Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
242 78 46.8k 56

  • @AgeGuns kendini bildiğin yaş olan 7–8 yaşından şimdi ki yaşına kadar kaç yıl geçse de her yılbaşında bilet alırsın aynı durum anlatamazsın insanlar saplantı yapıyorlar

  • ⭐⭐

    @AgeGuns, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    Arkadaşlar bu konuda sanırım hepimiz hemfikiriz ,giden kalıyor.

    Ancak temel nokta gitmek, yani çekilişi kazanmak. Kazanmak herkesin hayali ama ne yazıkki yanlızca yanlızca 50bin kişi alıyolar. O yüzden bu konuyu okuyan başvuru aşamasındaki arkadaşlar şunun bilince olmalıdır. KAZANMANIZ GARANTİ DEĞİLDİR.

    Burdaki başarı hikayeleri elbette cezbedici herkes son model arabalara binip havuzlu evlerde oturmak istiyor , kazanamayıp üzülen hatta nerdeyse intahara kalkışıcak insanlar doldu ülkemiz.

    O yüzden amerikayı gözümüzde çok büyütmeyelim. Bu başarı hikayeleri türkiyede yok mu ? Binlerce var. Evet ülkemizde sıkıntılar var ancak bir ortadoğu bataklığı değiliz. Eevet çok fazla göçmen aldık .. Ancak bizde göçüp amerikaya gitmek isteyen insanlarız sonuçta.

    Dün trump genel kurulda konuştu.. Adam kısca gelmeyin. Kendi ülkenizi güzel yapın diyor. Bu adam halk tarafından seçildi ve ülkenin büyük bir çoğunlu gerçekten göçmenlere karşı...

    Bazen videolar görüyorum , adamlar resmen göçmen istemiyor. Lütfen bana ama biz yasal olarak gidiyoruz onlar yasadışı göçmenlere karşı demeyin.

    Cumhuriyetçi parti greencardı komple kaldırmayı bile düşündü bi ara , ki kendileri getirmişti bu sistemi.

    Her ne olursa olsun , ülkemizi sevelim... Amerika güzel bir ülke ancak mükemmel değil...

    Türkiye'den ayrılmadan da daha iyi bir hayat için bir "kaçış planı" yapılabilir. Türkiye'de doğası bozulmamış, küçük yerler var. Şehirlerden ve kalabalıklardan bunalanlar oralarda daha huzurlu ve izole bir hayat kurabilirler. Geçim nasıl olacak diyorsanız, yurt dışında da geçim kolay değil, bence çok isterseniz bir yolunu bulursunuz. Türkiye kültürel ve doğal zenginlikleri bol bir ülke... Kendinizi İstanbul'a veya nerede mutsuzsanız oraya mahkum hissetmeyin, ülkemizin güzelliklerinin tadını çıkarmaya bakın derim.


  • @ZaferY ayni soruları bende kendime soruyorum yas 33 gerek var mi boyle bir heyecana diyorum ama gidip 5 yıl disimi sikip da pasaportunu almak da var isin ucunda.

  • ⭐⭐⭐

    Herkes Kendi Zamanına Göre Yaşar

    New York California’dan 3 saat ileride ancak bu California’yı yavaş yapmaz.

    Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler.

    Kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında ceo olur 90’ı görür.

    Kimi evlenirken kimi bekar kalır.Obama 55 yaşında emekli oldu trump 70 yaşında görevine başladı.

    Bu dünyadaki herkes “kendi zamanına” göre yaşar.Etraftaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin yerinde gözükebilir.Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında.Onlara kıskançlık da besleme taklit de etme. Onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın. Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir.
    Yani sakin ol.
    Geç kalmadın.
    Erken de değil.
    Tam zamanında yaşıyorsun.

    Son zamanlarda çokça rastladığım bir yazı. Ne zaman kafamda, geç kaldığımla ilgili olumsuz düşünceler oluşsa bunu hatırlıyorum. Kesinlikle geç değil, erken de değil. Olması gerektiği zaman.


  • harika ciddi buna ihtiycam vardı benımdle paylaşmam lazım :) iznin olursa ..

    36 yaş geç kalmadık zamanımıza göre bu oldu 11 yıldır memurum - geriye dönüp bakıyorum yapmak istediklerim var - umarım sağlığım el verir- işalllah.


  • -bazen geç kaldığımı düşünüyorum ama oyle değil olması gereken buydu .

    zamana göre yaşamak tek dileğim - iyi olması iyi insanlarla karşılaşmak :)

  • ⭐⭐⭐

    @serkanist, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    harika ciddi buna ihtiycam vardı benımdle paylaşmam lazım :) iznin olursa ..

    36 yaş geç kalmadık zamanımıza göre bu oldu 11 yıldır memurum - geriye dönüp bakıyorum yapmak istediklerim var - umarım sağlığım el verir- işalllah.

    Elbetteki zaten yazı bana aitte değil. İnternette dolanıp duruyor😊ara sıra okumak lazım.


  • Teşekkürler Yinede :)

  • ⭐⭐⭐

    Rica ederim 😊


  • @erkcet, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    @ZaferY ayni soruları bende kendime soruyorum yas 33 gerek var mi boyle bir heyecana diyorum ama gidip 5 yıl disimi sikip da pasaportunu almak da var isin ucunda.

    Ben bunun dis sikilacak bir surec oldugunu dusunmuyorum :) ABD'de yasayip calismaniz ya da boyle bir isteginizin olmasi lazim, aksi takdirde kendinize iskence yapmis olursunuz :)


  • @bidünya yazdığın yazıya en güzel örnek walmart olsun kfc kuranların yaşlarına bakın

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    @bidünya yazdığın yazıya en güzel örnek walmart olsun kfc kuranların yaşlarına bakın

    Kesinlikle öyle. Hayat 65 inden sonra başlamış. Adamlar bu saatten sonra bu işler olmaz dememiş.
    Bizde o yaşlara gelen bir köşede oturayımda herkes hürmet hizmet yapsın her şey ayağıma gelsin diye bekliyor🤦🏻‍♀️


  • https://www.youtube.com/watch?v=sXFcEFMYDoE

    yeni tarihli ve farklı bir bakış açısı sağlayan bu videoyu sizlerle de paylaşmak istedim. izleyen biri olarak hem gözüm korktu hem de hırslandırdı.. tam bir araf videosu :)


  • @Ayhanes

    Gercekler ve dogrular insanları rahatsız eder , ama adam haklı.


  • ........

  • ⭐⭐

    @Ayhanes, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    https://www.youtube.com/watch?v=sXFcEFMYDoE

    yeni tarihli ve farklı bir bakış açısı sağlayan bu videoyu sizlerle de paylaşmak istedim. izleyen biri olarak hem gözüm korktu hem de hırslandırdı.. tam bir araf videosu :)

    Yemyeşil bir mahallede kuş sesleri eşliğinde sabah yürüyüşü yaparken selfie çubuğuyla video çekmek keyiflidir ve zaman kazandırıyordur eminim ama böyle videolar beni "tutuyor". :) Sizi hem böyle etkilerden hem de 18 dk harcamaktan kurtarmak için kısaca videoda anlatılanları aklımda kaldığı kadarıyla özetliyorum (aşağıdakiler benim görüşlerim değil, video sahibinin görüşlerinden aklımda kalanlar):

    1. Orta üstü geliriniz yoksa sağlık sorunu yaşadığınızda çaresiz kalabilirsiniz diyor. ABD'de sağlık sigortası fiyatları yüksek. İyi ve kapsamlı sigortaların aylık masrafı, Uber ile geçinen birinin aylık gelirinin yarısına denk gelir.

    2. İyi bir yerde oturmazsanız çocuğunuz kötü bir okula gider, o kadar kötü okullar var ki hapishane gibi, ders yok, suç potansiyeli yüksek veya psikolojisi bozuk çocuklar yetiştiriyor.

    3. Fırsat eşitliği çok az burada. Orta üstü geliriniz yoksa burada sürünürsünüz. Sosyal devlet değil.

    4. Fakirseniz iyi okula gidemezsiniz, üniversitede okuyamazsınız. Üniversite okuyan da çok ağır borçlarla mezun olur.

    5. Fakir mahalleler içine girilmez halde, akıl hastaları, korkunç tiplerle dolu. Her şehirde böyle yerler var, birazcık yaşadığınız bölgenin dışına çıktığınızda böyle yerlerle karşılaşabilirsiniz.

    6. ABD orta kesimin altı için çok zor bir ülke. Orta kesimin üzerinde gelir elde etmiyorsanız gelmeyin. Burada iyi kazanmıyorsanız hayat çok sıkıntılı olabilir. Kapitalizm sonuna kadar yaşanıyor. İyi kazanıyorsanız çok iyi hayat yaşarsınız, kötü kazanıyorsanız düşersiniz kimse yüzünüze bakmaz.

    7. Irkçılıkla karşılaşabilirsiniz. Yabancı olduğunuz hissedilirse ikinci sınıf muamele ile karşılaşabilirsiniz. "Türk işte" gibi küçümseme halleri olabilir. Irkçılık ufak çapta diyor.

    8. Bireyselcilik, rekabet yoğun, kapitalist bir ülke. Buna hazır değilseniz gelmeyin.

    9. Alt seviye geliriniz olacaksa şehrin otobüsüyle gezin, bazı mahalleleri gezin, oralarda yaşayamam diyorsanız gelmeyin.

    Son olarak videoyu çeken kişi ABD'ye 3 kere gelmiş, ilkinde sanırım restaurant gibi bir yerde çalışmış, ikincisinde araştırma için gelmiş, şimdi misafir öğretim üyesi olarak çalışıyormuş.


  • ........


  • @Ayhanes, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    https://www.youtube.com/watch?v=sXFcEFMYDoE

    yeni tarihli ve farklı bir bakış açısı sağlayan bu videoyu sizlerle de paylaşmak istedim. izleyen biri olarak hem gözüm korktu hem de hırslandırdı.. tam bir araf videosu :)

    bu videodan sonra Kadir Zora beyin @semavi son tarihli videosunu izledim.Sağlık masrafları ile alaklı bir açıklaması var. 1 saatlik bir video ama hangi dakikasında bahsettiğini hatırlamıyorum. Gerçi videoyu komple izlemekte fayda var oldukça işe yarar bilgiler verilmiş her zaman olduğu gibi.

    Öte yandan ülkemizde de Allah korusun amansız bir hastalığa yakalanıldığında da yapılan masrafları yakın çevremizden biliyoruz. Maalesef parası olmayanın yetişemediği türden rahatsızlıklar bunlar. Evini arabasını satan yakın çevresinden yüklü miktarlarda borç alanlar biliyoruz.

    Sonuç olarak korkmamak lazım. Her şeyin bir çaresi var. Yeter ki nereye neden ne için gittiğimizi bilelim.

    @sash @gokcell @saulgoodman cevaplarınız için teşekkürler.

    İlgili video: https://www.youtube.com/watch?v=ZOTg3xaBAfk


  • @Ayhanes Hastane masrafları çok önemli bir şey bende bir yerde okumuştum Ultrason 180 Dolar’dan başlamakta, MRI ise 1.800-2.000 Dolar’a mal olmaktadır normal bir doğum 25.000-30.000 Dolar dı


  • ........


Benzer Başlıklar

  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    Göçmenlik Sohbetleri
    189
    1 Oy
    189 İleti
    14k Bakış
    I
    @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor Erkeğim
  • Avrupa'ya gitmeye Artık gerek Yok

    Göçmenlik Sohbetleri
    49
    -13 Oy
    49 İleti
    3k Bakış
    D
    Hele bi gidelim. hayatımız alt üst olur belki, belki hayatımızın altı üstünden daha güzeldir. Bunu deneyip görmek için kaybedecek bir şeyim yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum