Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @izmufuk DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells teşekkürler.

    Ben 2013 yılında eşimin adına kurmuş firmada yaklaşık 5 yıl boyunca SGK çalıştım.burada firmamız boya ve kaplama hizmetleri veriyordu.fakat firma yi 2018 yılında kapattım.daha sonra bir inşaat firmasında elektrik ve oksijen kaynakçısı olarak çalışmaya başladım.sizden ricam ds 260 formunu ne şekilde doldursam daha iyi olur.yani bu meslekler hakkında ,firmamız kapanmış olduğu için bunu nasıl belgeye bilirim,veya şu anda çalıştığım firmadan ne gibi belgeler almam daha faydalı olur.

    Eski isim ve bilgilerini yazabilirsiniz

    en az lise diplomaniz varsa bu tur belgeler istenmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fahrenheit DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, DS260 formunda mülakatın yapılacağı yer olarak İstanbul seçeneği de var. Eskiden sadece Ankara'da oluyordu. Artık İstanbul'u mülakat yeri olarak seçebiliyor muyuz?

    Hayir, eskiden de IStanbul vardi secenekler arasinda. Turkiye'de gocmen vizeler sadece Ankara'daki ABD konsoloslugu'nda veriliyor, Istanbul'dan gocmen vize almaniz mumkun degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Son kısımların hepsini okuduk ve no işaretledik... videodakinden daha az ŞURADA soru çıktı. normal midir? > http://prntscr.com/nno7if

    sorun degil, sadece formda gorunen sorulardan sorumlusunuz. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ismailcanbolat DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Sayın crazycells eşim hak kazandı ds260 formunu sadece kendisi mi dolduracak yoksa eşim ben ve 2 kızım için ayrı ayrı 4 form mu dolduracağız bilgi verirseniz sevinirim

    Green Card alacak herkes icin ayri bir form dolduracaksiniz. Forum kaynaklarini incelemeyi unutmayin!

    bit.ly/GCpaketi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anewcomer DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells tekrar merhaba tekrar tekrar kurcalamak istemiyorum fakat yinede sormak istedim, daha önce US vizesi alan arkadaş türkiyede state olmadığı için state kısmı boş bırakılması gerektiğini yazmış City bilgisine iller yazılması gerektiği yazmış pdf te yanlış yönlendirildiği yazmış. bu kayda değer birşey mi gerçekten? birde daha önce yazmayı unutmuşum haliyle pasaportu mülakat tarihi belirlenirse pasaportu uzun süreli yenilemeyi düşünüyorum (sanırım mülakat önceside konsolosluğa yada AIS kaydında bildirilebilecek yeni pasaport bilgileri?) şuanki pasaport bilgisini Expiry Date 2018 olduğu için DS-260 form kabul etmiyor Expiry Date günümüzden öncesi olamaz diyerek, çipli pasaportlarıda süre uzatılamadığı için yeniden pasaport düzenlenmesi gerekmekte buda çok uzun zaman alıcak şimdi yaparsam, Other Travel Document yapmıştım umarım bir sıkıntı olmaz, çünkü süresi dolan pasaportun numarasını yazıp tarihini uzun gösterirsem yalan beyan olurdu düşüncesindeyim. gerçe bu case number ile çok mu umutlanıyoruz acaba ondanda emin değilim. teşekkürler.

    Evet, forumdaki bilgiler yanlis oldugu icin forum kaynaklarini kullandigi icin vizesi red olan kisi sayisi 0 🙂

    Suresi gecmis pasaportla formu dolduramazsiniz, eger pasaportunuz yoksa ve su an almayi dusunmuyorsaniz "other travel documents"i isaretleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stickezz DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhabalar, üniversitede öğrenciyken bir firmada yaklaşık 3 ay çalıştıktan sonra finallerim dolayısıyla ara vermiştim. (İşkur'un programından yararlanmıştım ve program 3. ay sonunda bitiyordu.) Yaklaşık 15 günlük aranın ardından tekrar devam etmiştim(şirkette sözleşmeli olarak) aynı pozisyonda ve yerde çalışmaya. (15 gün içerisinde sigortamla ilgili bir şey hatırlamıyorum yatıp yatmadığına dair.) Daha sonrasında 2 ay daha çalışıp firmadan ayrılmıştım. Bunu geçmiş dönem işleri kısmında ayrı ayrı mı yazmalıyım yoksa hepsini bir kabul edip mi yazmalıyım.
    *Daha önceden DS-260'ta yer almayan yeni bir soru var (ya da benim gözümden kaçmış olabilir.).
    Q: Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional, social, or charitable organization? olarak. Bununla ilgili üniversitede yer aldığımız kulüpler ya da STK'ları mı ekleyebiliriz? Bilgilendirirseniz çok güzel olur.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Toplu bir sekilde yazabilirsiniz.

    Universite kuluplerini yazmayin ama STK'lari yazin.


  • @crazycells teşekkürler yazdığınız bilgiler pdf dökümanlar dışındaki bilgilere itibar edilmemeli o halde, zaten ekşide görüp gelmiştim doğru bilginin burada olduğunu biliyordum, tekrar teşekkürler.


  • @crazycells Teşekkürler bilgi için. Vize bülteninin bütün numaralar için "current" görünmesi durumunda bile, (DS260 formu gibi ilk aşamaları tamamladıktan sonra) mülakat daveti mailini beklemeye dayalı sonucu belirsiz bir süreç bizi bekleyecek 2020 Eylül ayı sonuna kadar yani.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @softwareengineer DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Herkese merhaba. Henüz çekiliş bekleyen, süreci yeni başlayan, devam eden ve US’e giden tüm arkadaşlara bol şans diliyorum.

    Boşandım ve 10 yaşından küçük 2 çocuğum var. Çocukların annesinin göçmenlik konusunda şüpheleri var ve velayet çocukların annesinde.

    Çocuklarım başvurumda vardı, adları APPLICANT INFORMATION 'da listeleniyor ve form doldurmam bekleniyor. Ancak şu anki durumda çocuklara göçmenlik başvurusunda bulunamayacağım; pasaportları yok ve anneleri muvafakat etmiyor.

    Bu durumda bir kaç seçeneğim var gibi:
    1 - Formlarındaki pasaport bölümünü "OTHER TRAVEL DOCUMENT" olarak doldurmak ve mülakata kadar annelerinin fikrini değiştirmesini beklemek.
    2- Eğer fikrini değiştirmezse mülakata çocukları götürmemek; orada velayetin annede olduğu ve muvafakat etmediği için çocukların göçmenlik sürecinin devam etmediği bilgisini vermek.
    3- Çocuklar için formları tamamlamamak, incomplete bırakmak ve haliyle mülakata da götürmek ve muvafakat etmediği için çocukların göçmenlik sürecinin devam etmediği bilgisini vermek.

    İlerleyen yıllarda annesinin rıza göstermesi, çocukların annelerinden talepte bulunması veya reşit olduklarında onlar için ayrıca başvuruda bulunabilirim.

    3 seçenekten hangisi benim de sürecimi etkilemeyecek en mantıklı tutum olur, görüşlerinizi almak isterim.

    Bu konu, başka bir başlığın konusu ise o alana taşımak uygun olabilir.

    Şimdiden çok teşekkürler.

    Hicbirinde sizin sureciniz zarar gormez.

    Siz kendi formunuzu tamamlayin ve gonderin. Surecin ilerlemesi icin bu yeterli.

    Bu arada konsolosluk annesinden muvafakat gerektirmiyor gocmenlik islemleri icin. Fakat tabii ki cocuklariniza pasaport cikartmak icin annesi gerekecek diye dusunuyorum. Turkiye'den cikarken de annelerinin yanlarinda olmamasi cok problem olmuyor. Tabii, sonra anneleri cocuklarimi kacirdi diye size dava acabilir, oyle bir durum da var.

    Bence onlarin DS260 formlarini doldurmadan sadece kendinizinkini doldurup gondererek dosyaya devam edin. Eger durumunuzda degisiklik olursa hemen mulakat oncesi cocuklarinizin formunu gonderip belgelerini hazirlayarak sadece mulakata goturmeniz yeterli olacak vize almalari icin.


  • @mkonca anlamadım ds 260 doldurma videosunda her kutucuk büyük harfle doldurulacak diye anlatıyor siz istemezsenizde form büyük yapıcak bazı yerleri diyor,şimdi ben email dışındaki her kutucuğu büyük ve türkçe karekter kullanmadan yaptım yanlış mı yaptım @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anewcomer DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells teşekkürler yazdığınız bilgiler pdf dökümanlar dışındaki bilgilere itibar edilmemeli o halde, zaten ekşide görüp gelmiştim doğru bilginin burada olduğunu biliyordum, tekrar teşekkürler.

    O arkadasin dedigi su sekilde yanlis, oncelikle o soruda 'state' demiyor, 'state/province' diyor, dolayisiyla kafaniza gore cumlenin yarisini okuyup, geri kalan yarisini umursamayarak bilgi veremezsiniz, eger boyle bir kisiden bilgi aliyorsaniz, yasam tercihlerinizi bir daha gozden gecirmenizi tavsiye ederim 🙂 Turkiye'de State yok ama Province sistemi Turkiye'deki il sistemine en cok benzeyen sistem. Maalesef city'nin karsiligi kesinlikle sehir/il degil, bunu soyleyen biri ABD'yi ziyaret etmemistir ve ABD'deki "city"nin ne oldugunu bilmiyor demektir. Peki arkadasin dedigi sekilde de yapabilir misiniz? Evet, isterseniz o sekilde de yapabilirsiniz ve surecinizde hicbir sorun olmaz ama onu yaparsaniz bilgilerin tamamini forma gecemezsiniz. Turkiye'deki siyasal idari bolunme ile ABD'deki birbirinden o kadar farkli ki, o kisimlari nasil doldursaniz doldurun konsolosluk sorun cikarmayacaktir. Onlar da bu kelimelerin Turkiye'de karsiligi olmadiklarinin farkinda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nartnesren DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Teşekkürler bilgi için. Vize bülteninin bütün numaralar için "current" görünmesi durumunda bile, (DS260 formu gibi ilk aşamaları tamamladıktan sonra) mülakat daveti mailini beklemeye dayalı sonucu belirsiz bir süreç bizi bekleyecek 2020 Eylül ayı sonuna kadar yani.

    Evet, maalesef oyle.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhtaradana DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @mkonca anlamadım ds 260 doldurma videosunda her kutucuk büyük harfle doldurulacak diye anlatıyor siz istemezsenizde form büyük yapıcak bazı yerleri diyor,şimdi ben email dışındaki her kutucuğu büyük ve türkçe karekter kullanmadan yaptım yanlış mı yaptım @crazycells

    hayir, yanlis doldurma diye bir sey yok 🙂 form kabul ediyorsa dogru yapmissiniz demektir.


  • Herkese iyi günler;

    DV2020 sürecine dahilim, DS-260 formunu greencardın çıktığı ilk gün doldurdum ancak adres bilgilerimi girerken yanlışlık yaptığımı dosyayı onayladıktan sonra farkettim. [email protected] adresine durumu açıklayan bir mail attım. Daha süreç çok uzun olduğu için bu formu editlemem mümkün mü? Mümkünse bu ne kadar zaman alır?


  • @crazycells çok teşekkür ederim


  • merhaba bir kaç sorum var

    1. Sorularda ki hiç vize reddi aldınız mı kısmınna turist vizesi de dahil dimi(ben turist vizesi reddi almıştım)
      2)Telefon numaralarını nasıl yazıyoruz,rakamlarda ki sıfırlar kafamı karıştırıyor örnek
      a) 0090 05323334455 0090 0212554488
      b) 0090 5323334455 0090 2125554488
      hangi şekilde yazıcaz ?
      3)Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or
      unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?

    Calisma Bakanliginin henuz onaylamadigi vasif gerektiren ya da gerektirmeyen
    islerde calismak uzere mi ABD’ye geliyorsunuz?
    sorusuna hayır diyoruz soruyu tam olarak anlamadım


  • @crazycells sizi tekrar rahatsız ediyorum farkındayım ama.o*net veri tabanı na giriş yaptım


  • Bir kaç sorum daha var

    1. Meslekler kısmında şu anda motorsikletli kuryeyim ingilizce tam karşılığı nedir ? Ben (motorcycle drıver package delivery) yazdım doğrumudur
      Şu an kurye olarak çalışıyorum ama esas işim iş makinesi operatörü(beko loder operatörü)
      bu mesleğin ingilizce karşılığı (Backhoe loader driver operator) olarak yazdım doğrumudur

    2. Primary occupation kısmında Culınary/food servıces i seçiyorum bu motorsikletli kurye için ne kadar doğru ? Bunu other olarak yapmayı denediğimde, iş makinesi operatörlüğüne de other seçiyorum bu sefer iki other i sistem kabul etmiyor

    3. Şu an okuduğum üniverisite atatürk üniversitesi açıköğretim fakultesi bu üniversite ismini ingilizce nasıl yazabilirim
      Okuduğum bölüm Lisans Sosyal Hizmet ingilizce olarak (socıal servıces depaartment) yazdım ne kadar doğru ?
      Şimdiden cevaplar için teşşekkür ederim


  • @unborn tesekkur ederim.


  • @crazycells Yani direk carpiya basip cikacaz..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum