık sigortası vs benefitlerle daha avantajlı oluyodur. 🧐

    Evet o kismi atlamisim yoksa dediginiz gibi kisiler bosuna bunlari gozardi etmezlerdi 🙂


  • @yalta ufak bi tavsiye hala diz ve bacak ağrılarında sikayet ediyorsan compression sock denilen (bizde varis çorabı denir) çorapladan kullanırsan bacak ağrıların azalır. Dizlik kullanmak da diz ağrılarını azaltır. Yoğun günlerden sonra dizlerine ve bileklerine buz koyarsan eklemlerde şişmeyi engellersin, ertesi güne daha rahat kalkarsın. Herkese kolay gelsin.


  • .........


  • ...........


  • @vermaynen ben mall de basladim ikinci gelisimde. sonradan telefon tamiri isine gectim. sahsen temiz is. mall yerine gore guzel firsatlar cikartabiliyor.


  • @yalta, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @vermaynen, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    Mall de neden calismiyormusunuz en temiz is ben 9 yil once saatine 10$ aliyordum gunluk 100$ temiz oturdugum yerde. Bu tarz isler cok var yada 3-4 e bir araba alip lyft, doordash, amazon, grubhub v.s isler yaparak en az 100$ yapilabilir ve ayrica kendi isinizin patronu olabilir, calisma saatlerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

    9 yil sonra da verilen ucret degismedi sayin @vermaynen Ben Houston'da ikamet ediyorum. Bana yakin bir mall yok. O kadar yol gidip geldikten sonra aldigim ucret kesinti vs den sonra 6-7$ lara dusecek. Deger mi?

    The Cheesecake Factory'de de, Walmart'da da belli bir sureden sonra benefit almaya basliyorsun. En onemlisi sigorta ve bazi yan haklar. Walmart'a girdim diye omrum boyunca da burada calismayi planlamiyorum. Benim ingilizcem zayif, konusulanlarin %80'ini anliyorum ama is cevap vermeye gelince orada devreye ingiLAZCA giriyor. Benim hedefim oncelikli olarak dilimi gelistirmek. Walmart'da ki bir haftalik calismam bile cok fark ettirdi. Artik eskiye nazaran daha duzgun cumleler kurabiliyorum. Burada ki insanlar kafayi kaldirip tabelalara bakmaya bile usendikleri icin ilk gordukleri calisana sunu ariyorum nerede diye soruyorlar. (Bunu genelde en fazla Hintliler yapiyor)

    Birkac ay sonra H-E-B e basvurmayi planliyorum. Ayni pozisyon icin gece calismalarinda H-E-B saatlik 16-18$ arasi veriyor.

    Ingilizcemi gelistirdikten sonra cok daha iyi ucretli ve benefitleri olan bircok is goruyorum Indeed'de vs onlara basvuracagim.

    Haklisiniz sayin @yalta, isin icine vergi girince gercekten dise dokunur birsey kalmiyor. Herkes kendi ekonomisini en iyi kendi bilir. Bizler soyle yapilabilir yada boyle yapilabilir desek de isin icine girmeyince anlayamiyorsun gercekten. Allah kolaylik versin diyelim. 🙂 Umarim hedeflerinizi en kisa surede gerceklestirmeniz dilegiyle. 🙂


  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @vermaynen ben mall de basladim ikinci gelisimde. sonradan telefon tamiri isine gectim. sahsen temiz is. mall yerine gore guzel firsatlar cikartabiliyor.

    @Ercan-Tekoglan,

    Mall'ler turklerin elinde gordugum kadariyla ve genelde telefon tamiri isi cok yapiliyor. Yilbasinda ornament satislari da vazgecilmezleri 🙂 Kiosklar da asari pahali degil sanirim benim zamanimda patronum 3bin$ a bana vermek istemisti. Fakat senelik sozlesme yapiliyor diye biliyorum mall de ve hangi urunu saticaksan o urunu satmak zorundasin surekli kafana gore baska urun koyarak satamiyordun 10 yil once 🙂 simdi durumlar nasil bilmiyorum ama ayrica normal sezonda kira ornegin 3 ise yilbasinda 5 oluyordu.


  • @vermaynen hic bir degisiklik yok 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum