Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @adamyolcu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhabalar.. Green card ile giriş yaptıktan sonra LİSE son sınıfını Türkiye de tamamlaması için sadece öğrenciye re-entry permit alınabiliyor mu? (forumda gördüğüm kadarıyla eğitim durumu için alınan re-entry permit üniversite olduğu için soruyorum). Oğlum fen lisesinde ve sınıfında orta seviyede bir öğrenci. Son senesini Amerika da tamamlaması ile Re-entry permit seçeneğiyle liseyi Türkiye de tamamlayıp, üniversite sınavında da durumunu görmesi arasında artıları ve eksileri değerlendirmeye çalışıyoruz (sonrasında bize serzenişte bulunmaması için. Bu arada green card konusunda istekli). Benzer durum tecrübe etmiş kişilerin görüşlerini de almak isterim.

    sorun degil, bu amacla da re-entry permit alabilirsiniz. Diger sorunuzu egitim bolumunde sormanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells gercekten rahatsizlik verdigim icin cok ozur diliyorum ama 20-30 sayfaya yakin okumama ragmen benim spesifik soruma net bir yanit bulamadim. 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trmeto, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells gercekten rahatsizlik verdigim icin cok ozur diliyorum ama 20-30 sayfaya yakin okumama ragmen benim spesifik soruma net bir yanit bulamadim. 😞

    DV 2021 talihlisi olduğunuzu varsayalım. Vizeyi en geç 2021 Eylül'de almış olmalısınız. Bundan sonra yaklaşık 3-6 ay içinde ABD'ye giriş yapıp göçmen statüsü alacaksınız. Göçmen olduktan sonra reentry permit başvurusunu yapıp 2+2 yıl olacak şekilde (geçerli bir sebep varsa) alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @trmeto Böyle çekiliş kazanmadan sorulan soruların cevabı hem net verilemiyor hem de bu belirsizliğin sınırlarını belirtmek için uzunca yazmak gerekiyor. Sağ olsun @crazycells bıkmadan usanmadan cevaplamaya devam ediyor 😃 Yanlışım varsa da @crazycells düzeltir umarım 🧐

    Madem bu kadar dertlendiniz. Zamanlamaları çıkaralım. En erken talihlisi olabileceğiniz süreç DV2021 çekilişi. Diyelim talihli oldunuz. Bunu Mayıs 2020'de öğreniyorsunuz. DV2021 süreci için mülakatlar Ekim 2020 ve Eylül 2021 (fiscal year) içerisinde gerçekleşiyor. Size verilen case numbera göre mülakata çağırılacaksınız. Sağlık raporunu da bir sıkıntı yaşamadan 6 aylık aldığınızı varsayalım (Genellikle 6 aylık çıkıyor, detaylarına ilgili konularda bakarsınız). Mülakatların da ayın ilk yarısında yapıldığını biliyorum.

    En erken Mülakat 1 Ekim 2020 olsun. Sağlık raporunuzu da 29 Eylül 2020'de almış olun. 5-9 Ekim 2020 haftası içerisinde vize basılı pasaport elinize ulaşır ve hemen gidebilirsiniz.

    En geç mülakat 15 Eylül 2021 olsun. Sağlık raporunuzu da 13 Eylül 2021'de almış olun. 20-24 Eylül 2021 haftası içerisinde vize basılı pasaport elinize ulaşır ve en geç 13 Mart 2021 giriş yapabilirsiniz.

    Şimdi bu sürelere bu konuda okuduğunuz re-entry permit süreçlerinde paylaşılan süreleri ekleyerek bir tahminde bulunmaya çalışın.


  • @knnrn @keysnambır @crazycells tamamdir, simdi anladim :D, ugrastirdigim icin kusura bakmayin, hepinize cok tesekkur ederim, insallah cikarsa buraya tekrardan ugrayip basinizi agritabilirim bir sure daha 🙂


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @edelweiss Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

    Selamlar herkese. 2 senelik (730 gun) Re entry permit alış sürecim hakkinda edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedim. 13 Temmuz'da I-131 formunu doldup, 660 dolarlık (580$ form ücretı + 80$ biyometrik fotoğraf ucreti) money order checki ile birlikte zarflayarak USCIS Nebraska posta kutusuna gönderdim. 11 Ağustos'da göndermiş olduğum zarfın taraflarına ulaştığını ve başvurumun kabul edildiğini belirten bir posta aldım. Bu posta içeriğinde biyometrik fotoğraf ve parmak izi için randevu bilgileri yer almiyordu. Randevu bilgilerinin ayrıca gönderileceğine dair bir ibare ekliydi. Yaklaşık 10-12 gün içerisinde de randevu bilgilerimi içeren posta geldi. Bugün söz konusu randevu için belirtilen USCIS ofisine gittim. Montana da bulunuyor oluşumdan ötürü yoğunluk hiç yoktu. İçeri girdikten 3 5 dakika sonra bir kadin gelerek önce biyometrik fotografimi çekti, sonra ise FBI veritabanına işlenmek üzere parmak izlerimi aldı. Sürecin tamamı 10 dakikadan az sürdü. 10 dakikalık bu randevu için gelmiş olduğum 100 millik yolu hiç beklemeksizin geri döndüm. 🙂 Re entry permit kağıdım belirtmis olduğum konsolosluk binasına postalanacak. Bu işlemlerı tamamlamis olduğumdan ötürü diledigim vakitte ABD den ayrilabilirim. Sorusu olan arkadaşlar olursa eğer yardımcı olmaya çalışırım. İmla hataları için kusura bakmayın lütfen. 🙂

    Guncelleme: Bugun Istanbul ABD Baskonsoloslugu'na giderek Travel Document yani Re-entry permit iceren seyahat belgemi teslim aldim. 29 Agustos'da parmak izi ve biyometrik fotograf randevusuna gitmistim. 10 Ekim 2020 ye kadar izin verilmis. Ben belge diyorum ama baya pasaport kalitesinde hazirlanmis bir kitapcik. Su sekilde gozukuyor:

    ***Fotografi goruntulemek icin tiklayin***

    İçeriği Göster

    10 Ekim 2020 tarihi neye göre verildi? ABD'den çıkış tarihine göre falan mı?

  • ⭐⭐

    @haleluja Permit’in basılma tarihi sanırım o.


  • @haleluja iyi akşamlar bu başvurduğunuz re entry permit belgesini türkiyeden başvurabiliyormuyuz acaba amerikaya giriş yaptık 1 ay kalıp eşim döndü türkiyede işlerimiz var halletmesi lazım belgeyi nasıl yapabiliriz ve ücretlimi acaba teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @haleluja iyi akşamlar bu başvurduğunuz re entry permit belgesini türkiyeden başvurabiliyormuyuz acaba amerikaya giriş yaptık 1 ay kalıp eşim döndü türkiyede işlerimiz var halletmesi lazım belgeyi nasıl yapabiliriz ve ücretlimi acaba teşekkürler

    ilk iletiyi okuyabilirsiniz.


  • @crazycells hocam merhabalar Re entry permit için işlemlerimi tamamladım. 22 nis 19 da işlemler onaylandı.
    internetten process timelerı kontrol ettiğimdede nebraska için işlem tarihi 27 nisana gelmiş olarak gözüküyor
    ancak hala bi haber yok. biraz endişelenmeye başladım.
    online işlemlerden did not receive document by mail den form doldurdum.
    bunun dışında başka yapabileceğim bişey var mı?
    teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bionicks, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells hocam merhabalar Re entry permit için işlemlerimi tamamladım. 22 nis 19 da işlemler onaylandı.
    internetten process timelerı kontrol ettiğimdede nebraska için işlem tarihi 27 nisana gelmiş olarak gözüküyor
    ancak hala bi haber yok. biraz endişelenmeye başladım.
    online işlemlerden did not receive document by mail den form doldurdum.
    bunun dışında başka yapabileceğim bişey var mı?
    teşekkürler

    biyometrik randevuya gittiyseniz ve basvuru onaylandiysa, simdi yapmaniz gereken belgenin gelmesini beklemek. Henuz endiselenmeyi gerektirecek kadar zaman gecmemis kanimca uzerinden 🙂 yakinda ulasacaktir...


  • @crazycells tekrar merhaba
    Advance parole evragi icin kanit istediklerini belirten bir mektup aldim.bunun gibi bir durumla karsilasan oldumu acaba?
    Bu arada calisma iznim geldi,green kart mulakat tarihim de 25 kasim olarak belirlendi
    Simdi bu belgeyi isteme sebepi ne olabilir anlamadim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turkay, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells tekrar merhaba
    Advance parole evragi icin kanit istediklerini belirten bir mektup aldim.bunun gibi bir durumla karsilasan oldumu acaba?
    Bu arada calisma iznim geldi,green kart mulakat tarihim de 25 kasim olarak belirlendi
    Simdi bu belgeyi isteme sebepi ne olabilir anlamadim

    Eger korktugumuz basimiza geldiyse, ABD'den cikis yaptiginizi farketmis olabilirler. Mektubun kendisini bekleyelim isterseniz, elde kesin bir ifade varken ihtimaller ustune yorum yapmayalim.


  • Merhabalar herkese,

    Re-entry permit'e başvurmam gerektiğini can sıkıcı bir tecrübeyle öğrendim. Şimdi başvurmaya çalışıyorum ama bazı noktalarda kafam çok karıştı. Bunları listeledim, @crazycells olmak üzere konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim:

    • Physical address bölümüne Türkiye’deki adresimi mi yoksa şu an için ABD’de bulunduğum adresi mi yazmam gerekiyor? Eğer ABD’de bulunduğum adres ise, burada geçici sayılırım (27 Aralık), burada yaşayan bir tanıdığın adresini vermemiz daha sağlıklı olur mu?
    • Biraz önce de bahsettiğim gibi 27 Aralık’ta Türkiye’ye geri dönüyorum. Bu tarihe kadar re entry permit elime ulaşır mı? Gönderilmesini istediğim adres olarak şu an kaldığım yeri mi vereyim yoksa Türkiye’deki konsolosluktan mı alayım? (Biraz kafam karıştı bu konuda, o kadar uzun sürer mi yani)
    • Re-entry permit başvuru ücretini nereye yapıyoruz o kısmı tam anlamadım. Yorumlardan birinde “kredi kartımdan kesildi” dedi. Benim şu an Bank of America kredi kartım hala secured konumunda olduğu için 300 dolar limiti var, acaba debit karttan çekmeleri mümkün mü?
    https://www.uscis.gov/i-131 sayfasında “Filing Fee” sekmesinin altında, “If you file at a field office” seçeneği var. Bu şu mu demek oluyor: I-131 formunu mail yoluyla ilgili USCIS ofisine göndermenin yanı sıra, ilgili USCIS ofisine gidip bizzat doldurup gerekirse ödemeyi a personal check, debit card, credit card, veya reloadable prepaid credit/debit card alternatifleriyle yapabilirim. Eğer öyleyse, hangi ofisler acaba, bunu paylaşmanız mümkün mü?
    • “A copy of the Form I-797, Notice of Action, approval notice of your application to replace your Permanent Resident Card (also known as a Green Card or a Form I-551); or Temporary evidence of lawful permanent resident status.” Bu kısmı anlamadım, yardımcı olur musunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhabalar herkese,

    Re-entry permit'e başvurmam gerektiğini can sıkıcı bir tecrübeyle öğrendim. Şimdi başvurmaya çalışıyorum ama bazı noktalarda kafam çok karıştı. Bunları listeledim, @crazycells olmak üzere konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim:

    • Physical address bölümüne Türkiye’deki adresimi mi yoksa şu an için ABD’de bulunduğum adresi mi yazmam gerekiyor? Eğer ABD’de bulunduğum adres ise, burada geçici sayılırım (27 Aralık), burada yaşayan bir tanıdığın adresini vermemiz daha sağlıklı olur mu?
    • Biraz önce de bahsettiğim gibi 27 Aralık’ta Türkiye’ye geri dönüyorum. Bu tarihe kadar re entry permit elime ulaşır mı? Gönderilmesini istediğim adres olarak şu an kaldığım yeri mi vereyim yoksa Türkiye’deki konsolosluktan mı alayım? (Biraz kafam karıştı bu konuda, o kadar uzun sürer mi yani)
    • Re-entry permit başvuru ücretini nereye yapıyoruz o kısmı tam anlamadım. Yorumlardan birinde “kredi kartımdan kesildi” dedi. Benim şu an Bank of America kredi kartım hala secured konumunda olduğu için 300 dolar limiti var, acaba debit karttan çekmeleri mümkün mü?
    https://www.uscis.gov/i-131 sayfasında “Filing Fee” sekmesinin altında, “If you file at a field office” seçeneği var. Bu şu mu demek oluyor: I-131 formunu mail yoluyla ilgili USCIS ofisine göndermenin yanı sıra, ilgili USCIS ofisine gidip bizzat doldurup gerekirse ödemeyi a personal check, debit card, credit card, veya reloadable prepaid credit/debit card alternatifleriyle yapabilirim. Eğer öyleyse, hangi ofisler acaba, bunu paylaşmanız mümkün mü?
    • “A copy of the Form I-797, Notice of Action, approval notice of your application to replace your Permanent Resident Card (also known as a Green Card or a Form I-551); or Temporary evidence of lawful permanent resident status.” Bu kısmı anlamadım, yardımcı olur musunuz?

    • fiziksel adrese nerede yasadiginizi yazin. posta adresi olarak daha saglam bir adres verebilirsiniz.

    • en yakin zamanda basvuru yapin, permit elinize ulasmasa bile biometrik randevuyu bitirmis olursunuz en azindan.

    • ucreti formla beraber gonderiyorsunuz

    • bunu acil durumlar icin yapiyor olabilir, normal bir kisiye boyle bir sans tanimayacaklardir. Izlemeniz gereken standart yol neyse onu takip etmenizi tavsiye ederim. USCIS ofislerini acil durumlar icin kullanmaniz daha yerinde olur.

    • Green Card'li oldugunuzu kanitlamaniz lazim, kartin fotokopisi, yoksa vize fotokopisi vs. gonderebilirsiniz.


  • Bu Form doldurma işlemi çok basitmiş , fazla bir doldurma işlemi yok ama para gonderme olayını net olarak anlayamadım araştırdım net bir bilgi yok. Kredi karti ile ödemeyi nasıl yapacağız yada çekle ödeme nasıl olacak linketeki örnekle aynı mı olacak !
    https://www.uscis.gov/sites/default/files/images/Image Repository/Check-Image2.jpg
    for yerine I-131 reentry permit and biometric service fee mi yazmamız gerekecek ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Bu Form doldurma işlemi çok basitmiş , fazla bir doldurma işlemi yok ama para gonderme olayını net olarak anlayamadım araştırdım net bir bilgi yok. Kredi karti ile ödemeyi nasıl yapacağız yada çekle ödeme nasıl olacak linketeki örnekle aynı mı olacak !
    https://www.uscis.gov/sites/default/files/images/Image Repository/Check-Image2.jpg
    for yerine I-131 reentry permit and biometric service fee mi yazmamız gerekecek ?

    Bilgiler surada da var:

    Kredi karti icin Form G-1450 doldurup gondereceksiniz, money order ya da check ile gonderim yapiyorsaniz o durumda gondereceginiz paketin icine ekleyeceksiniz.

    Check'e ya da Money order'a "U.S. Department of Homeland Security" yazabilirsiniz...


  • @crazycells Tekrar merhaba,

    Kafamda aydınlanmamış birkaç şey daha kaldı, onları da halledebilirsek çok mutlu olacağım 🙂

    1. Part 1'deki "Physical address" kısmına 27 Aralık 2019 tarihine kadar kalacağım adresi vereceğim. AMA Part 3'teki Processing Information kısmındaki "Where do you want this travel document sent?" sorusuna U.S. Consulate'i seçip İstanbul yazacağım. Bu doğru olur değil mi? Eğer ben henüz Amerika'dayken re-entry işlemleri hallolup İstanbul'daki konsolosluğa gönderseler bile, benim daha sonra (mesela 1 ay sonra) konsolosluktan almamın bir sıkıntısı olur mu?

    2. "Ücreti formla gönderiyorsunuz" cevabınızı tam anlamadım açıkçası. Evraklarımı koyduğum zarfın içine nakit olarak 575 dolar ve biometrik hizmet için de 85 dolar mı koyacağım? Money orders dedikleri havale değil mi? Bugün bankaya gideceğim, U.S. Department of Homeland Security'e 660 dolar havale etmeyi düşünüyorum. Bu havale işlemini gerçekleştirdikten sonra da evraklarımı kapatıp en yakın posta merkezinden gönderim işlemimi tamamlamayı düşünüyorum. Bu şekilde yapmam doğru olur, değil mi?

    Eğer para gönderim şeklim doğru değilse, doğrusunu stepbystep anlatmanızı rica edeceğim, cidden anlamadım çünkü.

    Bankaya gittiğimde 660 dolarlık çek mi alayım veya?

    Bunlar hiç yaptığım şeyler değil, Kafam karıştı çok...

    1. Anladığım kadarıyla pasaportun kimlik bilgisi yazan kısmı ve green cardın haricinde, green card için ilk girişi yapmamızı sağlayan 6 ay geçerli olan vizenin de fotokopisini istiyorlar, doğru mu?

    2. Ben doktoramı mazeret olarak öne süreceğim. Üniversiteden aldığım "öğrencimizdir" yazılı ıslak imzalı antetlı ingilizce belge var. Bu yeterli olur mu? Transcript fln da koyayım mı?

    3. Normalde derslerim bitti ama Haziran ayında doktora yeterlik sınavına gireceğim. Eğer kendimi yeterli hissetmezsem bu sınavı es geçip bir sonraki Ocak 2021'de olacak, ona girmem gerekecek. Bunları düşünüp "Excepted Length of Trip (in days)" kısmına 400 yazdım. Bu çok gelir mi?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim


  • @mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells Tekrar merhaba,

    Kafamda aydınlanmamış birkaç şey daha kaldı, onları da halledebilirsek çok mutlu olacağım 🙂

    1. Part 1'deki "Physical address" kısmına 27 Aralık 2019 tarihine kadar kalacağım adresi vereceğim. AMA Part 3'teki Processing Information kısmındaki "Where do you want this travel document sent?" sorusuna U.S. Consulate'i seçip İstanbul yazacağım. Bu doğru olur değil mi? Eğer ben henüz Amerika'dayken re-entry işlemleri hallolup İstanbul'daki konsolosluğa gönderseler bile, benim daha sonra (mesela 1 ay sonra) konsolosluktan almamın bir sıkıntısı olur mu?

    2. "Ücreti formla gönderiyorsunuz" cevabınızı tam anlamadım açıkçası. Evraklarımı koyduğum zarfın içine nakit olarak 575 dolar ve biometrik hizmet için de 85 dolar mı koyacağım? Money orders dedikleri havale değil mi? Bugün bankaya gideceğim, U.S. Department of Homeland Security'e 660 dolar havale etmeyi düşünüyorum. Bu havale işlemini gerçekleştirdikten sonra da evraklarımı kapatıp en yakın posta merkezinden gönderim işlemimi tamamlamayı düşünüyorum. Bu şekilde yapmam doğru olur, değil mi?

    Eğer para gönderim şeklim doğru değilse, doğrusunu stepbystep anlatmanızı rica edeceğim, cidden anlamadım çünkü.

    Bankaya gittiğimde 660 dolarlık çek mi alayım veya?

    Bunlar hiç yaptığım şeyler değil, Kafam karıştı çok...

    1. Anladığım kadarıyla pasaportun kimlik bilgisi yazan kısmı ve green cardın haricinde, green card için ilk girişi yapmamızı sağlayan 6 ay geçerli olan vizenin de fotokopisini istiyorlar, doğru mu?

    2. Ben doktoramı mazeret olarak öne süreceğim. Üniversiteden aldığım "öğrencimizdir" yazılı ıslak imzalı antetlı ingilizce belge var. Bu yeterli olur mu? Transcript fln da koyayım mı?

    3. Normalde derslerim bitti ama Haziran ayında doktora yeterlik sınavına gireceğim. Eğer kendimi yeterli hissetmezsem bu sınavı es geçip bir sonraki Ocak 2021'de olacak, ona girmem gerekecek. Bunları düşünüp "Excepted Length of Trip (in days)" kısmına 400 yazdım. Bu çok gelir mi?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim

    Permit'in gelmesi 4-5 ay sürüyormuş. 1 ay sonra gelecek diye düşünmeyin.

    Permit'i 2 yıla kadar alabiliyorsunuz. 730 güne kadar yazabilirsiniz.

    Money order'ı USPS'te de parayı peşin alıp hazırlıyorlar. Memo muydu neydi hatırlamıyorum, o kısma "i-131 Application and biometric services fees" yazıyorsunuz. Orada yardımcı oluyorlar hazırlarken. I-131 formuyla beraber aynı zarfta USCIS'e yolluyorsunuz. Sakın nakit koymayın zarfın içine. O şekilde kabul etmiyorlar diye hatırlıyorum, üstelik güvenli de değil. Money order yapınca kimden kime ne için gönderildiği çekin üstünde yazıyor.

    Bu da USCIS'in sitesindeki örnekti sanırım, kaydetmişim pcye. For kısmını kendinize göre değiştireceksiniz.
    862c5520-e86c-4e94-91c5-2cce807e560d-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells Tekrar merhaba,

    Kafamda aydınlanmamış birkaç şey daha kaldı, onları da halledebilirsek çok mutlu olacağım 🙂

    1. Part 1'deki "Physical address" kısmına 27 Aralık 2019 tarihine kadar kalacağım adresi vereceğim. AMA Part 3'teki Processing Information kısmındaki "Where do you want this travel document sent?" sorusuna U.S. Consulate'i seçip İstanbul yazacağım. Bu doğru olur değil mi? Eğer ben henüz Amerika'dayken re-entry işlemleri hallolup İstanbul'daki konsolosluğa gönderseler bile, benim daha sonra (mesela 1 ay sonra) konsolosluktan almamın bir sıkıntısı olur mu?

    2. "Ücreti formla gönderiyorsunuz" cevabınızı tam anlamadım açıkçası. Evraklarımı koyduğum zarfın içine nakit olarak 575 dolar ve biometrik hizmet için de 85 dolar mı koyacağım? Money orders dedikleri havale değil mi? Bugün bankaya gideceğim, U.S. Department of Homeland Security'e 660 dolar havale etmeyi düşünüyorum. Bu havale işlemini gerçekleştirdikten sonra da evraklarımı kapatıp en yakın posta merkezinden gönderim işlemimi tamamlamayı düşünüyorum. Bu şekilde yapmam doğru olur, değil mi?

    Eğer para gönderim şeklim doğru değilse, doğrusunu stepbystep anlatmanızı rica edeceğim, cidden anlamadım çünkü.

    Bankaya gittiğimde 660 dolarlık çek mi alayım veya?

    Bunlar hiç yaptığım şeyler değil, Kafam karıştı çok...

    1. Anladığım kadarıyla pasaportun kimlik bilgisi yazan kısmı ve green cardın haricinde, green card için ilk girişi yapmamızı sağlayan 6 ay geçerli olan vizenin de fotokopisini istiyorlar, doğru mu?

    2. Ben doktoramı mazeret olarak öne süreceğim. Üniversiteden aldığım "öğrencimizdir" yazılı ıslak imzalı antetlı ingilizce belge var. Bu yeterli olur mu? Transcript fln da koyayım mı?

    3. Normalde derslerim bitti ama Haziran ayında doktora yeterlik sınavına gireceğim. Eğer kendimi yeterli hissetmezsem bu sınavı es geçip bir sonraki Ocak 2021'de olacak, ona girmem gerekecek. Bunları düşünüp "Excepted Length of Trip (in days)" kısmına 400 yazdım. Bu çok gelir mi?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim

    1. sikinti olmaz. Istanbul'daki konsolosluktan alabilirsiniz.

    2. nakit kabul etmiyorlar, havale de yapamazsiniz. check ya da money order hazirlatmanizi tavsiye ederim. Bunlarin ikisi de evrak... En yakin USPS'e giderseniz money order yapabilirsiniz. Parayi USPS'e yatiriyorsunuz ve karsiliginda bu kadar paraya cevrilebilecek evraki size veriyorlar.

    3. evet.

    4. yeterli olur lakin boyle bir belge istemiyorlar diye hatirliyorum. Sadece yazili beyan yeterli.

    5. 2 yili gecmedigi surece sorun olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum