Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)
-
@serkanist, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
harika ciddi buna ihtiycam vardı benımdle paylaşmam lazım :) iznin olursa ..
36 yaş geç kalmadık zamanımıza göre bu oldu 11 yıldır memurum - geriye dönüp bakıyorum yapmak istediklerim var - umarım sağlığım el verir- işalllah.
Elbetteki zaten yazı bana aitte değil. İnternette dolanıp duruyor😊ara sıra okumak lazım.
-
Teşekkürler Yinede :)
-
Rica ederim 😊
-
@erkcet, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
@ZaferY ayni soruları bende kendime soruyorum yas 33 gerek var mi boyle bir heyecana diyorum ama gidip 5 yıl disimi sikip da pasaportunu almak da var isin ucunda.
Ben bunun dis sikilacak bir surec oldugunu dusunmuyorum :) ABD'de yasayip calismaniz ya da boyle bir isteginizin olmasi lazim, aksi takdirde kendinize iskence yapmis olursunuz :)
-
@bidünya yazdığın yazıya en güzel örnek walmart olsun kfc kuranların yaşlarına bakın
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
@bidünya yazdığın yazıya en güzel örnek walmart olsun kfc kuranların yaşlarına bakın
Kesinlikle öyle. Hayat 65 inden sonra başlamış. Adamlar bu saatten sonra bu işler olmaz dememiş.
Bizde o yaşlara gelen bir köşede oturayımda herkes hürmet hizmet yapsın her şey ayağıma gelsin diye bekliyor🤦🏻♀️ -
https://www.youtube.com/watch?v=sXFcEFMYDoE
yeni tarihli ve farklı bir bakış açısı sağlayan bu videoyu sizlerle de paylaşmak istedim. izleyen biri olarak hem gözüm korktu hem de hırslandırdı.. tam bir araf videosu :)
-
Gercekler ve dogrular insanları rahatsız eder , ama adam haklı.
-
........
-
@Ayhanes, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
yeni tarihli ve farklı bir bakış açısı sağlayan bu videoyu sizlerle de paylaşmak istedim. izleyen biri olarak hem gözüm korktu hem de hırslandırdı.. tam bir araf videosu :)
Yemyeşil bir mahallede kuş sesleri eşliğinde sabah yürüyüşü yaparken selfie çubuğuyla video çekmek keyiflidir ve zaman kazandırıyordur eminim ama böyle videolar beni "tutuyor". :) Sizi hem böyle etkilerden hem de 18 dk harcamaktan kurtarmak için kısaca videoda anlatılanları aklımda kaldığı kadarıyla özetliyorum (aşağıdakiler benim görüşlerim değil, video sahibinin görüşlerinden aklımda kalanlar):
-
Orta üstü geliriniz yoksa sağlık sorunu yaşadığınızda çaresiz kalabilirsiniz diyor. ABD'de sağlık sigortası fiyatları yüksek. İyi ve kapsamlı sigortaların aylık masrafı, Uber ile geçinen birinin aylık gelirinin yarısına denk gelir.
-
İyi bir yerde oturmazsanız çocuğunuz kötü bir okula gider, o kadar kötü okullar var ki hapishane gibi, ders yok, suç potansiyeli yüksek veya psikolojisi bozuk çocuklar yetiştiriyor.
-
Fırsat eşitliği çok az burada. Orta üstü geliriniz yoksa burada sürünürsünüz. Sosyal devlet değil.
-
Fakirseniz iyi okula gidemezsiniz, üniversitede okuyamazsınız. Üniversite okuyan da çok ağır borçlarla mezun olur.
-
Fakir mahalleler içine girilmez halde, akıl hastaları, korkunç tiplerle dolu. Her şehirde böyle yerler var, birazcık yaşadığınız bölgenin dışına çıktığınızda böyle yerlerle karşılaşabilirsiniz.
-
ABD orta kesimin altı için çok zor bir ülke. Orta kesimin üzerinde gelir elde etmiyorsanız gelmeyin. Burada iyi kazanmıyorsanız hayat çok sıkıntılı olabilir. Kapitalizm sonuna kadar yaşanıyor. İyi kazanıyorsanız çok iyi hayat yaşarsınız, kötü kazanıyorsanız düşersiniz kimse yüzünüze bakmaz.
-
Irkçılıkla karşılaşabilirsiniz. Yabancı olduğunuz hissedilirse ikinci sınıf muamele ile karşılaşabilirsiniz. "Türk işte" gibi küçümseme halleri olabilir. Irkçılık ufak çapta diyor.
-
Bireyselcilik, rekabet yoğun, kapitalist bir ülke. Buna hazır değilseniz gelmeyin.
-
Alt seviye geliriniz olacaksa şehrin otobüsüyle gezin, bazı mahalleleri gezin, oralarda yaşayamam diyorsanız gelmeyin.
Son olarak videoyu çeken kişi ABD'ye 3 kere gelmiş, ilkinde sanırım restaurant gibi bir yerde çalışmış, ikincisinde araştırma için gelmiş, şimdi misafir öğretim üyesi olarak çalışıyormuş.
-
-
........
-
@Ayhanes, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
bu videodan sonra Kadir Zora beyin @semavi son tarihli videosunu izledim.Sağlık masrafları ile alaklı bir açıklaması var. 1 saatlik bir video ama hangi dakikasında bahsettiğini hatırlamıyorum. Gerçi videoyu komple izlemekte fayda var oldukça işe yarar bilgiler verilmiş her zaman olduğu gibi.
Öte yandan ülkemizde de Allah korusun amansız bir hastalığa yakalanıldığında da yapılan masrafları yakın çevremizden biliyoruz. Maalesef parası olmayanın yetişemediği türden rahatsızlıklar bunlar. Evini arabasını satan yakın çevresinden yüklü miktarlarda borç alanlar biliyoruz.
Sonuç olarak korkmamak lazım. Her şeyin bir çaresi var. Yeter ki nereye neden ne için gittiğimizi bilelim.
@sash @gokcell @saulgoodman cevaplarınız için teşekkürler.
İlgili video: https://www.youtube.com/watch?v=ZOTg3xaBAfk
-
@Ayhanes Hastane masrafları çok önemli bir şey bende bir yerde okumuştum Ultrason 180 Dolar’dan başlamakta, MRI ise 1.800-2.000 Dolar’a mal olmaktadır normal bir doğum 25.000-30.000 Dolar dı
-
........
-
@gokcell okuduğum yazıda bu şekildi
-
........
-
@gokcell Peki sigortalı olmak bir şey ifade ediyor mu?
-
........
-
@gokcell, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
@Yunus-Tilki 2017 de tecrubeyle konusuyorum 1700 dolar doktora, 1250 dolar hastaneye,450 dolar epidural ucreti, doktora her gidiste yaklasik 75 dolar, 4 kere gittik. Sezeryan olursa hastanede kalis 2 gun ve fiyat 1750 ye cikiyor.
@Yunus-Tilki, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)
@gokcell Peki sigortalı olmak bir şey ifade ediyor mu?
Saglik sigortasinin policesine bagli...
Benim cevremde gordugum orneklerden soyleyebilirim, dogum sirasinda (erken dogum veya sezaryan durumunda bile) cebinden tek kurus cikmayanlar da var. Dolayisiyla hamilelik gibi bir durumda, saglik sigortanizi bunu goz onunde bulundurarak secebilirsiniz.
-
bu videodan sonra Kadir Zora beyin @semavi son tarihli videosunu izledim.Sağlık masrafları ile alaklı bir açıklaması var. 1 saatlik bir video ama hangi dakikasında bahsettiğini hatırlamıyorum. Gerçi videoyu komple izlemekte fayda var oldukça işe yarar bilgiler verilmiş her zaman olduğu gibi.
Öte yandan ülkemizde de Allah korusun amansız bir hastalığa yakalanıldığında da yapılan masrafları yakın çevremizden biliyoruz. Maalesef parası olmayanın yetişemediği türden rahatsızlıklar bunlar. Evini arabasını satan yakın çevresinden yüklü miktarlarda borç alanlar biliyoruz.
Sonuç olarak korkmamak lazım. Her şeyin bir çaresi var. Yeter ki nereye neden ne için gittiğimizi bilelim.
@sash @gokcell @saulgoodman cevaplarınız için teşekkürler.
İlgili video: https://www.youtube.com/watch?v=ZOTg3xaBAfk
Belli bir gelirin altinda iseniz cocuklara medicaid cikar... Ucret odemezsiniz... (3bin alti diyelim)
Belli gelirin altinda iseniz Chip cikar ve 10-15 dolarlar odersiniz (4200 alti sanirim)
Belli bir gelirin altinda iseniz belli yerlerde BEDAVA dogum yapabilirsiniz...
Belli bir gelirin ustunde iseniz sigortanizi ona gore secerseniz problem yasama durumu cok azalir...
Amerika calistiginiz ve kazandiginiz kadar imkana ulasabileceginiz bir yer...
Videoda ki hoca arkadasin soyledigi bir cok seye sonuna kadar katiliyorum...
Atladigi seyler ise suan muhtemelen visiting scholar olacak kadar 'sorunsuz' olmasi Turkiye'de ki bir universitede...15 Temmuz sonrasi, dogrulugunu test etmesemde, okudum bir yazida akademinin %40inin isten atildigini ve %17sinin iceride oldugunu unutmamak lazim... Herkes mi darbeci? Yani onunda belirttigi gibi, insanlar farkli nedenlerle geliyor. Herkes geri donse keske temennisini paylasamiyorum... Bazen bizi mutlu eden seyler baskalarinin kabusu olabilir cunku... Temenninin otesine gecersek, realitede de Dis Turkler kavramini es gecmis arkadas...
Her kesimden insan yaziyor bana... Esnaf ogrenci akademisyen asker memur... Herkesin dayanak noktasi farkli...
Istatistik ile cevaplayamazsiniz bazen 'neden hocalik degilde, pizza dagitimi' sorusunu... Sayilamaz bazi seyler. BU bilimsel acidan da ciddi bir tartismadir zaten... Soyut ve somut kavrami...
Bir diger seyden bahsedelim? Videoda da degindim...
Keske herkes Turkiye'de kalsa olayi... Buna sadece gulup geciyorum... Demir Perde Rusyasindan kalma bir hikaye olsa gerek bu...
Herkes Turkiye'de kalsin..
Herkes Kendi ulkesine yatirim yapsin...
Kimse Yurt disinda calismasin... Calissa da geri donsun vs vs... Basit ve banel cevaplayalim... Mu mesaji microsoft yazilimi kullandigim HP bilgisayarimdan atayim ama...
Ben devlete tapmayan bir adamim. Maksimum boyutta da siyasilerden nefret eden birisiyim... Hatta bu konuda ispanyol hayat kadinlarinin tasidigi pankartlari da cok anlamli buluyorum... Onlarin yanindayim :)
Velhasil... Once insanlarin 'olcemedigimiz' motivasyonlarini, duygularini, sosyal yapiyi vs anlamak gerekir... Sonrasinda Dis Turkler kavramina, gocmenlerin neden basarili olduguna, yahudi ermeni ve rum toplumlari uzerinden falan konusuruz...
Amerika'ya gelmek isteyen arkadaslar icin de sunu soyleyebilirim... Sayilabilen ve istatistigi tutulan seyler basit... Kolay... Kormayin... Para, araba, et yemek vs vs
Otekilere odaklanin... Ozlem, yanlizlik, gercek arkadaslar, aile saadeti, cocuklar vs vs...
Ac kaldim diye donen gormedim...
Goren varsa bana da bildirsin...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum