Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim.


  • Merhabalar.Kız arkadaşım green card hakkı kazandı ve evliliği 3-4 ay içinde yapabilecek durumdayız.Bunun dışında öğrenim durumu önlisans yazılımcı 2 yıldan fazladırda çalışıyor ayriyetten şu anda 4yıllık açıköğretimden öğrenci durumunda.Anladığım kadarıyla su anda onu tek basına bilgilerini submit etmemiz gerekiyor.Bilgilerini öğrenci olarak mı girmeliyiz yoksa önlisans diplomasını mı girmeliyiz ve evliliği bunla beraber resubmit mi etmemiz gerekir veyahut hepsini mulakat tarihi acıklandıktan sonra mı bildirmemiz gerekir?Soyadı ve evlilik durumundan dolayı kimlik pasaport degismesi durumlarından dolayı.Forum sayesinde çok bilgilendim teşekkürler.


  • @crazycells selamlar, evli ve 1 çocuk babası olarak 2020 talihlisiyim, fakat eşim hamile, temmuz ayında doğum yapacak, yeni doğacak çocuktan sonra ds260 formunu doldurabilirsiniz dedi konsolosluk, maille sordum bu şekilde döndüler, acaba beklemeden mi doldursak yoksa doğumu beklesek mi? Teşekkürler


  • Burdaki deneyimli arkadasların tahminlerine göre mulakata giren bir kişinin vize alma ihtimali ortalama % kaçtır? Ve red alan kisilerin red alma nedenleri genellikle nelerdir?


  • An itibarı ile eşim , ben ve kızımız adına 3 ayrı DS 260 formunu doldurup, konfirme mailleri ayrı ayrı aldık. Bu ayrı bir heyecanmış.Artık bekleme sürecine biz de girmiş olduk.
    Herkes için herşeyin hayırlısı olsun..


  • @gezgin34 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells selamlar, evli ve 1 çocuk babası olarak 2020 talihlisiyim, fakat eşim hamile, temmuz ayında doğum yapacak, yeni doğacak çocuktan sonra ds260 formunu doldurabilirsiniz dedi konsolosluk, maille sordum bu şekilde döndüler, acaba beklemeden mi doldursak yoksa doğumu beklesek mi? Teşekkürler

    Hem cekilis hem bebeginiz icin tebrikler!
    DS-260 formunu doldurdugunuz anda verdiginiz tum bilgilerin gercekleri yansitmasi, dogru olmasi gerekir. Formu gelecege donuk, henuz gerceklesmemis bilgilerle doldurmamalisiniz.
    Diger bir yontem de formu simdi doldurup daha sonra actirip yeni dogmus bebeginizi eklemek olabilir.

    Bu arada, lutfen kendinize bir forum imzasi olusturur musunuz?


  • @crazycells önceki yıllarda case numarasının yüksek olmasından dolayı sıra gelmediğini bildiğimiz birileri var mı?


  • @bysparow1 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhabalar.Kız arkadaşım green card hakkı kazandı ve evliliği 3-4 ay içinde yapabilecek durumdayız.Bunun dışında öğrenim durumu önlisans yazılımcı 2 yıldan fazladırda çalışıyor ayriyetten şu anda 4yıllık açıköğretimden öğrenci durumunda.Anladığım kadarıyla su anda onu tek basına bilgilerini submit etmemiz gerekiyor.Bilgilerini öğrenci olarak mı girmeliyiz yoksa önlisans diplomasını mı girmeliyiz ve evliliği bunla beraber resubmit mi etmemiz gerekir veyahut hepsini mulakat tarihi acıklandıktan sonra mı bildirmemiz gerekir?Soyadı ve evlilik durumundan dolayı kimlik pasaport degismesi durumlarından dolayı.Forum sayesinde çok bilgilendim teşekkürler.

    Kendinize bir imza olusturursaniz hem durumunuz daha iyi anlasilir hem de daha dogru cevap/bilgi paylasilabilir. Lutfen kendinize bir imza olusturun.

    DS-260 formunun mumkun oldugunca geciktirmeden doldurulmasi tavsiye edilen bir yaklasim. Evlilik zaman alacagindan sizin icin de uygun bir secenek.

    • DS-260 Formunda "Number of Educational Institutions Attended (katildiginiz egitim kurumlarinin sayisi)" olarak "3" beyan edeceksiniz. 1. lise, 2.onlisans ve 3.lisans (halen devam eden)
    • DS-260 Formunda su anki meslege "software developer" yazip su anki isveren bilgilerini gireceksiniz.

    Evlendikten sonra pasaportlarinizin guncel halleri ile DS-260 formunuzu actirip (veya mulakat tarihinizin verilmesini bekleyip, mulakat oncesi Konsolosluga bildirip) hem kendiniz icin DS-260 ekleyeceksiniz hem de esinizin bilgilerini gunceleyeceksiniz.

    Bu arada cekilisten sonra evlendiginiz icin birlikteliginizin daha eskilere dayandigina dair kanitlari mulakatta sunmaya da hazirlikli olmalisiniz.
    Sizin durumunuza dair paylasimlarin yapildigi konu basligi:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    DS-260 formunun nasil doldurulacagina dair @crazycells 'in imzasindaki paketi indirip dokumani ve videouyu detayli incelemenizi tavsiye ederim..


  • @ozn DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Adminim benim de birkaç sorum olacak izninle:)

    1. DS-260 formuyla ilgili paylaştığın videoyu izledim, fakat kafama bir şey takıldı, forma başlarken bütün vereceğiniz bilgiler ingilizce olmalıdır sadece ismimizi native olarak yazacağımız kısım dışında diyor fakat videoda, adres kısmında da mahalle, cadde veya sokak gibi isimleri türkçe olarak yazmışsınız, bunun %100 doğru olduğundan emin misiniz? İnsan ister istemez kuşkuya düşüyor yanlış anlamayın:)
    2. Benim 16 yaşından itibaren kaldığım 2 adres var birisi öğrenci evim diğeri ise ailemle kaldığım ev fakat ailemle kaldığım eve tam olarak ne zaman taşındığımızı hatırlayamıyorum bunu öğrenebileceğim bir yer var mı? e-devlette falan oraya ne zaman taşındığımı sorgulayabileceğim gibi mesela?
    3. Öğrenci evimin adresinin bir kısmında 1/1 yazıyor bunun anlamı ne açıkcası tam olarak bilmiyorum 1 taksim 1 diye okuyoruz bunu ben ingilizce olarak oraya nasıl yazabilirim acaba? Teşekkür ederim.
    4. Hemen yukarda da bir üyemiz sormuş benim de kafama takıldı, benim amerikada bir tanıdığım var onun adresini yazacağım ama benim permanent adresim olmayacak, yani onun yanında kalmayacağım sadece green cardımı alabilecek güvenilir biri olduğundan o kişinin bilgierini yazacağım, sorun olmaz değil mi?
    1. Yalnizca "Full Name in Native Alphabet" kisminda Turkce alfabe harflerini kullanacaksiniz. Formun geri kalan tum kisimlarinda Ingilizce alfabe harflerini kullanacaksiniz. Ornegin "ÇAĞDAŞLAR CADDESİ" yerine "CAGDASLAR CADDESI" yazacaksiniz.
    2. Eger tam tarihleri bulamazsaniz, hatirlayabildiginiz kadariyla ve adresler kismindaki kronolojiyi bozmadan girin.
    3. Aynen ifade ettiginiz gibi yazin (1/1) form "/" isaretini kabul etmiyorsa "1-1" veya sadece "1" yazin.

    Kendinize bir imza olusturursaniz daha hizli ve dogru bilgi alabilirsiniz.

    Kolay gelsin.


    EDIT-20190516
    @crazycells asagida yanitlamis ancak ben son maddeye baska bir iletide deginip burada atlamisim, derli toplu olmasi acisindan buraya da not ekliyorum:
    4. Sorun olmaz tanidiginiz kisinin adresinizi yazabilirsiniz. Adresi girerken adreste yasayan tanidiginizin ismini girmeyi unutmayin. Ek bir onlem olarak da, tanidiginiz sizin tam adinizi posta kutusuna, postacinin gorebilecegi bir sekilde etiketle eklesin.


  • @kubra DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    merhaba ds formu için bir sorum olacak.
    Benim kalıcı adresim henüz belli değil. O yüzden videoda ve pdf de gösterildiği gibi "permanent address" bölümünü "none, not available" tarzında dolduruyorum. Ancak amerika'da benim yerime green card'ımı alabilecek tanıdıklarım var. "Green card'ınızın gönderilmesini istediğiniz adres bu mu?" sorusuna "hayır" diyip, tanıdığımın adresini vermek istiyorum. Bu mümkün, değil mi?

    Mülakat sırasında bu "mailing" adresini de değiştirebilir miyim? Değiştiremezsem bile tanıdığım bana belgelerimi Amerika içinde postayla iletse bir sıkıntı olur mu?

    "Is this address where you want your Permanent Residence Card (Green Card) mailed?" sorusunda "No" secip bashettiginiz tanidiginizin adresini yazabilirsiniz. Green Card siz ilk ABD girisinizi yaptiktan sonra basilip bu adrese gonderilecek. Onemli olan o adreste yasayan kisinin ismini belirtmis olmaniz ve tanidiginizin kendi posta kutusuna sizin tam isminizi postacinin gorecegi sekilde yazmis olmasi (kolay cikmayan etiketlerle isim yazilip konuluyor).

    Mulakatta ABD adresinizi degistirmek istediginizi belirtip yeni adres verebilirsiniz. Forumda paylasilan tecrubelere gore, sonradan yapilan adres degisiklikleri bazen ilgili sistemlere yansimayip Green card ilk verilen adrese postalanabiliyor.

    Green Card kendisine ulastiginda, tanidiginiz karti size elden veya ABD icinde UPS/FedEx/USPS araciligiyla takip edilebilir bir gonderi yontemiyle iletebilir.


  • merhaba iyi forumlar, ds 260 formunu bu videodaki gibi doldurmak istiyorum ancak "sign in" kısmında case number girdiğimde sistemimizde kayıtlı değildir diyip girmiyor
    case numarası doğru. ekstradan confirmation numarası istiyor doğum tarihinin hemen üstünde bu videodaki gibi değil neden giremiyorum ?


  • @avesta48 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    merhaba iyi forumlar, ds 260 formunu bu videodaki gibi doldurmak istiyorum ancak "sign in" kısmında case number girdiğimde sistemimizde kayıtlı değildir diyip girmiyor
    case numarası doğru. ekstradan confirmation numarası istiyor doğum tarihinin hemen üstünde bu videodaki gibi değil neden giremiyorum ?

    Merhaba, ilk başvuru aşamasındaki soyadınızın ve başvuru sonrası verilen confirmation numarasının doğru olduğundan emin olun.

    Ayrıca size daha iyi yardımcı olunabilmesi için sizden imzanızı güncellemenizi ,
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

    Sonra da DV2020 tablosunu doldurmanızı http://bit.ly/2V0zMOz
    rica ederiz.


  • @omertug malesef denedim ama olmuyor sistem yoğunluğu olabilirmiş beklemekten başka çaremiz yok sanırım


  • merhaba, ben eşimin ve oğlumun formalarını doldurdum göndermeye gelince kendi formumu gönderdim pasaport numarası istedi benim vardı sorun olmadı.ama eşim ve oğluma henüz pasaport çıkartmadım şimdi pasaportlarını çıkartmadan formları gönderemiyormuyuz.


  • @mefese Merhaba, sign ettikten sonra barkodlu bir sayfa çıkıyor ve işlem bu noktada tamamlanmış oluyor mu? Ben sizden önce göndermiş olmama rağmen henüz confirmation maili alamadım? Eksik birşey mi yaptım sizce @crazycells ?


  • iyi günler. ds 260 formuyla ilgili bir kaç sorum olacak
    1- family kısmında anne babanın bilgilerini girerken annenin kızlık soyadını soruyor sanırım. videoda bundan bahsetmiyor ama yanlış yapmayalım sonra.
    2- çocukların bilgilerini girerken telefon ve mail adresleri olmadığı için kendimizinkini giriyoruz sanırım.
    3- çocukların aşı kartları var ama istedikleri gibi midir değil midir nasıl anlayacağız. var mı diyelim.
    4- çocukların pasaportu yok en sonra confirm sayfasında pasaport numarası soruyor sanırım. onu girmeden nasıl onaylayacağız formu.
    teşekkürler


  • Merhaba,
    -mühendislik mezunuyum. ve şu an açık öğretimde aşçılık okuyorum. ama bitirip bitirmek benim için herhangi bir önemi yok. öğrenim durumuna şu ana devam ediyor şeklinde yazmamamın bir sorunu olur mu acaba?(hiç belirtmemek)
    -2012 yılında Türkmenistan da 5 ay kadar bir projede çalıştım. kaldığımız yer şantiyenin kampı idi ve çölün ortasında. adresini de ne yazık ki varsa da bilmiyorum.
    acaba şirket ismi ve projenin ismini yazıp kamp alanı desem. il, eyalet ve ülke kısmını doldursam yeterli olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozn DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Adminim benim de birkaç sorum olacak izninle:)

    1. DS-260 formuyla ilgili paylaştığın videoyu izledim, fakat kafama bir şey takıldı, forma başlarken bütün vereceğiniz bilgiler ingilizce olmalıdır sadece ismimizi native olarak yazacağımız kısım dışında diyor fakat videoda, adres kısmında da mahalle, cadde veya sokak gibi isimleri türkçe olarak yazmışsınız, bunun %100 doğru olduğundan emin misiniz? İnsan ister istemez kuşkuya düşüyor yanlış anlamayın:)
    2. Benim 16 yaşından itibaren kaldığım 2 adres var birisi öğrenci evim diğeri ise ailemle kaldığım ev fakat ailemle kaldığım eve tam olarak ne zaman taşındığımızı hatırlayamıyorum bunu öğrenebileceğim bir yer var mı? e-devlette falan oraya ne zaman taşındığımı sorgulayabileceğim gibi mesela?
    3. Öğrenci evimin adresinin bir kısmında 1/1 yazıyor bunun anlamı ne açıkcası tam olarak bilmiyorum 1 taksim 1 diye okuyoruz bunu ben ingilizce olarak oraya nasıl yazabilirim acaba? Teşekkür ederim.
    4. Hemen yukarda da bir üyemiz sormuş benim de kafama takıldı, benim amerikada bir tanıdığım var onun adresini yazacağım ama benim permanent adresim olmayacak, yani onun yanında kalmayacağım sadece green cardımı alabilecek güvenilir biri olduğundan o kişinin bilgierini yazacağım, sorun olmaz değil mi?

    Sayin @Sharm zaten ilk 3'unu cevaplamis, son soru icin de cevabim: sorun olmaz, o kisinin ismini adrese yazdiginiza emin olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @grankart DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Abi ana dilimiz dışında bildiğiniz diller kısmına başlangıç seviyesi yada orta seviye İngilizce yazabilirmiyim, nasıl yazacağım ?

    cok iyi bilmediginiz dilleri yazmaniza gerek yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum