Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• Merhabalar,

ABD'ye giriş yaptım. Green cardı bekliyorum. Bu süreci takip edebilir miyim? Yani SSN ve green card şu an ki durumunu görebileceğim bir yer var mı? Bir de şu an SSN ve green card olmadan iş başvuruları, ehliyet başvurusu yapabilir miyim?

Teşekkürler,

• @scorpio DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Herkese selamlar!

Bugün vize paketim elime geçti.Ekstra balgam testi istendiği için doktor raporu 3 aylık oldu zaten ortalama 2 ayda sonucu çıktı.Doktor randevusundan sonra 5 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor.Balgam testi sonucu belli olduğunda bir mail geliyor.O mailden sonra pasaportumu yolladım 2 hafta içerisinde vizem basıldı ve vize paketi gönderildi.Kronik rahatsızlığım olduğu için balgam testi istendi ama süreç olumlu sonuçlanıyor.Sağlık raporunun hazır olduğu belirtilen mailde vaccination record'un bir kopyasını da Amerika'ya giderken almam gerektiği belirtildiği için ben medical report zarfını açtım.Aşı kaydının kopyasını sadece onun içinden alabilirdim çünkü.Vize paketini açmayınız yazısını geç gördüm.Bunu belirtmem gerekmiyordur dimi?İçinde CD ve raporun bir bulunan poşet dosyayı açmadım ama medikal raporun olduğu zarfı açtım sadece.Onu belki açabiliyorumdur bilemedim vize paketi diye bahsettikleri ne olabilir ki.Biraz detay olacak ama belki biliyorsunuzdur diye size sormak istedim @crazycells

konsolosluga mesaj gonderin, size gonderdikleri paketi acmamaniz gerekiyordu. Paketi bir daha hazirlamalari gerekiyor, bu sekilde paketle ABD'ye giris yapamazsiniz.

• @mutlu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhabalar,

ABD'ye giriş yaptım. Green cardı bekliyorum. Bu süreci takip edebilir miyim? Yani SSN ve green card şu an ki durumunu görebileceğim bir yer var mı? Bir de şu an SSN ve green card olmadan iş başvuruları, ehliyet başvurusu yapabilir miyim?

Teşekkürler,

Suradan Green Card'i takip edebilirsiniz: https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do

SSN icin bir site yok ne yazik ki. SSN kartinin orjinalini gormek istiyorlar ehliyet basvurusunda. Kartlar elinize gecmeden de is basvurusu yapip, durumdan is yerini haber edebilirsiniz.

• Merhabalar,
    Saglik randevusune giderken ac tok farkediyor mu ?

• @alto https://www.doctorun.com/tr/yaninizda-ne-getirmelisiniz verdiğim bu linkte de görebileceğiniz gibi, aç veya tok farketmiyor.

• Aslinda orayi okumustum ama en alttaki yazi gozumden kacmis. Tesekkurler.

• @mutlu hangi eyalet. Ehliyete CA da başvuruluyor diye biliyorum çünkü. Pasaport da bir yıllık izinli olduğunuzun ibaresi yeterli. SSN zaten yaklaşık on gün içinde geliyor. Girdikten bi 5-6 gün sonra ofise gidip sorduk. Daha süresi var dedi kadın pasaporttaki damgaya bakıp. Sanki biz bilmiyorduk ya.. sonra biraz rica edince tm bakayım dedi. Ki nitekim belli olmuş numaralarımız. Oluşturulmuş yani. Kağıda yazdı verdi. Reyes gün mü sonraki gün mü ne kartlar da geldi ama zaten elimize :) Acilse bir hafta olmak üzere iken gidip sorun bi. Öğrenme şansınız var

• @Femini92 Evt California, San francisco. USCIS'e gidip SSN öğrenmem yeterli mi? Ehliyete başvururken yani bizdeki gibi nüfus cüzdanı gibi birşey lazım değil di mi? Yani ehliyet başvurusunda direk SSN söylememiz yeterli mi? Bir de bizim TR ehliyeti CA'de daha kolay ehliyet almamızı sağlıyor mu? Aynı şey kredi kartı için de geçerli mi, yani direk SSNi bankaya söylememiz yeterli mi?

• @mutlu Biz de Bay Area’dayız. 3 ay oldu geleli. Hoşgeldiniz bu arada. Pasaportunuzla gidip bir yıllık geçici vizeyi gösterin. Kimlik pasaport burda green kart gelene kadar. Başvururken soruyor SSN’i yok diye işaretleyin. Bizim ehliyetin bir artısı yok malesef. Sadece bildiğim kadarı ile yeni ehliyetlerden aldıysanız uluslararası olduğun için CA için 6 ay geçerli oluyor. Biz de yeni aldık. Dün geldi hatta ehliyet. Bankaya SSN çıkmadan gittik. Geldiğimiz ilk günlerde. Pasaportun konsoloslukça vize basılan sayfasını gösterdip kart henüz gelmedi yeni giriş yaptık dedik. O sayfa geçici green kart demek zaten. SSN gelince muhakkak bildirin dediler ama gitmek de daha nasip olmadı 😅

• @mutlu 0_1519452959266_B2908091-CA78-4CB9-BAF7-B2F5700FE9B0.jpeg

Ama bunları unutmayın. Biz ilk gittiğimizde bilmiyorduk randevumuz yandı boşa giremedik sınava. Kontrat fatura vs. Hepsi eğer erkeğin üstüne ise eşiniz için de sizle ilişkili olduğuna dair evlilik cüzdanı istiyor aklınızda olsun. Yeni girdiğimiz için sınava sorular var Türkçe sınavın. İsterseniz yazın paylaşırım

• @mutlu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@Femini92 Evt California, San francisco. USCIS'e gidip SSN öğrenmem yeterli mi? Ehliyete başvururken yani bizdeki gibi nüfus cüzdanı gibi birşey lazım değil di mi? Yani ehliyet başvurusunda direk SSN söylememiz yeterli mi? Bir de bizim TR ehliyeti CA'de daha kolay ehliyet almamızı sağlıyor mu? Aynı şey kredi kartı için de geçerli mi, yani direk SSNi bankaya söylememiz yeterli mi?

ehliyet icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/

Genelde SSN kartinin orjinalini gormek istiyorlar, bilginize. Turkiyedeki ehliyetinizin California'da yeni ehliyet alirken bir faydasi olmuyor.

• Arkadaşlar merhaba,

DV’den çıkan green card’ımız ile ilk girişimizi Pazartesi günü yapıyor olacağız. Bu girişimizde sadece 1 hafta kalacağız ve iş görüşmeleri yapıyor olacağız. İki sorum olacak:

1. İlk giriş yaparken belgeleri teslim ettikten sonra sadece 1 hafta kalacağımızı ve iş görüşmelerine geldiğimizi açıklamamızda bir sakınca var mı? 1 hafta sonra geri döneceğim için sorun çıkma ihtimali olur mu?

2. Pasaportumuza vurdukları 6 aylık geçici vizenin son giriş tarihi 17 Nisan. Ben 1 hafta sonra 4 Mart’ta Türkiye’ye döndüm diyelim. 1 Mayıs’da Amerika’ya girerken vizemin süresi dolmuş olacak ve büyük ihtimalle green kartımın kendisi de gelmemiş olabilir. Böyle bir durumda Amerika’ya giriş yaparken bir sorun olur mu? Ya da olmaması için ne yapabilirim?

• @zanny neden gelip neden döneceğinizi açıklamak zorunda değilsiniz.
    2. İlk girişte pasaportunuza vurulacak mühür 1 sene vize yerine geçiyor.Bu sürede gc olmadan girebiliyorsunuz

• @femini92 merhabalar
    nasip olursa bizde CA ya geleceğiz. Müsait bir zamanda sınav sorularını paylaşırsanız sevinirim.

• @gocagonyalı youtube'da var ayrica sinav Turkce de alabiliyorsunuz

• @brnbrn İngilizcesi heryerden var zaten. Çalışma kitabı da İngilizce. Ben Türkçe soruları internette bulamamıştım o kadar aramama rağmen. Varsa da denk gelmedik demek ki :)

• @gocagonyalı ehliyet başlığının altına eklemeleri için yetkililerle paylaştım. Eklenmiştir veya yakında eklerler

• Değerli dostlar;
    Ds260 ile gönderdiğimiz Çocukların bilgileri üzerinde değişiklikler yapmak ihtiyacı doğdu. Bu değişiklikleri nereye bildirmemiz gerekiyor. Teşekkürler.
    Not:Ds260 üzerinde değişiklik yapamayacağımıza göre e-mail ile nereye bildirmeliyiz?

• Aradaşlar selam. Merak ettiğim konu ben ds formunu doldururken girdiğim gsm numaramı değiştirdim. Numaram current oldu oraya randevu ile ilgili bilgi gönderilme ihtimali var mı yoksa sadece mail üzerinden mi takip yapacağım? Deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

• Arkadaşlar, mülakattan önce konsolosluğa veya herhangi bir yere hazırlayacağımız dosyalarımızı veya dosyaların fotokopilerini yollamamız gerekiyor mu?

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k