Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

  • ⭐⭐⭐

    Hadi gözümüz aydın :D


  • 6 Agustos'a geldi bizim randevu.


  • Sonunda geldi ohhh beee yemin ediyorum hafifledim üzerimden büyük bir yük kalktı sonunda yüzüm güldü biraz... Darısı bekleyenlerin başına.


  • Merhabalar, bana Green Card çıktığını daha bu mayısın sonunda fark etmiştim ve bu forum sayesinde süreci sağlıklı bir devam ettirebildim. Şimdi Ağustos'un 2'sine randevu verdiler ve 4 tane sorum olacak. Genel başlıkları ve açıklamaları okudum fakat sorularıma net cevaplar bulamadım, eğer daha önceden bahsedilmişse tekrarladığım için özür dilerim. Genelde sorularım önceden başvuru yapanların tecrübelerinden ve gördüklerinden faydalanmak için olacak.

    1- ABD 'de yeşil kartın gelmesi için bir adres göstermemiz isteniyor. Orada P/O Post Office Box kiralasak, kutunun adresini göstersek problem olur mu yoksa kesin birinin ev adresini mi göstermemiz gerekiyor. Hastane randevusunda istenen adres nihai adres mi olmalı, yoksa en son randevuda değiştirme şansımız olacak mı?

    2- Gelir gösterme konusunda, yeni mezunum ve herhangi bir gelir ve birikimim yok. Daha önceden para gösteremediği için elenen örnekler var mı, veya 2 günlüğüne arkadaştan 15000 dolar borç alıp imzalı banka hesap dökümünü gösterip sonrasında parayı çeksem, paranın 1 gün önce yatmış olmasını sıkıntı yaratır mı?

    3- Green Card'ı alırken bir adres yani eyalet seçmemiz gerekiyor. Daha sonrasında direkt bu eyalete mi kayıt oluyoruz, eğer öyleyse bu eyalete kayıt olmamız başka eyaletlerde olan haklardan mahrum kalmamıza neden olur mu?

    4- Doktor ile igili; websitesinde 270 dolar artı aşı ücretleri deniyor (20 ile 200 dolar arasında) Herhangi bir aşı karnemin olmaması durumunda doktor 1 kişi için toplam 470 dolara mı mal oluyor?

    Şimdiden herkese teşekkürler :)


  • Biz de randevu mailini aldık,şimdiden herkese iyi şanslar.


  • Merhaba arkadaşlar bizede bugunn geldi email case no muz 30xxx agustosun 1 e verdiler.


  • @cnpist banka hesap dökümü kopyasıda mı olacak


  • Merhaba bizimde geldi:) 19 agustos hepimize hayırlı olsun


  • sayın @atilla yok , o arada fazlalık olarak yazılmış :) gene de forum ilk sayfasını ve sizlere gelen mesajlara dikkat edin, evlilik ile ekstra evrak istenenler olmuş okuduğum. iki kez kontrol iyidir.

  • ⭐⭐⭐

    Sağlık randevusu tarihi seçerken 1. gün sağlık randevusu, 2. gün sonuçların alınması, 3. gün herhangi bir tahlil vs problemi olursa diye tampon gün, 4. gün de konsolosluk mülakatı şeklinde mi ayarlamak lazım?


  • @keysnambır görünen genelde o sekilde yapıyorlar. ben esimin MS hastalığı durumundan dolayı 2 hafta once sağlık randevusu aldım. raporu mülakattan bir gun once Unganların muayenehanesinden alacağız.


  • @baykal1923 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar, bana Green Card çıktığını daha bu mayısın sonunda fark etmiştim ve bu forum sayesinde süreci sağlıklı bir devam ettirebildim. Şimdi Ağustos'un 2'sine randevu verdiler ve 4 tane sorum olacak. Genel başlıkları ve açıklamaları okudum fakat sorularıma net cevaplar bulamadım, eğer daha önceden bahsedilmişse tekrarladığım için özür dilerim. Genelde sorularım önceden başvuru yapanların tecrübelerinden ve gördüklerinden faydalanmak için olacak.

    1- ABD 'de yeşil kartın gelmesi için bir adres göstermemiz isteniyor. Orada P/O Post Office Box kiralasak, kutunun adresini göstersek problem olur mu yoksa kesin birinin ev adresini mi göstermemiz gerekiyor. Hastane randevusunda istenen adres nihai adres mi olmalı, yoksa en son randevuda değiştirme şansımız olacak mı?

    2- Gelir gösterme konusunda, yeni mezunum ve herhangi bir gelir ve birikimim yok. Daha önceden para gösteremediği için elenen örnekler var mı, veya 2 günlüğüne arkadaştan 15000 dolar borç alıp imzalı banka hesap dökümünü gösterip sonrasında parayı çeksem, paranın 1 gün önce yatmış olmasını sıkıntı yaratır mı?

    3- Green Card'ı alırken bir adres yani eyalet seçmemiz gerekiyor. Daha sonrasında direkt bu eyalete mi kayıt oluyoruz, eğer öyleyse bu eyalete kayıt olmamız başka eyaletlerde olan haklardan mahrum kalmamıza neden olur mu?

    4- Doktor ile igili; websitesinde 270 dolar artı aşı ücretleri deniyor (20 ile 200 dolar arasında) Herhangi bir aşı karnemin olmaması durumunda doktor 1 kişi için toplam 470 dolara mı mal oluyor?

    Şimdiden herkese teşekkürler :)

    1- PO Box kabul etmiyorlar, mesken adresi bulmanız lazım.
    2- Sorun olmaz.
    3- Sadece kartın teslimi için bir adres veriyorsunuz. İstediğiniz eyalete gidebilir, istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz.
    4- Aşı kartı olmaması tüm aşıların yapılacağı anlamına gelmiyor. Yaşınıza ve sağlık durumunuza göre hangi aşıların yapılacağına doktor karar verecek.


  • @bsk Bence akliniza negatif seyler getirmeyin. Eninde sonunda vereceklerdir. Siz hic aldiris etmeden bu tarafa hazirlanin hem fikir olarak hem dil, hem gecerli meslekler, sertifikalar, beceriler ne varsa. Rahat olun size de vize verecekler ve geleceksiniz :)


  • @keysnambır DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sağlık randevusu tarihi seçerken 1. gün sağlık randevusu, 2. gün sonuçların alınması, 3. gün herhangi bir tahlil vs problemi olursa diye tampon gün, 4. gün de konsolosluk mülakatı şeklinde mi ayarlamak lazım?

    Yazdıklarınız gayet makul görünüyor. Sağlık raporu aldığınız günün, son giriş tarihini belirlediğini unutmayın. Bol şanslar.


  • @cnpist DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells vallahi fırsat olmadı, bir de ustune cenaze, hanım pert. ne kadar yardımcı olmaya calıssamda sonuçta süreç onu etkiliyor ve MS maalesef ki stresle beslenen bir rahatsızlık bir açıdan. Hafta sonu yatacak inşallah :) forumda lazım olur diye her turlu gerekli gereksiz bilgiyi girmek lazım , kime ne lazım belli olmuyor. sağlıcakla kalın.

    bilgilendirme icin tesekkurler. Basiniz sagolsun.


  • bu gece otobüsle Ankaraya gidiyorum 1 gece ABD elçiliği yanındaki otelde kalıcam ertesi sabah uykumu almış ve dinç bir şekilde mülakata girmeyi planladım. şuan çok heyecanlıyım. tüm belgelerim eksiksiz ve tüm şartları taşınıyorum, yinede korkuyor insan inşallah vizem onaylanır


  • @crazycells merhaba, konuyla biraz alakasiz olacak ama bu soru fb grubunda yazildi ve bir sonuca varilmadi henuz o yuzden burada yaziorm asil kart sahibi esim ve romanyada erasmus icin 1 sene bulundu fakat romanyadan adli sicil kaydi cikariomiyor daha once fb grubundada bir arkadas deneyip bir sonuc alamadi bu romanyayla alakali bir durum sanirim tavsiyeleriniz nelerdir? Simdiden tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @atilla çoğu bitti azı kaldı. Biz erken tamamladık ama siz uzun süre beklediniz. Beklediğinize de değenecek. Keyfini çıkarın . Herşey çok güzel olacak


  • başta @crazycells olmak üzere geçen aylarda sağlık randevusu almış arkadaşlara bir sorum olacaktı. anlaşılan ağustos randevuları yoğunluk ağustosun ilk haftası gibi duruyor, randevu almada sıkıntı çıkarmı acaba istediğimiz tarihe almakta, veya daha erken bir tarihe verme gibi bir durumları söz konusumu? ben 5 ağustosa alıcam sağlığı, iş yeriyle ona göre şimdiden konuşmam gerekiyor arazide çalıştığım için. 5 ağustos dolma gibi bir durum yaşanır mı acaba?


  • Aşı kartlarını İngilizceye çevirmeniz gerekir mi? Unganlar'dan gelen mailde söyle bir ibare var, beni şüpheye düşürdü:

    "If you have, the originals of your vaccination documents and their translations (in English)"


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    762
    1
    10 Oy
    762 İleti
    89k Bakış
    Gizem GülerG
    19 Tem 2026 20:10 Arkadaşlar selamlar, Ben mülakata girdim ancak sağlık raporunu almadan gitmiştim. Şimdi sağlık raporunu alıp konsolosluğa göndermem gerekiyor. 1)Sabah randevum var. Raporu aynı gün öğleden sonra alabilir miyim? 2)Raporu aldıktan sonra konsolosluğa posta ile mi göndermem gerekiyor, yoksa farklı bir işlem mi yapılıyor? Tecrubesi olan arkadaslar yardimci olabilir mi? Teşekkür ederim.
  • 33 Oy
    5k İleti
    605k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum