Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a taşınma süreci

Taşındı Texas
94 29 8.4k 23

• @knnrn Teşekkür ederim hocam bilgiler için

• @crazycells Teşekkürler linkler ve bilgiler için inceliyorum

• @murattoirimazu THY direk aktarmalıya göre çok iyi imkanınız varsa aktarmalıyı düşünmeyin derim

• @freelander Aynen hocam bayağı bir araştırdım değmeyecek gibi

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

https://youtu.be/JI-3iO3TdCY bu kişi ile bence görüşün
    bu konu birden fazla başlıkla ilgili olduğu için diğer taraflarda da açıldı
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1427/houston-konaklama/9

• Houston'a Tasinma Sureci :)
    Evet konuyu tum forumun dikkatine acma zamani geldi.
    Forumda uzun suredir bulunanlar denk gelmis olabilir ama sonradan gelenler veya denk gelmemisler icin hizlica ozet geceyim. 2019 Ocak 23'de San Fransisco Havalanindan (SFO) giris yaptik. Bay Area'yi havasi, dogasi ama ozellikle de yazilimin kalbi burada attigi icin tercih ettik. Gelirken listemizde ilk 3 icerisinde baska eyalet ve sehirler vardi, ama burayi denemesek icimizde uhde kalacakti. Bir B plani yapip cebimize koyduk ve idealimizin, hayalimizin pesinden buraya geldik.
    Buradaki bizden once gelmis GC'li dostlar sayesinde gelisimiz, yerlesmemiz ve alismamiz cok rahat ve keyifli oldu. 2. ay biterken ev duzenimiz oturmus ve is aramaya baslamistik. Ben ozellikle yazilim sektorunde is aramaya basladim, esim de kendi alanina yakin alanlara bakmaya basladi. Ancak Turkiye resume bilgilerimiz maalesef burada cok fazla gecerli degil. Ben eczaciyim esim de akademisyen. Esminin bransi Avrupa'da yogun olarak gecerli olan Farmakognozi. USA da baska bolgelerde kursuleri olsa da CA da yok (sayilamayacak kadar az yakin alanlar var).
    B planini elimizdeki paranin miktarina gore belirlemistik. Burada pahalilik abartili boyutlarda. Sabit para cok hizli tukeniyor.
    Her ne kadar Lyft ile giderlerinizi karsilayacak seviyeye cikabilseniz de geriye baska bir is ile ugrasacak zaman ve enerji kalmiyor. Yapilabilecek bazi baska meslekler var ama durum Lyft mantigi ile ayni ustelik maaslar dusuk, ek is olarak Lyft yapilsa yine zaman ve enetji biteceginden baska herhangi birseye zaman kalmiyor.
    Burada standart mesleklerdeki insanlarin bir ev alip tatli bir emeklilik kurma sansi yok. Evet burasi hala yazilimcilar icin bir cennet. Resume icerisinde USA Master ya da okul mezuniyeti veya bir sirket gecmisi olan herkesin burada sansi cok yuksek. Ozellikle is ilanlarinda one cikan yazilim dili ve teknolojilerinde tecrubesi, yetkinligi olanlar sansini deneyebilir. Ama yerlesik hayat yine de zor olacaktir.
    Burada yerlesik yasayan, kari koca yazilimci arkadaslarin bile pahaliliktan sikayet ettiklerini duydum.
    Herseye ragmen denemek isteyenler B plani cepte olacak sekilde gelip denemeli.

Simdi gelelim asil konuya.
    Temmuz ayi ortalarinda (en gec son haftasi) buyuk olasilikla Houston'a (bir ihtimal de Austin) tasinmak icin yola cikacagiz. Veri eksikliginden kaynakli bazi karar noktalarinda takildik, fikirlerinize ihtiyacimiz var.
    Ayrica bizim aklimiza gelmeyen ama karsimizia cikabilecek zorluklar ve onlari asmak icin trickleri de severek kabul ederiz.

1. Cogu gosterge bize Austin dese de Houstonín is olanaklari acisindan daha verimli oldugunu dusunuyoruz. Bu konuda ne dersiniz, neden?

2. Ehliyet degisimi diye bir olay var mi yeniden ehliyet mi almaliyiz (CA ehliyeti var)

3. Esyalari burada satmaya calisip oradan yeni esyalar almak mi, esyalari U-Box benzeri bir seyle buradan gondermek mi?

4. Aracimiz yeni ve dusuk milage. Buradan oraya getirmek mi buradan satip oradan yeniden almak mi?

5. Her iki sehrin de hangi bolgeleri guvenli/ucuz bilesimine sahiptir.

aklima geldikce (esimle konustukca) buraya konulari ekleyip tasinana kadar elimize gecen doneleri buraya yazacagim.

• @caglaror bence taşınacağın bölge de çok farklı forumdaki insanlar yaşıyor. Dallas tarafında @kivo konuş planoda yeni işe girdi araba satış o bölge hakkında ondan bilgi alırsın. Dön araba dediğin zaman ilk başvuru yaptığımız kişi @semavi sorarsın. Yeni taşınan @mhepekiz ve de herkesin ilk göz ağrısı can çolpan abi ile görüşürsün forumda yazıyor ama çok çok nadir yazdığı için niki bulamadım bence bu kişilerle konuş ki 4 farklı yorum olur sana. Ehliyet için her eyalet için değiştirmen gerekiyor. güvenli yerler için de aşağıdaki videoları incelersin
    https://www.youtube.com/watch?v=8ULA0naTfY0
    https://www.youtube.com/watch?v=No28MldFxfE

• @kivo yukarıdaki videoların birincisinde 12:05 süresindeki yere bir baksana plano için suç oranın çok yüksek olduğundan bahsediliyor. Ne dersin?

• ⭐⭐

Abi hakkınızda hayırlısı olsun. İşin üstadları houston için bence @semavi @knnrn austin için @Sharm dallas için @kivo ☺️ onların görüşlerini almanızı tavsiye ederim. Ben kendim için alanıma ilgili olan iş imkanlarına indeed, v.b yerlerden baktığımda iş olanakları ve yüksek saat ücretinden dolayı dallas ı planlıyorum.

Arastırdığım ve okuduğum kadarıyla austin hem yazılımcılar için tercih ediliyor ve üniversite sehri oldugundan dolayı pekcok kurs imkanı var gibi. Tecrübeli büyüklerimiz daha ayrıntılı ve bilgililer onlar doğru yolu göstericeklerdir eminim. Yolunuz acık olsun 🌸

• Yasaklı

@deathzombie yok yaw :) ben hiç suc görmedim burada gece gündüz dışarıdayım. insanlar saygılı birbirine.tabi benim oturduğum yer tam plazaların olduğu legacy bölgesi. inanılmaz güzel ve rahat. ev kiraları 1 odalar 900 2 odalar 1400. Plazaların oldugu yerler ise sadece yazılım firmalarının oldugu şirketler..bende o çalışanlara Honda satıyorum :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Yasaklı

Sadece Plano değil. Frisco ya da bakın suç oranı vs gibi şeyleri araştırıyorsanız. Çünkü ben tam frisco plano sınırındayım. sanıyorum frisco geçen sene en yaşanılabilir şehir seçildi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kivo sen istersin ben yazmaz mıyım

https://www.homesnacks.net/tx/frisco/

• @ayvalik10 kıvanç' a takılmak için söylemiştim. :)

• ⭐⭐⭐

@caglaror

Eşyaları ve aracı satarak yeniden almak yerine taşıma firmalarınıda araştırmanızı tavsiye ederim. Zira 2.el fiyatı aşırı ölü burada. Özellikle araçta bence çok zararınız olur.

Taşıma ücreti yerine eşyaları yeniden alırım derseniz elbette o ayrı konu.

• @caglaror hayırlı olsun . Houston Teksas a bence iş bulduktan sonra git abi çünkü benim konustugum arkadaşlar da işsiz suan Houston da .. allah yardımcın olsun Amerika gerçekten hiç kolay değil buraya gelmek isteyenlere şaka gibi geliyor ama burda çektiğimiz zorlukların yüzde 1 ini Türkiye’de çekmedik . :))

• Yasaklı

@deathzombie takıl bana hayatını yaşa 😂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yekta Türkiye de ilk işi nasıl bulmuştunuz nasıl işe girmiştiniz asıl sıkıntı Türkiyede ki tecrübelerin orada geçerli olmamasıdır. Çünkü geçerli olsa zaten siz sıkıntı çekiyoruz demezsiniz. Şimdi korku var ben ne yapıcam yeniden bir meziyet yada kabiliyet ne yapabilirim ki burada devamlı bir işim olsun telaşesi var. Dediğin de sonuna kadar haklısın. Geçmişte ki Türkler gittikleri yerleri boklamasalar her Türk arkadan gelen Türke yardım eder ama işte sıkıntı burada Türkler hep aynı kalmışlar hiç ilerlememişler. Sürekli en alt tabaka işlerin sahibi olmuşlar. Kendisinden biraz daha gelişmiş bir Türk gelince de vay insana bak benim çektiği rezilliği çekmeden ferah bir hayat yaşayacak gibi art niyetli düşünce var.

• Yasaklı

@ayvalik10 kesinlikle katılıyorum özellikle son 2 cümlene

Benzer Başlıklar

• San Antonio

Texas
    2
    0 Oy
    2 İleti
    372 Bakış
    emirhankdE
    @saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
  • Houston'da Ev Kiralama ve Emlakçılar

Texas
    7
    0 Oy
    7 İleti
    965 Bakış
    Mustafa BayramM
    @evrentnrkl Hanımefendiyi Youtube daki videolarını izledim. Kendisiyle bir irtibata geçeyim. İlginiz için teşekkürler,
  • Texas,Dallas

Texas
    146
    10 Oy
    146 İleti
    15k Bakış
    M
    Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
  • Texas, Austin

Texas
    642
    15 Oy
    642 İleti
    83k Bakış
    cptmuzafferC
    Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k