Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @keysnambır İmzamda yer alıyor göremiyor musunuz?

  • ⭐⭐⭐

    @srpayd ben cevaplarken görünmüyordu. Şimdi görebiliyorum. Teşekkürler yazdığınız için. Kesin olmayan gözlemlere dayalı bilgiler ile; eğer current olunduysa ve bülten açıklanmadan önce doküman onayı alındıysa, bültenin açıklandığı ay için mülakat planlamasına katılabileceğimiz gibi bir kanı vardı. Hatta ben kişisel sebeplerle mülakat ayını bir sonrakine almak için bültenin açıklanma zamanını geçirmeye çalıştım doküman onayı için. Ama yanlış görmediysem Temmuz ayına mülakat emaili alanların içinde Mayıs ayında doküman onay emaili alanlar yok gibi. Ben de boşuna geciktirdim sanırım dokümanları. 😕


  • @srpayd imza yeni gozukmeye basladı srpayd. case number ve ds260 ın submit edilmesi ortak bir paydada degerlendiriliyor. Lakin sistemde şişmeler de mevcut, soyleki numararı dusuk olup olayın sonradan farkına varan ve ds 260 formunu gec gonderennlerde olabiliyor. Sistem bu sene degişmiş, o yuzden tam nasıl mulakat verildigi halen biraz muamma. .kendi ornegimden vereyim, Mart ayında ds260 doldurdum, Mayıs ayınca numaram current oldu, mulakatı Temmuza aldım. Oysaki ben current oldugum aydan sonraki ilk ay bekliyordum. Sizin numaranız Haziranda current olacak, Temmuz mulakatları zaten dagıtıldı. Mulakat tarihleri ay sonlarında dagitiliyor, Haziranın sonu yaslasırken mail atarak durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


  • @cnpist Cok teşekkür ederim, acıklayıcı oldu. Ancak umutsuzlanmaya basladım artık ben. Cünkü Agustos ve Eylül ile son 2 ay kalıyor bu durumda. DS260 da olabildignce erken doldurmustum halbuki. Benden büyük case ve gec DS260 formlarına ragmen arkadasların mülakatlarının acıklanması ama daha case ve form submitlerinin acıklanmaması cok anlamsız. Elimden bişey gelememesi cok kötü tüm hayallerimdi Amerika benim.


  • @keysnambır Cok teşekkür ederim.


  • Arabasını değer olarak gösterip sorun yaşayan oldu mu?

    Bir de değerini gösteren belgeyi nasıl alabiliriz yani kim belirler ki arabanın değerini...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arabasını değer olarak gösterip sorun yaşayan oldu mu?

    Bir de değerini gösteren belgeyi nasıl alabiliriz yani kim belirler ki arabanın değerini...

    Şu sayfadan aracınızı bulup sayfanın çıktısını ruhsat ile birlikte götürebilirsiniz:

    https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

    Biz böyle yaptık kabul edildi.


  • @srpayd haziran sonu mülakat tarihinizi mail olarak alırısınız. ağustos ayınada mülakat girersiniz.


  • Sayın @srpayd içinizi ferah tutun, sürecin artık sonuna çok yaklaştık, umarım ağustos ayında mülakat tarihi alacaksınız ve alacağız...


  • herkese merhaba, mülakat tarihimizi öğrendik ( 16 temmuz ) ve gerekli evrakları incelemeye başladık. bununla birlikte kafamızda bazı sorular oluştu. sizlere bunları danışmak istiyorum. eğer ki forumda ve ya facebook sayfasında konuşulmuş ve gözümden kaçmış sorular soruyorsam kusura bakmayın. elimden geldiğince inceledim ancak bu tip şeyler yaşanabiliyor. anlayış gösterirseniz sevinirim. başlıyorum,
    1 - NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ konusu. mail ile istenilen further dv documents arasında istenildiğinde, sadece eşimin ve benim bilgilerimizin olduğu nüfus kayıt örneğini e devletten edinerek göndermiştim. mülakat için ise; '' Kurayı kazanan esas başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır. Belge tam adınızı, soyadınızı, doğum yeri ve tarihinizi ve anne babanızın adlarını,varsa evlenme, boşanma detaylarını ve varsa eş ve çocuklarınızın bilgilerini belirtmelidir.'' şeklinde talep ediliyor. bu durumda ben mülakat için e devletten değil nüfus müdürlüğünden, eşimle birlikte anne babamın da bilgilerinin bulunduğu daha geniş kapsamlı bir nüfus kayıt örneği mi almalıyım? mail ile teslim edilen belgeler ile konsolosluğa götürülen belgeler aynı olmalıdır şeklinde bir bilgi okumuştum. bu durumda umarım sorum anlam kazanmıştır sizin için de. ne şekilde bir yol izlemeliyim?
    2 - SAĞLIK RAPORU alırken uyuşturucu testine tabii tutulan oldu mu ? bu testi herkese yapmadıklarını düşünüyorum. ne gibi durumlarda gerekli görürler sizce?
    3 - EVLİLİK. biz eşimle çekilişi kazandığımı öğrendikten sonra evlendik. 5 yıldır birlikteyiz 4 aydır evliyiz. bu durumda evliliğin herhangi bir şekilde sahte olduğunu düşünmemeleri için evlilik cüzdanına ek olarak ne gibi kanıtlar götürmeliyiz/götürmeli miyiz? facebook'ta bununla ilgili bir şeyler gördüm. bazı insanlar seyahat bileti sinema bileti vs. götürdüklerini yazmışlar. ne kadar mantıklı bilemedik. size danışmak istedik.
    4 - MALİ BELGELER. eşimin miras yolu ile gelen ortaklı bir evi var. annesi ve abisi ile paydaşlar. bu durumda biz bu evi nasıl varlıklarımız arasında gösterebiliriz/ gösterebilir miyiz? ( kendi payına yaklaşık 15bin dolar düşüyor evden. )
    5 - POLİS BELGESİ. yine birinci sorumdaki gibi biz bu belgeyi de mail ile istendiği zaman e devletten edinip yollamıştık. şuan Arşiv Kayıtli Adli Sicil Kaydını adliyeden imzalı damgalı mühürlü vs. şekilde mi almalıyız? e devletteki şekli geçerli midir ?
    6 - ASKERLİK BELGESİ. mail ile bu belge de istenmişti. eşim için e devletten evrağı bulup ekledik. ama şuan da mülakat için gerekliliklerde '' Sadece İran vatandaşları için geçerlidir. Askerlik yaptıysanız askerlik belgesinin kopyasını ve İngilizce tercümesini lütfen ibraz ediniz. Eğer İran’da askerlik hizmetindenmuafsanız lütfen muafiyet belgenizin aslını, kopyasını ve İngilizce tercümesini ibraz ediniz. '' şeklinde açıklanmış. bu mülakata giderken askerlik ile ilgili herhangi bir belge götürmeyeceğimiz anlamına mı geliyor?

    -- tekrarlanan sorular var ise üzgünüm. şimdiden teşekkür ediyorum. umarım bu post ile her sey net olur benim için de sizleri de meşgul etmem bir daha.
    herkese iyi günler


  • @aslierdem askerlik belgesi edevletten çıktısını alın barkodlu ben öyle alıp gönderdim adli sicil edevletten arşiv kayıtlı tercümeli alın kcc ye yolladığınız da olur eğer sicil ve arşiv kaydı yoksa doktorda sadece sordu uyuşturucu varmı diye ama kan testinde çıkar mı bilemem


  • @aslierdem evliliğiniz kanıtlamanız lazım diye biliyorum siz düğün CD fotoğraflar daha önce fotolarınız varsa tatil vb. Onları koyun emlakçıdan evin değer belgesini alın tapuyuda götürün orda açıklayın eşinizin ismi varsa üstünde


  • @yılmaz değerli yanitlariniz için teşekkür ederim. ☺


  • @onrozr Teşekkür ederim, çok iyi geldi mesajınız inanın. Sizler içinde hayırlısını diliyorum.


  • Selamlar tekrardan,

    Peki tüm numaraların current olması ne demek oluyor. Yani Temmuzda hepsi current olacak görünüyor visa bulletin'da.

    Teşekkürler.


  • @srpayd current şu anlama geliyor geriye kalan tüm numaralar aktif ve bir mülakat alabilir. Tabi bunun için evrak maili alıp birde evrak onay maili almak gerekiyor. Current olunun tüm numaralar mutlaka vize alır diye birşey kesin olarak yok fakat mülakat tarihi alma şansı yüksek.


  • Merhaba arkadaşlar, Temmuz ayı için şimdiden doktor randevusu alamıyor muyuz? Formda Temmuz ayındaki mülakat tarihini seçebiliyorum fakat doktor randevusu için Temmuz ayı görünmüyor..


  • @lilsam benim bildiğim 30 gün önce alabiliyorsunuz daha öncesini vermez


  • @yılmaz Eyvallah.. Mülakat tarihimden 1 hafta öncesini alıcam. Formda bugünden itibaren 30 günlük takvim görünüyor seçebildiğim. Muhtemelen almak istediğim randevu tarihinden en erken 30 gün önce seçilebilir olacak.


  • Konunun başına baktım ama tam emin olamadım. Bankadaki parayı göstermek için üzerine güncel işlenmiş hesap cüzdanı mı gerekiyor yoksa kapıda basılı bir belge mi oluyor?

    1. Olarak mülakattan ne kadar öncesine kadar tarihi kabul ederler. Mesela 17 haziran için şimdi almam çok mu erken yoksa kabul görür mü?

    Bilgisi olan yardım eder mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum