Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @mindi, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar, bugün sağlık muayenesi işlemlerimi tamamladım. Diğer yazarların bahsettiğinden farklı durum yoktu... Önce Düzen lab 4.kata çıkıp pasaport ve case number verdim. Orda bir fotoğrafım çekildi, evli misin tarzı sorular soruldu. Daha sonra içerideki odaya girip önlük giydim. Boyum ve kilom ölçüldü. Ardından doktor randevum gerçekleşti. Diğer aşılarım tam olduğundan (hepatit, KKK üçlüsü, tetanoz karma 5lisi) ve aşı kartlarım yanımda olduğundan sadece su çiçeği vuruldum. Doktor muayenesi hoş bir sohbet şeklinde geçti. Sigara kullanıp kullanmadığım, herhangi bir ameliyat olup olmadığım, şu anda kullandığım ilaçlar ve şeker hastalığımın olup olmadığı soruldu. Sanırım bir dakikadan az sürmüştür hepsi. Daha sonra 170$ ödeme yaptım. Size tavsiyem ödemeyi dolar olarak yapın, aksi halde kurdan dolayı zarara geçiyorsunuz. Daha sonra bir alt kata indim, orda da kan ve idrar testi ile akciğer filmi çekildi. Bunlar için önden 117.5$ ödeme yaptım, para üstünü TL olarak vereceklerini bildiğim için parayı yanımda tam götürmeye çalıştım, iyi ki de öyle yapmışım para üstü verirken kuru 5ten aldılar =)
    Yarın 16-18 arası sonuçları alacağım. Konsolosluk mulakatım ise perşembe günü. Ben işlerimdeki yoğunluk sebebiyle bu konuda biraz rahat davranıyorum sanırım, daha ne fotoğraf çektirdim ne de hesap dökümü aldım. Salı çarşamba da bunları halledeceğim.

Kredi Kartı ile ödeme yapılabiliyor mu sağlık raporu için? Eğer dolar çekiyorlarsa ekstreyi de dolar olarak ödeyeceğim için benim için pek fiyat farkı oluşmaz. Ama doları tl'ye çevirip çekiyorlarsa kur farkı oluşabilir. Bizim de sağlık randevumuz çarşamba, mülakat ise cuma günü.

• @denizaydinli dolar hesabınız da olsa TL çekiyor =(

• @mindi hayırlısı ile mülakatı geçersiniz inşalalh

• @meryem1453 çok teşekkürler, yeni hayat isteyen herkesin gidebilmesi dileğiyle.

• @fes1983, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

merhaba, biz henüz mülakat tarihi alamadık, case 27xxx mail attım fakat cevap gelmedi, siteden de baktım süreç devam ediyor yazıyor, ama telefonla arayıp mülakat tarihi alanlar var, benim sorum şu, eşimin kardeşi amerika da bizim adımıza arasa sorun olur mu, bilgi verirler mi, yada benim yerime arasa amerika numarası çıkar problem olur mu :)

mulakat tarihinizi ogrenmek icin telefonla aramaniza gerek yok, eger belirlenmisse birkac gune email atmaya baslayacaklar demektir.

• @keysnambır, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Umarım herkes mülakat tarihi alabilir. Current olup, kendi açısından sorumluluğunu tamamıyla yerine getirmesine rağmen mülakat tarihi alamayanlar olursa çok üzücü olur.

ben de ayni seyi umit ediyorum.

• @mindi sürecinizde başarılar.muayeneye toplam ne kadar ödediniz yanınıza aldığınız aşı kartlarının ücret açısından avntajı oldumu birde mülakata kaç gün kala hesap dökümü alacaksınız. Fazla sorularım için kusura bakmayın ben biraz titizim de.

• @Maybeoneday muayeneye 170 dolar aşı ve doktor kontrolü için, 117.5 dolar ise kan idrar testleri ve akciğer filmi için ödedim. Önceden yukarıda bahsettiğim diğer aşılarım aile sağlık merkezinde ücretsiz yapılmıştı ve aşı kartları yanımdaydı, o yüzden masrafım az oldu. Tek bir aşı ile kurtardım... Fakat randevunuza bir aydan az kaldıysa asla ve asla dışarıda aşı vurulmayın, bu çok önemli. Bir de doktorunuz sizin için uygun aşılara karar veriyor kan testine bakarak, ben örneğin hepatit b de olmuştum bağışıklığım olmadığı için. Diğer ücretler zaten sabit hepimiz için.

Hesap dökümünü yarın alacağım, fotoğrafı da 5dkda çektiririm bankadan sonra. Ben de normalde çok rahat değilimdir ama bu konuda panik hissetmiyorum kendimi. Siz de rahat olun, dikkatlice bir liste hazırlayın ve o listeyi adım adım takip edin. Bol şans =)

• @mindi merhaba, bugun ben de muayeneye girdim fakat sizin gibi asi kartlarim yanimda olmadigi icin biri sag biri sol kolumdan olmak uzere iki adet asiya maruz kaldim:)
    Sizin de belirttiginiz gibi muayene cok kisa surdu benzer sorular soruldu ve birkac cumlelik sohbet gerceklesti.
    Benden doktor muayenesi icin 250 dolar lab icin de 117,5 alindi.
    Acaba vurduklari asilar hakkinda bilginiz var mi. Doktor hanim baya yogundu sanirim, muayeneyi gerceklestirip hemen diger odaya gecti soramadim.
    Ya da arayip sorsam detay paylasirlar mi?

Surecte bol sans, yolunuz acik olsun

• Arkadaşlar iyi geceler,
    Foruma yeni üye oldum. Bütün mesele lottery de çıkması ve sonrasında evrak ve işlem takibini doğru yapmakta mıdır ?
    Saygılar.

• @Cihan-Karadas Hoşgeldiniz. Evet öyle denilebilir. Tabii bir de resmi yönergede yer alan şartları sağlamayı ekleyebiliriz. Bu başlığın ilk gönderisinde daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

• @mindi aşı kartlarınızı nerden aldınız?Benimki E devlette malesef gözükmüyor ve kayıp . Herhangi bir sağlık kuruluşundan aşı geçmişi gözükür mü veya aşıları olup daha sonra muayeneye gidebiliyor muyuz ? Gittiğimizde o aşılar kabul ediliyor mu ? Teşekkürler 🙏🏼

• E NABIZDA GÖZÜKÜYOR

• @keysnambır biz bu akşam telefon işe arayıp öğrendik

• @mertyilmaz ben de 2 gün önce sağlık kontrolündeydim.
    eğer 3 aşı vurulduysa, bir aşı tetanoz, bir aşı su çiçeği, bir aşıda kızıl, kızamık karma aşı diye söylendi bana.

• arkadaşlar merhaba,

abd büyükelçiliğinin vize görüşmeleri için hangi kapıdan girmek gerekiyor, giriş kapısı nerede kalıyor ben çözemedim. tecrübe eden arkadaşlar bilgi verebilir mi? google maps üzerinde giriş kapısını işaretleyip paylaşabilen olursa süper olur. İkinci bir sorum da emanet konusunda bir büfeden bahsediliyordu. o büfe giriş kapısının neresinde kalıyor?

• Bu ileti silindi!

• Mülakat belgeleri arasındaki AIS-PTT Kaydı belgesi gelen mailin printi değil mi? Bir de 2 kişi için ayrı ayrı mı print almalıyız yoksa 1 tane yeterli mi?
    Bir diğer sorum; DV Lottery Sonuç sayfasının çıktısı gerekiyordu Ungan'lar için değil mi? Aynı belge mülakat için de gerekiyor mu? ve 2 kişi için 1 tane yeterli mi yoksa 2 tane mi çıkı alayım?

• @coder, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

arkadaşlar merhaba,

abd büyükelçiliğinin vize görüşmeleri için hangi kapıdan girmek gerekiyor, giriş kapısı nerede kalıyor ben çözemedim. tecrübe eden arkadaşlar bilgi verebilir mi? google maps üzerinde giriş kapısını işaretleyip paylaşabilen olursa süper olur. İkinci bir sorum da emanet konusunda bir büfeden bahsediliyordu. o büfe giriş kapısının neresinde kalıyor?

Ataturl bulvarından Kugulu Park yonune gidiyorsun, sag tarafta Zeytindali sokağı var. O sokaktan saga dondunten sonra 20 metre sonra yol sola döner. Vize görüşmeleri için o kapıdan alıyorlar. Kapının hemen karsısında ufak bir büfe var, kaçırmanız imkansız. Tek basına duruyor orada. Google maps den Amerikan Konsoloslugu Ankara diye aratıp benim yazdığım sokak isimlerine bakarsanız sanırım asına olursunuz. Bir not daha ekleyeyim, Zeytindali sokağa girince sol tarafınızda bir kapı göreceksiniz konsolosluğa ait, orada yanlışlıkla inseniz bile o işareti sizi doğru kapıya yönlendiriyor orada. Gorusmeden 15 dakika once orada olun , ona gore kaoıdaki görevli sıraya sokuyor .

• Mali geçim kanıtlarını sunarken banka hesap hareketlerine ek olarak ev tapusu göstereceğiz, evin değeri için kimseden bir belge almadık ancak elimizde DASK poliçesi var, İş görür mü? Evin değerinin çok altında(106 bin tl) görünüyor buna rağmen yeterlidir diye düşünüyorum eğer belge olarak geçerliyse.
    Kasko değeri düşük görünüyor otomobilimizin bundan vazgeçtim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k