Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ZaferY, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhabalar, Okumuş olduğum Forum yazılarında Re-Entry başvurusunu yapmak için mutlaka Amerika'da olmak gerekliliğinden bahsediliyor. Bu sürecinde minimum 1,5 - 2 ay sürdüğü anlaşılıyor. Ben ve Eşimin Amerika'ya giriş tarihimiz 3 Ekim olacak. Şu şekilde sorularımız olacak:

    1. Amerika'da bulunan kızım kanalıyla Re-Entry evraklarını şimdiden düzenleyip ve ödemesini Kredi kartı ile yapıp, Fiziksel adresimizi de Kızımın adresi olarak gösterip en azından bu süreci Amerika'ya girmeden 1 ay öncesine çekebilirmiyiz?
    2. USCIS henüz Amerika'ya giriş yapmadan evrak düzenlemişsiniz, bu nedenle başvurunuzu kabul etmiyorum dermi? Bizim Amerika'da fiziki olarak varlığımızı nasıl kontrol ediyorlar? Gümrük girişimize göre mi?
      Bu düşünce şark kurnalığı gibi geliyor ama belki de işe yarayabilir süreci hızlandırmak için. Ne dersiniz?

    Ilk iletideki butun yonlendirmelere harfi harfine uymanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gulsah2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells Tekrar teşekkürler. USCIS Call center aradım. 575 usd odememiz gerekiyormus, fazla ödemişiz. 14 yaşını geçerse biometrik odeniyormuş. Başvurudan vazgecersem evrakları geri göndermeyeceğim ve başvuru otomatik olarak iptal olacak. Kızım için US girişini 6 aydan daha sonra yaptığımızda sorun olmayacağını kesin bilsem başvurudan vazgeçeceğim. Boşuboşuna ödemeyi ben de istemiyorum. Tekrar göndermeli miyim sizce? Teşekkürler

    Kiziniz zaten sizinle beraber giris yapacak degil mi?

    Merak etmeyin aile buyuklerinin re-entry permit almasi yetiyor. (Her ne kadar yasal olarak herkesin ayri ayri alinmasi istenilse de, kizinizin bahanesi egitim oldugundan ve sizinle giris yapacagindan kiziniza almasaniz da olur) Sizin girisinize izin verip, kizinizi geri mi gonderecekler ? 🙂 bu sekilde bir uygulama cok sacma olurdu...

    Zaten 2 yillik surecten bahsediyorsunuz, sonraki 2 yil eger hala giremeyecekse o durumda re-entry permit alir.


  • Merhaba herkese. 2 yıldır re-entry permitle Türkiyede yaşıyorum. bu süre içinde kızım doğdu şuan 14 aylık nasip olursa aralık ayında abdye giriş yapacağız ve yine re-entry permit almak istiyorum.annemin rahatsızlığı dolayısıyla bırakıp gidemiyorum.şuan çalıştığım için en fazla 1 ay sürem var.sorum şu:

    1. ilk re-entry permit aldığımızda oğluma 1 yıllık verilmişti girişte sıkıntı olurmu? oğlum 3 yaşında olacak giriş yaparken.1 yıl önce belgenin süresi bitti.
    2. giriş yaptıktan sonra yine ailece re-entry permite başvurmak için kızımın yeşil kartina ve SSN numarasına ihtiyacımız olduğu için bu süreci nasıl hızlandıra bilirim??
    3. kızım 2 yaş olmadığı için anladığım kadarıyla giriş yaparken kızım için nüfus müdürlüğünden doğum belgesi inglizce tercümesi ve pasaportu yetiyor??
      şimdiden teşekkürler
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ISMAIL-KHAMDIEV, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba herkese. 2 yıldır re-entry permitle Türkiyede yaşıyorum. bu süre içinde kızım doğdu şuan 14 aylık nasip olursa aralık ayında abdye giriş yapacağız ve yine re-entry permit almak istiyorum.annemin rahatsızlığı dolayısıyla bırakıp gidemiyorum.şuan çalıştığım için en fazla 1 ay sürem var.sorum şu:

    1. ilk re-entry permit aldığımızda oğluma 1 yıllık verilmişti girişte sıkıntı olurmu? oğlum 3 yaşında olacak giriş yaparken.1 yıl önce belgenin süresi bitti.
    2. giriş yaptıktan sonra yine ailece re-entry permite başvurmak için kızımın yeşil kartina ve SSN numarasına ihtiyacımız olduğu için bu süreci nasıl hızlandıra bilirim??
    3. kızım 2 yaş olmadığı için anladığım kadarıyla giriş yaparken kızım için nüfus müdürlüğünden doğum belgesi inglizce tercümesi ve pasaportu yetiyor??
      şimdiden teşekkürler
    1. Oglunuzun Green Card'i sizde degil mi? Eger sizdeyse sorun olmaz, giris yapabilirsiniz.

    2. Oglunuza ve kiziniza aslinda basvuru yapmaniza gerek yok, onlarin Green Card'lari olmasi yeterli. Her ne kadar yasal olarak herkesin basvurmalarini isteseler de, anne ve babayla giris yapan yasi kucuk cocuklar ve bebekler icin sorun cikarmiyorlar.

    3. Ayrintili bilgiyi surada bulabilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/298/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-doğan-çocukları


  • @crazycells ilginiz için teşekkürler. oğlumun green card'i elimizde ama kızımın yok. o zaman eşimle bana re-entry permit işlemlerini başlatmışken kızımında green card ve ssnlerini halledip çıkabilirim. yeşilkartforum ailesi iyi ki varsınız))


  • aynı şeyi bende düşünmüştüm sağolsun Crazycells araştırmıştı.ve maalesef olmuyorisanırım pasaportta giriş çıkışlara bakıyorlar


  • GC sahibiyim, i-131 formundaki class of admission bölümüne ne yazmamız gerekiyor? GC üzerindeki Category(DV1 yazıyor) bölümü mü yoksa başka bir şey mi? Kimisi LPR yazın demiş:/

    Bir de bazı yerlerde pasaport tipi resim ekleyiniz yazmışlar. Resim eklenmesi gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @haleluja, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    GC sahibiyim, i-131 formundaki class of admission bölümüne ne yazmamız gerekiyor? GC üzerindeki Category(DV1 yazıyor) bölümü mü yoksa başka bir şey mi? Kimisi LPR yazın demiş:/

    Bir de bazı yerlerde pasaport tipi resim ekleyiniz yazmışlar. Resim eklenmesi gerekiyor mu?

    DV1 yazmaniz daha uygundur, bu bilgiyi soruyorlar.

    Hayir, zaten fotografinizi cekmek icin biometrik randevuya cagiracaklar.


  • @ISMAIL-KHAMDIEV merhaba İsmail bey, Ocak 2020 de ilk girişimizi 3 kişi olarak yapacağız. Esas talihli eşim ancak o hemen yerleşmek istemiyor, uzatmak istiyor Türkiyedeki kalış süresini. Ocak gibi giriş yaparsak ikinci girişte kızım ile ben yerleşmek için gitmeyi planlıyorum, eşime de re entry permit çıkartmayı düşünüyoruz.
    sorum şu ; re entery permit i nereye başvurarak çıkartabiliriz. Florida- bradenton tarafına yerleşmeyi planlıyoruz. Bu izni çıkartmazsak 6 ay da bir gir çık yapabilir miyiz 2 sene kadar? 1,5 -2 sene kadar gir çık yapabilir miyiz.
    siz daha önce bu belgeyi çıkarttığınız için görüşlerinizi ve yönlendirmeniz çok değerli ,
    teşekkürler,


  • @crazycells Sayın Crayzcells, 10 Eylül tarihinde biometrik randevusuna giderek işlemleri tamamladık. Kızım için money order’ı bankadan işlem yaparak iade ettik ve paramızı aldık. USPA’te sorun çıkardılar.
    Böylece onun için başvuruyu iptal etmiş olduk.
    İlave bilgi olarak başvuru ve biometrik randevu arasındaki sürede US’te değildik. Şimdi İstanbul’daki konsolosluğa gelmesini bekleyeceğiz. Umarım bu aşamadan sonra herhangi bir sorun oluşmaz. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler


  • @asel Ilk iletide nasil basvuracaginiz detayli bir sekilde anlatilmis.

    Diger konu icin;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/228


  • Merhaba 2019 eylulde yapilacak cekilise katilmayi dusunen 2.sinif universite ogrencisiyim, su anda 3 senem var mezun olmama ama okul degistirdigim icin 1 yil daha uzama ihtimali var. Basvuru sonuclari mayista aciklaniyor, oldu da kazandigimi varsayarak sunlari sormak istiyorum. 2019’da mulakata hangi tarihte giriyorum ve kartin bana ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Yani 4 sene sonrasi icin simdiden basvuru yapmam mantikli mi? Aciklanana kadar 1 yil, re-entry permit ile 2 yil erteletiyorum ama benim 4 yil icinde mezun olma durumum var, kalan 1 yilda green card yanar mi yoksa bu re-entry permit belgesini kart bana ulastigi tarihte (?) mi doldurmam gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trmeto, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba 2019 eylulde yapilacak cekilise katilmayi dusunen 2.sinif universite ogrencisiyim, su anda 3 senem var mezun olmama ama okul degistirdigim icin 1 yil daha uzama ihtimali var. Basvuru sonuclari mayista aciklaniyor, oldu da kazandigimi varsayarak sunlari sormak istiyorum. 2019’da mulakata hangi tarihte giriyorum ve kartin bana ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Yani 4 sene sonrasi icin simdiden basvuru yapmam mantikli mi? Aciklanana kadar 1 yil, re-entry permit ile 2 yil erteletiyorum ama benim 4 yil icinde mezun olma durumum var, kalan 1 yilda green card yanar mi yoksa bu re-entry permit belgesini kart bana ulastigi tarihte (?) mi doldurmam gerekir.

    Mulakatlar 2020 Ekim ile 2021 Eylul'u arasinda olacak. Dediginiz durumda 1 kere re-entry permit almaniz yeterli olur, islemler genelde uzun suruyor.


  • @crazycells cevap icin tesekkur ederim de bana ortalama bir tarih verebilir misiniz, onumuzdeki cekilisi kazandigimi varsayip benim en son ne zamana kadar erteletebilecegim bir tarih?


  • Bir yakınım 2 yıllık re-entry permit alarak yurtdışına gitti. şimdi vatandaşlık görüşmesine 16 ay var. Bir kaç ay önce gelip vatandaşlık görüşmesine katılsa sorun olur mu. Son 5 yılda daha önce toplam 3 aydan daha az dışarıda kalmıştı. Vatandaşlık hakkını kaybetmemesi için ne yapması lazım. Geren kartı nedeniyle eşine sponsor olursa işlemler 1 yıl kadar sürüyormuş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trmeto, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells cevap icin tesekkur ederim de bana ortalama bir tarih verebilir misiniz, onumuzdeki cekilisi kazandigimi varsayip benim en son ne zamana kadar erteletebilecegim bir tarih?

    2021 Eylul olarak dusunebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ziya-Palıgu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    oğlum green kartlı olarak 5 yılını doldurdu. Vatandaşlık görüşmesi için randevu aldı. 22 ay sonraya randevu verdiler. Bu arada endonezyalı bir bayan ile internetten tanıştı. Bayan ne yazık ki turist vizesi alamadı. Oğlumda 2 yıllık re-entry permit alarak endonezyaya gitti. şimdi vatandaşlık görüşmesine 16 ay var. Bir kaç ay önce gelip vatandaşlık görüşmesine katılsa sorun olur mu. Son 5 yılda daha önce toplam 3 aydan daha az dışarıda kalmıştı. Vatandaşlık hakkını kaybetmemesi için ne yapması lazım. Geren kartı nedeniyle eşine sponsor olursa işlemler 3 yıl kadar sürüyormuş. Cevabınızı bekliyoruz.

    Vatandaslik sureci bitmeden re-entry permit almanizi veya ABD'nin disinda 6 aydan fazla kalmanizi tavsiye etmem.


  • @crazycells kusura bakmayin, hala anlayamadim da bu tarih kartin bana ulasma tarihi mi olur? 2021 eylulden sonra 2 senelik re-entry permit hakkim var olarak mi dusunecegim yani? Kafam karisti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trmeto, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells kusura bakmayin, hala anlayamadim da bu tarih kartin bana ulasma tarihi mi olur? 2021 eylulden sonra 2 senelik re-entry permit hakkim var olarak mi dusunecegim yani? Kafam karisti.

    Sureci anlamadan tarihleri anlamaniz zaten pek mumkun degil, su konuyu okuyup surece asina olmalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari


  • Merhabalar.. Green card ile giriş yaptıktan sonra LİSE son sınıfını Türkiye de tamamlaması için sadece öğrenciye re-entry permit alınabiliyor mu? (forumda gördüğüm kadarıyla eğitim durumu için alınan re-entry permit üniversite olduğu için soruyorum). Oğlum fen lisesinde ve sınıfında orta seviyede bir öğrenci. Son senesini Amerika da tamamlaması ile Re-entry permit seçeneğiyle liseyi Türkiye de tamamlayıp, üniversite sınavında da durumunu görmesi arasında artıları ve eksileri değerlendirmeye çalışıyoruz (sonrasında bize serzenişte bulunmaması için. Bu arada green card konusunda istekli). Benzer durum tecrübe etmiş kişilerin görüşlerini de almak isterim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum