Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @keepdreaming merhaba DMV sitesindeki çıkmış sorular derken orada konu anlatimlarindan sonra örnek sorular var o örnek sorulardan mi bahsediyorsunuz?


  • @Mansfield1
    evet onlardan bahsediyorum.


  • Abi merhaba .sizin email varmi ? Ve ya microsoft outlook ? Bir kaç soru sorucam .özel olduğu için yazamiyorum bura


  • Merhaba, bir program ile Bozeman' a gelmeyi düşünüyorum.Ve orada 1 yıl gibi uzun bir süre kalacağım.Amacım dilimi geliştirmek. Tecrübelerini paylaşır mısın? Ayrıca ehliyette almam gerekecek 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    şu anda uygulamalı en ayrıntılı direksiyon sınav anlatımı


  • Merhaba. 2 gun icinde, Houston, TX'ta esimle birlikte ehliyetlerimizi aldik. Bize yakin ve daha sakin oldugu icin Houston'in batisindaki DPS Rosenberg Mega Center'dan hallettik islerimizi.

    Her ne kadar forumda detayli bilgi varsa da bazen derleyip toparlamak insani yoruyor. O nedenle TX icin ehliyet almak icin gerekli olan adimlari detaylariyla yazmaya calisacagim. Ama yine de karisik gelebilir. 🙂

    Texas DPS'in web adresi: www.dps.texas.gov/

    Ehliyet alabilmeniz icin gerekli olan 4 sey:
    1- Evraklar (Greencard, SSN, adres kaniti icin 2 adet belge (kira sozlesmesi ve kiraci sigortasi verdik), basvuru formu) (Detaylari burada: www.dps.texas.gov/DriverLicense/ApplyforLicense.htm )
    2- Impact test de denilen 1 saatlik online egitim (Ucretsiz) ( https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ ) (25 ve uzeri yastakiler icin https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ITYD/ )
    3- Ehliyet sinavi (DPS'te bilgisayar ortaminda aliniyor) (Eger ingilizce bilmiyorsaniz veya sinavi gecemezseniz yaklasik 6 saatlik online egitim alip, egitim sonunda online 20 soruluk sinavi gecince ehliyet sinavini gecmis oluyorsunuz. En ucuz egitim 25$. www.comedydrivingcompany.com )
    4- Direksiyon sinavi (DPS'te ucretsiz alinabilir ancak 1 ay gibi uzun bir sure beklemeniz lazim. Beklemek istemiyorsaniz ozel kurslarda ucreti karsiliginda hemen alabilirsiniz. En ucuz burasi veriyor. 50$ http://www.tonydrivingschools.com/ ) (Direksiyon sinavinda en onemli sey paralel park. Burada her yerde dikine parkedilirken, sinavda paralel park yaptirmalari enteresan. )

    Ucretler:
    Ehliyet icin DPS'te 25$+11$=36$ aliyorlar. Ehliyet sinavini ve direksiyon sinavini disaridan aldiginiz durumda toplam 36$ (DPS)+ 25$ (Online Egitim ve sinav)+ 50$ (Direksiyon sinavi) olmak uzere toplam 111$ oduyorsunuz.

    Surec de su sekilde ilerliyor:
    1- Evraklarinizla birlikte randevu saatinizde DPS'te oluyorsunuz. Evraklarinizi teslim edip kontrol edilmesini bekliyorsunuz.
    2- Evraklarin kontrolu yapildiktan sonra orada hemen bilgisayardan ehliyet sinavini aliyorsunuz. Sinavi gecerseniz asagidaki 3.adima geciyorsunuz. Sinavi gecemezseniz eve gidip 6 saatlik online egitim ve sinavi aliyorsunuz. Sonrasinda size email ile gonderilen sertifikayla birlikte DPS'e tekrar gidiyorsunuz ve asagidaki 3. adima geciyorsunuz.
    3- DPS'te size gecici surus izni (driving permit) olan kagidi veriyorlar ve onunla direksiyon sinavina gidiyorsunuz. (Ozel bir surucu okuluna gidebilirsiniz ya da DPS'in verdigi tarihi bekleyebilirsiniz.)
    4- Direksiyon sinavini gectikten sonra size kapali zarfta bir belge veriliyor. Onu DPS'e goturuyorsunuz ve size gecici ehliyetinizi veriyorlar. Bunu asil ehliyet gibi kullanabiliyorsunuz. Asil ehliyetiniz de yaklasik 2 hafta icinde size postayla gonderiliyor.

    Onemli Bilgiler:

    • DPS'e randevusuz gitmeyin yoksa cok beklersiniz. Her gun sabah 07:00'de online randevu sistemi aciliyor ve o gun icin randevular online veriliyor. Ben ilk gun evraklari vermek icin ve ertesi gunu esimin online sinav sonucunu teslim etmek icin randevu alarak gittim. Toplamda ikisi 1 saat surmedi. Randevusuz giden arkadaslarim ise sadece bir islem icin 3-4 saat bekledi. (https://www.dps.texas.gov/administration/driver_licensing_control/rolodex/getinlineonline.htm )

    • DPS'e gitmisken cocuklarimi da goturdum ve onlar icin de TX kimligine basvurdum. Kisi basi 16$ odedim. Kimlik cikarmak icin cocuklarin da olmasi gerekiyor cunku fotograflari cekiliyor. Kimlikleri gelirse Greencardlarini yanimda tasimama gerek kalmayacak.

    Aslinda basit olsun istedim ama ancak bu kadar basitlestirebildim. Ucretler, islemler ve siralama bu sekilde oluyor. Yine de sorulariniz varsa cevaplayabilirim.

    Hepinize bol sans.


  • @crazycells hocam New York’ta direksiyon sınavına gireceğim. benim adıma kayıtlı ve insurance’ı olan new jersey plakalı aracımla yanıma 1 yıldan uzun süredir ehliyeti olan bir arkadaşımla gelip sorunsuzca girebilir miyim? ayrıca el freni yok benim arabada ayak freni var. sorun olur mu bu?


  • @bmyilmaz çok teşekkürler, çok ayrıntılı ve güzel bir yazı olmuş, tx kimliğini kendimizede almanız gerekli mi, çocukların yaşı küçük olsa bile alması lazım mı, bunun için ücret var mı?

  • ⭐⭐

    @mlkw Bozeman’da ehliyet icin internet üzerinden bi randevu alıyorsun. Yazılı sınav ve direksiyon sınavı icin iki ayrı randevu alman gerekiyor. Yarim saat arayla ayni güne alman iyi olur ben öyle yapmıştım. Bozeman cevresine kıyasla kalabalık bir şehir olduğu icin randevular genelde 1-1.5 ay sonrasından basliyor. O nedenle Butte, Livingston gibi yakın sehirlerden randevu alıp sinavlara oralarda girebilirsin. Ben Butte’den almıştım ehliyeti mesela. 33 soruluk bir teste tabi tutuyorlar. En az 27 doğru cevap vermen lazım. Bu testte başarılı olursan direksiyon sınavına alıyorlar hemen seni. Benim direksiyon sınavı randevum 30 dk sonrasına olduğu icin hemen almışlardı beni. Direksiyon sınavına kendine ait veya kiralık bir araçla gitmen gerekiyor. Havaalanında Alamo isminde bir rent-a-car firmasi var. Hem fiyatları uygun, hem de provizyon olarak kira bedeli kadar para cekiyorlar. (Hertz 41 dolarlık kiralık arac icin 240 dolar provizyon istemisti, Alamo’da 36 dolarlık araca 36 dolar provizyon aldılar). Priceline, Kayak gibi siteleri kullanarak uygun arac kiralamak mümkün. 13-14 dolardan başlıyor günlük fiyatlar. Walmart’in karşısında Best Western otelin hemen yanında bir benzinlik vardı. Fiyatları nispeten ucuz oluyordu ben orayı kullanıyordum tavsiye ederim. 🙂 Bol şans!


  • Teşekkürler çok yardımcı oldu bu yazdıkların, otomatik araç seçebiliyor muyuz direksiyonda ve yazılı sınavın sorularını internette vs bulabılıyor muyuz

  • ⭐⭐

    @mlkw Seçeceğin aracın segmentine göre araç veriyorlar. Toyota RAV4 alacağını düşünüyorsun ancak gittiğinde ellerinde Subaru olduğu icin Subaru Forester veriyorlar. 🙂 DMV’e giderek ücretsiz kitapçık alabilirsin. Ya da ayni sorulara internet üzerinden ulaşman da mümkün ancak ben DMV’den alacağın kitapçığa çalışmanı tavsiye ederim. Çünkü 1’e 1 ordan soruyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mlkw, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Teşekkürler çok yardımcı oldu bu yazdıkların, otomatik araç seçebiliyor muyuz direksiyonda ve yazılı sınavın sorularını internette vs bulabılıyor muyuz

    Direksiyon sınavında vitesle ilgili bir şeye bakılmıyor, o nedenle otomatik araç olabilir. Zaten ABD'de manuel araba bulmak daha zor.


  • @Muhtaradana TX da ehliyet kimlik yerine geciyor. O nedenle ayrica kimlik almaniza gerek yok. Cocuklar icinde almaniza gerek yok cunku greencard yeterli. Fakat greencardlarin kaybolmasi durumunda yeniden cikarilmasi biraz masrafli oluyor. Biz yanimizda greencard tasimamak icin cocuklara TX kimligi cikartiyoruz.


  • @bmyilmaz cevap için teşekkür ederim


  • Artik eyaletler 2 - 3 tur ehliyet vermeye basladi. Su an icin normal ehliyeti (standard) memleket ici ucuslarda kimlik olarak kullanabilirsiniz andcak 1 Ekim 2020'den sonra bu degisiyor. Mesela NY da su an uc tur ehliyet veriyorlar - Standard, REAL ID ve Enhanced. Enhanced icin vatandaslik gerekiyor. Ucakta kimlik olarak, federal binalara girmek icin ve Canada, Meksika ve bazi Caribbean lardan ABD ye (pasaportsuz) giris icin kullanilabiliyor. REAL ID vatandaslik gerekli degil (legal olmak lazim) ucakta kimlik olarak ve federal binalara giriste kullanilabiliyor. Standard sadece araba kullanmak icin. Mesela Ohio'da iki tur var... Compliant ve Standard... Ben NY da yakin zamanda ehliyetimi yeniledim. Yanimda ehnanced icin gerekli hersey yoktu mecburen Standard olarak yeniledim onun icin Ekim 2020 den once tekrar yenilemem lazim yoksa ABD icinde de yanimda pasaport tasimam lazim...


  • Arkadaslar nj icin soyluyorum. ssn, bankadan alinan adres profu ve pasaport ve turk ehliyeti 6 point oldu. yazili sinava 2 defa girdim gecemedim. sinavin turkce girme secenegi olmadigi icin tercuman ile girmeyi talep ettim. 4-6 hafta arasinda size tarih verecegiz dediler. 1,5 ay gecti ne arayan ne soran oldu. her sefer gittigimde permit kagidimin fotokopisini alip irtibat numarasini ustune yazip trentona yolluyoruz dediler. beklemekten fenalik geldi. baktim cagirmayacaklar yogun bir sekilde bir hafta boyunca tum cikmis sorulara calistim ve sinavi gectim. turkiye ehliyeti bir seneden eski ise road testine almadan direk ehliyeti veriyorlar. ehliyetimi aldim eve geldim baktim trentondan bir numara aradi size tercuman icin 16 eylul tarihini belirledik o tarihte dmv de olunuz diye... buna gulermisin aglarmisin bilemedim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bmyilmaz hayirli olsun, kazasiz belasiz surusler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keepdreaming, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @crazycells hocam New York’ta direksiyon sınavına gireceğim. benim adıma kayıtlı ve insurance’ı olan new jersey plakalı aracımla yanıma 1 yıldan uzun süredir ehliyeti olan bir arkadaşımla gelip sorunsuzca girebilir miyim? ayrıca el freni yok benim arabada ayak freni var. sorun olur mu bu?

    sayin @keepdreaming , sinav yerine ulasarak bu soruyu sormaniz mumkun mu?

    Bildigim kadariyla ya gozetmenin kullanabilecegi bir ayak freni ya da ulasabilecegi bir el freni olmasi lazim, guvenlik gerekcesiyle baska araclari kabul etmediklerini daha once gormustum. NJ'ye kayitli olmasi vs. bir sorun olmayacaktir, ama ulasilabilecek bir fren olmamasi sorun olabilir.

    Isterseniz sinav merkezini ya da surucu okullarini arayarak bu konuda bilgi almaya calisin, en net ve guncel bilgiye bu sekilde ulasabilirsiniz.


  • Bir uzmanlık sorusu işin içinden çıkamadım.
    Eşimin daha önceden mevcut bir ssn vardı. Formu doldururken yenisini istedik

    1. Eskisini devam ettirmek dah mi avantajlı?
    2. Ssn değişirse mevcut us ehliyetini yenilemek zorunda kalır mi?
      Hadi bakalım.. 😂

  • @gozdeerim sanırım talebiniz yeni ssn gönderilmesine sebebiyet vermicek. WAT ile giden arkadaşların da oluyor. Ssn numaraları değişmiyor sadece bir kısıt oluyormuş o kaldırılıyormuş. Eşinizinki de aynı numara verilir diye düşünüyorum. Tabi uzmanı değilim fikir yürüttüm. @mel arkadaşımızın eşinin de vardı. Aynı durumdaki arkadaşlar muhakkak cevap verecektir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum