Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
iki sorum olacak cepteteb ile ilgili.
1- debit kart yeterlimi tc den ilk ABD ye gidişte para Bank of america gibi bir ATM den para çekimi için. yoksa kredi kartı da çıartmalımıyız ?
2- atm de tl olarak tutsak TC de iken abd de gidince harcama yaparken ya da çekip abd de açtıracağımız debit (kredi ?)karta aktarımında sıkıntı olurmu ? TC den ABD ye gitmeden önce TL hesabı olarak tutmak sıkıntı olur mu abd de? yoksa harcarken ya da çekerken otomatik çeviri yaparmı? -
@kürşat-türkay Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
iki sorum olacak cepteteb ile ilgili.
1- debit kart yeterlimi tc den ilk ABD ye gidişte para Bank of america gibi bir ATM den para çekimi için. yoksa kredi kartı da çıartmalımıyız ?
2- atm de tl olarak tutsak TC de iken abd de gidince harcama yaparken ya da çekip abd de açtıracağımız debit (kredi ?)karta aktarımında sıkıntı olurmu ? TC den ABD ye gitmeden önce TL hesabı olarak tutmak sıkıntı olur mu abd de? yoksa harcarken ya da çekerken otomatik çeviri yaparmı?1- Kredi kartının böyle bir anlaşması var mı bilmiyorum. Genelde herkes debit kart ile işlem yapıyor.
2- Türkiye'deki kredi kartınızla alışveriş yapmayı önermem, çok masraflı oluyor. Gider gitmez hesap açıp çekeceğiniz paraları ABD'deki hesaba yatırın, oradan alacağınız debit veya kredi kartı ile harcayın.
Parayı hangi hesapta tuttuğunuzun bir önemi yok, ama karta sadece bir hesap tanımlanabiliyor. İnternet şubesinden istediğiniz zaman ilgili hesabı değiştirebilirsiniz.Benim param Cepteteb TL hesabımda duruyor. Günlük 3000 TL karşılığı ABD dolarını BofA ATM'lerinden çekebiliyorum. Çekim yaptığım sırada banka kuru neyse ona göre işlem görüyor. Banka kurundan etkilenmemek için parayı dolar hesabında tutmak yararlı olabilir.
-
Amerika’da açılan banka hesaplarının telefon uygulamalarını (TR adresli ve kartlı) iPhone’da indirmek mümkün olmuyor. Ancak aynı telefonunuzda kendinize ait birbaşka e-mail ve Amerika kredi kartı veya devir kart İle bölgeyi USA seçerek açtığınız Apple Stor acauntla banka uygulamasını indirip aynı telefonda kullanabiliyorsunuz. Banka uygulamasını indirdikten sonra tekrar Tr bölgeli hesabınıza geçebiliyorsunuz sorunsuz çalışıyor. Aynı telefonda TR ve USA banka uygulamaları iki ülkenin de sim kartları İle de çalışıyor. Banka şifre, e-devlet, olası bildirimleri alabilmek için TR hattının da en azından bir süre açık tutulması iyi olur kanaatindeyim.
-
Merhaba, ABD'ye gider gitmez Bank of America'da hesap açacağız, fakat ilk girişimizde kısa bir süre kalacağımız eyalet ile yaşayacağımız eyaletler farklı olacak, bu durumda hesabı nerede açtığımız mühim midir? Misal: Colorado eyaletinde 1 ay kalacağız ve oradaki Bank of America'da banka hesabı açacağız fakat 1 ay sonra California'ya gidip yerleşeceğiz, sonrasında hesabı nerede açtığımızın herhangi bir ehemmiyeti olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.
-
@uzay Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Merhaba, ABD'ye gider gitmez Bank of America'da hesap açacağız, fakat ilk girişimizde kısa bir süre kalacağımız eyalet ile yaşayacağımız eyaletler farklı olacak, bu durumda hesabı nerede açtığımız mühim midir? Misal: Colorado eyaletinde 1 ay kalacağız ve oradaki Bank of America'da banka hesabı açacağız fakat 1 ay sonra California'ya gidip yerleşeceğiz, sonrasında hesabı nerede açtığımızın herhangi bir ehemmiyeti olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.
hayir, onemli degil. Turkiye'den farkli olarak ABD'deki bankalarda sube kavrami yok. Istediginiz subeden istediginiz islemleri yaptirabilirsiniz.
-
SSN numarası elimize geçmeden önce bir banka hesabı oluşturabiliyor muyuz acaba? İlk kez gideceğim bir yerde yanımda nakit taşıma düşüncesi beni korkutuyor :))
-
@edelweiss Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
SSN numarası elimize geçmeden önce bir banka hesabı oluşturabiliyor muyuz acaba? İlk kez gideceğim bir yerde yanımda nakit taşıma düşüncesi beni korkutuyor :))
once hesabi acip, SSN numarasini daha sonra dosyaya ekleyebiliyorlar bende oyle olmustu. Ama sizin gideceginiz bankaya, subeye, subede calisan kisiye gore yasayacaklariniz degisebilir.
-
@edelweiss Evet, biz pasaport ile hesap açmıştık. İki ay kadar sonra Sosyal Sigorta Kartlarını götürdük. Bank of America
-
Benim farklı bir sorum olacak; vize mülakatı öncesi hesabımızdaki parayı, ABD'ye gitmeden, herhangi bir ABD bankasından dolar hesabı açtıktan sonra oraya TR'den EFT yapıp, banka hesap dökümünün çıktısını alarak vize görüşmesine gidip beyan edersek şayet, sorun yaşar mıyız? Yani demek istediğim; vize mülakatında, Türk bankalarından imzalı kaşeli döküm istedikleri için, bunu ABD bankalarının internet arayüzlerinden alacağım, normal bir A4 çıktısını sizce elçilik yetkilileri gerçek belge olarak kabul ederler mi? Çünkü her şey internet ortamında olup bitecek, banka şubesine gitme gibi bir durum söz konusu olmayacak.
-
@entelman Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Benim farklı bir sorum olacak; vize mülakatı öncesi hesabımızdaki parayı, ABD'ye gitmeden, herhangi bir ABD bankasından dolar hesabı açtıktan sonra oraya TR'den EFT yapıp, banka hesap dökümünün çıktısını alarak vize görüşmesine gidip beyan edersek şayet, sorun yaşar mıyız? Yani demek istediğim; vize mülakatında, Türk bankalarından imzalı kaşeli döküm istedikleri için, bunu ABD bankalarının internet arayüzlerinden alacağım, normal bir A4 çıktısını sizce elçilik yetkilileri gerçek belge olarak kabul ederler mi? Çünkü her şey internet ortamında olup bitecek, banka şubesine gitme gibi bir durum söz konusu olmayacak.
sayin @entelman , forumun iceriginin buyuk bir kismi gocmenlik ile ilgili ama yine de emin olmak icin sormak isterim. Gocmen vize mulakatindan bahsediyorsunuz yoksa gocmen olmayan bir vize mulakati mi? Ikisine bakis acilari cok farkli cunku. Bu arada sorunun sizinle ilgili olup olmadigini tam anlayamadim, o nedenle aciklik getirmek isterim. Cunku baska biri icin ya da farazi bir soru da soruyor olabilirsiniz :)
-
@crazycells Soru doğrudan benimle alakalı :) DV2018 talihlisiyim. Ağustos ayında mülakata girmeyi umuyorum. Hesabımdaki parayı ABD bankasına aktarabilir miyim aktaraz mıyım, hadi aktardım diyelim elçiliğe ispat ederken ne gibi sıkıntı yaşarım onu merak ettim. Çünkü bir önceki iletimde de belirttiğim gibi elçiliğin istediği antentli, imzalı, kaşeli bir ispat sunamayacağım.
-
ABD'de ikamet adresi olmadan ve subeye bizzat basvuru yapmadan ABD bankasinda hesap acilamiyor. Gelmeden once ben de denemistim.
-
@entelman Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@crazycells Soru doğrudan benimle alakalı :) DV2018 talihlisiyim. Ağustos ayında mülakata girmeyi umuyorum. Hesabımdaki parayı ABD bankasına aktarabilir miyim aktaraz mıyım, hadi aktardım diyelim elçiliğe ispat ederken ne gibi sıkıntı yaşarım onu merak ettim. Çünkü bir önceki iletimde de belirttiğim gibi elçiliğin istediği antentli, imzalı, kaşeli bir ispat sunamayacağım.
Peki ABD vizeniz var mi? konsoloslugun vizeyi verecegine guvenerek boyle kararlar vermeyin bence.
Gocmen vizeler icin resmi bir yazi olmali dediginiz gibi, internet ciktisi kabul edilir mi emin olamadim maalesef.
-
@sadriabi @crazycells Çok teşekkürler. Almam gereken mesajı ben aldım :) Vizeyi kısmetse ağustos ayında almayı umuyorum.
-
@mkt peki abd de vodafone var mı ? misal tr deki banka hesabına abd de nasıl erişeceğiz ? vodafone misal avrupada var ama abd de yok diye biliyorum. hani şifre gönderiyorlar sms e falan. telefon şifresi olmadan nasıl gireceğiz TR banka hesaplarına abd den ? misal düzenli ödemelerimiz vs var ne yapmalı? sms siz girme yöntemi var mı?
-
Bankaların bir çoğu artık sms doğrula kodu yerine geçen applikasyon içi doğrulamalar kullanır oldu ama faturasız (önyüklemeli) bir hattı açık tutup yanınızda götürebilirsiniz. Genelde 6 ay gibi sürelerle yeni kontör yüklemeniz halinde açık kalan bu hatları hesabınızla (gitmeden) ilişkilendirip orada da kullanabilirsiniz.
-
hattım faturasız. ama TR vodafone sonuçta. orda çekmez sanırım.
-
@haluk-cetiner Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@mkt peki abd de vodafone var mı ? misal tr deki banka hesabına abd de nasıl erişeceğiz ? vodafone misal avrupada var ama abd de yok diye biliyorum. hani şifre gönderiyorlar sms e falan. telefon şifresi olmadan nasıl gireceğiz TR banka hesaplarına abd den ? misal düzenli ödemelerimiz vs var ne yapmalı? sms siz girme yöntemi var mı?
TR'de kullandiginiz operatorun burada anlasmali oldugu operator araciligiyla kullanabiliyorsunuz. konturlu TR Vodafon hattini bu sekilde bir yildan uzun bir suredir internet bankaciligina erisim sifrelerini almak amaciyla burada kullaniyoruz.
-
ABD'de hesap açma işlemi ne kadar sürer? 1 gün içersinde halledilebilir mi? Öğlen 12.30 da Chicago'ya inmiş olacağım. Gün içersinde hesap açtırıp paraları yatırmam gerek. Bu mümkün müdür? Ayrıca çek defteri hesabın açılışıyla birlikte mi verilir, yoksa daha sonra mı teslim edilir? Ayrıca iner inmez banka hesabı ile birlikte kredi notu oluşturabilmek için secured card'a başvurmalı mıyım?
-
Banka kapanmadan vakitlice giderseniz ve ibraz edebileceginiz bir adres var ise hesap acabilmeniz lazim.
Cekler adiniza basilacak, posta araciligiyla elinize gecmesi en az bir hafta on gun. Ama hesap acilisinda size bir iki yaprak genel kullanim amacli olarak vermeleri lazim. Ayrica cashiers check diye birsey var. Cek kocaniniz henuz elinize ulasmamis iken subeye gidip memurdan istediginiz tutarda istediginiz kisiye duzenlenmis bir cek alabilirsiniz.Benim durumumda TD bank SSN olmadan secure kart vermemisti.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum