Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mulakat tarihi gelene kadar sessizce oturup bekleyecekmiyiz :))


  • "Is your mother's address the same as your father's?" sorusu DS 260 formunu doldururken karşıma gelmedi. Formu onayladım soru formda cevaplanmamış olarak gözüküyor. Ancak formu doldurmam esnasında tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen bana sorulan sorular arasında olmadığı için cevaplamadım. Herhangi bir şey yapmama gerek var mı?


  • Arkadaslar lise diplomami bulamiyorum. Suanda yurtdisinda yasiyorum ve mulakata yurtdisinda girecegim. Edevlet uzerinden lise diplomasini alip ingilizceye cevirtsem olur mu yoksa illa asli mi lazim.


  • Arkadaşlar primary occupation seceneklerinde mimarlık yok bende other seçiyorum daha sonra praesent employer ör school name diye soruyor okulumu geçen sene bitirdim ama çalışmadım hiç mezun olduktan sonra mezun oldugum okul adi mi yazayım buraya acaba okula devam ediyormusun gibi anlaşılmaz değil mi


  • @tugbafurkan merhabalar, bahsettiğiniz bölüm galiba şuan da ne yaptığınız yazdığınız bölüm eğer şuan okumuyorsanız ve çalışmıyorsanız not employed kısmını işaretlemeniz gerekli.


  • @omertug biraz önce doldurup gönderdim fakat sıralama numaram için şansın yok diyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sedaades DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells formu doldurup gönderdik, henüz pasaportumuz olmadığı için formda o kısmı boş bıraktık.
    Evlilik durumunu bildirmek için konsolosluğa mail attığımızda pasaport bilgilerini de forma gireceğimizi söylesek sorun olur mu? Yani form açılınca tüm bilgileri güncelleme hakkına sahip olabiliyor muyuz?

    Evet, o durumda butun bilgileri degistirebiliyorsunuz. Dolayisiyla ayri ayri soylemenize gerek yok, ama soylemenizde bir zarar da yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @usanyc DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells ben 32 yaşındayım amerika birleşik devletleri ankara büyükelçiliğine 2011/2018 yılı arası şirketimde bu kisi Lojistik müdürü olarak çalışmıştır diye imzalı kaşeli çalışma belgesi alabildim ayrıntı yazmadı bu arada daha 2018 yılında açık öğretim lisesinden mezun olup diploma aldım yeni yani lojistik müdürlüğü onların kabul ettiği iş kollarindan bir tanesi green cardin is koları uygunluk bölümüne baktığımda lojistik müdürleri genelde üniversite mezunu oluyor ama bazıları değil yazıyor turkiyede gecmisten buyana lojistik mudurleri genelde universite mezunu de
    Degildi ben aileden gelen insaat muttehitliginden ötürü Insaat lojistik isini ogrendim alayliyim yani sgk dokumlerine bakip sgk dökümlerini istiyorlar mi?mülakata kadar sanırım not employed olacağım çalışmıyor oluşum mülakatta sorun olur mu?sizce bu sekilde göçmen vizesine uygunmuyum ?

    lise diplomaniz varsa, isinizle ilgili belge istenmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitsagun DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    selamlar
    esımın ds260 formunu doldururken bır yerde takıldım esım ılkokul mezunu ve Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?
    bolumune yes mı no mu demem gerekıyor? Is tecrubesı var onları yazdım

    no demeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugbafurkan DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar ben farklı zamanlarda iki tane üniversiteye başladım ama ikisini de yarım bıraktım başka bir üniye geçtim onu bitirdim ds260 formunda kaç tane eğitim kurumuna katıldınız diye soruyor lise ve 3 universite birlikte toplam 4 mu yazmalıyım yoksa lise ve bitirdigim universite toplam 2 mi yazmalıyım

    Bide mesleğimizi sorduğu yerde architecture -mimar diye bi seçenek yok ne demeliyim oraya sizce

    Dediginiz durumda 4 deyip tum universiteleri yazabilirsiniz. 2 yazarsaniz hata verir.

    En yakin secenek hangisiyse onu secebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @recii35 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells merhabalar aklıma takıldı yazilanlari okudukça; benim dahil olduğum bir dava var ancak uye oldugum dernek tarafindan acildi ve bizler de sikayetci olduk ancak hala sonuclanmadi bunu belirtmeli miydim?

    Eger sanik yani suclanan kisi sizseniz belirtebilirsiniz, eger davayi siz actiysaniz bunu belirtmenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semihmete DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    ben DS-260 doldurdugum da sosyal medya ile ilgili bir soru yoktu.yenimi cikmis bu..ne yapcam yenidenmi dolduracagim.

    sorun degil, formu gonderdiyseniz bir sey yapmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alico DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    "Is your mother's address the same as your father's?" sorusu DS 260 formunu doldururken karşıma gelmedi. Formu onayladım soru formda cevaplanmamış olarak gözüküyor. Ancak formu doldurmam esnasında tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen bana sorulan sorular arasında olmadığı için cevaplamadım. Herhangi bir şey yapmama gerek var mı?

    gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitsagun DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaslar lise diplomami bulamiyorum. Suanda yurtdisinda yasiyorum ve mulakata yurtdisinda girecegim. Edevlet uzerinden lise diplomasini alip ingilizceye cevirtsem olur mu yoksa illa asli mi lazim.

    liseden sonra universiteye devam ettiniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugbafurkan DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar primary occupation seceneklerinde mimarlık yok bende other seçiyorum daha sonra praesent employer ör school name diye soruyor okulumu geçen sene bitirdim ama çalışmadım hiç mezun olduktan sonra mezun oldugum okul adi mi yazayım buraya acaba okula devam ediyormusun gibi anlaşılmaz değil mi

    Su an yaptiginiz is soruluyor, eger ogrenci degilseniz veya calismiyorsaniz unemployed diye isaretlemelisiniz.


  • @crazycells evlilik ve pasaporttan ötürü form güncellemesinden sonra mülakat tarihimizi olması gerekenden daha ileri bi tarihe atarlar mı? Atarlarsa vize almamızı etkiler mi?

    Dosya Numarasi: 2020EU0007XXX
    DS-260 Gonderimi: 21/06/2019
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy


  • @sedaades numaranız current olduktan sonra
    formu açtırıp bir değişik yaparsanız, mülakat tarihinizi etkileyebilir,
    yada KCC evrakları istediğinde, siz eğer evrakları geç gönderirseniz buda mülakat tarihinizi etkiler.
    Evliliği ne zaman yapacağınıza göre daha doğru bilgileri sayın @crazycells verecektir,belirli değişkenleri var çünkü


  • Arkadaşlar merhaba;

    2020 talihlisiyiz. DS260 formunu doldururken mühendislik mezunu olmama rağmen üniversite lisans bilgisi bölümüne BS (Bachelor of Science) yerine BA (Bachelor of Arts) yazdığımı farkettim. Bu bilgiyi mülakatta da düzeltebileceğim söylendi ama emin olamadım.

    Bir de bir üniversitede konuk öğretim görevlisi olarak dersler verdiğim için bu yönde bir bilgi girmiştim. Resmi olarak yürütmediğim bir görev olduğu için beyan konusunda hassas olan ABD makamları nezdinde sıkıntı yaşar mıyım?

    Bu iki konuyu düzeltmek/değiştirmek için DS260 formunu güncellemeli miyim? Bugün forumda DS 260 formunu güncelleme çok iyi karşılanan birşey değilmiş diye bir mesaja denk geldim. Bunun doğruluk payı var mıdır?

    Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler.


  • @crazycells tamam tesekkur ederim yok suçlanan kisi değil suçlayan kişiler arasındayım, o halde gerek yok herhangi bir şeye.. Tekrar teşekkürler Sayın @crazycells 😀


  • @crazycells On lisansa kayit oldum ancak bitirmedim muhtemelen diplomam orda kaldi. Kaybettim diyip okuldan yenisini alabilirim veya edevletten cikti alabilirim ama yurtdisinda oldugum icin gecerli olur mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum