Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yaşayanların tecrübeleri ve kıyaslamaları ile özellikle şehirlerin nem, yağış ve iklim koşullarının bir başlık altında toplanması uygun mudur? Forumda bazı başlıklarda bazı paylaşımlar ve grafikler mevcut ama yaşayanların sadece iklim ve nem yönünden bilgi aktarabilecekleri bir başlık rica ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @adamyolcu, içinde söyledi: İklim ve Nem (Eyalet ve Şehirlerde)

    Yaşayanların tecrübeleri ve kıyaslamaları ile özellikle şehirlerin nem, yağış ve iklim koşullarının bir başlık altında toplanması uygun mudur? Forumda bazı başlıklarda bazı paylaşımlar ve grafikler mevcut ama yaşayanların sadece iklim ve nem yönünden bilgi aktarabilecekleri bir başlık rica ediyorum.

    Bu konuda kiyas yapabilmek icin birden fazla yerde uzun sure yasamak gerekiyor. Ayrica iklim yorumlari objektif degil subjektiftir 🙂 Eger bunu gercek anlamda ogrenmek istiyorsaniz ben olsaydim 10'larca subjektif kiyas yorumu yerine , grafikleri incelemeyi tercih ederdim. 🙂


  • Sn. @crazycells, Haklısınız da ben Amerika da iklim ve nem konusunda gerek forum gerekse google dan yaptığım araştırmalarda ancak genel bilgi sahibi olabildim. Özellikle de nem konusunda şehir şehir bilgi sahibi olamadım. Güney aşırı sıcak ve nemli (Adana, Mersin yayla gibiymiş Houston ve San Antonio a göre), Kuzey ise çok soğuk -30 lar -40 lar. Yazı da kışı da kararında yaşayan, nem in fazla olmadığı, memleketim ESKİŞEHİR tadında yerler yok mudur koca Amerika da açıkçası onu merak ediyorum. Nem okyanus kıyılarında mı kalıyor yoksa iç kesimleri de çok etkiliyor mu? Mesela Atlanta, Charlotte gibi okyanusa 300km uzaklıktaki yerlerde de nem etkili mi? Google değerlerinde kıyı kesimlerden az olmakla birlikte çokta farklı değil rakamsal olarak, yaşayanların aktaracakları daha belirleyici olacak açıkçası benim için. İklimin insan psikolojisi üzerindeki etkisine fazla takılıyor olabilirim belki ama insan yıllarca Eskişehir de yaşayınca 🙂 ; benim eyalet ve şehir seçimimde ilk sıralarda yer alan etmenlerden birisi olacak gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @adamyolcu foruma sonradan girenler için başlıklar o kadar çok fazla ve içiçe olunca hangi başlığa bakacaklar nasıl bilgi alacaklar bilemiyorsunuz. Ondan en kısa kestirme yol yeni bir başlık açmak. 2018 yılından beri burada olanlar o kadar çok hakim ki ondan sana tavsiyem onlara sorman al bakalım sana bir link buradaki soruları çözersin amerika da ki eskişehrini bulursun. İngilizce yeterli değilse chrome açarsan türkçe çeviri yapsın
    https://www.quibblo.com/quiz/29K1Ez/Which-City-Fits-You-Best


  • @ayvalik10, Polemikten nefret ederim ama keşke mesajınızda etrafında gezinip durduğunuz ''sen yenisin galiba, ben buralarda eskiyim'' kibrine yaraşır; benim başlığı açmama sebep olan (adminin de uygun görerek eyalet başlığı altına aldığı) şehir şehir yaşayanlardan özellikle nem etkilerini anlayabileceğim bir link verebilseydiniz de bende size teşekkür edip gelecek diğer bilgileri bekleseydim. Genel bilgi yanında detaylar da alabilmek, Nem ve iklim konularının bir başlık altında toplanmasını sağlamak, yaşayanların tecrübelerini dinlemek gibi sebepleri yukarıdaki mesajlarda özellikle vurgulamama rağmen alakasız, benimde daha önce eğlence olsun diye cevaplandırdığım; tuhaf, alakasız sorulardan oluşan basit bir teste ait link atmasaydınız. Keşke küçük bir çocuğa hitap eder gibi -al bakalım sana- diyerek değil de, @crazycells gibi bilgisini güzel bir üslupla paylaşanlar gibi hitap etseydiniz de ben de saygı duyup, teşekkür etseydim de; böyle bir cevap yazmasaydım.

  • ⭐⭐⭐

    @adamyolcu, içinde söyledi: İklim ve Nem (Eyalet ve Şehirlerde)

    Sn. @crazycells, Haklısınız da ben Amerika da iklim ve nem konusunda gerek forum gerekse google dan yaptığım araştırmalarda ancak genel bilgi sahibi olabildim. Özellikle de nem konusunda şehir şehir bilgi sahibi olamadım. Güney aşırı sıcak ve nemli (Adana, Mersin yayla gibiymiş Houston ve San Antonio a göre), Kuzey ise çok soğuk -30 lar -40 lar. Yazı da kışı da kararında yaşayan, nem in fazla olmadığı, memleketim ESKİŞEHİR tadında yerler yok mudur koca Amerika da açıkçası onu merak ediyorum. Nem okyanus kıyılarında mı kalıyor yoksa iç kesimleri de çok etkiliyor mu? Mesela Atlanta, Charlotte gibi okyanusa 300km uzaklıktaki yerlerde de nem etkili mi? Google değerlerinde kıyı kesimlerden az olmakla birlikte çokta farklı değil rakamsal olarak, yaşayanların aktaracakları daha belirleyici olacak açıkçası benim için. İklimin insan psikolojisi üzerindeki etkisine fazla takılıyor olabilirim belki ama insan yıllarca Eskişehir de yaşayınca 🙂 ; benim eyalet ve şehir seçimimde ilk sıralarda yer alan etmenlerden birisi olacak gibi.

    O halde Eskişehir’li ve Charlotte’da yaşayan biri olarak bilgi geçeyim. Ne de olsa ikisinin adı geçti.

    Charlotte yaz aylarında sıcak ve aşırı nemli. O kadar nemli ki bütün şehri hamamlardaki nem kokusunu andıran bir koku sarıyor. Sıcak ve aşırı nem maalesef yaz aylarında birçok dışarı faaliyetini olumsuz etkiliyor. Nemden hoşlanmıyorsanız komple bu eyaletlerden sakının 🙂 Ki bende ileride bunu gerçekleştirmeyi planlıyorum (Güney Batı yakasına selamlar)

    (Elbette yorum tamamen kişisel ve kişiye göre değişkendir)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Üç yıldır Houston'dayım. Mayıs'tan Ekim sonuna kadar sürekli nemli. Haziran-Eylül arasında bir de aşırı sıcak. Ekim'den itibaren sıcaklık ve nem makul seviyelere düşüyor. Kışı aşırı soğuk değil, o yüzden kış mevsiminde daha keyifli oluyor. Maalesef diğer her yönden sevsem de yaz aylarında Houston'da yaşamayı hiç sevmiyorum.


  • @knnrn Merhaba, Teksas'ın tüm şehirleri aynı şekilde mi yoksa mesela Dallas daha yukarıda orası da aynı mı? Bir de havasının neminin daha güzel olduğunu bildiğiniz başka yer var mı acaba? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omertug, içinde söyledi: İklim ve Nem (Eyalet ve Şehirlerde)

    @knnrn Merhaba, Teksas'ın tüm şehirleri aynı şekilde mi yoksa mesela Dallas daha yukarıda orası da aynı mı? Bir de havasının neminin daha güzel olduğunu bildiğiniz başka yer var mı acaba? Teşekkürler.

    Bildiğim kadarıyla Houston ve San Antonio aşırı sıcak ve nemli. Dallas ve Austin görece daha iyi. Orada yaşayanlar daha iyi yorum yapacaktır.

    New Mexico ve Arizona tarafında daha kuru bir sıcak olduğunu söylüyorlar. California zaten bu konuda en güzel eyalet ama aynı ölçüde de popüler ve pahalı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn dallas ta planoda @kivo o cevap yazar


  • @omertug Austin'de yazı sıcak geçirdik ama nem konusunda gayet iyi. Houston @knnrn da belirttiği gib aşırı nemli. Daha kışnı gördeik ama burada yaşayanlarındediğine göre ılık ve yağışlı geçiyormuş.

    İklim konusu biraz değişik Türkiye'ye göre. Enlem olarak Türkiye'ye denk gelen yerler, Newyork-Boston gibi düşünebilirsiniz. Yazları sıcak geçer ama kışları okyanus kenar olması nedeniyle çok soğuk ve kar yağışlıdır.
    Texas Arabistan ve kuzey Afrikaya ya denk geliyor. Sıcak omasını beklemelisiniz. Okyanusa yakın yerler aşırı nemlidir. Kıyıdan uzaklaştıkça nem oranı azalıyor.

  • Yasaklı

    @omertug sıcaklık konusunda hepsi aynı ... 🙂 ben yerinde olsam evliysen ve cocugun varsa öncelikle eğitim nerede iyi buna bakarım. Benim oturduğum yer okul puanları açısındam abd nin en iyilerinden. Sonra iş durumuna bakarım (biz öyle yaptık) Plano bölgesinde 10 gün iş aradım ve Honda ya girdim araba satıyorum. Ciddi bir iş potansiyeli var burada.. Dallas a 20 mil.. evimle işim arası 1 mil.. sonrasında hayat şartlarıma bakarım kiralar vs.. iklim en son geliyor benim için. Örnek alaskada ayda 15 k para yapsam gider orda yaşarım ( kızımın okulu başlayana kadar) iklim umrumda olmaz.. yine detaylı soruların olursa beni etiketle lütfen.. selamlar


  • cevaplar için çok teşekkürler @knnrn @sigmoidalmammal @kivo
    İklim olayı eşimin sağlık durumundan dolayı önemli, yoksa dediğiniz gibi @kivo bey eğitim ve iş önce geliyor. Şu an halen aklımda Dallas var. Tekrar teşekkürler.


  • 3 aydir San Francisco’da yasiyorum ve bugune kadar gordugum yerler arasinda iklimi yasamaya daha uygun olan bir yer daha gormedim.

    Burda hava genellikle az nemli, bol gunesli, iliman (sene boyu 60-70F civari). Bu yaz sadece tshirtle evden ciktigim toplam 3 gun olmustur anca. Genelde yanima hep hirka alma ihtiyaci duydum.

    Haziran ve Temmuz aylarinda bazi gunler bazi mahalleler sisli/bulutlu olabiliyor ve bu sisli bolgeler epey serin oluyor.

    Ben henuz yagmur gormedim ama kislarin yagmurlu gectigini soyluyorlar.

    Evlerin cogunda (gerekli olmadigi icin) iklimlendirme sistemleri bulunmuyor.

    Acik havada aktivite yaptiginizda pek terlemiyorsunuz.

    Yuzme havuzlari isitmali oluyor (80F) ama yine de havuza keyifle usumeden girecek kadar sicak pek gun olmadi. Havuz aktiviteleri icin genellikle south bay taraflarinda yasayan arkadaslarimin yanina gidiyorum.

    Buranin tek dezavantaji yasam pahaliliginin yuksek olmasi. Bu konu sikinti degilse yasamasi epey keyifli bir yer.


  • Su anda yasadigim yer Delaware: Yazlari sicak ve bazen cok nemli, ortalama 80-95F. Kislari soguk ve buzlu, ortalama 20-35F. Ekim ayinda soguklar baslar ve Nisan ayina kadar surer.

    Daha once yasadigim yer Florida (Tampa): Yil boyunca sicak ve nemli. Orada yasarken tum seneyi kisa kollu t-shirt ve kisa pantalonla gecirdik. Yalniz cok yagmurluydu, hemen hemen iki gune bir yagmurluydu.


  • @knnrn Houston'u henuz gormedim ama Austin o kadar nemli degil sanirim. Yagmur sonrasi nem basiyor ama 1 gune kalmadan esen ilk ruzgarla yeniden cok rahat solunabiliyor. Yazin sonuna yetistik (Agustos) ama sipir sipir terledim diyemem. Sicak mi evet ama Adana, Antalya ile denk degil gibi. Zaten cilginca klimali yerlerde yasiyorsunuz.
    Zirtpirt degisen havasini saymazsak Guney Bay Area iliman, nemi de ayarinda sicakligi da. Kisin cok soguk oldugu gunler gecirdik ama genel olarak serin. Yazlari da TX ile kiyas kabul etmez bir serinlik hakim. Havasi Izmir'in serin hali diyebiliriz. Ama cok fena pahali. Kulturel bir kimligi yok (halk tarafindan kabul gormus).
    New Mexico ve Arizona'yi gorunce oralarda insan yasayabildigine inanamadim. Ben Adana'da dogup buyumus ve derece olcerlerin 50 dereceyi gordugune sahit olmus birisi olarak cooook sicak diyebilirim. Tabi yine klima vs..
    CA tercih ederseniz ortasina bir cizgi cekip Guney kismina bakin (iklim tek kriter ise).
    TX da Austin iklim olarak en guzeli gibi.
    NewMexico ve Arizona yazlari gunduz cehennem gibi sicak.
    Utah (SaltLake) serin ama nemsiz, kislari soguuuk.
    Oregon (Portland) nemli ve serin, yagmur ve soguuk.


  • Soguktan zarar gelmez, kat kat giyinir cikarsiniz disariya. Ama sicak bunaltiyor. Soyun soyun nereye kadar 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea dona kadar yolu var nasıl olsa donla dolaşsanda laf söylemiyorlar


  • @ayvalik10 Orasida dogru ama yinede kis ve soguk daha iyi bence.


  • Colorado/Denver iklimi favorim.
    365 günün 300 günü güneşli ve kışın yağmurdan çok kar yağıyor.

    Yağmuru hiç sevmeyen biri için mükemmel bir ortam..


Benzer Başlıklar

  • 760
  • 99
  • 18
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum