Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• @onur1601 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Herkese selamlar,
    BritSimon sayfasında açıklanan bu son rakamdan sonra sürekli Türkiyeden gerçekleştirilen başvuru sayısının çok fazla olduğu ve yavaş ilerlemenin bundan kaynaklandığına dair yorumlar mevcut. Bunun doğruluk payı var mıdır? Bir fikri olan var mı? Sn. @arnblt siz geçmiş aylarda verilen ülke bazlı vize adetlerini takip edebiliyordunuz sanırım. Bize bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Yada bu sayıları takip edebileceğimiz sayfayı bilen varsa link paylaşabilir mi?

aciklanan sayilar Avrupa bolgesine ait, Turkiye'ye degil. Dogrusunu soylemek gerekirse argumani tam anlayamadim :) Turkiye'den fazla olmasi nasil bir etki yapiyor ki tum Avrupa sayilari etkileniyor :)

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar, sonunda pasaportuma kavuştum ve deneyimlerimi siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak için fırsat buldum.

Mülakat tarihim 8 Şubat 9:00 idi.

Unganlar'dan randevuyu 5 Şubat 11:55 saatine aldım. 5 Şubat günü saat 10-10.30 arasında Unganlar'a gittim fazla bir yoğunluk yoktu. İstenilen belgeleri verdikten sonra fotoğraf çektiler. Sonrada muayenehaneye girdim. Aşı kartımda ilk doz Tetanoz aşım yazmadığı için Bayan Ungan bu durumu sordu, ben de ilk dozu başka bir doktorun yaptığını, fakat sisteme girmeyi unuttuğunu, aşı tarihlerine bakıldığında ise 3. doz aşımın yapılmış olduğunun anlaşılacağını söyledim. Bir şey söylemedi. Hızlıca muayene ederken kulağa ezberlenmiş gibi gelen 10-15 soru sordu. Su çiçeği geçirdin mi sorusuna, bir de küçük bir burun ameliyatı geçirdiğim için "ameliyat geçirdiniz mi?" sorusuna "evet" dedim. Diğerlerinin cevabı "Hayır" idi. Kontrolden sonra aşı yapacağını belirtip içeriden aşıları getirdi ve hazırlayıp enjekte etti. Daha sonra alt kattaki Düzen Lab'da kan ve idrar tahlili, ciğer röntgeni çekildim.
    Sağlık raporu için toplamda 275 dolar ödedim. 6 Şubat, saat 17 civarı raporu teslim aldım.

8 Şubat sabah 8.45 gibi konsolosluk kapısına gittim. Kapı önü yoğundu. Kuyruğun sonuna geçtim, ayrı bir kuyruk yoktu. Daha sonra ileriden "9" mülakatlarını alıyorlar sesini duyar gibi oldum ve kapı önüne doğru hızlıca yürüdüm. Kuyruktakilerin hakkını yedim mi bilmiyorum ama kapı ile kuyruk arasındaki etkileşim tamamen durmuştu ve öndekilerin 9 mülakatı olmadığını düşünerek doğruca iç kapıya girdim. Görevliler de kabul edip iç kapıdaki gruba katılan son isim oldum. Kemerleri montu çıkararak teker teker x-ray'den geçtik. Konsolosluk içinde ise kapı ağzında numara veren kişiler var. Pasaportu ve Fotoğrafı gösterip Green Card dedikten sonra ikiyüzlü haneden numara verdiler. Ben girdiğimde içeri doluydu. Green Card görüşmesine gelenler için bekleme bölümü ayrı. O alanda arkadaşımla selamlaşıp oturdum. O'nun mülakatı 8.00'de idi ve evraklarını teslim edip son görüşmeyi bekliyordu. Yaklaşık 40 dakika sonra ilk kez numaram yandı ve evraklarımı teslim etmeye gittim. Burada çalışan kadın, bahsedildiği gibi asabi biri değildi ve gayet kağıt sesi furyası ile evrakları verdim, bir şey söylemedi. Yaklaşık 15 dakika sonra tekrar yandı ve 330 dolar ücreti yatırdım. Vizede dosyam üzerinde onay işareti atılmış kutucukların yanı sıra kırmızı kalem ile yazılmış bir kelime gözüme çarptı ama ne olduğunu anlamadım, hafiften içe doğru burkulsam da çok da üzerine düşmedim. :)) Sonra tekrar beklemeye koyuldum ve arkadaşım saat 12 onay kağıdına kavuştu, kutladık. :) Arkadaştan 5 dakika sonra benim numaram da yandı, aramızda daha numara olmasına rağmen neden bu kadar hızlı sıra geldiğini anlayamadım. :)) Gittim ve yoğunluk olduğunu öğleden sonra 2'de gelmemi rica ettiler, ben de otelden çıkış yaptığımı valizlerim olduğunu beklemenin biraz zor olacağını söyledim. İçeride kimsenin kalmayacağını herkesin yemeğe gideceğini ve orada da bekleyemeyeceğimi söylediler, ben de kıramadım tabi, kabul ettim sonra gelmeyi. :) Saat 14:00 için giriş kartı doldurup verdiler ve yemek yemeye çıktım. Yemekten sonra 13.50'de tekrar içeri girdim, sabahki kalabalıktan eser yoktu. Öğleden sonrası için gönderilen ben gibi diğer arkadaşlar vardı. Ben girdiğimde siyahi bir hanım abla ve sanırım iki çocuğu konsolos ile görüşüyorlardı. Ben geldikten sonra 45 dakika daha görüştüler. Benden önce ne kadar daha görüştüler bilemiyorum sonunda mutlu gibi ayrıldılar. Onlar ayrıldıktan sonra gayet hızlı ilerledi bizim grup. Girenleri "Bol Şans", çıkanları "Tebrikler" ile uğurladık. :))

Sonunda numaram yandı ve gittim. Merhabalaştık, verdiğim bilgilerin doğru olduğuna dair sağ elimi kaldırarak yemin ettim. Ne iş yaptığımı, Birleşik Devletler'de nereye gideceğimi, daha önce yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı ve daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Cevaplardan sonra "Tebrikler, vizeniz onaylandı!" deyip onay kağıdımı verdi. Mükemmel bir duyguydu. :)

Darısı bekleyen tüm herkesin başına...

• @iskenderp bundan sonraki surecte bol sanslar :)

demek konsolosu kiramadiniz 😃

• Şöyle bir metni yazmak için sabırsızlanıyorum. @iskenderp tebrik ederim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @crazycells Tabii ki, ne kadar kibar bir insan olduğumu buradaki herkesten çok siz bilirsiniz Sayın CrazyCells.... :)))

• @caglaror Çok teşekkür ederim umarım yakında sizinkini de okuruz. :)

• @iskenderp tebrik ederim. Her şey istediğiniz gibi olsun.

• @crazycells yanıtınız icin teşekkür ederim. Sabıka kaydını Türkiye’den almıştık. Yurt dışından da ayrıca almıştık yazın. Onları yenileyeceğiz anlaşılan.

• Merhaba arkadaşlar vizeyi aldıktan sonra uscis ödemesini gitmeden 4-5 ay önce ödemenin olumlu olumsuz bir yanı olur mu ?

• @greenleo Green Card basım işlemleriniz başlamış olur. Olumlu olur sizin için.

• @gözde teşekkür ederim.

• @iskenderp ABD'ye giris yapmadan kart basilmaz. Ucreti onceden odemenin olumlu veya olumsuz bir etkisi olmaz. Tercihen giris yapmadan birkac hafta once odemek gerekir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@greenleo Biz kart ucretini Nisan 2016'da odedik, ilk girisi Agustos'ta yaptik. Kartlarimiz Eylul sonunda geldi. Erken odemek avantaj saglamaz.

• arkadaşlar herkese merhablar bende dv2018 talihlisiyim fakat benimde case number baya bi yüksek 36*** lerde ama benm içimden bi ses current olucak büyük case nolar umudunu yitirmesin ne kadar inanırsak o kadar başarırız

• Afrika bölgesinde Vize alan kişi oranını bilen var mı arkadaşlar yada öğrenebilceğimiz biyer kotanın dolup dolmaması açısından belki bi fikir sahibi olabiliriz

• @efeser

Hızlıca baktım, Mart 2018 sonu itibari ile Tüm bölgeler dahil toplamda,
    13.726 vize basılmış
    2.838 AP var
    14.033 görüşmeye hazır var
    2267 ret var
    Tüm bunlara aile bireyleri dahil

50.700 adette bekleyen dosya var (aile bireyleri hariç sadece dosya sayısı)

• @asilcenk 50.700 bekleyen dosya varken geriye kalan case nolar mı demek istiyosunuz bilmediğim için soruyorum kusurabakmayın

• Merhabalar. Esim yabanci uyruklu ondan istenen evraklari Yeminli tercume burosuna Ingilizceye cevirttim acaba Noter tastiki gereklli oluyor mu?

• @efeser DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@asilcenk 50.700 bekleyen dosya varken geriye kalan case nolar mı demek istiyosunuz bilmediğim için soruyorum kusurabakmayın

evet, aynen dediginiz gibi... ingilizcede case = dosya demek...

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k