50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak
-
@yalta umarım. Tecrübeye rağmen sistem 50 yaş üstünü ayrı bir kategoride değerlendiriyor. Makaledeki gibi işi bıraz gırgıra alıp, bir alt segmentte işe bakmak gerekiyor.
-
@redsat2000 abi bosver amerikayi mamarikayi. 50 den sonra macera arama. Git yerles egede bir koye ikinci baharini yasa. :))
-
guzel bir konu, tesekkuler paylasım için.
-
@redsat2000 elinize saglik sayin @redsat2000 , harika oldu bu baslik...
forumdaki baska uyeleri de ilgilendiren gerekli bir konuydu bence de. -
@roccorocco Ege bana göre değil ben onu anladım. Çabam ondan dolayı. Olmazsa çöplüğümüze döneceğiz ne yapalım.İkinci baharı yelkenli teknemle sahilleri dolaşırız artık.
-
@redsat2000 miço olurum :)
-
Cevremde (Amerikada) 50’li yaslarindan sonra yeni bir kariyere hazirlanan, is degistirmeyi planlayan tanidiklarim var. Bunun disinda ileri yaslarda is arayisinda olan ya da kariyer degisikligi yapanlara yonelik danismanlik yapan ve egitim programlari hazirlayan iki kisi taniyorum. 45 yasinda geldim Amerikaya su an 47 yasindayim. Serbest calisiyorum, oluyor. Burada self employed olarak calismak da cok yaygin.
-
-
Aslinda Turkiyedeki kadar zor degil 50 uzeri is bulmak ABD de , arkadaslarim var 50 civari ve is bulamiyorlar 5-6 senedir issiz olan biliyorum otdu mezunu.
Ben de 49 yasinda bir mmakina muhendisiyim ocak ayinda giris yaptim 1 ay kaldim istedigim ucreti vermediler TR ye dondum , sonra istedigim ucreti Verdi ABd de yerlesik bir Avrupali firma ve tum aileyi saglik sigortasina aldilar, bende nisan ortasi geldim yaz sonuna kadar deniyorum kendimi ve amerikayi deniyorum yazin esim ve kizim da gelecekler adaptasyon sorunu olmazsa kalacagiz . Bu arada ise basladiktan sonar 1-2 daha ciddi is teklifi aldim su andakinin %50-70 fazlasini vermeleri lazim degismem icin :) . Tabi benim isimde diplomadan cok yaptigim is konusunda tecrube onemli 25 yila yakin tecrube olunca diploma bile sormadi firma. -
@sash sevindim sizin adiniza. Aslinda cok iyi bir noktaya deginmissiniz. Biz yasi 40 geçenlerin yerlesik amerikan sirketlerinden ziyade Avrupa merkezli Amerikada is yapan sirketlerde is bulma olasiligimiz daha yuksek cunku burda ki avrupa merkezli firmalarda çalışan kisler ağırlıklı olrak Avrupa da metrik sistem egitimi almis insanlar. Nedense adamlar bizi de Avrupali gibi düşünüyor:) . Muhendislerin is basvurusunda buna oncelik vermeleri biraz daha arti olur kanisindayim. Başvurularımın geri donusleri agirlikli olrak Avrupa merkezli şirketlerden. Süreçler tabi uzun. Başvurudan 2 ay sonra ik departman asistani ile telefon görüşmesi, 1 ay sonra yüzyüze IK muduru görüşmesi, bakalim ilgili departman müdürü ile görüşme nezaman olacak. 1 ayı devirdik olumsuz bir geri dönüşte yok surecler cok uzun beklmedeyiz.
-
Sayin @redsat2000 azminize, araştırmacı kişiliğinie. Ve bununla bilikte paylaşmlarıniza cidden hayran kaldım. Cok tesekkurler. Umarım başvurduğunuz firmalarda sizin gibi degerli bir insani anlayacak insanlar çıkar. Burda iş bulmadan Mevcut işiniz bırakıp gelmek istemeyesinizi anlıyorum ama karsi taraftan bakınca adamlar biraz burda yerlesik yasayan birine daha pozitif bakarlar diye ben mevcut işimi bırakıp geldim. Her geçen gün bunun artısını daha fazla olduğunu dusunuyorum. Ilk 1 yıl icinde mesleğime yönelik kalıcı bir iş bulamayacağımı bile bile geldim. Bunu kabullenince belki daha iyi hiseediyor insan ama karamsarligada kapilmiyorim degil bazen cunku yas 50 lere doğru gidiyor :)
Umarım gönlünüze göre istediginiz işi bulur gelirsiniz.
Ben TR de iken Usa da iş bulamadım ve mevcut isyerim buna müsait olduğunda 1 yılı Amerika ya ayırdim. Sizinde müsaitse isyeriniz sizde yapin derim. Gelin Amerikanın keyfini çıkarın ve bu sürede iş basvurlariniza da daha yakin olursunuz. Bu sürede geçiminizi saglayacak lyft vs iş mutlaka bulursunuz ondan hiç supheniz olmasin. 1 yil sonuda olmazsa tekrar durum degerlendirmesi yaparsiniz.
Herşeyin kakkinizda guzel olmasını dilerim.
-
@ashborn iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkürler. Temmuz sonu benim 6 ay durumundan dolayı uzun periyot kalışa geçiş yapmam gerekiyor. Kaş göz yara yara ABD de bir şeyler yapmam gerekecek.Ancak dediğiniz gibi ehli keyif 1 yıl ABD kalmam çok zor. Emekli olan bir insanın orada harcayacağı parayı yeniden yerine koyması çok zor. UBER yerine ben deniz üzerindeki yat marina türevi taşımacılık işlerine bakıyorum.(Normal statü işler yerine) Eğer başarabilirsem ABD tutunmam çok kolay olacak. En azından kendi mesleğimi yapmak , beni güçlendirecektir.
-
@redsat2000 ellerinize sağlık abi. Harika bir yazı dizisi olmuş. Hani bazı yaşlar var. Uzaktan bakılınca çokmuş gibi görünüyor. Pek tabii öyle olmadığını adım adım yaklaştıkça daha iyi anlıyorsun. Her yaşa bir durum atfetmek değil söylemeye çalıştığım. Hayatın kendisi başlı başına bir illüzyon. Daha dün Susam Sokağı izlerken, bugün "yolun yarısı eder" diyor şair. Cesaretin ve bakış açın bizlere ilham oluyor. Umarım her şey planladığın gibi olur.
-
@redsat2000 Hayalimdi.
Kendim icin dusunuyorum bazen, bu kadar farkli rotaya gecmisken zor diyorum icimden.
Sonra rahmetli babannemin lafi aklima geliyor "olmeyene gun cok".
Bu da basucu kitabimdi TR de, bitmesin diye azar azar okurdum. Bitiremeden geldim USAya. Kitap getiremedim fazla :(Iki adam (insan) evrendeki yerini anlamaya en yakindir bence. Birisi acik denizdeki denizadami, digeri uzaydaki astronot.
Acik denizde motorlar sustugunda (kucuk teknelerde) deniz cok hafif dalgaliyken basustunde ya da kicta, havuzlukta yildizlarin altinda yatarken hissettigim duygu essizdi. O gunlerime donmeyi cok isterdim. Zaman kavrami yok, sonsuzluk duygusu hakim. Yalniz olmanin en cok huzur verdigi anlar. -
-
Şimdi gelelim iş görüşmelerine . Görüşmeler çok haşin geçiyor. En son zamanlarda görüşme limitleri daha da sınır tanımaz hal aldı. Örneğin Yönetim üzerine Simulasyona tabi tutuldum. Algılama, sorun çözme ve senin verdiğin cevaplara göre şekillenen bir testdi. 2,5 saat sürdü. Çarşamba günü Unlü Avusturya firmasının USA daki ofisine Operasyon müdürlüğü için tele konferans şeklinde oldu. Katılanlar, Seattle , Avusturya , Canada ve Türkiyeden. 1,5 saat görüşme yapıldı. Bunun sonucunu bekliyorum.Olumlu olursa Anacortes diye bir yerde yaşamaya başlayacağım. Enteresan bir yer Balinalar var, doğal bir park alanı 17000 nüfuslu bir yer.
Devlet işleri ilgili işlerden dönüşler oldu. Çoğunlukla Üniversite Navy veya City 'de Yetkili Survoyor gibi resmi görevler .Birçok projeler hazırladım gönderdim kabul gördü. Son aşamada US Citizen olanlar seçildi.
Hep uçlarda yerler beni buluyor. Unalaska dan tutun Güney doğu sahillerine kadar iki uç arasında geziniyorum.
Geçenlerde hayatımın en enteresan işini yaptım. Trump'a hitaben ( White house ) durumumu anlatan samimi bir yazı kaleme aldım. 50 yaş üzeri yüksek kalifiye göçmenler hakkında ne düşündüğü hakkında
Beyaz saray dan nazik bir cevap geldi. Mektubumun incelendiğini ve Başkan iletileceğini yazıyordu.Bakalım Amerika beni nasıl kabul edecek. Ama bu gidişle Eğer vatandaşlığa geçebilirsem Senatoda görürseniz hiç şaşmayın. Göçmen iken bunu yapan birinin ilerideki durumu ne olur bilinmez.
-
dün Houston- st louis arasını united ile uçtum, erj-145 ile , host 70 inden az olmayan bir beydi, bizi uçağa alsınlar diye beklerken uçağın kapısında şınav çekti :) uçakta su dağıttı çerez dağıttı devamlı kemerleri kontrol etti., yolcularla şakalaştı ...çok etkilendim...sokaklarda gezerken gördüm hem de birkaç kere , belediye otobüslerini anneanne formatında kadınlar sürüyor. İş tanımlarını gereğince yerine getirdiğin ölçüde sorun yok görünüyor... gibi bir izlenim edindim
-
Ne demis sair: Yas elli, yolun yarisi!
-
“83 yaşındaki genç delikanlının ilham verici başarı öyküsü...
44 yaşında İngilizce öğreniyor..
49 yaşında evsiz sokaklarda kalıyor hiç bir varlığı yok..
50 yaşında yüzme öğreniyor...
70 yaşında kaslarını güçlendiriyor.
79 yaşında podyumda yürüyor...
83 yaşındaki Deshun Wang, Çin’de oyunculuk ve modellik gibi işlerle uğraşıyor.
Son derece aktif bir yaşam süren Wang yaşlılık konusundaki tüm tabuları yıkıyor..
79 yaşında ise ilk kez podyuma çıkan Wang :
-Herkes istediği kadar hayatını değiştirebilir. Önemli olan bir amacın olması.
Kafa olarak sağlıklıysan,
ne yaptığını biliyorsun demektir,
dedi...
İki çocuk ve bir torun sahibi olan
83 yaşındaki Deshun Wang hala hayâlleri olduğunu ve gerçekleştirmek istediğini söylüyor.
Wang ' a göre ;
-Yaşınızı doğa belirler ancak kafa yapınızı siz.
Sizden Başka Hiç Kimse Başarılı Olmanızı Engelleyemez. -
@redsat2000 Merhaba, bahsettiğiniz işler için İngilizce bilinmesi zorunluluğu var mı acaba ? Burada güzel köşeye sıkıştırıldık. Ssn numaralarımız da gelmedi henüz. En azından eşim için acil iş bulmamız lazım ama ingilizcesi sıfır yaşı 50 değil 42 ama ne yapacağımızı bilmiyoruz kendimize güvenimiz gitti 3 haftada. Sizin konuyu görünce sormak istedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum