Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguz3800 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba...
    Danışmak istediğim şeyler kısaca şöyle.

    1. Ben halihazırda üniversite öğrencisiyim ve 22 yaşındayım yazlık işler haricinde herhangi kayıtlı bir iş tecrübem yok formu doldururken bu işlerden bahsetmeli miyim?
      2)Herhangi bir iş tecrübemin bulunmaması durumu mülakat sürecini olumsuz etkiler mi? Öğrenciye bakış açıları nedir?
      3)Amerikada hiçbir bağlantım ve tanıdığım yok adres gereksimi konusunda kimden yardım alabilirim?
      4)Tüm süreç düzgün işler ve her şey yolunda giderse Amerika'ya gittiğimde üniversiteden mezun olmama tam bir yıl kalmış olacak, gerekli başvuruları yaptığım taktirde 1 yıl Türkiyeye dönüp eğitimimi tamamlayabilir miyim?
    1. gerek yok.
    2. sorun olmaz.
    3. baska hicbir tanidiginiz yoksa, forumdaki insanlarla iyi iliskiler kurup bu sorunu halledebilirsiniz.
    4. evet, tamamlayabilirsiniz, sorun olmaz. 1 yili gececekse re-entry permit almalisiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mstf DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @mstf

    @crazycells üstad,

    Üstteki soruma da yardımcı olur musun? Özellikle "Do you have any specialized skills or training, such as firearms, explosives, nuclear, biological, or chemical experience?" sorusu. Sonuçta askerde silah kullandık ama öyl biyolojik silahlar felan kullanmadık. Nasıl bir cevap vermeliyim.

    yukarida yazmistim aslinda.
    evet yazabilirsiniz, bir sorun olmaz; aciklama kismina da askerlik sirasinda "firearms" konusunda "training" aldiginizi belirtebilirsiniz.


  • Lise bilgisi girerken mezun olunan liseyimi yoksa(ben 2 yıl sonunda farklı bir lisede okudum)her ikisinide mi yazmam gerekir?


  • @brkyayngz her ikisinide yazıyoruz


  • Ben araştırma görevlisi (mühendis), eşim ise ar-ge uzmanı (mühendis) olarak çalışıyor. Ancak "does this job require at least 2 years of training or experience" yazan yere yes mi no mu dememiz gerektiğini anlayamadık. Burada training ya da experience'den kasıt lisans eğitimleri mi yoksa dışarıdan sertifika şeklinde alınan eğitimler mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oez DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Ben araştırma görevlisi (mühendis), eşim ise ar-ge uzmanı (mühendis) olarak çalışıyor. Ancak "does this job require at least 2 years of training or experience" yazan yere yes mi no mu dememiz gerektiğini anlayamadık. Burada training ya da experience'den kasıt lisans eğitimleri mi yoksa dışarıdan sertifika şeklinde alınan eğitimler mi ?

    Evet, Yes deyip egitim aldiginizi belirtebilirsiniz.

    Hem orgun egitim, hem yaygin egitim, hem mesleki egitim, hem de sertifika programlarini sayabilirsiniz.


  • @crazycells Abi çok teşekkür ederim içimi rahatlattın yemin ediyorum, çok sağol.


  • Merhaba, öncelikle bu faydalı site için çok teşekkür ederim.
    Amerika'da doğum yaptığımız için benim çocuğum Amerikan vatandaşı ancak DS260 formunda eşimle birlikte çocuğum da eklenmiş. Çocuğumun DS260 formuna girdiğimde ise Nationality kısmında USA çıkmıyor.
    Çocuğumun listeden çıkarılması mı gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Ekran görüntüsü: (https://prnt.sc/nsfass)


  • Bu ileti silindi!

  • @umitgulcu abd vatandaşı çocuğunuz için DS-260 formu doldurmuyorsunuz , başka bir posta @crazycells in listeden çıkarılması için KCC ile iletişime geçin diye yazdığını hatırlıyorum



  • Bilgilendirmeler için teşekkürler. Vize süresi ilk giriş için ne kadar oluyor acaba bilgisi olan var mı?


  • Sağlık rapor tarihi başlangıç, 6 ay içerisinde ilk girişi yapmanız gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umitgulcu DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, öncelikle bu faydalı site için çok teşekkür ederim.
    Amerika'da doğum yaptığımız için benim çocuğum Amerikan vatandaşı ancak DS260 formunda eşimle birlikte çocuğum da eklenmiş. Çocuğumun DS260 formuna girdiğimde ise Nationality kısmında USA çıkmıyor.
    Çocuğumun listeden çıkarılması mı gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Ekran görüntüsü: (https://prnt.sc/nsfass)

    ABD vatandaslari ya da GC sahipleri icin bir DS-260 formu dolduramazsiniz. O formlar bos kalabilir, formu doldurmayin, gondermeyin de... sizin surecinizi etkilemez.
    ( @Muhtaradana , onu baska bir sey icin soylemis olabilirim sayin @Muhtaradana ; cunku gonderilmeyecek formlarin bu sekilde kalmasinda bir sakinca yok. Doldurulmasi da, gonderilmesi de gerekmiyor. Sadece Green Card alacak kisiler icin bir form doldurup, bu formlari gondermek yeterli.)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Bilgilendirmeler için teşekkürler. Vize süresi ilk giriş için ne kadar oluyor acaba bilgisi olan var mı?

    Genelde saglik raporunu aldiktan 6 ay sonrasi oluyor, vize de buna gore basiliyor. Saglik durumunuza gore 3 aylik da alabilirsiniz.


  • Merhaba,

    1 - Tam bir bilgiye ulaşamadığım için soruyorum. Ben de lise 10. sınıfta okul değiştirip bitirdim. Şimdi bitirdiğim okulda "Degree, Diploma" kısmına "Dıploma" yazdım. Ancak 9. sınıfı okuduğum okul için bu bölüme ne yazmalıyım ? "NONE" yazsam yeterli olur mu ?
    2 - Ben mühendisim, present work kısmında 2 yıllık tecrübe gerekir mi sorusuna pdf ve video'da "NO" demişsiniz ? Biz de "NO" diyelim mi ?

    Teşekkürler 🙂


  • @crazycells
    anladım , düzelttiğiniz için teşekkür ederim


  • Merhaba
    Adresleri girdikten sonra save dedigim anda bu siteye ulasilamiyor hatasi veriyor. Sizce neden olabilir? Video da guncelden değil de tam tersini yazın yada adresde eksık bırseyler var dıyor.Bundan oturu mu? yada ben adres yılarını gırerken 3 aylık bır bosluk oluyor ondan mı? tesekkurler.


  • Kazanmış ve hazırlık yapan forumdaşlara şimdiden güzel ve neşe dolu ömür diliyorum.


  • @gunaltay58 5 adresten fazlasını yazıyorsanız kabul etmiyor. Beni de çok uğraştırmıştı. Sonra beşe indirdim sayıyı. Öyle çözdüm problemi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum