Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Sağlık randevusu tarihi seçerken 1. gün sağlık randevusu, 2. gün sonuçların alınması, 3. gün herhangi bir tahlil vs problemi olursa diye tampon gün, 4. gün de konsolosluk mülakatı şeklinde mi ayarlamak lazım?


  • @keysnambır görünen genelde o sekilde yapıyorlar. ben esimin MS hastalığı durumundan dolayı 2 hafta once sağlık randevusu aldım. raporu mülakattan bir gun once Unganların muayenehanesinden alacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baykal1923 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar, bana Green Card çıktığını daha bu mayısın sonunda fark etmiştim ve bu forum sayesinde süreci sağlıklı bir devam ettirebildim. Şimdi Ağustos'un 2'sine randevu verdiler ve 4 tane sorum olacak. Genel başlıkları ve açıklamaları okudum fakat sorularıma net cevaplar bulamadım, eğer daha önceden bahsedilmişse tekrarladığım için özür dilerim. Genelde sorularım önceden başvuru yapanların tecrübelerinden ve gördüklerinden faydalanmak için olacak.

    1- ABD 'de yeşil kartın gelmesi için bir adres göstermemiz isteniyor. Orada P/O Post Office Box kiralasak, kutunun adresini göstersek problem olur mu yoksa kesin birinin ev adresini mi göstermemiz gerekiyor. Hastane randevusunda istenen adres nihai adres mi olmalı, yoksa en son randevuda değiştirme şansımız olacak mı?

    2- Gelir gösterme konusunda, yeni mezunum ve herhangi bir gelir ve birikimim yok. Daha önceden para gösteremediği için elenen örnekler var mı, veya 2 günlüğüne arkadaştan 15000 dolar borç alıp imzalı banka hesap dökümünü gösterip sonrasında parayı çeksem, paranın 1 gün önce yatmış olmasını sıkıntı yaratır mı?

    3- Green Card'ı alırken bir adres yani eyalet seçmemiz gerekiyor. Daha sonrasında direkt bu eyalete mi kayıt oluyoruz, eğer öyleyse bu eyalete kayıt olmamız başka eyaletlerde olan haklardan mahrum kalmamıza neden olur mu?

    4- Doktor ile igili; websitesinde 270 dolar artı aşı ücretleri deniyor (20 ile 200 dolar arasında) Herhangi bir aşı karnemin olmaması durumunda doktor 1 kişi için toplam 470 dolara mı mal oluyor?

    Şimdiden herkese teşekkürler 🙂

    1- PO Box kabul etmiyorlar, mesken adresi bulmanız lazım.
    2- Sorun olmaz.
    3- Sadece kartın teslimi için bir adres veriyorsunuz. İstediğiniz eyalete gidebilir, istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz.
    4- Aşı kartı olmaması tüm aşıların yapılacağı anlamına gelmiyor. Yaşınıza ve sağlık durumunuza göre hangi aşıların yapılacağına doktor karar verecek.


  • @bsk Bence akliniza negatif seyler getirmeyin. Eninde sonunda vereceklerdir. Siz hic aldiris etmeden bu tarafa hazirlanin hem fikir olarak hem dil, hem gecerli meslekler, sertifikalar, beceriler ne varsa. Rahat olun size de vize verecekler ve geleceksiniz 🙂


  • @keysnambır DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sağlık randevusu tarihi seçerken 1. gün sağlık randevusu, 2. gün sonuçların alınması, 3. gün herhangi bir tahlil vs problemi olursa diye tampon gün, 4. gün de konsolosluk mülakatı şeklinde mi ayarlamak lazım?

    Yazdıklarınız gayet makul görünüyor. Sağlık raporu aldığınız günün, son giriş tarihini belirlediğini unutmayın. Bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells vallahi fırsat olmadı, bir de ustune cenaze, hanım pert. ne kadar yardımcı olmaya calıssamda sonuçta süreç onu etkiliyor ve MS maalesef ki stresle beslenen bir rahatsızlık bir açıdan. Hafta sonu yatacak inşallah 🙂 forumda lazım olur diye her turlu gerekli gereksiz bilgiyi girmek lazım , kime ne lazım belli olmuyor. sağlıcakla kalın.

    bilgilendirme icin tesekkurler. Basiniz sagolsun.


  • bu gece otobüsle Ankaraya gidiyorum 1 gece ABD elçiliği yanındaki otelde kalıcam ertesi sabah uykumu almış ve dinç bir şekilde mülakata girmeyi planladım. şuan çok heyecanlıyım. tüm belgelerim eksiksiz ve tüm şartları taşınıyorum, yinede korkuyor insan inşallah vizem onaylanır


  • @crazycells merhaba, konuyla biraz alakasiz olacak ama bu soru fb grubunda yazildi ve bir sonuca varilmadi henuz o yuzden burada yaziorm asil kart sahibi esim ve romanyada erasmus icin 1 sene bulundu fakat romanyadan adli sicil kaydi cikariomiyor daha once fb grubundada bir arkadas deneyip bir sonuc alamadi bu romanyayla alakali bir durum sanirim tavsiyeleriniz nelerdir? Simdiden tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @atilla çoğu bitti azı kaldı. Biz erken tamamladık ama siz uzun süre beklediniz. Beklediğinize de değenecek. Keyfini çıkarın . Herşey çok güzel olacak


  • başta @crazycells olmak üzere geçen aylarda sağlık randevusu almış arkadaşlara bir sorum olacaktı. anlaşılan ağustos randevuları yoğunluk ağustosun ilk haftası gibi duruyor, randevu almada sıkıntı çıkarmı acaba istediğimiz tarihe almakta, veya daha erken bir tarihe verme gibi bir durumları söz konusumu? ben 5 ağustosa alıcam sağlığı, iş yeriyle ona göre şimdiden konuşmam gerekiyor arazide çalıştığım için. 5 ağustos dolma gibi bir durum yaşanır mı acaba?


  • Aşı kartlarını İngilizceye çevirmeniz gerekir mi? Unganlar'dan gelen mailde söyle bir ibare var, beni şüpheye düşürdü:

    "If you have, the originals of your vaccination documents and their translations (in English)"


  • @mindi biz oglumuzun asi kartini goturduk , Turkce idi ve sirun olmadi. Eski asilari tam oldugu sadece menenjit asisinin zamani geldigini soyleyip tek o asiyi yaptilar .


  • @cnpist teşekkür ederim. Ben de forumda takip ettiğim kadarıyla kimsede aşı kartı çevirisi görmedim. Mailde görünce tereddüte düşmüştüm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    randevu tarihi alanlar tabloyu güncellesinler elden ele dolaştırın hadi tabloyu


  • Arkadaşlar pasaportumda Ukrayna vizesi var. Dil eğitimi için bu kış vize aldım. Mülakata haftaya gidicem, sizce sıkıntı olur mu?


  • Crazycell mrb. Şimdiye kadar yaptigimiz destek icin ayrica teşekkürler.bir kac sorum olacakti.
    Eşimin pasaportunun gecerlilik suresi mulakat zamaminda 8 ay filan oluyor.onlarin elciligi son 6 ay kalmadan uzatmaya izin vermiyor.yani uzatamiyorum.
    1-vizeyi aldiktan sonra pasaport degisikligi yapsak vize yeni pasaporta işlenir mi?
    2- cevap hayir ise mevcut passportla gecerlilik suresine 3 ay kala giriş yapilabilir mi
    3-sonuncusu sadece ben gitsem onlar vize tarihi icersinde usa'ya giriş yapamaz ise daha sonra gc eş durumundan vize alinir mi
    Simdiden tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @engineer eski pasaportta vize kalırsa bir yere giderken her iki pasaportunda yanında olacak ozaman sıkıntı olmuyor


  • @ayvalik10 yani vize aldiktan 2 ay sonra degistirip usaya ilk giris yapilabilir mi?


  • Herkese merhabalar, Şu anda fark ettiğim bir durumdan inanılmaz endişe ettim. Randevu mailimiz 28.06 da geldi. Şimdi baktım ki eşimin evlilik soy ismi ile evlenmeden önceki soy ismi ters yazılmış. Yani soy ismi AKAT TUAN yerine soy ismi TUAN AKAT yazılmış. hemen DS 260 ı kontrol ettim . Surnames bölümünde ters, full name in native alphabet kısmında doğrusunu yazmışım. Bu durum problem yaratır mı ? Yaratır ise görüşme öncesi konsolosluğu arayarak çözebilir miyim ? Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Ayrıca @crazycells sizden de özür dilerim. Attığım mesdajdan sonra sizin açıklama kısmınızı gördüm. O sebeple buraya da yazdım. Tekrar kusura bakmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tuan art niyetli olmayan hafif kusurlu olan hataları konsoloslukta bildirirseniz o kadar yardımcı oluyorlar ki ondan sadece belirtin dürüst olun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum