Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @crazycells teşekkürler.

    Ben 2013 yılında eşimin adına kurmuş firmada yaklaşık 5 yıl boyunca SGK genel müdür olarak çalıştım.burada firmamız boya ve kaplama hizmetleri veriyordu.fakat firma yi 2018 yılında kapattım.sizden ricam ds 260 formunu ne şekilde doldursam daha iyi olur.yani bu meslekler hakkında ,


  • Merhaba arkadaşlar, DS260 formunda mülakatın yapılacağı yer olarak İstanbul seçeneği de var. Eskiden sadece Ankara'da oluyordu. Artık İstanbul'u mülakat yeri olarak seçebiliyor muyuz?


  • Son kısımların hepsini okuduk ve no işaretledik... videodakinden daha az ŞURADA soru çıktı. normal midir? > http://prntscr.com/nno7if


  • son olarak ve bitti (nihayet) sing out yapmamıza gerek var mı? http://prntscr.com/nnod5s


  • Sayın crazycells eşim hak kazandı ds260 formunu sadece kendisi mi dolduracak yoksa eşim ben ve 2 kızım için ayrı ayrı 4 form mu dolduracağız bilgi verirseniz sevinirim


  • @crazycells tekrar merhaba tekrar tekrar kurcalamak istemiyorum fakat yinede sormak istedim, daha önce US vizesi alan arkadaş türkiyede state olmadığı için state kısmı boş bırakılması gerektiğini yazmış City bilgisine iller yazılması gerektiği yazmış pdf te yanlış yönlendirildiği yazmış. bu kayda değer birşey mi gerçekten? birde daha önce yazmayı unutmuşum haliyle pasaportu mülakat tarihi belirlenirse pasaportu uzun süreli yenilemeyi düşünüyorum (sanırım mülakat önceside konsolosluğa yada AIS kaydında bildirilebilecek yeni pasaport bilgileri?) şuanki pasaport bilgisini Expiry Date 2018 olduğu için DS-260 form kabul etmiyor Expiry Date günümüzden öncesi olamaz diyerek, çipli pasaportlarıda süre uzatılamadığı için yeniden pasaport düzenlenmesi gerekmekte buda çok uzun zaman alıcak şimdi yaparsam, Other Travel Document yapmıştım umarım bir sıkıntı olmaz, çünkü süresi dolan pasaportun numarasını yazıp tarihini uzun gösterirsem yalan beyan olurdu düşüncesindeyim. gerçe bu case number ile çok mu umutlanıyoruz acaba ondanda emin değilim. teşekkürler.


  • Merhabalar, üniversitede öğrenciyken bir firmada yaklaşık 3 ay çalıştıktan sonra finallerim dolayısıyla ara vermiştim. (İşkur'un programından yararlanmıştım ve program 3. ay sonunda bitiyordu.) Yaklaşık 15 günlük aranın ardından tekrar devam etmiştim(şirkette sözleşmeli olarak) aynı pozisyonda ve yerde çalışmaya. (15 gün içerisinde sigortamla ilgili bir şey hatırlamıyorum yatıp yatmadığına dair.) Daha sonrasında 2 ay daha çalışıp firmadan ayrılmıştım. Bunu geçmiş dönem işleri kısmında ayrı ayrı mı yazmalıyım yoksa hepsini bir kabul edip mi yazmalıyım.
    *Daha önceden DS-260'ta yer almayan yeni bir soru var (ya da benim gözümden kaçmış olabilir.).
    Q: Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional, social, or charitable organization? olarak. Bununla ilgili üniversitede yer aldığımız kulüpler ya da STK'ları mı ekleyebiliriz? Bilgilendirirseniz çok güzel olur.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.


  • Herkese merhaba. Henüz çekiliş bekleyen, süreci yeni başlayan, devam eden ve US’e giden tüm arkadaşlara bol şans diliyorum.

    Boşandım ve 10 yaşından küçük 2 çocuğum var. Çocukların annesinin göçmenlik konusunda şüpheleri var ve velayet çocukların annesinde.

    Çocuklarım başvurumda vardı, adları APPLICANT INFORMATION 'da listeleniyor ve form doldurmam bekleniyor. Ancak şu anki durumda çocuklara göçmenlik başvurusunda bulunamayacağım; pasaportları yok ve anneleri muvafakat etmiyor.

    Bu durumda bir kaç seçeneğim var gibi:
    1 - Formlarındaki pasaport bölümünü "OTHER TRAVEL DOCUMENT" olarak doldurmak ve mülakata kadar annelerinin fikrini değiştirmesini beklemek.
    2- Eğer fikrini değiştirmezse mülakata çocukları götürmemek; orada velayetin annede olduğu ve muvafakat etmediği için çocukların göçmenlik sürecinin devam etmediği bilgisini vermek.
    3- Çocuklar için formları tamamlamamak, incomplete bırakmak ve haliyle mülakata da götürmek ve muvafakat etmediği için çocukların göçmenlik sürecinin devam etmediği bilgisini vermek.

    İlerleyen yıllarda annesinin rıza göstermesi, çocukların annelerinden talepte bulunması veya reşit olduklarında onlar için ayrıca başvuruda bulunabilirim.

    3 seçenekten hangisi benim de sürecimi etkilemeyecek en mantıklı tutum olur, görüşlerinizi almak isterim.

    Bu konu, başka bir başlığın konusu ise o alana taşımak uygun olabilir.

    Şimdiden çok teşekkürler.


  • @nilfersev bende öyle düşünüyordum ama önce ki pasaportları da mülakatta istiyorlarmış.bulamazsam ds260 için yeni pasaport cıkartıcam vakit kaybetmemek için.ama sonra nolur bilmiyorum.


  • @nartnesren DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, ben de bu yılın talihlilerindenim. Aşamalarla ilglili @crazycells Bey'in etraflıca hazırlamış olduğu bilgilendirmeyi okudum. Bir konuyu merak ettim. Fiscal year sonlarına doğru bütün numaraların "current" olması durumu dahi, yüksek case numaralı bizlerin mülakata çağrılmasını yine de garantilemiyor sanırım. Çünkü o durumda da sıralama takip edilerek mülakata davet yapılacak. Doğru mu akıl yürütüyorum acaba?

    Dogru. Vize bulteninin "current" gorunmesi butun numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor, ama size bir mulakat tarihi verilebilmesi icin hem numaranizin aktif olmasi lazim, hem DS260 formunuzun hem de KCC'ye gonderilen belgelerin dosyaya islenmesi lazim.


  • @izmufuk DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells teşekkürler.

    Ben 2013 yılında eşimin adına kurmuş firmada yaklaşık 5 yıl boyunca SGK çalıştım.burada firmamız boya ve kaplama hizmetleri veriyordu.fakat firma yi 2018 yılında kapattım.daha sonra bir inşaat firmasında elektrik ve oksijen kaynakçısı olarak çalışmaya başladım.sizden ricam ds 260 formunu ne şekilde doldursam daha iyi olur.yani bu meslekler hakkında ,firmamız kapanmış olduğu için bunu nasıl belgeye bilirim,veya şu anda çalıştığım firmadan ne gibi belgeler almam daha faydalı olur.

    Eski isim ve bilgilerini yazabilirsiniz

    en az lise diplomaniz varsa bu tur belgeler istenmiyor.


  • @fahrenheit DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, DS260 formunda mülakatın yapılacağı yer olarak İstanbul seçeneği de var. Eskiden sadece Ankara'da oluyordu. Artık İstanbul'u mülakat yeri olarak seçebiliyor muyuz?

    Hayir, eskiden de IStanbul vardi secenekler arasinda. Turkiye'de gocmen vizeler sadece Ankara'daki ABD konsoloslugu'nda veriliyor, Istanbul'dan gocmen vize almaniz mumkun degil.


  • @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Son kısımların hepsini okuduk ve no işaretledik... videodakinden daha az ŞURADA soru çıktı. normal midir? > http://prntscr.com/nno7if

    sorun degil, sadece formda gorunen sorulardan sorumlusunuz. :slight_smile:


  • @ismailcanbolat DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Sayın crazycells eşim hak kazandı ds260 formunu sadece kendisi mi dolduracak yoksa eşim ben ve 2 kızım için ayrı ayrı 4 form mu dolduracağız bilgi verirseniz sevinirim

    Green Card alacak herkes icin ayri bir form dolduracaksiniz. Forum kaynaklarini incelemeyi unutmayin!

    bit.ly/GCpaketi
    bit.ly/GCvideosu


  • @anewcomer DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells tekrar merhaba tekrar tekrar kurcalamak istemiyorum fakat yinede sormak istedim, daha önce US vizesi alan arkadaş türkiyede state olmadığı için state kısmı boş bırakılması gerektiğini yazmış City bilgisine iller yazılması gerektiği yazmış pdf te yanlış yönlendirildiği yazmış. bu kayda değer birşey mi gerçekten? birde daha önce yazmayı unutmuşum haliyle pasaportu mülakat tarihi belirlenirse pasaportu uzun süreli yenilemeyi düşünüyorum (sanırım mülakat önceside konsolosluğa yada AIS kaydında bildirilebilecek yeni pasaport bilgileri?) şuanki pasaport bilgisini Expiry Date 2018 olduğu için DS-260 form kabul etmiyor Expiry Date günümüzden öncesi olamaz diyerek, çipli pasaportlarıda süre uzatılamadığı için yeniden pasaport düzenlenmesi gerekmekte buda çok uzun zaman alıcak şimdi yaparsam, Other Travel Document yapmıştım umarım bir sıkıntı olmaz, çünkü süresi dolan pasaportun numarasını yazıp tarihini uzun gösterirsem yalan beyan olurdu düşüncesindeyim. gerçe bu case number ile çok mu umutlanıyoruz acaba ondanda emin değilim. teşekkürler.

    Evet, forumdaki bilgiler yanlis oldugu icin forum kaynaklarini kullandigi icin vizesi red olan kisi sayisi 0 :slight_smile:

    Suresi gecmis pasaportla formu dolduramazsiniz, eger pasaportunuz yoksa ve su an almayi dusunmuyorsaniz "other travel documents"i isaretleyebilirsiniz.


  • @stickezz DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhabalar, üniversitede öğrenciyken bir firmada yaklaşık 3 ay çalıştıktan sonra finallerim dolayısıyla ara vermiştim. (İşkur'un programından yararlanmıştım ve program 3. ay sonunda bitiyordu.) Yaklaşık 15 günlük aranın ardından tekrar devam etmiştim(şirkette sözleşmeli olarak) aynı pozisyonda ve yerde çalışmaya. (15 gün içerisinde sigortamla ilgili bir şey hatırlamıyorum yatıp yatmadığına dair.) Daha sonrasında 2 ay daha çalışıp firmadan ayrılmıştım. Bunu geçmiş dönem işleri kısmında ayrı ayrı mı yazmalıyım yoksa hepsini bir kabul edip mi yazmalıyım.
    *Daha önceden DS-260'ta yer almayan yeni bir soru var (ya da benim gözümden kaçmış olabilir.).
    Q: Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional, social, or charitable organization? olarak. Bununla ilgili üniversitede yer aldığımız kulüpler ya da STK'ları mı ekleyebiliriz? Bilgilendirirseniz çok güzel olur.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Toplu bir sekilde yazabilirsiniz.

    Universite kuluplerini yazmayin ama STK'lari yazin.


  • @crazycells teşekkürler yazdığınız bilgiler pdf dökümanlar dışındaki bilgilere itibar edilmemeli o halde, zaten ekşide görüp gelmiştim doğru bilginin burada olduğunu biliyordum, tekrar teşekkürler.


  • @crazycells Teşekkürler bilgi için. Vize bülteninin bütün numaralar için "current" görünmesi durumunda bile, (DS260 formu gibi ilk aşamaları tamamladıktan sonra) mülakat daveti mailini beklemeye dayalı sonucu belirsiz bir süreç bizi bekleyecek 2020 Eylül ayı sonuna kadar yani.


  • @softwareengineer DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Herkese merhaba. Henüz çekiliş bekleyen, süreci yeni başlayan, devam eden ve US’e giden tüm arkadaşlara bol şans diliyorum.

    Boşandım ve 10 yaşından küçük 2 çocuğum var. Çocukların annesinin göçmenlik konusunda şüpheleri var ve velayet çocukların annesinde.

    Çocuklarım başvurumda vardı, adları APPLICANT INFORMATION 'da listeleniyor ve form doldurmam bekleniyor. Ancak şu anki durumda çocuklara göçmenlik başvurusunda bulunamayacağım; pasaportları yok ve anneleri muvafakat etmiyor.

    Bu durumda bir kaç seçeneğim var gibi:
    1 - Formlarındaki pasaport bölümünü "OTHER TRAVEL DOCUMENT" olarak doldurmak ve mülakata kadar annelerinin fikrini değiştirmesini beklemek.
    2- Eğer fikrini değiştirmezse mülakata çocukları götürmemek; orada velayetin annede olduğu ve muvafakat etmediği için çocukların göçmenlik sürecinin devam etmediği bilgisini vermek.
    3- Çocuklar için formları tamamlamamak, incomplete bırakmak ve haliyle mülakata da götürmek ve muvafakat etmediği için çocukların göçmenlik sürecinin devam etmediği bilgisini vermek.

    İlerleyen yıllarda annesinin rıza göstermesi, çocukların annelerinden talepte bulunması veya reşit olduklarında onlar için ayrıca başvuruda bulunabilirim.

    3 seçenekten hangisi benim de sürecimi etkilemeyecek en mantıklı tutum olur, görüşlerinizi almak isterim.

    Bu konu, başka bir başlığın konusu ise o alana taşımak uygun olabilir.

    Şimdiden çok teşekkürler.

    Hicbirinde sizin sureciniz zarar gormez.

    Siz kendi formunuzu tamamlayin ve gonderin. Surecin ilerlemesi icin bu yeterli.

    Bu arada konsolosluk annesinden muvafakat gerektirmiyor gocmenlik islemleri icin. Fakat tabii ki cocuklariniza pasaport cikartmak icin annesi gerekecek diye dusunuyorum. Turkiye'den cikarken de annelerinin yanlarinda olmamasi cok problem olmuyor. Tabii, sonra anneleri cocuklarimi kacirdi diye size dava acabilir, oyle bir durum da var.

    Bence onlarin DS260 formlarini doldurmadan sadece kendinizinkini doldurup gondererek dosyaya devam edin. Eger durumunuzda degisiklik olursa hemen mulakat oncesi cocuklarinizin formunu gonderip belgelerini hazirlayarak sadece mulakata goturmeniz yeterli olacak vize almalari icin.


  • @mkonca anlamadım ds 260 doldurma videosunda her kutucuk büyük harfle doldurulacak diye anlatıyor siz istemezsenizde form büyük yapıcak bazı yerleri diyor,şimdi ben email dışındaki her kutucuğu büyük ve türkçe karekter kullanmadan yaptım yanlış mı yaptım @crazycells


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum