Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells biz bugun bankadan hesap dokumu aldık tekrar, birde önceki verdiğimiz geçim kaynaklarını tekrar göndereceğiz, galiba geçim kaynağı belgesini kastediyorlar başka birşey zaten olmaz diye düşünüyorum, vermiştik ama belkide kayboldu, birde ais kaydında konsolosluk bizden eksik evrak talep ediyor diyerek yeniden oluşturduk yarın postaya vereceğiz. pasaportlar gelmeden sevinmek istemiyorum amaaaa çok seviniyorum😅


  • @crazycells hayır bize hiç bişey demediler beyaz bir kağıt verdiler size mail attığımızda bu kağıtla pasaportlarınızı gönderin tüm evraklarınız tamam ancak bizim bir idari işlemimiz var 4hafta kadar sürer dediler tabi 3.5 ay oldu. 2 ay kadar öncede kızımızın doğum masraflarının ödendiğine dair belge ve 5535 formu doldurup göndermemizi istediler gönderdik ancak o mailde açık açık belirtilmişti kızınızın doğum masraflarının ödendiği belgesi diye, bugun gelen mailden çıkarabileceğimiz tek şey banka hesap dökümü, yani abd de geçim kaynağımız diye düşündük.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    2 ay kadar öncede kızımızın doğum masraflarının ödendiğine dair belge

    Istedikleri sey bu olabilir. Daha once belge olarak ne gondermistiniz?

    "Orijinal kanit" diyor, kredi karti ile mi odemistiniz?


  • @crazycells belge olarak hastaneye yazı yazdık hastanede bize tüm borçların ödendiğine dair belge gönderdi ve bizde o belgeyi gönderdik. Bu olsa açıkça doğum masraf belgesi demezlermiydi çünkü istediklerinde açık açık belirtmişlerdi hatta biz ulaşığ ulaşmadığına dair mail attık ve evrakların ulaştığını söylediler, hayır nakit olarak ödedik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells belge olarak hastaneye yazı yazdık hastanede bize tüm borçların ödendiğine dair belge gönderdi ve bizde o belgeyi gönderdik. Bu olsa açıkça doğum masraf belgesi demezlermiydi çünkü istediklerinde açık açık belirtmişlerdi hatta biz ulaşığ ulaşmadığına dair mail attık ve evrakların ulaştığını söylediler, hayır nakit olarak ödedik.

    Evet, odedikten sonra size fatura verdiler mi? Sanirim odeme sirasinda verilen belgeleri istiyorlar. Elinizde olmadigini yazip gonderin isterseniz, en azindan gondermeyi unutmus gibi gorunmesin.

  • Yasaklı

    @se-du bir ölçü değil ama 20 günde geldi bizimki. Greencard elime gelsin diye çok telaşlanmanıza gerek yok. Kimlik olarak bile kabul görmüyor Texas'ta en azından (Deneyimle sabit) Türkiye ehliyetinizi daha ciddiye alıyorlar 🙂 1 sene içinde gelirse sorun yok 1 sene zaten pasaportunuzdaki giriş çıkış Greencard yerine geçiyor.

    Ama resmi bekleme süresi 120 gün @crazycells in belirttiği gibi...


  • @crazycells elimizde herhangi bir fatura yok, zaten hastaneden istediğimiz ve bize ödendiğine dair belgeler fatura şeklindeydi, her kalem tek tek belirtilmiş ve kalan borç sıfır yazıyordu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells elimizde herhangi bir fatura yok, zaten hastaneden istediğimiz ve bize ödendiğine dair belgeler fatura şeklindeydi, her kalem tek tek belirtilmiş ve kalan borç sıfır yazıyordu.

    o faturanin kendisini gonderdiniz degil mi? kopyasini degil?


  • @crazycells evet onların bize attığını bizde onlara ilettik mail ile.


  • @crazycells acaba ankaraya mail atsakmı neyi kasteddiklerine dair? Ancak buda evrak gönderme sürecimizi uzatır çünkü bazen 2-3 günde donuyorlar ve haftasonu giriyor araya, Yada anladığımız gibi göndersek daha sonra sorsak istenilen evraklar doğrumudur diye?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells acaba ankaraya mail atsakmı neyi kasteddiklerine dair? Ancak buda evrak gönderme sürecimizi uzatır çünkü bazen 2-3 günde donuyorlar ve haftasonu giriyor araya, Yada anladığımız gibi göndersek daha sonra sorsak istenilen evraklar doğrumudur diye?

    Su iki email adresine ayni anda sorunuzu gonderin: [email protected] [email protected]


  • @cnpist, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @NUSRET sefaya bir ek yapayım, kredi kartınız yurt dışı alışverişe acık olmalı, sadece yurt içi kullanım ise kartla odeme yapamazsınız. Bol sans

    Mrb Şimdi kartla tl olarak ödeme olmuyor mu ?


  • @Maybeoneday kredi kartınız yurt dışı kullanıma acık değil ise konsoloslukta kredi kartı ile ödeyemezsiniz. Bazi insanlar kredi kartlarını yurt dışı kullanıma kapalı tutarlar ya da bazen banka kartı yurt dışı kullanıma kapalı tutar, kart sahibi talep ederse yurt dışı kullanıma açılır. Eger kartınız yurt dışı kullanıma acık ise konsoloslukta odeme yapabilirsiniz.


  • Mülakat yaklaştıkça heyecan ve bir okadarda aksilikler çıkıyor.green card talihlisi benim sponsor evrakları eşimin üzerine hazırlanmış sorun olurmu


  • Sn. @mhepekiz cok teşekkr ederim. İlk giriş-çıkısta greencardımı bekleyip Türkiyeye dönerim diye düsünüyordum. Beklememem en mantıklısı görünüyor bu durumda.

  • Yasaklı

    @se-du 1 yıl pasaportunuzdaki vize geçerli olacak


  • @se-du, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Sn. @mhepekiz cok teşekkr ederim. İlk giriş-çıkısta greencardımı bekleyip Türkiyeye dönerim diye düsünüyordum. Beklememem en mantıklısı görünüyor bu durumda.

    @se-du bazen green card gelişi uzun sürüyor. Eğer GC alacak arkadaşınız var ve arkadaşınızın ev adresi sizin resmi adresiniz ise USA da beklemenize gerek yok. Bence birikiminizi 2. gelişe saklayabilirsiniz. ( Eğer işe başlama şansınız yok ise)


  • Bu arada bahsetmişken aklıma geldi; 1 yıl pasaportumdaki green card vizesi sayesinde başka ülkelere de giriş yapabiliyor muyuz? Canada, Güney Amerika ülkeleri vs.

  • Yasaklı

    @se-du bu konuda benim bir bilgim yok ama greencard yerine geçiyorsa sanıyorum işe yarayacaktır... bi ABD'ye yerleş önce kardeşim yaaa 🙂 hahahahaha @crazycells daha doğru cevap verecektir


  • @se-du pasaportunuzdaki vize immigrant visa green card vizesi değildir. Bu geçici bir vizedir. Green card olmadan vize avantajlarından yararlanamazsınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum