Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

• GC sahibiyim, i-131 formundaki class of admission bölümüne ne yazmamız gerekiyor? GC üzerindeki Category(DV1 yazıyor) bölümü mü yoksa başka bir şey mi? Kimisi LPR yazın demiş:/

Bir de bazı yerlerde pasaport tipi resim ekleyiniz yazmışlar. Resim eklenmesi gerekiyor mu?

• @haleluja, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

GC sahibiyim, i-131 formundaki class of admission bölümüne ne yazmamız gerekiyor? GC üzerindeki Category(DV1 yazıyor) bölümü mü yoksa başka bir şey mi? Kimisi LPR yazın demiş:/

Bir de bazı yerlerde pasaport tipi resim ekleyiniz yazmışlar. Resim eklenmesi gerekiyor mu?

DV1 yazmaniz daha uygundur, bu bilgiyi soruyorlar.

Hayir, zaten fotografinizi cekmek icin biometrik randevuya cagiracaklar.

• @ISMAIL-KHAMDIEV merhaba İsmail bey, Ocak 2020 de ilk girişimizi 3 kişi olarak yapacağız. Esas talihli eşim ancak o hemen yerleşmek istemiyor, uzatmak istiyor Türkiyedeki kalış süresini. Ocak gibi giriş yaparsak ikinci girişte kızım ile ben yerleşmek için gitmeyi planlıyorum, eşime de re entry permit çıkartmayı düşünüyoruz.
    sorum şu ; re entery permit i nereye başvurarak çıkartabiliriz. Florida- bradenton tarafına yerleşmeyi planlıyoruz. Bu izni çıkartmazsak 6 ay da bir gir çık yapabilir miyiz 2 sene kadar? 1,5 -2 sene kadar gir çık yapabilir miyiz.
    siz daha önce bu belgeyi çıkarttığınız için görüşlerinizi ve yönlendirmeniz çok değerli ,
    teşekkürler,

• @crazycells Sayın Crayzcells, 10 Eylül tarihinde biometrik randevusuna giderek işlemleri tamamladık. Kızım için money order’ı bankadan işlem yaparak iade ettik ve paramızı aldık. USPA’te sorun çıkardılar.
    Böylece onun için başvuruyu iptal etmiş olduk.
    İlave bilgi olarak başvuru ve biometrik randevu arasındaki sürede US’te değildik. Şimdi İstanbul’daki konsolosluğa gelmesini bekleyeceğiz. Umarım bu aşamadan sonra herhangi bir sorun oluşmaz. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler

• @asel Ilk iletide nasil basvuracaginiz detayli bir sekilde anlatilmis.

Diger konu icin;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/228

• Merhaba 2019 eylulde yapilacak cekilise katilmayi dusunen 2.sinif universite ogrencisiyim, su anda 3 senem var mezun olmama ama okul degistirdigim icin 1 yil daha uzama ihtimali var. Basvuru sonuclari mayista aciklaniyor, oldu da kazandigimi varsayarak sunlari sormak istiyorum. 2019’da mulakata hangi tarihte giriyorum ve kartin bana ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Yani 4 sene sonrasi icin simdiden basvuru yapmam mantikli mi? Aciklanana kadar 1 yil, re-entry permit ile 2 yil erteletiyorum ama benim 4 yil icinde mezun olma durumum var, kalan 1 yilda green card yanar mi yoksa bu re-entry permit belgesini kart bana ulastigi tarihte (?) mi doldurmam gerekir.

• @trmeto, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba 2019 eylulde yapilacak cekilise katilmayi dusunen 2.sinif universite ogrencisiyim, su anda 3 senem var mezun olmama ama okul degistirdigim icin 1 yil daha uzama ihtimali var. Basvuru sonuclari mayista aciklaniyor, oldu da kazandigimi varsayarak sunlari sormak istiyorum. 2019’da mulakata hangi tarihte giriyorum ve kartin bana ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Yani 4 sene sonrasi icin simdiden basvuru yapmam mantikli mi? Aciklanana kadar 1 yil, re-entry permit ile 2 yil erteletiyorum ama benim 4 yil icinde mezun olma durumum var, kalan 1 yilda green card yanar mi yoksa bu re-entry permit belgesini kart bana ulastigi tarihte (?) mi doldurmam gerekir.

Mulakatlar 2020 Ekim ile 2021 Eylul'u arasinda olacak. Dediginiz durumda 1 kere re-entry permit almaniz yeterli olur, islemler genelde uzun suruyor.

• @crazycells cevap icin tesekkur ederim de bana ortalama bir tarih verebilir misiniz, onumuzdeki cekilisi kazandigimi varsayip benim en son ne zamana kadar erteletebilecegim bir tarih?

• Bir yakınım 2 yıllık re-entry permit alarak yurtdışına gitti. şimdi vatandaşlık görüşmesine 16 ay var. Bir kaç ay önce gelip vatandaşlık görüşmesine katılsa sorun olur mu. Son 5 yılda daha önce toplam 3 aydan daha az dışarıda kalmıştı. Vatandaşlık hakkını kaybetmemesi için ne yapması lazım. Geren kartı nedeniyle eşine sponsor olursa işlemler 1 yıl kadar sürüyormuş.

@crazycells cevap icin tesekkur ederim de bana ortalama bir tarih verebilir misiniz, onumuzdeki cekilisi kazandigimi varsayip benim en son ne zamana kadar erteletebilecegim bir tarih?

2021 Eylul olarak dusunebilirsiniz.

• @Ziya-Palıgu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

oğlum green kartlı olarak 5 yılını doldurdu. Vatandaşlık görüşmesi için randevu aldı. 22 ay sonraya randevu verdiler. Bu arada endonezyalı bir bayan ile internetten tanıştı. Bayan ne yazık ki turist vizesi alamadı. Oğlumda 2 yıllık re-entry permit alarak endonezyaya gitti. şimdi vatandaşlık görüşmesine 16 ay var. Bir kaç ay önce gelip vatandaşlık görüşmesine katılsa sorun olur mu. Son 5 yılda daha önce toplam 3 aydan daha az dışarıda kalmıştı. Vatandaşlık hakkını kaybetmemesi için ne yapması lazım. Geren kartı nedeniyle eşine sponsor olursa işlemler 3 yıl kadar sürüyormuş. Cevabınızı bekliyoruz.

Vatandaslik sureci bitmeden re-entry permit almanizi veya ABD'nin disinda 6 aydan fazla kalmanizi tavsiye etmem.

• @crazycells kusura bakmayin, hala anlayamadim da bu tarih kartin bana ulasma tarihi mi olur? 2021 eylulden sonra 2 senelik re-entry permit hakkim var olarak mi dusunecegim yani? Kafam karisti.

@crazycells kusura bakmayin, hala anlayamadim da bu tarih kartin bana ulasma tarihi mi olur? 2021 eylulden sonra 2 senelik re-entry permit hakkim var olarak mi dusunecegim yani? Kafam karisti.

Sureci anlamadan tarihleri anlamaniz zaten pek mumkun degil, su konuyu okuyup surece asina olmalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari

• Merhabalar.. Green card ile giriş yaptıktan sonra LİSE son sınıfını Türkiye de tamamlaması için sadece öğrenciye re-entry permit alınabiliyor mu? (forumda gördüğüm kadarıyla eğitim durumu için alınan re-entry permit üniversite olduğu için soruyorum). Oğlum fen lisesinde ve sınıfında orta seviyede bir öğrenci. Son senesini Amerika da tamamlaması ile Re-entry permit seçeneğiyle liseyi Türkiye de tamamlayıp, üniversite sınavında da durumunu görmesi arasında artıları ve eksileri değerlendirmeye çalışıyoruz (sonrasında bize serzenişte bulunmaması için. Bu arada green card konusunda istekli). Benzer durum tecrübe etmiş kişilerin görüşlerini de almak isterim.

• @adamyolcu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhabalar.. Green card ile giriş yaptıktan sonra LİSE son sınıfını Türkiye de tamamlaması için sadece öğrenciye re-entry permit alınabiliyor mu? (forumda gördüğüm kadarıyla eğitim durumu için alınan re-entry permit üniversite olduğu için soruyorum). Oğlum fen lisesinde ve sınıfında orta seviyede bir öğrenci. Son senesini Amerika da tamamlaması ile Re-entry permit seçeneğiyle liseyi Türkiye de tamamlayıp, üniversite sınavında da durumunu görmesi arasında artıları ve eksileri değerlendirmeye çalışıyoruz (sonrasında bize serzenişte bulunmaması için. Bu arada green card konusunda istekli). Benzer durum tecrübe etmiş kişilerin görüşlerini de almak isterim.

sorun degil, bu amacla da re-entry permit alabilirsiniz. Diger sorunuzu egitim bolumunde sormanizi tavsiye ederim.

• @crazycells gercekten rahatsizlik verdigim icin cok ozur diliyorum ama 20-30 sayfaya yakin okumama ragmen benim spesifik soruma net bir yanit bulamadim. :(

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@trmeto, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@crazycells gercekten rahatsizlik verdigim icin cok ozur diliyorum ama 20-30 sayfaya yakin okumama ragmen benim spesifik soruma net bir yanit bulamadim. :(

DV 2021 talihlisi olduğunuzu varsayalım. Vizeyi en geç 2021 Eylül'de almış olmalısınız. Bundan sonra yaklaşık 3-6 ay içinde ABD'ye giriş yapıp göçmen statüsü alacaksınız. Göçmen olduktan sonra reentry permit başvurusunu yapıp 2+2 yıl olacak şekilde (geçerli bir sebep varsa) alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@trmeto Böyle çekiliş kazanmadan sorulan soruların cevabı hem net verilemiyor hem de bu belirsizliğin sınırlarını belirtmek için uzunca yazmak gerekiyor. Sağ olsun @crazycells bıkmadan usanmadan cevaplamaya devam ediyor :D Yanlışım varsa da @crazycells düzeltir umarım :face_with_monocle:

Madem bu kadar dertlendiniz. Zamanlamaları çıkaralım. En erken talihlisi olabileceğiniz süreç DV2021 çekilişi. Diyelim talihli oldunuz. Bunu Mayıs 2020'de öğreniyorsunuz. DV2021 süreci için mülakatlar Ekim 2020 ve Eylül 2021 (fiscal year) içerisinde gerçekleşiyor. Size verilen case numbera göre mülakata çağırılacaksınız. Sağlık raporunu da bir sıkıntı yaşamadan 6 aylık aldığınızı varsayalım (Genellikle 6 aylık çıkıyor, detaylarına ilgili konularda bakarsınız). Mülakatların da ayın ilk yarısında yapıldığını biliyorum.

En erken Mülakat 1 Ekim 2020 olsun. Sağlık raporunuzu da 29 Eylül 2020'de almış olun. 5-9 Ekim 2020 haftası içerisinde vize basılı pasaport elinize ulaşır ve hemen gidebilirsiniz.

En geç mülakat 15 Eylül 2021 olsun. Sağlık raporunuzu da 13 Eylül 2021'de almış olun. 20-24 Eylül 2021 haftası içerisinde vize basılı pasaport elinize ulaşır ve en geç 13 Mart 2021 giriş yapabilirsiniz.

Şimdi bu sürelere bu konuda okuduğunuz re-entry permit süreçlerinde paylaşılan süreleri ekleyerek bir tahminde bulunmaya çalışın.

• @knnrn @keysnambır @crazycells tamamdir, simdi anladim :D, ugrastirdigim icin kusura bakmayin, hepinize cok tesekkur ederim, insallah cikarsa buraya tekrardan ugrayip basinizi agritabilirim bir sure daha :)

• @Edelweiss, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@edelweiss Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Selamlar herkese. 2 senelik (730 gun) Re entry permit alış sürecim hakkinda edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedim. 13 Temmuz'da I-131 formunu doldup, 660 dolarlık (580$ form ücretı + 80$ biyometrik fotoğraf ucreti) money order checki ile birlikte zarflayarak USCIS Nebraska posta kutusuna gönderdim. 11 Ağustos'da göndermiş olduğum zarfın taraflarına ulaştığını ve başvurumun kabul edildiğini belirten bir posta aldım. Bu posta içeriğinde biyometrik fotoğraf ve parmak izi için randevu bilgileri yer almiyordu. Randevu bilgilerinin ayrıca gönderileceğine dair bir ibare ekliydi. Yaklaşık 10-12 gün içerisinde de randevu bilgilerimi içeren posta geldi. Bugün söz konusu randevu için belirtilen USCIS ofisine gittim. Montana da bulunuyor oluşumdan ötürü yoğunluk hiç yoktu. İçeri girdikten 3 5 dakika sonra bir kadin gelerek önce biyometrik fotografimi çekti, sonra ise FBI veritabanına işlenmek üzere parmak izlerimi aldı. Sürecin tamamı 10 dakikadan az sürdü. 10 dakikalık bu randevu için gelmiş olduğum 100 millik yolu hiç beklemeksizin geri döndüm. :) Re entry permit kağıdım belirtmis olduğum konsolosluk binasına postalanacak. Bu işlemlerı tamamlamis olduğumdan ötürü diledigim vakitte ABD den ayrilabilirim. Sorusu olan arkadaşlar olursa eğer yardımcı olmaya çalışırım. İmla hataları için kusura bakmayın lütfen. :)

Guncelleme: Bugun Istanbul ABD Baskonsoloslugu'na giderek Travel Document yani Re-entry permit iceren seyahat belgemi teslim aldim. 29 Agustos'da parmak izi ve biyometrik fotograf randevusuna gitmistim. 10 Ekim 2020 ye kadar izin verilmis. Ben belge diyorum ama baya pasaport kalitesinde hazirlanmis bir kitapcik. Su sekilde gozukuyor:

##spoiler=Fotografi goruntulemek icin tiklayin

alt metni
    ##endspoiler

10 Ekim 2020 tarihi neye göre verildi? ABD'den çıkış tarihine göre falan mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k