Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • @askimkoray DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Ben su konuyu cok merak ediyorum ( daha once biyerde denk gelmedim ) bizim 1 arabamiz var kredili , olurda bu sene greencard cikti diyelim 2019 ocak gibide mulakat gircez diyelim gene kredimiz bitmemis olcak :D biz arabayi gostersek nekadar borcu kaldiginida gostermemiz gerekirmi yoksa onlar aracin kasko degerini mi baz alirlar?

    Sayin @asilcenk 'in dedigi gibi, maddi birikimden dolayi elenmezsiniz, size sponsor bulmaniz icin ekstra sure taninir. O nedenle bunun icin telas yapmaniza gerek yok. Arabanizin kredilerinin bitmemesi dert degil, araba degerini gostermeniz yeterli olur.


  • KCC'den mail geldi sonunda :-) fakat henüz site güncellenmemiş.


  • Arkadaşlar merhaba.Bana bir mail geldi ama randevu ile ilgili bir bilgi yok gibi.Gelen mailde ne yazması lazım?


  • Mayıs için 2NL geldi sonunda ama henüz sayfada update yok. çok şükür hareket olması da güzel:)👍🏻


  • @xemre hemen ekliyorum. 4 Mayıs 8:30'a randevum. Hadi hayırlısı ;))


  • @eagle mailde gelen linkle giriş yapmanız gerekiyor. Şu seçildiğini öğrendiğiniz site yine size ilk verilen kodla


  • hemen güncellenmiş.
    8 Mayıs...
    stresle sıranın kendisine de gelmesini bekleyen isteyen arkadaşlara da iyi şanslar diliyorum gerçekten...


  • Merhaba arkadaşlar ben yeniyim burada.. banada mail gelmiş ama giriş yapamadım confirmation number tam olarak hangisi


  • 2018EU1**** diye bir numara


  • Ama 16 haneli istiyor bendeki 11 haneli:(


  • @göksu-aybüke Kazandığınızı öğrendiğiniz numara ile giriş yapmanız gerekiyor. İlk başvuru sonrasında verilen karmakarışık numara.


  • Slmlar. Banada mail gelmiş. konsolusluk sitesine girmemiz gerekiyor mu? Pasaport teslim almak icin ptt adresi gibi birsey belirtiliyordu sanirim. yoksa direk 2 mayısta konsolosluğa gidecek miyiz.?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osmanqdenizli Öncelikle bu konunun ilk mesajını okuyun. Orada gerekli tüm adımlar ayrıntılı olarak yazılmış.

    Siz ve sırası gelmiş olan diğer arkadaşların soracağı soruları ben sorayım:

    -- DV lottery sitesine girdim, hala kazandınız sayfasını görüyorum, konsolosluğu aramalı mıyım?

    ++ Hayır, sayfa anında güncellenmiyor, en az bir hafta bekleyip tekrar kontrol edin.

    -- PTT kaydı yapmak için AIS sitesine girdim ama "kayıt için hazır değil" mesajı aldım, ne yapmalıyım?

    ++ O sayfanın güncellenmesi de en az birkaç gün sürüyor, bekleyip tekrar deneyin.

    -- Konsolosluğa evrak gönderiyor muyduk?

    ++ Hayır, bu konunun ilk mesajını okuyun.

    -- Adli sicil kaydını, nüfus kaydını nereden alırım?

    ++ Konunun ilk mesajını okuduktan sonra sorulan soruları ve verilen yanıtları okumaya devam edin. Bu soruların hepsi soruldu ve tek tek yanıtlandı. Aynı sorular tekrar tekrar sorulduğu için bu konu şu anda 2 bin sayfa oldu.

    Ben DV 2016'yı kazandığımız hafta DV 2015 başlığı altındaki yüzlerce sayfayı tek tek okumuştum. Bu kadar önemli bir konuda herkesin aynı gayreti göstermesi gerektiğini düşünüyorum.


  • Tesekkurler. Sistemden okudugum sayfalar görunuyorsa benimde tüm sayfalari tek tek okumus oldugum bilinecektir anlasilacaktir.bu telaş ve endişe içinde yanlış adim atmamak adina sorular tekrarlaniyor elde olmadan


  • @osmanqdenizli Telaşa hiç gerek yok. Ayrıca bu hata kabul etmez bir süreç değil. Genelde yanlış atılan adımlar bir hata yapmamak için uğraşırken oluyor. Sözlerimi bir Çin atasözü ile bitirmek istiyorum :)

    "Kaderinden kaçmak için yaptıkların seni kaderine götürür"

  • ⭐⭐

    11 mayısa aldık randevumuzu şükür :) şimdi bu kadar bekledikten sonra bende sorsam mı ne yapacaktık diye :))


  • MERHABA ARKADAŞLAR. ACİİİİİL BİR BİLGİ LAZIM. BEN KONSOLOSLUK RANDEVUMU ERTELEMEK ZORUNDA KALMIŞTIM. TEKRAR RANDEVU TALEP ETTİM VE SİSTEME GİRİŞİ YAPTIM , ANCAK SİSTEM BANA AYRICA ''Başka bir başvuru sahibi eklemek istiyor musunuz?'' DEDİ. BENİM HARİCİMDE EŞİM VE 2 ÇOCUĞUM VAR, ONLARA DA AYRICA RANDEVU TALEP ETMEM LAZIM MI?


  • merhaba arkadaşlar. 3 nisan salı saat 8de mülakatımız vardı. 7:15 de kapının önündeydik, tabi ki içeri almadılar. bir süre bekledikten sonra buçuk gibi içeri alındık. ben yanımda cüzdan götürmüştüm içeri aldılar. onun dışında telefon çanta vs. yoktu. sadece evrak dosyamız yanımızdaydı. üst aramasından sonra içeri girip numara aldık ve beklemeye başladık. sıramız yandığında evrak teslimi için bankoya gittik. eşim asıl talihli idi, istenen evraklar; pasaportlar ve 2 resim, sağlık raporları, evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi, banka hesap dökümleri, nüfüs kayıt örneği ve adli sicil kaydı, eşim için son mezun olduğu okulun diploması ve fotokopisi. adres değişikliği kağıdımızı da verdik. sonra tekrar bekleme faslı. tekrar numaramız yandığında 660$ ödeme yaptık. 3. çağırıldığımızda da mülakattı. sanırım amerikalı bir hanımla görüştük. öncelikle bizi kazandığımız için tebrik etti. sonrasında da eşimin mezun olduğu okulu ve bölümü, benim mezun olduğum okul, şu an ne iş yaptığımızı, oraya gidince ne iş yapmak istediğimizi, nereye gideceğimizi ve tanıdığımız olup olmadığını sordu. sonrasında da herşey harika görünüyor vizeniz onaylandı dendi ve binadan ayrıldık.

    aslında bu deneyimi vizelerimiz gelince yazmak istemiştim. ancak salı günü mülakata girmemize rağmen henüz vizelerle ilgili bir haber alamadık. ceac da da durumumuz hala değişmedi "ready" olarak gözüküyor. umarım kısa sürede elimize geçer ve ap ye kalmamışızdır :(


  • @damladav Yeni hayatınızda başarılar.

  • ⭐⭐

    SELAMLAR csc kaydı yaptıracağımm ama ds260'ı doldururken verdiğim pasaport bilgileri değişti. csc kaydı ve doktor randevusu alırken pasaport bilglieri istiyor hatta csc kaydınde ds260'daki pasaport bilgileriniz tutmalıdır diyor uyarı verdi daha girmeden genel uyarı olarak fikri olan var mıdır :)değiştirmek için mi uğraşıyım yoksa eski ya da yeni girip geçiyim mi konsolslukta hallolur mu?


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    396 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 17 Oy
    2k İleti
    281k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum