Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @burakdal dmv de 6 puan sistemi var nj icin. burda en onemlisinden bitanesi adresinin kaniti olan faturadir. banka dan aldigin debit kartin olmasi gerekli sosyal numara gerekli veya yoktur yazisi. pasaport veya green cart. bunlarla birlikte basvurup hemen bilgi testine girip tr ehliyeti yipranmamis ise sinavi gecip yeni ehliyetini alirsin. ehliyetin yok ise o anda sana direksiyon sinavi icin randevu verirler gecersen ehliyeti alirsin. bu arada dmv de her islemde 6 puan sistemi gecerli olacak yanindan eksik etme.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nilfersev nilüfer bizim @kivo ki kıvanç bu forumdaki


  • @ayvalik10 evet biliyorum ogrendim artik 🙂 konuya farkli bir bakis farkli yontem ondan paylsmistim 🙂


  • @caglaror en son California da siz ehliyet aldınız. Tabi başka Los Angeles tarafında ehliyet alanlar varsa, gorusleri değerli benim için su an. Biz ilk girişi LA den yapacağız, eşim ehliyet işini halletsem midiyor o sırada. Benim gordugum GC postadan gelince onun adresin yazılı olduğu mektup zarfı kabul ediliyor, bir de bankadan hesap açtırır isek , bankadan alacağımız bir statement sınav için gerekli belgeleri yerine getiriyor gibi. Sorun kısmı gordugum kadarı ile surus testi konusunda. Surus testi illa randevu üzerinden mi yoksa yazılı sınavda olduğu gibi sıra bekleyip gun içinde bir sınava girilebiliyor mu ? teşekkürler 🙂


  • @cnpist Ilkin hemen yazili sinav randevusu alin (online uye olun DMVye). Yazili sinava bulabildiginiz sorulardan calisin. Youtube videolarini da izleyin. DMV de saatinden 20-30dk once olun. Sinavda ekranda Turkce secenegini mutlaka secin. Soru havuzu dar ldugundan ayni sorular geliyor. Ilkinde gecemezseniz 5dk icinde ikincisine sonra o da olmazsa 5 dk sonra 3. sune girebilirsiniz.
    Sozluyu gecer gecmez surus sinavi icin online randevu alin. Ama sik sik randevu sistemini kontrol edip tarihi one cekebilirseniz deneyin. Sistem eskisiyle yenisini otomatik degistiriyor yakin tarihli bulabilirseniz. Bazen birisi iptal ediyor ve aninda sistemde bosluk olusuyor. Biz boyle yaparak biraz daha one aldik. Yazili gecilmeden pratik sinava girilemiyor. Yazili sonunda size verilen gecici surucu belgesi (yaninizda bir CA ehliyetli yetiskin varsa gecerli) uzerinde yazan DL nosu sizin gercek DL nonuz olacak.
    Benim eski gonderilerde epey detay vermistim.
    CA da genelde ayni gun ardisik olamiyor. Garip bir sira var. Ben 1.5 sonra girebildim Bay Area'da. Ama cok sansli olup 1-2 haftaya yakalayabilirseniz ya da tasraya 2 saat yolculugu goze alabilirseniz daha yakina bulunabilir. Ama ayni gun hic duymadim.


  • @caglaror Gelis gununuz kesin ise oradaki yogunuga LA/ bolge sehir DMV sinden bakip randevu alin gelmeden. Zaman kaybetmek istemiyorsaniz bu onemli.


  • Merhaba,new york için ilk gönderideki bilgiler hala geçerli mi,yani Türkiye ehliyeti bi etki etmiyor mu?


  • @caglaror teşekkürler. cok zorlayıp strese girmeyelim şimdilik. uzun gelişte halletmek daha kolay olacak gibi . Size de Allah kolaylık versin bu arada, yazışmalarınızı takip ediyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Merhaba,new york için ilk gönderideki bilgiler hala geçerli mi,yani Türkiye ehliyeti bi etki etmiyor mu?

    hala gecerli.


  • @sadriabi Bilgi için teşekkürler tekrar. Peki bu sitede premium üyelik mi satın almıştı eşiniz sınava çalışırken?


  • Bugün (girişten sonraki 17. gün, forum rekoru olabilir mi? 😄 ) Pennsylvania ehliyetimi aldım.Pennsylvania ehliyeti hakkında hiç bilgi verilmemiş bir şeyler karalıyım dedim.

    Öncelikle dmv sitesinden anladığım kadarıyla bu eyalete taşınanlar yabancı ehliyetlerini 60 güne kadar kullanabilir turistler ise 1 yıla kadar.

    Bu eyalette buranın ehliyeti olmadan araba alamazsınız.Aslında eğer bu eyaletin Photo ID'sini aldıysanız araba alabilirsiniz ancak ehliyet olmadan sigorta yaptıramayacağınız için aldığınız arabayı süremezsiniz.Türk ehliyetine sigorta yapıyorlar mı bilmiyorum, araba galerisinde bize böyle söylendi.

    Başvuru ve sınavlara gelelim;

    Pennsylvania'da ehliyet almak için dmv sitesinden başvuru formunun çıktısını alıp bir sağlık merkezine gidip sağlık kontrolü olmalısınız.Kontrolde el, ayak ve kafanızı istenilen doğrultuda normal bir insan gibi hareket ettirip ettiremediğinize bakılıyor(elimi it, çek, kafanı sağa-sola çevir gibi), doktor steteskop ile ciğerlerinizi dinliyor , birkaç basit soru sorup ardından formu imzalayıp size geri veriyor.Benim gittiğim yerde ücret $45'dı.

    Gerekli evrakları hazırladıktan sonra yine siteden bize en yakın dmv ofisini bulup gidiyoruz.
    2 adet adres kanıtı isteniyor ben banka kartımın geldiği kağıdı ve SSN'imin geldiği kağıdı götürdüm kabul edildi.Göz testi benim gittiğim yerde makinede yapılıyordu makineye bakıp ekranda gördüğünüz sayıları söylemeniz isteniyor benim bir gözümde 0.50 diğer gözümde 0.75 astigmat var lens yada gözlük kullanmıyorum çok hafif zorlandım göz testinde 0'a 3-4 kere 9 dedim adam her seferinde bir daha oku dedi en son dedim 0 mı o görevli evet dedi böylece hiçbir kısıtlama olmadan geçtim.

    Her şeyimiz tamamsa bilgi sınavına hemen orada giriyoruz sınav aşırı basit 18 sorudan 15 doğru yapmanız isteniyor (15 doğru 0 yanlış 1 boş ile geçtim 😁 ), türkçe dil seçeneği yok.Ben sınava dmvnin resmi mobil uygulamasından çalışmıştım uygulamada bile sorular genelde aynı çıkıyordu sınavda da aynı çıktı eğer ingilizceniz çok kötüyse mobil uygulamadaki soruları ezberleyip gidebilirsiniz.Geçince parayı ödüyorsunuz ben debit kartla ödedim hemen learner's permitiniz veriliyor.

    Learner's permitinizdeki bilgileri kullanarak dmv sitesinden yada dmvyi arayarak direksiyon sınavı randevusu alıyorsunuz, siteyi her sabah kontrol edin her sabah yeni bir gün için (o günden 3-4 gün sonrası) kontenjanlar açılıyor, akşam bakarsanız eğer en erken Ekim, Kasım yada Ocak'a randevu alabileceğinizi görüp küfür edebilirsiniz.(bana öyle olmuştu)

    Direksiyon sınavında araç için ben dmv nin hemen karşısında bu iş için bekleyen insanlardan biriyle anlaştım sınavdan hemen önce $50 verdim, sınav güzergahında bir tur attım 2 kerede paralel park yaptım o kadar.(TR ehliyetim var)Bu arada şunu söylemeliyim learner's permit sahiplerinin araç kullanırken ve direksiyon sınavına girerken yanında 21 yaş üstü PA ehliyetli birinin olması gerekiyor ancak yabancı bir ülke ehliyeti ve uluslararası sürücü belgeniz varsa(bu belge olmazsa olmaz özellikle sordum) sınava girerken yanınızda kimsenin olmasına gerek yok.Sınavın nasıl olduğunu anlatmıyorum sadece şunu bilin AŞIRI basit.

    Sınava girdiğim yerde çekilmiş bir pratik

    .Evet her şey aynı ne görüyorsanız o.

    Sınavı geçtikten sonra dmvde fotoğrafım çekilip gerçek ehliyetim hemen basıldı.Bütün işlemler yaklaşık sınav dahil 40 dk sürdü.

    Ehliyet ücretleri:Benim elimde henüz greencardım olmadığı için pasaporttaki mührün süresi kadar yani 1 yıllık alabildim $19.5 ödedim max 4 yıllık alınabiliyor onun da toplam ücreti $35.5.
    (sağlık muayenesi hariç)

    Umarım bu eyalete taşınacak olanlara faydalı olur bol şans 🙂


  • @crknms, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @sadriabi Bilgi için teşekkürler tekrar. Peki bu sitede premium üyelik mi satın almıştı eşiniz sınava çalışırken?

    Ucretli bir versiyonu oldugundan haberimiz yoktu.

  • Yasaklı

    Taptaze haber vereyim ehliyet konusunda 🙂 Bugün driving testten kaldım 🙂 Eşim benden 40 dk sonra girecekti, kaldığım konuları hemen ona aktardım hızlıca o geçti.

    Haftaya Perşembe yeniden randevum var bakalım alabilecek miyim 🙂


  • Selam arkadaslar. Seattle ‘da ehliyet alma ile ilgili tecrubelerim su sekilde: Ilk olarak Department of Licencing Office e Wa eyaletinde ikametiniz oldugunu kanitlamaniz gerekiyor. KIra kontrati veya Payslip dokumleri adres kaniti olarak kullanilabiliyor. Kredi karti veya bankadan gelen bildirimleri kabul etmiyorlar. DOL kendilerinin test hizmeti olmadigini eger istersen internetten Driver Guide i indirerek ve ona calisarak ozel okullarda written test ve driving test alabilecegimi soyledi. Seattle U-District semtinde driving schoola giderek $34.95 e 3 defa yazili sinav giris hakki olan paketi aldim. Yazili Sinavda 40 soru soruluyor ve 32 dogru yapmaniz gerekiyor. Sinav konulari: trafik isaretleri, right of way konulari, hiz kurallari, traffic law ve arac alim satimi yada eyaletteki legal konularla ilgili birkac sorular var ve biraz bilgi gerektiren konular. Calismadan sinavi gecmek zor gibi. Ilk sinavda maalesef kaldim. Internetten ornek sorulari calismistim ama nerdeyse o sorulardan 5-6 tanesi cikti. Ikinci sinava baya ders calisarak girdim ve 34 dogru ile gectim.
    Kurumun internet adresi: www.dol.wa.gov Driver Guide icin https://www.dol.wa.gov/driverslicense/docs/driverguide-en.pdf
    Rehberin ve yazili sinavin 6-7 dil secenegi olabiliyor ancak turkce maalesef yok.
    Ozel driving schoollar yazili veya surus testi sonucunu DOL a online olarak bildiriyor.
    Yazili sinavi gectikten sonra DOL a giderek Permit almaniz gerekiyor ve surus testine bu permit ve kimliginizi kanitlayan belge ile giriyorsunuz. Permit ucreti $25
    Surus testini ise ozel driving schoolun araci ile aldim. $80 odedim. Surus testi icin driving schoolun internet adresinden online randevu aldim. Randevular cok uzak tarihlere degil ertesi gune bile alinabiliyor.
    Surus testi konulari: surus baslamadan once el isaretleri, ani refleks kontrolu, sinyal kontrolleri idi. Surus esnasinda: sinyal verme, saga sola serit degistirme, shoulder check, saga sola donusler, downhill-uphill park pozisyonu, parallel park, backing around of corner, trafik isaretlerine uyma ve hiz kurallarina uyma, kontrolsuz kavsaklarda yok hakki gibi konular. Stop sign da durmaz iseniz otomatik olarak kaliyorsunuz. Parallel parkta kaldirima carpar iseniz otomatik olarak kaliyorsunuz. Hiz limitinin ustune cikar veya cok cok yavas giderseniz otomatik olarak kaliyorsunuz. Surus testi yaklasik 20 dakika suruyor. 80 Puan almaniz halinde surus testini geciyorsunuz.
    Testi gectikten sonra DOL e giderek ehliyete basvurunuzu yapabiliyorsunuz. Ucreti $92. odedim. Kagida basili gecici bir ehliyet veriyorlar. Ehliyet 7 gun icinde geldi.
    Toplam ehliyet maliyeti $231.95 Kendi aracinizla sinava girer iseniz toplam maliyetten $35-45 dolar daha az odemis olursunuz.

  • Yasaklı

    @roccorocco Texas için zor diyemem. Teorik sınav bilgisayar ekranında 30 soru 21 doğru bekliyor ben 22 yaptım. Direksiyon sınavı da farazi. "Yavaşsın" diyor iyi de tabela "Max sürati gösteriyor" yani 35 yazıyorsa 25'le gidiyorsan bunu olumsuz değerlendirebiliyorlar ama dediğim gibi zor diyemem. Buradaki sürüş okullarından (75 USD) karşılığında almak daha da kolay 2 gün içinde falan alabiliyorsun ehliyeti.. Biz direkt DPS üzerinden yapmaya çalışıyoruz ucuza geliyor 25+11...


  • @mhepekiz surus okullari 75 usd ve 2 gun ise iyiymis. Burda benim sinavi aldigim surus okulu 535 dolardan basliyor ve 30 ders konu+5 ders direksiyon seklinde bir paket olarak sunuyorlar. Yada benim gibi sadece sinav ucretini odeyip ders almadan da sinava girilebiliyor.
    Düzeltme: Benim gittigim driving school paket fiyati bu sekildedir. Baska lokasyonlarda farklı farklı paketler olabiliyor. Mesela 1ders konu+sinav ucreti+road test 110-160 dolar aradinda degisen tekliflerde var. Ama 2 gunde ehliyetini veririz diye iddia etmiyorlar. Yazili sinavi her sekilde kendi cabanla gecmen gerekiyor.

  • Yasaklı

    @roccorocco Hatta DPS'te direkt Driving Test randevusu almak zor Ağustos sonuna falan kalıyor şu anda "Git Austin Driving School'dan al hemen yarına verirler ehliyetini" diyorlar... Biz yazılı testi geçince bize ehliyetler geldi. Ehliyetlerde sınırlama var ama sürüş testini henüz geçmediğimiz için onun karşılığı da şu diyor sistem :

    B: A licensed driver 21 years of age or older must be in the front seat


  • Merhaba arkadaşlar , Los Angeles için ehliyet konusunda güncel bir video paylaşıyorum . Keyifle takip ettiğim bir youtuber bilmiyorum kendisi forumdan mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco kesin bu kişiler senin AP kaldığını öğrenmişler. Nedir şu amerika ile çektiğin be kardeşim.


  • @mhepekiz texas ta ehliyet alana kadar araba kullanmak sorun olmuyor mu Türk ehliyetiyle mi kullanıyosunuz.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 4
  • 11
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum