Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Abd de bir sene içerisinde kazancınız belirli bir tutarı aştığı zaman ve kışın işler azalıp az çalışmaya başladığınızda işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ben bu konuyu wisconsin de deneyimledim. 1 yıl 4 çeyrekten oluşuyor. Wisconsin de minimum kazancın 11380$ olması gerekmektedir. Diyelim ki ilk 2 çeyrek de geliriniz 13000$ oldu ve 3 çeyreğe girdiğiniz zaman işler azaldı haftada 25 saat çalışmaya başladınız. İşte o zaman devlet sizin 25 saatinizi kazancınızı elde ederken ortalama geliriniz üzerinden 40 saate tamamlıyor. Ancak bunu yaparken siz daha fazla vergi veriyorsunuz ve işsizlik maaşı alırken devlet sizin oturduğunuz yakın iş arayan yerleri size öneriyor. Eğer ki hiç çalışmıyorsanız ordan size önerilen işlere başvurmanız lazım. Ancak kısmi zamanlı çalışıyorsanız herhangi bir işe başvurmanız gerekmez. İşsizlik maaşı alırken https://my.unemployment.wisconsin.gov/Claimant/Account/TermsAndConditions
    Bu siteden her hafta kaç saat çalıştıysanız bilgilerinizi yenilemek zorundasınız. Bu site üzerinden işlemleride başlatabiliyorsunuz. https://jobcenterofwisconsin.com/ Bu siteyede üye olmak zorundasınız buradan size yakın işler size öneriliyor. Maaşı ister direk hesaba yatırtabilirsiniz isterse adresinize çek olarak da isteyebilirsiniz. Şuanda ben bu maaşı almıyorum. Arkadaşım alıyor. Haftalık 280-310 $ arası para alıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eksik veyahut yanlış birşey yazdıysam admin arkadaşlar düzeltme yaparsa sevinirim.


  • Faydalı bir paylaşım olmuş
    Elinize sağlık.

    Diğer eyaletlerde de benzer durumlar var ise oradaki arkadaşlardan da konuya destek bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    elinize saglik sayin @redur47 , benzer bir durum New York'ta da var. Ben sartlarini cok iyi bilmiyorum, arastirip buraya aktaririm. Eger beklenmedik bir sekilde ve sizin sucunuz degilken isten cikarilirsaniz, belli bir sure (6 ay ya da 9 ay diye hatirladim ama cok emin degilim) devletten issizlik maasi alabiliyorsunuz.

    Tabii bu sure icerisinde aktif bir sekilde is aramaniz ve bu arayisinizi da belgelemeniz gerekiyor.

    Ilgili sayfa surasi: http://www.ny.gov/services/get-unemployment-assistance


  • @redur47 @crazycells Arkadaşlar merhaba bence önemli bir konu bir kaç sorum olacaktı;
    1-Abd vatandaşı olmadan green card sahipleri başvurabiliyor mu?
    2-Bunun eksi getirileri nelerdir diyelim kişi yıllarca çalıştı ancak bir dönem işsiz kaldı kredi skorunu etkiler mi?
    3-Eyalete göre değişiklik gösterir mi bu durum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loyd36 Abd de İşsizlik Maaşı içinde söyledi:

    @redur47 @crazycells Arkadaşlar merhaba bence önemli bir konu bir kaç sorum olacaktı;
    1-Abd vatandaşı olmadan green card sahipleri başvurabiliyor mu?
    2-Bunun eksi getirileri nelerdir diyelim kişi yıllarca çalıştı ancak bir dönem işsiz kaldı kredi skorunu etkiler mi?
    3-Eyalete göre değişiklik gösterir mi bu durum?

    1. Kesin emin olmamakla beraber Green Card sahipleri de basvurabiliyor diye biliyorum, en azindan New York'ta oyle. Ama bunun icin issiz olmaniz degil, isten cikarilmaniz ya da issiz kalmaniz lazim, yani ABD'ye yeni gelen birinin basvurusu kabul edilmez.

    2. Kredi skorunuzu etkilemez. Eger gerekliyse bence basvurmakta fayda var, geciminizi saglamak icin yardimci olur.

    3. Federal hukumet degil de eyalet hukumetleri tarafindan verildiginden sartlar ve uygulamalar eyaletten eyalete degisiklik gosterir. Yukarida verdigim gibi ilgili eyaletin hukumetinin web sayfasindan sartlari arastirmanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells teşekkürler.


  • Texas için durum ne acaba


  • ABD'de işsizlik maaşı başvurularında geçtiğimiz 2018 yılı 231 bine gerilediği biliniyor. Yani orada da kişiler az tercih ediyor. Bende buradan hesaplama yapıyorum kendime. Bu siteyi buldum doğru hesaplama çıkıyor: https://hesaplama.paratic.com/issizlik-maas/


  • Herkese merhaba,
    6 ay önce ABD ' ye giriş yaptım ve geldiğimden beri NJ ' de yaşıyorum başka bir yerde yaşamadım. 6 aydır buradayım 5 aydırda çalışıyorum yakın zamanda işşiz kalabilirim hatta yüksek ihtimalle kalacağım ve bu nedenle tecrübeli arkadaşlarımızın yönlendirmesine her zamankinden daha çok ihtiyaçım var ve bu konuyla ilgili olarak bir sorum olucak işsizlik maaşına başvuru yapabilmek için belirli bir süre çalışmış olmak gerekiyor mu ? aramızda NJ de daha önce işsizlik maaşı almış olan bir arkadaşımız var mı ? Lütfen var ise bize tecrübelerini aktabilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NeverGiveUP trump çek gönderiyor başlığında ben şartları uzunca yazmıştım. Eğer bulamazsan hemen söyle koyayım linkini.


  • @NeverGiveUP, içinde söyledi: Abd de İşsizlik Maaşı

    Herkese merhaba,
    6 ay önce ABD ' ye giriş yaptım ve geldiğimden beri NJ ' de yaşıyorum başka bir yerde yaşamadım. 6 aydır buradayım 5 aydırda çalışıyorum yakın zamanda işşiz kalabilirim hatta yüksek ihtimalle kalacağım ve bu nedenle tecrübeli arkadaşlarımızın yönlendirmesine her zamankinden daha çok ihtiyaçım var ve bu konuyla ilgili olarak bir sorum olucak işsizlik maaşına başvuru yapabilmek için belirli bir süre çalışmış olmak gerekiyor mu ? aramızda NJ de daha önce işsizlik maaşı almış olan bir arkadaşımız var mı ? Lütfen var ise bize tecrübelerini aktabilir mi ?

    Daha önce herhalde faydalı siteler konusunda paylaşmıştım.

    Bu site vatandaş ve yeşil kartlılar için ABD deki bütün yardım programlarının daha iyi anlaşılması için hizmet vermekte.Çok detaylı açıklama ve eyalet bazında gerekli tüm linkleri bulabilirsiniz.


  • Teşekkürler arkadaşlar.


  • Sevgili forum üyeleri. İş yerimin 2 ay için (şimdilik) kapanması üzerine işsizlik maaşına başvurmuştum. Formu 03/31 de doldurdum bugün onaylandı. 26 haftalık olmak üzere haftalık 444$ ödeme yapacaklar. Federal hükümetin vereceği destek kesinleşti mi bilmiyorum. Eğer ekleme yaparlarsa haftalık +600$ olacak . Her pazar siteye girip sorulan sorulara cevap vereceğim.İş yerimin geri çağırma tarihi olduğu için başka iş aramayı planlamıyorum. Bilgilerinize..


  • @kundekari Merhaba, sizin adiniza cok sevindim. Biz de esimle ayni durumdayiz, calistigimiz isyeri Covid-19 sebebi ile calismayi durdurmak zorunda kaldi ve su an issizlik maasindan faydalanmak uzere online basvuru yapmaya calisiyoruz. Ancak site oldukca yogun ve islemler uzun suruyor. Calismadigimiz icin ne kadar sure ile gelir kaybina ugrayacagimiz da belli olmadigindan, oturdugumuz site yonetimine kiramizin ertelenmesi yada bir kisminin parcali olarak odenmesi konusunda talepte bulundum. Degerlendirmek uzere isleme alinabilmesi icin, issizlik maasina basvuru talebini ve en son calisilan isyerinin Covid-19 dan dolayi kapandigina dair bir yazi gormek istediklerini belirttiler. Ayrica amex ile kredi karti borcunun da ertelenmesi konusunda gorustum ve kart borcunun 1 ay ertelenecegi ancak kartin bloke olacagini, dolayisi ile alis-verise kapanacagi konusunda bilgilendirdiler. Islerin Amerika`da farkli yuruyebilecegi ihtimalini dusunerek, odemeleri faizsiz erteleyebilme ihtimalini denemeye calisiyorum. Olumlu yada olumsuz herhangi bir sonuca ulastigim taktirde buradan tekrar paylasacagim.
    Bu arada Florida eyaletinden issizlik maasina basvurular https://connect.myflorida.com/Claimant/Core/Login.ASPX adresinden yapilmakta. Sevgiler


  • Arkadaslar benim sorum su; normalde 1099 ile calisanlar bu benefit ten yararlanamiyor. Fakat bildigim kadari ile Covid-19 yuzunden isini kaybedenler icin ayricalik yapacaklardi. Bilgi dogrumu? Siteye basvuru yaptim fakat 2019 da federal tax vermedigimden dolayi alacagim haftalik odeme 0 gozukuyor. Acaba bilgisi olan var mi bu konuda ne yapmamiz gerekiyor.

    Texas icin unemployment benefits islemlerini burdan yapabilirsiniz. https://www.twc.texas.gov/jobseekers/unemployment-benefits-services

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    New York icin de suradan once hesabiniza girip (eger hesabiniz yoksa, once olusturmalisiniz), daha sonra "Unemployment Benefits" adli bolumden basvuru yapabilirsiniz...

    Ilgili sayfalar:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kundekari, içinde söyledi: Abd de İşsizlik Maaşı

    Federal hükümetin vereceği destek kesinleşti mi bilmiyorum.

    Evet, kesinlesti. NY DOL sitesinde o sekilde belirtmisler.

    Eger COVID-19 yuzunden issiz kaldiysaniz, 31 Temmuz'a kadar haftalik +600 dolar eklenecek verilecek maasa.

    Eskiden yasa serbest meslek sahiplerini kapsamiyordu, ama yeni yasa bu kisileri de kapsiyor. Serbest (free-lance) calisan arkadaslar da -coronavirus yuzunden calisamiyorlarsa- Temmuz sonuna kadar haftalik 600 dolar icin basvuru yapabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Monarizzaa, içinde söyledi: Abd de İşsizlik Maaşı

    Arkadaslar benim sorum su; normalde 1099 ile calisanlar bu benefit ten yararlanamiyor. Fakat bildigim kadari ile Covid-19 yuzunden isini kaybedenler icin ayricalik yapacaklardi. Bilgi dogrumu? Siteye basvuru yaptim fakat 2019 da federal tax vermedigimden dolayi alacagim haftalik odeme 0 gozukuyor. Acaba bilgisi olan var mi bu konuda ne yapmamiz gerekiyor.

    Texas icin unemployment benefits islemlerini burdan yapabilirsiniz. https://www.twc.texas.gov/jobseekers/unemployment-benefits-services

    Evet, dogrudur. Hemen yukarida da belirttim. 2019 vergi kismini bilmiyorum maalesef, NY'taki brosurde belirlenmis minimum bir haftalik ucret var zaten, en az o kadar veriyorlar. Bir de ustune 31 Temmuz'a kadar +600 dolar alacaksiniz. Tahminimce Texas da benzerdir... (600 dolar kismi hepsinde ortak)


  • Merhaba, Texas'ta yaşıyorum. 5-6 aydır Lyft-flex tarzı işler ile hayatımı sürdürüyordum. Yaklaşık 20 gündür Covid-19 dolayısıyla çalışamıyorum. Gelirim sıfır ve kenardaki birikimim ile hayata devam ediyorum. 600dolar haftalık yardıma başvurabilir miyim? Ve başka yararlanabileceğim bir şey var mıdır? Cevaplarınız benim için çok önemli. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mara, içinde söyledi: Abd de İşsizlik Maaşı

    Merhaba, Texas'ta yaşıyorum. 5-6 aydır Lyft-flex tarzı işler ile hayatımı sürdürüyordum. Yaklaşık 20 gündür Covid-19 dolayısıyla çalışamıyorum. Gelirim sıfır ve kenardaki birikimim ile hayata devam ediyorum. 600dolar haftalık yardıma başvurabilir miyim? Ve başka yararlanabileceğim bir şey var mıdır? Cevaplarınız benim için çok önemli. Teşekkür ederim.

    Evet, basvuru yapabilirsiniz. COVID-19 nedeniyle artik gelir elde edemiyorsaniz (serbest meslek sahibi olsaniz bile) Temmuz sonuna kadar haftalik 600 dolar issizlik maasi icin basvuru yapabilirsiniz.

    Normalde Unemployment Insurance Benefits icin basvuru yapamiyordunuz sanirim, ama federal olarak gecirilen yasaya gore su an pandemikten dolayi basvuru yapabiliyorsunuz. Ayrica 600 dolar ek olarak odenecek ucret, yani bunun disinda da haftalik ucret alabilmeniz mumkun.

    Ben asina oldugum icin NY eyaletinden gorseli ve linki paylasiyorum ama bu yasa federal bir yasa oldugu icin tum eyaletler uygulamak zorunda, dolayisiyla kendi eyaletinizin sitesine girerek basvuruyu yapabilirsiniz.

    alt metni


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum