Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • TX eyaleti ehliyet alımı için kısaca özet geçmek istiyorum;

    TX ehliyetine başvurabilmek için öncelikle TX eyaletinde hali hazırda en azından 1 ay yaşamış olmanız gerekiyor. Beraberinde ise GC ve SSN ile birlikte 2 adet adres kanıt dokümanını sunuyor olmanız. Bunlar için bence en kestirme yol banka hesap ekstresi ve araç title'ı ve araç sigortası. Bunun haricinde elektrik su faturası, konut kredisi, sağlık sigortası gibi yaşadığınız adresi ispatlayan belgeler de kabul görüyor. Şayet yukarıdaki şartları doküman anlamında sağladığınızı düşünüyorsanız, internetten ''TX Adult Driver Educate Certificate'' ile ''Certificate of Completion Texas Department of Public Safety Impact'' sertifikalarını yaklaşık 40$ ödedikten sonra kurslarını aldıktan ve kurs sonunda sınavları geçtikten sonra ediniyorsunuz. Bu sertifika programlarının soruları nette mevcut ama herkese bu bilgiler lazım olacağı için her ikisi kursa da baştan sona çalışmasını ve sertifikaları o şekilde edinmesini öneriyorum. Akabinde bu sertifikalar ve TX eyaletinde herhangi bir yaşadığınızı belgeleyen diğer dokümanlarla ve araç title ve araç sigortanızla birlikte en yakın DPS şubesine gidip DL-14 A formunu doldurup sıranızın gelmesini bekliyorsunuz. Şayet internetten öncesinde online randevu alırsanız sıranız daha hızlı geliyor. Almazsanız en az 3-4 saat sıra bekliyorsunuz. Belgeleri teslim ettikten sonra sizi o an orada göz muayenesinden geçirip, evrak kopyalarını alıp, 25$ ödeme talep ediyorlar. Son olarak da direksiyon sınavı için size gün veriyorlar veya günü kendiniz seçmeniz için size online bir siteye yönlendiriyorlar. Normal şartlarda direksiyon sınavı için ortalama 4-5 hf sonrasına en erken gün veriyorlar. Beklemek istemiyorsanız eğer özel bir kurumdan da parası karşılığında direksiyon sınavı alabilirsiniz.

    Direksiyon sınavına ayrı bir parantez açacak olursam; ışıklara levhalara hız sınırına uyun. Dönüşlerde kör noktayı kaçırmama adına başınızı sağa sola çevirip yolu kolaçan edin, geri geri giderken en az 20-30 metre çizgi halinde sapmadan ilerleyin, paralel parking adı verilen 2 araç arasına parka mutlaka dikkat edin, bu noktada elenen çok olduğu için eksiğiniz varsa sınavdan önce mutlaka çalışın, hatta 1 gün önce sınav yerine gidip orada kendinizi teste tabi tutun. Sınav esnasında görevli polis memuru ile zorunda kalmadıkça muhabbet etmeyin. Az İngilizce biliyor olmanız direksiyon sınavına mani değil. Sınav boyunca ise 3-4 minor hataya kadar tolerans gösteriyorlar. Her şeyi tamamladıktan ve onay aldıktan sonra 3 ay süreli geçici ehliyetiniz size teslim ediliyor. Kalıcı ehliyetin gelmesi ise ortalama 2-4 hafta arasında değişiyor.

  • Yasaklı

    4 kez sınava gidip 2 kez girebilen birisi olarak 2.girişimde aldım ehliyeti 🙂 San Marcos'ta...

    Çok komik bir polis girdi sınavıma toplam 2 mil falan araç kullandırdı 90 puanla verdi ehliyeti. Sürüş sırasında Türk yemeklerinin güzelliğinden, New York'ta çok Türk olduğundan özellikle yazları çok öğrenci geldiğinden bahsettik.

    Tebrik etti ve tamamladık...

    2.de aldım ama 4 kere gidince kendimi baya kafasız hissetmeye başlamıştım 🙂

    Texas'ta bir ehliyet meselesi daha böylece kapandı...


  • @mhepekiz, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    4 kez sınava gidip 2 kez girebilen birisi olarak 2.girişimde aldım ehliyeti 🙂 San Marcos'ta...

    Çok komik bir polis girdi sınavıma toplam 2 mil falan araç kullandırdı 90 puanla verdi ehliyeti. Sürüş sırasında Türk yemeklerinin güzelliğinden, New York'ta çok Türk olduğundan özellikle yazları çok öğrenci geldiğinden bahsettik.

    Tebrik etti ve tamamladık...

    2.de aldım ama 4 kere gidince kendimi baya kafasız hissetmeye başlamıştım 🙂

    Texas'ta bir ehliyet meselesi daha böylece kapandı...

    Hayirli olsun. Kazasiz belasiz mutlu gunler dilegiyle 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz bu kadar türkler hakkında bilgisi var allahtan artık ıslatırız ehliyeti dememiş

  • Yasaklı

    @ayvalik10 "köşeye kadar bırakırsın dimi" dedi


  • @mhepekiz gözünüz aydın keyifli sürüşler


  • california eyaletinde direksiyon sınavına girmek için california ehliyeti olan birisinin arabasıyla gitmem gerekiyor ve benim öyle tanıdığım birisi yok lütfen yardımcı olur musunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Talat-Emir-Duran, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    california eyaletinde direksiyon sınavına girmek için california ehliyeti olan birisinin arabasıyla gitmem gerekiyor ve benim öyle tanıdığım birisi yok lütfen yardımcı olur musunuz

    Surucu kurslarinin boyle hizmetleri oluyor, bilginize. Eger cevrenizde birini bulamazsaniz, bu hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.


  • @Talat-Emir-Duran Ayni kural NY icinde gecerli. Size onerim bir sucu kursu ile anlasin ve onlarin araci ile teste girin. Surucu kursu araclarinda yolcu tarafinda da pedal oldugu icin sinav gorevlisi sizin egitim aldiginizi dusunup daha rahat davraniyor. Ayrica olasi bir risk durumunda kendisinin de araca mudahale edebilecegini dusundugunden kendini guvende hissediyor ve gergin olmuyor. Tecrube ile sabit. Bu sekilde girdigim direksiyon sinavim sadece 2 dakika surdu. Problemsiz ehliyeti aldim. Darisi basiniza.


  • Bu ileti silindi!

  • Abi merhaba ssn siz ehliyyet almak mumkunmu ? Amerikanin hangi bolgeleri ssnsiz ehliyyet veriyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Abi merhaba ssn siz ehliyyet almak mumkunmu ? Amerikanin hangi bolgeleri ssnsiz ehliyyet veriyor ?

    Bazı durumlarda SSN ve green card olmadan veriyorlar ama elinizdeki vizenin geçerlilik süresi kadar geçerli olan bir ehliyet verirler. Örneğin vize süresi 3 ay kaldıysa sadece 3 aylık. Geçerli bir vize yoksa green card ve SSN istiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Abi merhaba ssn siz ehliyyet almak mumkunmu ? Amerikanin hangi bolgeleri ssnsiz ehliyyet veriyor ?

    Evet, ya SSN gerekiyor, ya da SSA'dan alacaginiz ve neden SSN'ye sahip olmadiginizi belirten bir belge.


  • Bana ssn veriyorlar sadece j 1 vizesi jle .j 1 vizesi ile 18 aylik proqramdi .və ssn 18 aylikdi .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Bana ssn veriyorlar sadece j 1 vizesi jle .j 1 vizesi ile 18 aylik proqramdi .və ssn 18 aylikdi .

    Evet, o durumda SSN ile ehliyeti almalisiniz.


  • Sinav imtahani sorusu çokmu zor amerikada ?


  • @samir NY'ta 14/20 yapmalisin. Sorular cok kolay. Az miktarda da olsa ornek sorulara calisilmali. Hic ornek sorulara bakilmadan girilirse sans %50 diyebilirim. Biraz calisilirsa kesin gecilir.


  • @samir DMV sitesinden çıkmış sorulara çalışıp yine de geçememek için ekstra efor sarf etmeniz gerekiyor zannımca.


  • Texas Dallasta nasıl bir sistem var birde Houston da? Türkçe alabılıyomuyuz ehliyet geçerlimi tüek ehliyeti belirli bir süre.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onurfidan, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Texas Dallasta nasıl bir sistem var birde Houston da? Türkçe alabılıyomuyuz ehliyet geçerlimi tüek ehliyeti belirli bir süre.

    Texas'ta Türkçe sınav seçeneği yok ama online kurs alırsanız sınavı da evde bilgisayar başında yapabiliyorsunuz. Bu kurslar 35 dolar civarında ve 6 saatlik video izlemek gerekiyor.

    Türk ehliyeti göçmen vize ile gelenler için 90 gün süreyle geçerli. Diğer vize türlerinde vize süresi kadar süreyle geçerli.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 5
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum