Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn CA'da yaninizda 18 yasini gecmis CA ehliyetli birisini istiyorlar malesef 😕


  • @caglaror "tek başıma yaşıyorum, kimsem yok" derseniz bir alternatifi yok mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @volkanu Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @caglaror "tek başıma yaşıyorum, kimsem yok" derseniz bir alternatifi yok mu?

    Alternatif olarak direksiyon sinavi icin ders veren kurslar boyle bir hizmet veriyor. Direksiyon dersini aldiktan sonra sinavi da ayni yerde aliyorsunuz.


  • @ayvalik10 Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @kursat68 @chemist bahsaettiği yazısı 6. sayfada yazıyor. Haziran ayında ondan 3 - 5 sayfa geri gidipte bulamadım dememen için yazıyorum sana

    Isguzarlik yapmissin ben herseyi arastirarak geldim buralara bu sorularin esamesi kalmamis klavuz desen zaten var bana en guncel soru ornekleri lazimdi birilerine yardim etmek icin cabala artislik yapmak icin degil

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68 soruları ben mi paylaştım bak bakalım sadece o kadar sayfa var ki sen arama diye yazdım yoksa banane senin geçip kalmandan


  • @commodore teşekkür ederiz bilgi için sanmıyorum ama direksiyon sınavında kiralık araç kullanılabiliyor mu?

    Birde amerika da kiralık araç kullanıyorum bir süredir. Bizde ki ruhsat gibi bir belgeleri yok sanırım. Araçta hiç böyle bir belge verilmedi bana.


  • @fatihk evet kullanilabiliyor. Ben bugun kiralik arac ile direksiyon testine girip ehliyetimi aldim. Araba kiralarken sinava girecegimi belirttim. Insurance vs. ne gerekiyorsa yapilmasini istedim. Ben six’t firmasini tercih ediyorum. Daha onceki ziyaretlerimde de bu firmadan kiralamistim. Verdikleri fis tarzi dokumanda gerekli bilgilerin hepsi mevcut. Direksiyon sinavindan once aracla ilgili sadece bu dokuman yeterli oldu.

    Kisaca tecrubemi aktarayim. Florida’da bir avm’nin icinde yeni acilan bir dmv center’da sinava girdim. Pompano Beach tarafinda olanlara burayi tavsiye edebilirim. Pompano Citi Cetre diye geciyor. Direksiyon sinavi avm otoparkinda yapiliyor. Randevum olmasina ragmen gittigimde cok kalabalik degildi. Hic sira beklemedim. Ilk once girişte kısa bir evrak kontolü var. Daha sonra farklı bir görevliye yönlendiriliyorsunuz. Istenilen evraklar daha once de belirtildigi gibi kimlik ( green card), social security card, 2 adet adres belgesi(elektrik faturasi ve bankadan gelen bir yazi)

    Devaminda gittigim masada yine kisa bir evrak kontrolu, formalite bir gorme testi ve foto cekimi. Bu islemler tamamlaninca bilgisayara yonlendirilip yazili sinava giriyorsunuz. Sinav farkli bir yerde yapilmiyor, hic gormeyenler icin yaziyorum bir banka subesi dusunun, musterilerin bekledigi bolumun bir kosesinde 7-8 bilgisayar var.Ayakta bu bilgisayarlarda gozetmen vs . olmadan sinava giriyorsunuz. Biraz gurultulu ve karisik bir ortam. Sinav sorularina daha once calistigim icin cok zorlanmadim ama bekledigim kadar da kolay gecmedi. Sorular 3 sikliydi, bazi sorularin cevaplari cok belliyken bazilarinda sacma bir sik ve benzer iki siktan olusuyordu. Benim tavsiyem %100 emin olmadiginiz sorulari atlayin. Daha sonra sorulara tekrar donebiliyorsunuz. Sinav suresi 1 saat ve fazlasiyla yeterli. Ben emin oldugum sorulari cevaplayarak 35 dogruya ulastim. Geriye cevap vermedigim 15 soru kalmisti. Eger bu sorulara yanlis cevap verseydim stres yapabilir ya da direkt kalabilirdim. 35 dogruya ulasinca istedigim 5 soruya daha cevap verip sinavi tamamladim.

    Yazili sinav tamamlaninca direksiyon testini bugun mu almak istedigimi sordular, aracimin olmadigini kiralik aracla girip giremeyecegimi tekrar sordum, registration ve insurance olduktan sonra sorun olmadigini belirtince gidip bir arac kiraladim. Arac kiralarken de yine arabayi sinavda kullanacagimi ozellikle belirttim.

    Direksiyon sinavi da acikcasi cok rahat gecti. Genis avm otoparkinda standart surus, diklemesine park, geri surus pozisyonu alip geri gitme, ani fren, 3 manevrali donus sinavdan once dusundugum ne varsa uyguladik. Sinav esnasinda sizi yaniltacak hicbir bildirimde bulunmuyorlar, aksine istedikleri hareketleri oldukca acik bir sekilde tane tane anlatiyorlar. Beni tek sasirtan yazili sinavda bekledigim yukari pozisyonda aracin nasil park edilecegini direksiyon sinavinda sormus olmasiydi. Yokus olmadigi icin varsayim uzerinden sozlu ve direksiyon pozisyonu ile soruyu tamamladik.

    Nacizane tavsiyem direksiyon sinavinda sakin ve sabirli olmaniz, stop levhalarinda mutlaka ama mutlaka tam durur pozisyonda 3 saniye aracini durdurun. Turkiye’ye uzak olan bu kavram bu sinavda cok onemli. Yine daha once bircok defa belirtildigi gibi herseyi dogru yapsaniz bile sadece bu ihlalle sinavdan kalabilirsiniz.

    Direksiyon sinavini takiben 15 dk sonrasinda odemeyi yapip ehliyetimi aldim. Bir milestone’u daha gecmis olduk.

    Sinavdan once her bir ayrintiyi okuyan biri olarak yardimci olabilecegim bir konu varsa cevaplamaya calisirim.


  • @anka florida da tercumnla giriliyormu yazili sinava.dil bilmeyenlere yardimci oluyorlarmi.


  • @nahya123 yazili sinavdan once hangi dili tercih ettiginizi soruyorlar ama turkce dogrudan bir opsiyon degil, ispanyolca ve birkac dil daha var, bu konuda benim bir deneyimim yok ama tercumanla giren bir cok arkadasimiz mevcut. Tercuman icin bildigim kadariyla basvuruda bulunmaniz ve bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Daha sonrasinda size donus yapip randevu veriyorlar ve normal sinavdan farkli olarak gozetmen esliginde sinava giriliyor.


  • @anka tsk ederim. tercumanla giriliyorsa cok iyi olur cunku diger turlu cok zor olacak


  • bunu buldum testler ve sorular ve simulasyon gercekci ve guncel.


  • @anka çok teşekkürler eline sağlık uzun uzun yazmışsın. Bir şey saha bir de bu sınav öncesi verilen formun üstünde bazı seçenekler var. İşte license, mass ID, liquor ID gibi. Bununla ilgili yaşadığım bir deneyim dün oldu. Walmart ta bir şarap almıştım kasada ıd olup olmadığını sordu bende yok dedim vermedi. Pasaport bir ıd midir gerçi yanımda yoktu o sırada ama. Yani bunların hepsi ayrı belgeler mi. Oysaki SSN olduğunda amerikada herşey tamam gibi algılamıştım ben 🙂
    Sağolun şimdiden


  • @fatihk rica ederim, tum gc surecinde forumdan cok sey ogrendim, hala da ogreniyorum. Ben de deneyimlerimi guncelken paylasmak isterim.
    Bahsettiginiz durumla karsilasmadim ama id’den kasitlari icki siniri yasinin uzerinde oldugunuzu gosteren herhangi bir belgedir diye dusunuyorum. Ben 13 yil once ogrenciyken geldigimde tr ehliyeti ile alkol alabiliyordum, simdi tam prosedur nedir bilmiyorum ama pasaport yeterli olacaktir sanirim.


  • @fatihk Dogum tarihinizi gosteren resmi bir belgeyi kabul ediyorlar. Evet pasaportla alabilirsiniz. Belgenizin id nosunu ekrana yazmalari gerekiyor.


  • @caglaror teşekkürler deneyeceğim 😀


  • @Fatihk
    Eger ehliyet almaniz gecikecekse, eyaletlerin verdigi kimlikler (State ID) gunluk hayatta cok isinize yarayabilir. Basvurup almasi ehliyete gore daha kolay ve hizli olacaktir. Alie uyelerinden ehliyet almayacaklar icin de bir kolaylik olabilir. Daha genel (Federal) gecerlilik icin “Real ID” secmenizi oneririm. Boylelikle pasaportunuzu yaninizda tasimak zorunda kalmazsiniz. MA eyaleti icin State ID : https://www.mass.gov/how-to/apply-for-a-massachusetts-identification-card-mass-id


  • @sadriabi Tekrar merhaba, daha önce soruldu mu bilmiyorum. Sizin bilginiz var mı danışmak istedim. MA'da Sınavın Türkçe verilmediğini öğrenmiştim. Lakin bugün bir arkadaşla görüştüğümüzde, Watertown'da bir Türk arkadaşın ingilizce sınavından geçemediği için, tekrar başvururken sınavı Türkçe almak istediğini, sizin bu diretmeniz yüzünden sınavı geçemediğini ve siz ayrımcılık mı yapıyorsunuz diyerek ısrar ettiğini anlattı. Ve sonuç olarak bu kişi sınavı Türkçe alabilmiş ve sınavı geçmiş. Yorumunuz nedir bu konuda, mümkün müdür ?


  • Daha once kopya cekildigi icin onlarca dil arasindan bir tek turkcenin iptal edildigini duymustum. Zira esim yeni girdi. Halen TR sinav olmadigi i teyit edebilirim.
    Diger konuya gelince... Ona da inanirim, zira ayrimcilik hem federal hem de eyalet yasalarina aykiri. Bu yuzden de tum kisi ve kurumlar ayrimcilikla itham edilmekten cekinirler. Bir keresinde RMV’de bir memur siyahi bir genci sirada beklerken cizgiyi gecmemesi gerektigi icin uyardi. Ardindan biraz duzgun kilikli baska bir siyahi lutfen demedin kaba davrandin diye hakisz yere memurun burnundan getirdigine sahit oldum. Bu konu hassas oldugu icin oturum sahibi kisiler tarafindan suistimal edilebiliyor. Iste bu sebeple duydugunuz hikaye dogru olabilir.

    Yazili sinav cok kolay. Bir internet sitesinde ornek sinavlar test denemeleri var. ben de esimde o siteden calisarak girdik ve ilk seferinde gectik.

    Bir kisinin RMV’de ayrimcilik yapiyorsunuz diye tantana yapacak/sikayette bulunacak kadar ingilizcesi varsa biraz calisip sinavi da gecer kanaatindeyim.

    Hic adini bile duymadigimiz ulkelerin dillerinde sinav yapilirken kopyacilik sebebiyle turkce yapilmiyir olmasi utanc verici ben sahsen utancimdan bahsini bile etmezdim. Ama benim kanaatim, hassas bir kisiyim. Tabiki siz ya da baska biri bu yonteme basvurup basvurmamakta serbest.

    Son bir yorum. Benim buradaki gozlemime gore tr’nin aksine kamu vatandasi cezalandirmak icin degil olmasi gerektigi gibi vatandasa hizmet icin calisiyor. Tr’deki kamusal eziyetten sonra burada olur olmaz sikayet etmeyi ben acikcasi dogru bulmuyorum.

    Kusura bakmayin size ya da baska birine karsi saldirgan bir yaklasim sergilemek niyetinde degilim umarim oyle anlasilmamistir. Cok sevdigim memleketimi idare etme iddiasinda olanlarin son 15 yilda kimi kesimler uzerinde (kendimi de o gruba dahil ediyorum) yarattigi travma derin. Mevzuyu istemeden hep oralara cekiyorum.


  • @sadriabi Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Daha once kopya cekildigi icin onlarca dil arasindan bir tek turkcenin iptal edildigini duymustum. Zira esim yeni girdi. Halen TR sinav olmadigi i teyit edebilirim.
    Diger konuya gelince... Ona da inanirim, zira ayrimcilik hem federal hem de eyalet yasalarina aykiri. Bu yuzden de tum kisi ve kurumlar ayrimcilikla itham edilmekten cekinirler. Bir keresinde RMV’de bir memur siyahi bir genci sirada beklerken cizgiyi gecmemesi gerektigi icin uyardi. Ardindan biraz duzgun kilikli baska bir siyahi lutfen demedin kaba davrandin diye hakisz yere memurun burnundan getirdigine sahit oldum. Bu konu hassas oldugu icin oturum sahibi kisiler tarafindan suistimal edilebiliyor. Iste bu sebeple duydugunuz hikaye dogru olabilir.

    Yazili sinav cok kolay. Bir internet sitesinde ornek sinavlar test denemeleri var. ben de esimde o siteden calisarak girdik ve ilk seferinde gectik.

    Bir kisinin RMV’de ayrimcilik yapiyorsunuz diye tantana yapacak/sikayette bulunacak kadar ingilizcesi varsa biraz calisip sinavi da gecer kanaatindeyim.

    Hic adini bile duymadigimiz ulkelerin dillerinde sinav yapilirken kopyacilik sebebiyle turkce yapilmiyir olmasi utanc verici ben sahsen utancimdan bahsini bile etmezdim. Ama benim kanaatim, hassas bir kisiyim. Tabiki siz ya da baska biri bu yonteme basvurup basvurmamakta serbest.

    Son bir yorum. Benim buradaki gozlemime gore tr’nin aksine kamu vatandasi cezalandirmak icin degil olmasi gerektigi gibi vatandasa hizmet icin calisiyor. Tr’deki kamusal eziyetten sonra burada olur olmaz sikayet etmeyi ben acikcasi dogru bulmuyorum.

    Kusura bakmayin size ya da baska birine karsi saldirgan bir yaklasim sergilemek niyetinde degilim umarim oyle anlasilmamistir. Cok sevdigim memleketimi idare etme iddiasinda olanlarin son 15 yilda kimi kesimler uzerinde (kendimi de o gruba dahil ediyorum) yarattigi travma derin. Mevzuyu istemeden hep oralara cekiyorum.

    Konuyu istediğiniz kadar çekebilirsiniz o noktalara, rahat olun. Ağzınızdan hükümeti azıcık eleştirecek tek bir laf bile çıksa üzerinize atlayıp, sayfalar dolusu cevap yazıp, gözü kapalı saydıracak kimse yok şu an forumda. Üstelik çok da haklısınız zaten...


  • Ben sinava girerken Turkce online sormadan girdim sonra ikinci turda Turkceyi menuden sectim ama o arada muhebbet sirasinda Turkce kitapcik aradilar panik olup. Demek ki bir dilde kitapcik basiliysa online yerine o kitapciktan girilebiliyor. TR soru havuzu kucuk o yuzden rahat gecersiniz. Kitapcik da sorulmali. Varsa ne ala. Soru basina sure 8 dk. Rahat rahat yetiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum