Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @frozen tebrik ederim, gerçekten çok sevindim. İki gündür sizin sürecinizde her şey bu denli yolundayken neden AP'ye kaldınız diye düşünüp, kendi durumuma türlü felaket senaryoları yazıyordum. Şimdi rahatladım 🙂 yolunuz açık olsun


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaslar Aıs e kayıt yaparken hizmetini sec kısımında hangi secenegi işaretliyoruz?

    "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" kullanabilirsiniz.


  • @mindi çok teşekkür ederim 😊 sizin de yolunuz açık olsun 🙏🏻

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @mertyilmaz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @mindi merhaba, bugun ben de muayeneye girdim fakat sizin gibi asi kartlarim yanimda olmadigi icin biri sag biri sol kolumdan olmak uzere iki adet asiya maruz kaldim:)
    Sizin de belirttiginiz gibi muayene cok kisa surdu benzer sorular soruldu ve birkac cumlelik sohbet gerceklesti.
    Benden doktor muayenesi icin 250 dolar lab icin de 117,5 alindi.
    Acaba vurduklari asilar hakkinda bilginiz var mi. Doktor hanim baya yogundu sanirim, muayeneyi gerceklestirip hemen diger odaya gecti soramadim.
    Ya da arayip sorsam detay paylasirlar mi?

    Surecte bol sans, yolunuz acik olsun

    Toplamda doktor ne kadar tuttu? Kişi başı ortalama 500 mü hesaplamak lazım aşılarla beraber?


  • Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba Arkadaşlar,

    "Required Entry Status Check for DV Submission" böyle bir mail aldım,
    içeriğinde şu şekilde yazoyor: (you have received this email notification to inform you that you have updates available at https://www.dvlottery.state.gov/ESC . Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.)

    bu ne mailidir? ne yapmalıyım?


  • @bytube randevu email gelmiş siteye giriş yapın öğrenirsiniz


  • @barvas daha vaktiniz var çıkarabilirsiniz zaten ikisini götürmüştük edevletten mezuniyet belgesi de istediler bizden


  • @yilmaz @crazycells

    Arkadaşlar merhaba, mülakat mailim geldi. maile tıkladım mulakat tarihini öğrendim. Bu sürece kadar, DS260 formu ve belgeler de hep bekar olarak yazdım kendimi. Fakat bugün resmi evliliği yaptım ve şansa bugün de mülakat mailim geldi. şu aşamada ne yapmam lazım. eşimin de green card almasını istiyorum. ilk adımım nasıl olmalı. bundan sonraki adımlara NASIL devam etmeli miyim? hepinize çok teşekkür ediyorum.


  • @bytube bu cevabi en iyi başkan @crazycells size anlatır bence onun cevabını bekleyin bu evliliği formalite diye düşünebilirler eski mesajlarınız fotolarınız herşeyinizi hazırlamaya başlayın ve ds260 formu yanılmıyorsam açtırmanız gerekebilir işiniz zor galiba


  • @yilmaz Nişan nikah bol bol fotoğraflarımız var, mülakata gidebilirsek onları götüreceğiz.

    Başkan @crazycells mülakat maili geldikten 2-3 gün sonra evlendiğimi KONSOLOSLUĞA bildirmemi tavsiye etti. Mülakat mailini alınca biraz telaşlandım doğal olarak. Şuan için neler yapmalıyım yani kendim için: doktor randevusu, ptt işlemleri gibi işleri yapmalı mıyım? Kısacası ilk adım ne yapmalıyım diye sormak istedim.

    Teşekkürler


  • @frozen tebrik ederim 👏🏻👏🏻


  • Merhaba, sağlık raporu için randevu alırken ABD adresinin verilmesi şart mı ? Adresi vermeden randevu alabilen oldu mu ? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @mrjohn sağlık kontrolünde bize adres sorulmadı. DS-260’ta da boş bırakmıştık. Mülakatta vereceğiz.


  • @bytube bence 3 gün sonra bilgi verdikten sonra onların sizi yönlendireceği gibi doktor ve ais kaydını yapın onlar belki sizin yerinize da 260 i düzenler


  • @frozen tebrik ederim.


  • @bytube ama bir an önce eşinize pasaport çıkartın numarası size lazım olacak


  • Merhabalar, biz dün vize basılı pasaportlarımızı aldık. Uzun soluklu bekleyişin neticesini görmenin verdiği şaşkınlıkla sürecimizden bahsedeyim. Biz belirli sebeplerden dolayı ilk mülakata gidemedik.(Aralık ayında idi).Tekrar mülakat tarihi istedik Nisan ayına verdiler. Sonra konsolosluk personel yetersizliğinden Mayıs'a erteledi görüşmemizi. Vardır bir hayır dedik, evrakları hazırlamaya başladık. Her şeyi hazırladık, banka dökümleri, ais kaydı, otel, unganlar, aşılar... Vb. En son e-devletten sicil kaydı alırken eşimde sicil kaydı çıktı. Ad-Soyadı-Baba Adı- Doğduğu şehir ve ilçesine kadar aynı olan bir kişinin sicilini eşime işlemişler. Biz şok tabiki.40 yıl düşünsem böyle bir şey aklıma gelmez. Sen git bir yerlerde suç işle sonra da gel başkasının kaderiyle oyna. Neyse pes etmedik gerekli yerlere başvurduk, temiz kağıdı alıp sicilinin silinmesi yaklaşık 2 ay sürdü.(Süreçle ilgili detayları ilgili başlıkta yazacağım.) Biz ikinci mülakata gidemedik haliyle. Ne diyeceğiz oradakilere, sicil var ama bize ait değil mi diyeceğiz. Tam 2 ayda sildiler. Cimere falan da yazdık, avukatımızda ilgilendi sağ olsun. Biz tabiki yeniden mülakat istedik, bu seferde Temmuza verdiler.
    Unganlarda 4 kişi için toplam 7000TL civarı ödedik.(Mevcut kur üzerinden 5.63 den TL ile Kredi Kartından ödeme yaptık.)Biz önceden Hepatit A /Hepatit B/ Tetanos ve grip aşılarını yaptırmıştık. Buna rağmen Unganlarda bana ve eşime 2 aşı, çocukların aşıları tam olmasına rağmen Suçiçeği 2. doz aşılarını yaptılar.(Bu aşı Türkiye de yokmuş, yaptırmak zorunda olduğumuzu söyledi) Sağlık kontrolümüzü sorunsuz bir şekilde tamamladık. Gayet profesyonel, kibar, hızlı ve ilgiliydiler. Konsolosluk görüşmesinden 1 gün önce Unganlardan sağlık raporumuz aldık ve bir sıkıntı olmadığını söylediler. Oradan Best Otele (Konsolosluğun tam karşısında,4 yıldızlı bir otel )4 kişilik aile olduğumuz için süit oda verdiler, gecelik 300 TL idi. Otel iyiydi, tavsiye ederiz.
    Esas gün;
    Hazırlıklarımızı yaptık, sabah 8.30 da olan görüşmemize gittik. Güvenlikten geçtik, evraklarımızı verdik (evrakları bir sırayla alıyor, maddi döküm belgelerini alırken eşimin üzerine olan hesabı istemedi, gerek olmadığını sadece esas talihli olan benim üzerime olan hesabın dikkate alınacağını söyledi. Israr ve ricam üzerine eşimin hesap dökümünü de aldı.
    Konsolosluğa 4 kişilik vize ücreti olan 1320 doları nakit dolar olarak ödedik.(Kredi kartları ile çekim kabul ettiler ancak 5.63 olan kuru 6 olarak aldılar bizde nakit dolar olarak ödedik.)
    Parayı ödedik, en son görevliyle görüşme kaldı, e haliyle 2 yada 3 saat geçti, bizde de iki çocuk var, birinin tuvaleti geldi dedim eşime sen götür, onları gönderdim bu kez de diğerinin geldi, onlar geldi biz gittik. Tam o esnada sıra bize gelmiş, apar topar çocuğu tuvaletten çıkardım, koştur koştur geldim bankoya, ne göreyim pasaportlar bankoda(dedim eyvah AP ye kaldık)aslında normal bir süreç ama ben panikledim.2 defa mülakata gidemedik diye direkt AP ye bıraktılar diye düşündüm. Bu arada görüşmemiz İngilizce yapılıyor idi. Panikle görevlinin dediklerini anlayamadım. Siz siz olun sakin kalın, paniklemeyin. Diplomama baktı, bir şeyler söyledi evet dedim lisede öğretmenim, lise diplomamı istedi(ben lisede çalışıyorum dedim o galiba lisede okuduğumu düşündü.)bende yok dedim. Üniversite mezunuyum, lisede çalışıyorum dedim. Pasaportları önümüze uzattı, sizi bir kaç saat ya da bir kaç gün içinde tekrar görüşmeye çağıracağız dedi. Ben sadece Why? diyebildim. İyi ki demişim, açıklama yaptı ama anlayamadım panikten dolayı, Allah'tan o ara eşim ‘’We need a translator’’ dedi, görevli söylendi biraz haklı olarak, İngilizce öğretmeniyim ama konuşamadım panikten, nutkum tutuldu. Tam o esnada arkasından bir bayan geçiyordu onunla 3-5 dakika diplomama bakarak konuştular, sonra geldi tekrar pasaportları istedi. Tamam, siz İstanbul’a uçabilirsiniz dedi. Diplomamı da vermedi. Neye uğradığımızı şaşırdık haliyle. Dedik AP ye kaldık kesin. Bu pazartesi issued olana kadar emin olamadık. Herhangi bir eksik belge veya tutarsız beyanımız olmamasına rağmen görevli diplomamda bir noktaya takıldı ve o an için inisiyatif kullanamadı sanırım. Tavsiye: Siz siz olun ekstra konulara girmeyin sadece sorulan sorulara net ve yeteri kadar cevap verin.
    Dün de vize basılı pasaportlarımızı aldık. Bizim sürecimiz beklemediğimiz kötü sürprizler den kaynaklı biraz stresli geçti açıkçası. Kızgın kumlardan serin sulara atladık adeta. Gerçi asıl mücadele şimdi başlıyor ama olsun, bu aşamaya geldikten sonra onları da hallederiz diye düşünüyorum…
    Son söz: Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor…


  • @fireandwater hayirli olsun ve gecmis olsun. Baya macerali bir surec olmus sizinki. Bundan sonraki sureclerde ve Amerika da bol sanslar. Son Soz: Son sozunuze sonuna kadar katiliyorum 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum