Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @amtylmz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar herkese merhaba, Aşağıdaki konularla ilgili yardımlarınzı rica ederim;
    Mülakat tarihimiz 10.9.2019 olcak şekilde bilgilendirme aldık.

    1. Sağlık kontrolü herşey yolunda giderse 1 günde tamamlanıyor mu ?
    2. Yeni bir bebeğimiz oldu. Onunda kart alabilmesi için ds260 formunu update edemiyorum. Bu konuyla ilgili travel state adresinde konsoloslukla iletişime geçin diyorlar ancak kendileride yardımcı olamadı. Kcc ye mail attım ancak bu olay başına gelen ve bilen varsa yönlendirmesi konusunda yardımlarını rica edeceğim.

    Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra 1 hafta-10 gun beklemelisiniz ki dosyaniz konsolosluga transfer olsun. Daha sonra suradan konsolosluga cocugunuza ait bilgilerin bulundugu vukuatli nufus kayit orneginizi gonderip kendisine de bir form acmalarini talep edin:

    Kendi formlarinizi da actirmayi unutmayin.


  • @keysnambır, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Bebeğiniz için de bir an önce pasaport çıkartın ve Amerikan vize standartlarına uygun fotoğraflarını çektirin (Bebeği evlilik cüzdanına da kaydettirmeyi unutmayın). Mülakat tarihi verildiği için KCC yerine konsolosluğun ilgilenmesi lazım. Kendilerine bebeğiniz için de DS-260 doldurmak istediğinizi belirttiniz mi?

    Merhabalar. Ömncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bebeğin pasaportuna başvurduk. Fotoğraflarıda hazır. Konsolosluğu aradım bana bu işlerle ilgili bilgi alabileceğim bir telefon numarası verdiler. Ais kaydını yapan firma. Onlarda ilgilenmediler travel.state.gov da yazıyor oraya bakın dediler. Konsolosluğu direk olarak perşembe günü tekrar arayacağım . Bu konuyla ilgili de KCC ye mail gönderdim. Sanırım elektronik ortamda ds261 formunu update etmem için açacaklar ve çocuğunda bilgilerini ekleyeceğim.

    Sağlık Muayenesi ne kadar tutuyor ? Birde 330 dolar bebek içinde alıyor mu konsolosluk ?

    Tekrardan Çok teşekkür ederim.


  • @amtylmz Bebeginizin pasaportuna da green card vizesi basilacagi icin ucret aliniyor.


  • @crazycells Teşekkürler şimdi forma eki koyup gönderdim.
    @tesko Çok Teşekkür ederim.

    AIS için kayıt yaparken sadece applicant adına yapmak yeterlidir diye düşünüyorum. Eş ve çocuk(lar) içinde ais kaydı açmak gerekiyor mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @amtylmz Ana kayda diğer bireyleri de eklemeniz gerekiyor. Konunun ilk mesajında talimatlarda yazıyor. Ben kaydı yapmadan talimatları tekrar açıp okumuştum bir şey kaçırmamak adına. 🤓


  • @crazycells ben biraz pimpirikli davranmış olabilirim ama aslında ben de konsolosluktan dediğiniz şekilde bir cevap bekliyordum açıkçası...teşekkürler..


  • @crazycells teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 😊


  • @keysnambır, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @amtylmz Ana kayda diğer bireyleri de eklemeniz gerekiyor. Konunun ilk mesajında talimatlarda yazıyor. Ben kaydı yapmadan talimatları tekrar açıp okumuştum bir şey kaçırmamak adına.

    Teşekkürler, Biraz talimatları okudum ancak gözümden kaçtı sanırım. Biraz bedavacılık oldu direk sormak kusura bakmayın sürecin sonunda tüm süreci özetleyen güzel bir yazıyla teşekkür boynumuzun borcu artık 🙂


  • Merhabalar. Herkese iyi akşamlar. 27k case numarasına sahip birisi olarak 15 aylık stresli ve gergin bir bekleyişten sonra nihayet 9 Ağustos Cuma günü vizem onaylandı.😊Şimdiye kadar yaşanan mülakat deneyimleri aşağı yukarı aynı olduğu için fazla uzatmadan önemli bulduğum noktaları anlatacağım. Randevum 8:30 da idi. Girişteki sinirli beyefendinin anonsuyla sıraya girdik. Kısa bir bekleyişten sonra içeri alındık. Numaram hemen yandı ardından 12 numaralı bankodaki güler yüzlü nazik hanımefendiye evraklarımı teslim ettim. Burda en can alıcı nokta binbir türlü uğraşla bankada para topladıktan sonra aldığım İMZA SİRKÜLERİNİ gerek yok diye bana iade etmesi oldu 😱 2. Adımda 330 dolar ödemenin ardından son adım için 20-25 dklık beklemeden sonra meşhur sakallı beyefendinin yanına gittim.Türkçe mi İngilizcemi diye sordu Türkçeyi seçtim yalnız Türkçesinden de pek bişey anlamadım. Bence kokteyl seçeneğini de sunmalı çünkü baya çorba yapıyor😀Nerye gideceksin ne iş planlıyorsun tarzı sorulardan sonra sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Aynı şekilde dediğini yaptım. Sona doğru herşey bitti derken içerden hanımefendi e devletten aldığım mezuniyet belgesini memurun önüne koyup bişeyler söyledikten sonra gitti.Aksiyonlu dakikalar da bundan sonra başladı😱Memur yanımda öğrenci kimlik kartım olup olmadığımı sordu.Cüzdanımda olduğunu emanette bıraktığımı hemen gidip alabileceğimi söyledim. Tamam sorun yok seni bekiyorum acele et dedi. Hemen gidip aldım kendisine teslim ettim fotokopisini çektikten sonra bana iade etti. Dosyanızda sorun yok vizeniz onaylandı demesiyle kendimi bi anlık rüyada gibi hissettim bu sanki o kadar gerginli bekleyişimin mükafatı gibiydi😄 Benim gibi üniversite öğrencisi olup lise diplomasını alamayan arkadaşlara tavsiyem öğrenci kimliklerini yanında bulundurmaları. Sadece önemli noktalar dedim ama a`dan z'ye hepsini yazdım galiba😄 Bu süreçte bana yardımcı olan başta sayın @crazycells olmak üzere tüm Yeşilkart Forum ailesi üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunar herkese çıktığı bu yolda başarılar dilerim.


  • Merhaba arkadaşlar,
    Amerikaya ilk giriş yaptıktan sonra ne kadar süre amerika’da kalmak gerekiyor? Mesela ilk giriş yapıp bir kaç ay kalıp türkiye’ye geri dönünce greencard yanıyor mu ? Bir yıl içerisinde ne kadar süre amerika’da geçirmek gerekiyor ?

  • ⭐⭐

    @sheandherlemons Biz bir hafta kalıp döndük 2 kere. Green Card ABD dışında 1 seneden fazla kalırsanız yanar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar. Herkese iyi akşamlar. 27k case numarasına sahip birisi olarak 15 aylık stresli ve gergin bir bekleyişten sonra nihayet 9 Ağustos Cuma günü vizem onaylandı.😊Şimdiye kadar yaşanan mülakat deneyimleri aşağı yukarı aynı olduğu için fazla uzatmadan önemli bulduğum noktaları anlatacağım. Randevum 8:30 da idi. Girişteki sinirli beyefendinin anonsuyla sıraya girdik. Kısa bir bekleyişten sonra içeri alındık. Numaram hemen yandı ardından 12 numaralı bankodaki güler yüzlü nazik hanımefendiye evraklarımı teslim ettim. Burda en can alıcı nokta binbir türlü uğraşla bankada para topladıktan sonra aldığım İMZA SİRKÜLERİNİ gerek yok diye bana iade etmesi oldu 😱 2. Adımda 330 dolar ödemenin ardından son adım için 20-25 dklık beklemeden sonra meşhur sakallı beyefendinin yanına gittim.Türkçe mi İngilizcemi diye sordu Türkçeyi seçtim yalnız Türkçesinden de pek bişey anlamadım. Bence kokteyl seçeneğini de sunmalı çünkü baya çorba yapıyor😀Nerye gideceksin ne iş planlıyorsun tarzı sorulardan sonra sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Aynı şekilde dediğini yaptım. Sona doğru herşey bitti derken içerden hanımefendi e devletten aldığım mezuniyet belgesini memurun önüne koyup bişeyler söyledikten sonra gitti.Aksiyonlu dakikalar da bundan sonra başladı😱Memur yanımda öğrenci kimlik kartım olup olmadığımı sordu.Cüzdanımda olduğunu emanette bıraktığımı hemen gidip alabileceğimi söyledim. Tamam sorun yok seni bekiyorum acele et dedi. Hemen gidip aldım kendisine teslim ettim fotokopisini çektikten sonra bana iade etti. Dosyanızda sorun yok vizeniz onaylandı demesiyle kendimi bi anlık rüyada gibi hissettim bu sanki o kadar gerginli bekleyişimin mükafatı gibiydi😄 Benim gibi üniversite öğrencisi olup lise diplomasını alamayan arkadaşlara tavsiyem öğrenci kimliklerini yanında bulundurmaları. Sadece önemli noktalar dedim ama a`dan z'ye hepsini yazdım galiba😄 Bu süreçte bana yardımcı olan başta sayın @crazycells olmak üzere tüm Yeşilkart Forum ailesi üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunar herkese çıktığı bu yolda başarılar dilerim.

    tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sheandherlemons, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar,
    Amerikaya ilk giriş yaptıktan sonra ne kadar süre amerika’da kalmak gerekiyor? Mesela ilk giriş yapıp bir kaç ay kalıp türkiye’ye geri dönünce greencard yanıyor mu ? Bir yıl içerisinde ne kadar süre amerika’da geçirmek gerekiyor ?

    Su konuda bilgi var:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri


  • merhabalar, vizesi onaylandıktan sonra herhangi bir şekilde red yiyen olmuş mudur acaba? böyle bir şeyin ihtimali nedir?


  • @Maybeoneday
    Tebrik ederim, paylaşımınız için teşekkür ederizdilerim Amerika daki yaşamınızda mutlu olursunuz

  • ⭐⭐

    @bsk bu harika aaa haber, cok sevindim, foruma girip girip bir gelişme varmı diye takip ediyordum. Cok sevindim. Yolunuz acık olsun ☺✨ gercek bayram oldu 😊


  • @HockeyUmpire2 çok teşekkürler gerçekten bizim için çifte bayram oldu🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umut07, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    merhabalar, vizesi onaylandıktan sonra herhangi bir şekilde red yiyen olmuş mudur acaba? böyle bir şeyin ihtimali nedir?

    Eger belge sahteciligi yaparsaniz veya yalan bilgi verirseniz, ve mulakattan sonra bu durum anlasilirsa red yemeniz cok olasi. Bunun disinda kabul edilen bir dosyanin ret olmasi icin bir neden gelmiyor aklima.


  • @Maybeoneday paylaşımın için çok teşekkürler.Okurken kendi mülakat günüm gelmiş gibi heyecanla okudum şimdi sen rahatlayabilirsin amerikadaki hayatında başarılar o uzun ve heyecanlı bekleyiş sırası bizde...


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum