Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @caglaror

    Eşyaları ve aracı satarak yeniden almak yerine taşıma firmalarınıda araştırmanızı tavsiye ederim. Zira 2.el fiyatı aşırı ölü burada. Özellikle araçta bence çok zararınız olur.

    Taşıma ücreti yerine eşyaları yeniden alırım derseniz elbette o ayrı konu.


  • @caglaror hayırlı olsun . Houston Teksas a bence iş bulduktan sonra git abi çünkü benim konustugum arkadaşlar da işsiz suan Houston da .. allah yardımcın olsun Amerika gerçekten hiç kolay değil buraya gelmek isteyenlere şaka gibi geliyor ama burda çektiğimiz zorlukların yüzde 1 ini Türkiye’de çekmedik . :))

  • Yasaklı

    @deathzombie takıl bana hayatını yaşa 😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta Türkiye de ilk işi nasıl bulmuştunuz nasıl işe girmiştiniz asıl sıkıntı Türkiyede ki tecrübelerin orada geçerli olmamasıdır. Çünkü geçerli olsa zaten siz sıkıntı çekiyoruz demezsiniz. Şimdi korku var ben ne yapıcam yeniden bir meziyet yada kabiliyet ne yapabilirim ki burada devamlı bir işim olsun telaşesi var. Dediğin de sonuna kadar haklısın. Geçmişte ki Türkler gittikleri yerleri boklamasalar her Türk arkadan gelen Türke yardım eder ama işte sıkıntı burada Türkler hep aynı kalmışlar hiç ilerlememişler. Sürekli en alt tabaka işlerin sahibi olmuşlar. Kendisinden biraz daha gelişmiş bir Türk gelince de vay insana bak benim çektiği rezilliği çekmeden ferah bir hayat yaşayacak gibi art niyetli düşünce var.

  • Yasaklı

    @ayvalik10 kesinlikle katılıyorum özellikle son 2 cümlene


  • @hockeyumpire2 Austin konusunda ne diyorsun?


  • @yekta Sayi acisindan USA da is cok. Ama TR deki islerimizin denkligi yok burada. Saglik Bakanligi'nda Denetim Hizmetlerinde Uzman Eczaci ya da Universitede Farmakognozi AbD de Prof olunca burada o birikimlerin karsiligi yok. Yazilim beynelminel ama onun da deneyiminin Resume da yer alacak sekilde gosterilebilmesi gerek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Houston'a taşınma süreci içinde söyledi:

    1. Cogu gosterge bize Austin dese de Houstonín is olanaklari acisindan daha verimli oldugunu dusunuyoruz. Bu konuda ne dersiniz, neden?

    2. Ehliyet degisimi diye bir olay var mi yeniden ehliyet mi almaliyiz (CA ehliyeti var)

    3. Esyalari burada satmaya calisip oradan yeni esyalar almak mi, esyalari U-Box benzeri bir seyle buradan gondermek mi?

    4. Aracimiz yeni ve dusuk milage. Buradan oraya getirmek mi buradan satip oradan yeniden almak mi?

    5. Her iki sehrin de hangi bolgeleri guvenli/ucuz bilesimine sahiptir.

    1- Houston daha büyük bir şehir olduğu için seçenek sayısı daha fazla. Mevcut iş teklifi olmadan Austin bence mantıklı değil.
    2- Taşındıktan sonra 90 gün içinde TX ehliyeti almanız gerekecek. Herhangi bir sınav vb yok, sadece gidip değiştireceksiniz.
    3- Çok değerli eşyalar yoksa taşımak çok masraflı. Buradan thrift store benzeri yerlerden veya IKEA'dan çabucak alabilirsiniz.
    4- Arabayla güzel bir road trip yaparak gelmek bence çok mantıklı. Al-sat yaparken zarar çok fazla olur.
    5- Hem ucuz hem güvenli olması için merkezin dışında olması lazım. Merkezde okul puanları düşük yerler genelde ucuz oluyor, çocuğunuz küçük olduğu için tercih edebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @caglaror IT, yazılımcuların cokca oldugu ve üniversite lerin fazla olduğu, (eşinin alanı ile ilgili muhakkak sertifika programı olacagını düşünüyorum.) deniz olmayan İzmir gibi olduğunu duymuştum. Bazı sosyal medya sayfalarının anne grupları oluyor sf, ca dan cok göçen ve öneri soranlar oluyordu. @sharm ve @crazycells de bana tx da austin 'i önermişlerdi.

  • Yasaklı

    @caglaror hayırlı olsun öncelikle ben şu anda "Austin şöyle böyle" deme noktasında değilim bugün 20.günü geride bıraktık. Ancak araştırmalarımdan development alanında bolca iş ilanı olduğunu görüyorum ve burası Houston'a göre net daha güzel bir şehir. Bugüne kadar evcil hayvan mağazasında konuştuğum kasiyerden, evimde çamaşır makinesini bağlamaya gelen site görevlisine kadar herkes nereden geldiğimi ve neden geldiğim, Austin'i neden seçtiğimi sordu. Ben kendi nedenlerimi söyledim onlar da bana "En doğru seçimi yapmışsın" dedi. Şu anda Austin'de işsizlik 20 yılın en düşük seviyesinde yüzde 2.2 civarında (Bunlar da eşim ve ben muhtemelen kalan .2 kim bilmiyorum :))

    Bir de yine bilenler diyor ki Cumhuriyetçi eyalet içindeki tek Demokrat şehir Austin... Su var su sporları var göller avantaj..

    Soruların olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.. Olmadı öğrenir yine bilgi veririm sonuçta artık burada yaşıyorum.

    Sevgiler, selamlar


  • @caglaror Hocam ben de yazilimciyim ve 6 aydir Austinde yasiyorum. Esim de sizin esiniz gibi Akademisyen, ancak su anda doktora tezini sunmak icin turkiyede. Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun. Ben houstonda 5 yil once 2-3 gun gecirmistim, sonrasinda da gunu birlik olarak 1-2 kere daha ziyaret etmistim. Bana houston cok kalabalik ve kaotik gelmisti. Austinde hayat daha aktif, ozellikle bir cok gol ve rekreasyon alani var, universite sehri olmasindan dolayi genc nufusu daha fazla ve insanlari cok kibar, demokrat insanlar. Ancak keyfini cikarabilmek icin guzel bir is bulmak gerekiyor. Issizlik evet yuzde 2 boyutlarinda ama gercekten kalifiye bir iste calismak icin cok ciddi rekabet var. Yazilimci olarak is bulmak da kolay degil bu rekabetten dolayi. Ozellikle cocuklu aileler icin Turkiyedeki confort zonedan cikip goc etmek hic de kolay degil. Insallah en mutlu oldugunuz yeri secersiniz, kolayliklar diliyorum.


  • Hazır bu kadar yazılımcı varken ben de araya kaynayayım 🙂 son 10 yıldır İş / Sistem analistliği yapıyorum. Yeterli ingilizce seviyesine ulaşana kadar yapamam bu mesleği orada ama sonrasında devam etmek istiyorum. Yazılımcı arkadaşlar Texas genelinde Analistliği değerlendirebilirmisiniz? Bize ekmek çıkar mı bu meslekte yoksa başka şeylere mi yönelmeliyim? Teşekkürler.


  • @omertug Yazilimin oldugu her yerde ayni oranda is analistine de ihtiyac var. Bence cok gecerli bir meslek ancak ingilizcenin gercekten iyi olmasi gerekiyor.


  • @murat-yılmaz Tesekkur ederim. Artik bir karar verip pesinden gidecegiz. TRdeki islerimizin burayla uyumsuz olmasi biraz sikinti yaratiyor. Simdi IT ile ilgilenip gelmek isteyenlere bolca gercek proje yapmalarini ve burada gecerli teknolojileri ogrenmelerini ogutlerdim. Uzun sure temel islerde calismayi goze almak da gerekiyor. CA B plani yapabilecek durumdakilerin tercih etmesi gereken bir yer.


  • @caglaror hayırlı olsun hakkınızda.Bir çok kişiye örnek teşkil ettiğinizi düşünüyorum.İlk olarak hayallerinizin peşinden gidip SF ye gittiniz.Hepimiz hayatın ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz ve siz bunu yaşayarak bunu forumda dile getirdiniz.Hazıra dağ dayanmadığını, yaşamın pahalı olduğu yerlerde(NY,SF,LA) en kısa sürede iş bulanmadığı takdirde zorlanacağını gösterdiniz.Kesinlikle bundan kendi payımıza düşeni alıp cepte durması gereken bir hikaye verdiniz bizlere.
    Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim,umarım en kısa sürede istemiş olduğunuz hayatı kurarsınız,iyi dileklerimiz ve dualarımız sizinle...


  • @ikizbabasi Tesekkur ederim. Dogrudan dayanisma (birebir yardimlasma, maddi yardimlar vb) ayri bir konu ama tecrubeyi paylasmak ve surekli guncellemek gercekten paha bicilmez. Tum ictenligimle duygularimi da ise katarak paylasma kulturunun hakkini vermeye calisiyorum.
    SF iyi bir is ve maasla da gelecek kurgulanabilecek bir yer degil bence. Bunun sebeplerini genisce yazacagim sonra. Bay Area da karakter acisindan SF ile benzer karakteri paylasiyor. Burada esnaflarla tanistim (lokumcusundan pidecisine, kebapcisindan manavina) anlatacak cok sey birikti.
    Amerika'nin bir yuzu de asagi bati kiyisi. Gereksiz pahalilik sadece arz-talep dengesizliginden kaynaklanmiyor. Burada yasamin iyi oldugu kanaatinin (bence de iyi) asiri parlatilip satilmasi soz konusu. Ama her guzelliginin bir de batan tarafi var.
    Misal her ne kadar iklimi guzel desem de (bence hala guzel) pis bir ruzgari var, ne zaman cikacagini google soyluyor. Berbat. Serseme ceviriyor insani. Pasifik meltemi yerini hircin bir poyraza birakiyor ve bas agrisi, usume...
    Zamanla yazariz detaylari 🙂


  • Bu arada su hataya dusmek de istemem, daha once yazdigima eminim, gelene, gelemeyene, gelmeyene, gelip yapamayip (kendince sebeplerle) donene, gelip begenmeyip donene hic kimseye laf etme hakkimiz yok, kendi hayatlari kendi tercihleri. Her birey kendi mutlulugunun pesinden kosmakla mukellef.
    Haddimi asan degerlendirmeler yaptiysam okuyup bundan icerleyen olduysa/olacaksa ozur dilerim. Maas araligi brutte 5k-14k/ay olan insanlarla tanistim, ki hepsi memnun hallerinden. Temel hedefte bu zaten. Yapilan her is saygideger, alinteri ile kazanilan her para degerli. Burada zaten kimse ne is yaptiginiza cok takilmiyor, para gecerli. O kadar.
    Staji da biraktim bu arada 🙂 Kosturmaca arasinda katki koyamadim ve zaten baska bir yoldan yurumek zamani da geldi.
    Kisa surede cok faydalandim stajdan o ayri konu, ama belgelendirilecek bir egitime ihtiyacim var, buranin dilinden konusmak gerekiyor IT de birazda.
    Bu gun yine cok konustum/yazdim.
    Iyi geceler/gunaydin herkese.


  • Houston da hangi bolgelerden ev almak iyidir . ( 150K civari para ile ) Cocuk yok bi kari bi koca icin 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semihmete Houston'a taşınma süreci içinde söyledi:

    Houston da hangi bolgelerden ev almak iyidir . ( 150K civari para ile ) Cocuk yok bi kari bi koca icin 🙂

    Bu paraya Spring, Kingwood, Missouri City, Pearland gibi bölgelerden güzel ev bulunabilir. Merkezde bu paraya boş arsa bile bulmak zor.

    Çocuk yapma planınız yoksa okul puanları düşük olan bölgelerde genelde evler daha ucuz ve güzel oluyor.


  • @knnrn Bu bolgeler guvenlimi.


Benzer Başlıklar

  • 125
  • 546
  • 19
  • 873
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum