Arkadaşlar herkese merhaba. Daha önce diğer sayfalarda da bahsettiğim gibi 2019 yılında kartımızı alıp giriş yapmıştık ilk girişimiz 2019 senesinde olmuştu ve kartlarımızı daha sonra temin etmiştik. Pandemi ve kişisel sebeplerden dolayı beş sene giriş yapmamıştık. Geçen hafta itibari ile Miami Uluslararası havalimanından giriş yaptık giriş yaparken polisler bizi sorgu odasına aldı önce kartımızın yandığını çok uzun bir süre gelmediğimizi Pandemi Ynin çoktan geçtiğini ve bunun bir sebep olmayacağını söyledi, ancak ufak çocuğumuz olduğu için bir kereye mahsus ceza olarak havalimanı vergisi ödeyerek ( yaklaşık olarak 1400 $) Giriş yapmamıza izin verdiler. Belki benzer durumda olan arkadaşlar vardır diye konuyu yazmak istedim. Forum’dan çok faydalandık, vefa borcumu ödemek istedim. Herkese başarılar ve bol şanslar.
amtylmz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
-
RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@jj2019 çok uzun zaman oldu unutmuşolabilirim başkası yapmadı kendimizilerlettik, eve geçince deneyeceğim çok teşekkür ederim
-
RE: [Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Arkadaşlar iyi geceler,
Bugün elden götürdüm pasaportları. Kapıdaki güvenlik görevlisi alıp gidip içeriye teyit alıyor, istediğiniz saatte götürüp elden verebilirsiniz.(AP completed mailde 14:00-16:00 arası yazıyor)
Başka bir problem çıkmadan vizelerin basılıp gelmesini temenni ediyorum artık bu saatten sonra.Ptt kayıtlarının update olması ile ilgili ;
Daha önce mülakat deneyimleri başlığındaki bilgilerin aynısı ancak tek bir farkla
(link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri)Başvurunuza devam et dedikten sonra evrak eksik şeklinde update edince tekrardan diğer aile bireyleriniz için başvuru sahibi ekle seçeneğini seçmiyorsunuz !!
Diğer aile bireyleriniz zaten orada grup halinde varlar, asıl başvuru sahibi için yaptığınız işlemin aynısını onlar içinde yapıyorsunuz hepsi bu.@crazycells ve diğer tüm bilgi veren, yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
-
RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@crazycells Teşekkürler şimdi forma eki koyup gönderdim.
@tesko Çok Teşekkür ederim.AIS için kayıt yaparken sadece applicant adına yapmak yeterlidir diye düşünüyorum. Eş ve çocuk(lar) içinde ais kaydı açmak gerekiyor mu ?
-
RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@mia Sorun olmaz aynı şekilde aldım kartlar geldikten sonra ups kargoyla ile ekspress kargolattırdım 3 günde elime ulaştı 100 dolar civarı bi para ödedim.
-
@tesko @ONROZR Bilgiler için teşekkür ederim.
Yani bir muayene için bir doktor belirlenmiş koskoca ülkemizde oda fahiş fiyattan iş yapıyor olcak iş değil.
Biz 3 kişiyiz bebek içinde aşı yapıyorlar mı ? Bebeğe bu kadar aşı yaptırmayı istemem açıkcası.Tekrardan teşekkür ederim cevaplar için.
-
RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) AsamalariGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@crazycells Merhaba
(Is your Mailing Address the same as your Present Address?)
Yanında mailing adres ile ilgili şöyle bir not var ;
Help: Mailing Address
This is the address where we will send correspondence regarding your application.
Posta adresinizle, yasadiginiz adres ayni adres mi diye soruyor ?Posta adresimiz Türkiyede şuan ikamet ettiğimiz adresten mi bahsediyor ?
Yoksa amerika için vereceğimiz adresten mi bahsediyoruz burada benimde kafam karıştı ? Türkiyede yaşayan ve abd ye göç edecek olan birisi için ne anlama geliyor ? -
@keysnambır, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@amtylmz Ana kayda diğer bireyleri de eklemeniz gerekiyor. Konunun ilk mesajında talimatlarda yazıyor. Ben kaydı yapmadan talimatları tekrar açıp okumuştum bir şey kaçırmamak adına.
Teşekkürler, Biraz talimatları okudum ancak gözümden kaçtı sanırım. Biraz bedavacılık oldu direk sormak kusura bakmayın sürecin sonunda tüm süreci özetleyen güzel bir yazıyla teşekkür boynumuzun borcu artık

-
Arkadaşlar herkese merhaba
İdari işlem gerekçesiyle daha önce pasaportu verilip biz size döneceğiz şeklinde cevap alan oldumu. Süreç
Ne kadar sürüyor ? Eylül sonundan sonra daha işlem yapılmayacak umarım 20 gün içinde hallolabilecek birşeydir.. -
Arkadaşlar herkese merhaba
10 eylülde ben eşim bve bebeğimizle mülakata gireceğiz.Diplomaları e devletten aldım sıkıntı yaşayan oldu mu ?
Birde banka hesapları ve hareketlerini internet bankacılığından çıkarttım. Bunla ilgili problem yaşayan evrağı kabul edilmeyen oldu mu ?Herkese teşekkürler bol şanslar.
amtylmz tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Re entry permission ile ilgili avukat tanıdığı olan varmıdır yada bizi yönlendirecek olan ?
-
Arkadaşlar herkese selamlar.
Daha önce deneyimlerimi başlık altında paylaşmıştım. Tam pandemi dönemi kartı almış ve 5 sene giriş yapamamıştık. Kasım ayında denedik ve girdik.
Bundan sonra 6 ayı geçirmeden geldiğimde sorun yaşamayacağımı düşünmüştüm ancak geçen hafta tekrar giriş yaptığımda ofise yolladılar. Ofistekilere taşınmam için bazı adımlar atmam gerektiğini bununda biraz süre alacağını belirtmiştim.
Bu sefer ofistekiler tekrar izin veriyoruz ve çıkabilirsiniz ancak bidaha geldiğinizde yerleşmeden tekrar çıkış yaparsanız re entry permission doldurmanız gerekecek şeklinde not aldık dedi.
Bu benim bildiğim abd dışında 1 yıldan fazla kalınacaksa yapılan bir işlem.
Şuan için tekrar giriş yaptık ama geri döneceğim şuan burada iş vs ayarlamam için zaman lazım.(kişisel sebeplerden dolayı)
Tavsiyeniz ne yönde olur ?
-
@MySea Airport fee ödedik resmi devlet sayfasından faturayı adrese yollayacaklarını söylediler. O anda başka şansım olmadığı için ne dese kabul edecektim zaten. şimdi tekrar çıkınca ocakta gelicem inş bir sorun olmaz tekrardan.
-
Arkadaşlar herkese merhaba. Daha önce diğer sayfalarda da bahsettiğim gibi 2019 yılında kartımızı alıp giriş yapmıştık ilk girişimiz 2019 senesinde olmuştu ve kartlarımızı daha sonra temin etmiştik. Pandemi ve kişisel sebeplerden dolayı beş sene giriş yapmamıştık. Geçen hafta itibari ile Miami Uluslararası havalimanından giriş yaptık giriş yaparken polisler bizi sorgu odasına aldı önce kartımızın yandığını çok uzun bir süre gelmediğimizi Pandemi Ynin çoktan geçtiğini ve bunun bir sebep olmayacağını söyledi, ancak ufak çocuğumuz olduğu için bir kereye mahsus ceza olarak havalimanı vergisi ödeyerek ( yaklaşık olarak 1400 $) Giriş yapmamıza izin verdiler. Belki benzer durumda olan arkadaşlar vardır diye konuyu yazmak istedim. Forum’dan çok faydalandık, vefa borcumu ödemek istedim. Herkese başarılar ve bol şanslar.
-
RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Değerli dostlar, 2019 yılında kartımı aldım abd ye daha sonrasında covid sebebiyle giriş yapamadım yaklaşık olarak 4-5 yıldır. Şimdi durumları toplarladım taşınmak için hazırım. Giriş yapmamamın sağlık ve maddi olarak geçerli sebepleri vardı. Pandemi süresince herkes gibi ekonomik darbeler yedik işlerimizden dolayı.Tekrar denesem ABD ye giriş yapabilirmiyim ? Yada önereceğiniz neler var ? Benzer durumu yaşayan olup giriş yapanlarıda okudum sayfalarda ancak biraz geçmiş tarihlerde olduğu için güncel duruma istinaden tavsiyelerinizi ve bilgi paylaşımlarınızın çok değerli olacağına inanıyorum. Kartım 2029 yılında expire oluyor.
Çok kıymetli paylaşımlar okudum.
Herkesin emeğine sağlık
Herşey gönlünüzce olur umarım. -
Değerli dostlar, 2019 yılında kartımı aldım abd ye daha sonrasında covid sebebiyle giriş yapamadım yaklaşık olarak 4-5 yıldır. Şimdi durumları toplarladım taşınmak için hazırım. Giriş yapmamamın sağlık ve maddi olarak geçerli sebepleri vardı. Ülkeye giriş yapabilirmiyim ? Yada önereceğiniz neler var ? Benzer durumu yaşayan olup giriş yapan olduysa, bilgi verebilirse çok memnun olurum.
Teşekkürler
-
RE: Green Card ve ABD Göçmenlik Süreci Takvim UygulamasıYeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
Değerli dostlar, 2019 yılında kartımı aldım abd ye daha sonrasında covid sebebiyle giriş yapamadım yaklaşık olarak 4 yıldır. Şimdi durumları toplarladım taşınmak için hazırım. Giriş yapamamam için sağlık ve maddi olarak geçerli sebeplerim var. Ülkeye giriş yapabilirmiyim ? Yada önereceğiniz neler var ? Benzer durumu yaşayan olup giriş yapan olduysa, bilgi verebilirse çok memnun olurum.
Teşekkürler
-
RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@mia Sorun olmaz aynı şekilde aldım kartlar geldikten sonra ups kargoyla ile ekspress kargolattırdım 3 günde elime ulaştı 100 dolar civarı bi para ödedim.
-
Arkadaşlar merhaba
Pandemi sebebiyle 2. Girişimi 22 ay sonra eylül başında deneyeceğim.
Tavsiyeleriniz neler olur. Çocuk ve eşime benim üzerimden kart aldım asıl kart sahibi benim, geri gönderilme ihtimaline karşı tek başıma giriş yapmam yeterli olur mu ? -
Herkese merhaba,
2019 kasım ayında ilk girişi yaparak kartlarımızı ve ssn ları aldım.
ondan sonra zaten covid patladı ve ortalık kaos alanına dönüştü bu yüzden temelli taşınmak için gerekli iş vs altyapıyı kuramadığımdan abd ye gidemedim.
şuan yaklaşık 20 aydır abd ye giriş yapamadım.
acaba kartlarımız iptal edilmiş midir ?
eylül ayı gibi gelmeyi planlıyoruz, orada sorun yaşamamak adına buradan ankaradaki konsoloslukla iletişim kurmamızın faydası var mıdır ?herkese bol şans.