Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @caglaror Montana’da yaklasik 1.5-2 mil mesafede arac surdukten sonra, bir otoparkta paralel park yapip dmv ye geri donunce almistim ehliyeti. Ayrica benim gittigim DMV sehir disindaydi ve surus yaptigim bolgede degil insan, yaya gecidi, araba bile yoktu. 😄 Paralel parki bile dubalarin arkasina yaptim. O kadar bostu yani 😃 Sanssizliginiza denk gelmis.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ashborn Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @caglaror güzel anlatımınız için teskkurler.

    Houston için bende bir ekleme yapayım.
    STOP Tabelası gördüğünüzde araba olmasa dahi durmamız ve 3 sn beklememiz lazım.
    Bunu tabi sinavdan kaldiktan sonra ogrendim .:).

    STOP işaretlerinin altında ayrıca "4-way" "all way" gibi ibareler de göreceksiniz. Bunlara da dikkat etmeniz lazım. Tabelanın altında bu işaretler yoksa kavşağa gelen diğer araçlar durmayacak, yani siz yol vereceksiniz. Eğer "4-way" diyorsa herkes sırayla duracak, önce duran önce geçecek anlamına gelir.


  • Bir de eğer ki bir sebepten trafik ışıkları çalışmıyorsa “all-way stop” varmış gibi davranıyoruz. Herkes duruyor, önce gelen önce gidiyor. En sevdiğim kural.


  • @gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Bir de eğer ki bir sebepten trafik ışıkları çalışmıyorsa “all-way stop” varmış gibi davranıyoruz. Herkes duruyor, önce gelen önce gidiyor. En sevdiğim kural.

    Bu Türkiye'de olduğunda her yönde 5 km. kuyruk oluyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Bir de eğer ki bir sebepten trafik ışıkları çalışmıyorsa “all-way stop” varmış gibi davranıyoruz. Herkes duruyor, önce gelen önce gidiyor. En sevdiğim kural.

    Bu Türkiye'de olduğunda her yönde 5 km. kuyruk oluyor 🙂

    Bunun sebebi kural olmaması, kimsenin kuralı bilmemesi veya kimsenin kurala uymaması. Burada benzer durumda trafiğin aksadığını hiç görmedim. Sadece biraz yavaşlıyor.


  • @knnrn buna bir de yolların plansız programsız ustaların keyfine göre yapılıyor olmasını ekleyelim.

    Mesela küçük bir örnek; döner kavşakta yol hakkı göbeği dönmekte olan aracın yani solunuzdan gelen aracındır. ancak bizde o kavşakları öyle yapıyorlar ki kavşak dönen araç tali yoldan ana yola çıkıyormuş, diğer araç ana yolda gidiyormuş gibi hissediyor kendini, kimse de yol vermiyor haliyle hatta göbeğin içindeki durup yol veriyor diğerine..

    Kimse dikkat eder mi bilmiyorum ama döner kavşak girişlerinde ters üçgen levha vardır. Kardan üstü kapansa bile geçerliliğini koruyan iki levhadan biridir. Fakat kimse ne demek olduğunu bilmiyor. Aslında yol ver (yeild) demektir, bunu son zamanlarda altına açıklama olarak yazmaya başladılar. Tabi çok okuyan bir millet olduğumuz için hemen adapte olduk 🙂

    (kusura bakmayın hasas olduğum konuya denk gelince biraz uzun yazmışım)


  • US de arabalarin yayginlastigi ilk yillara giderseniz kavsakta (issiz bir arazide bile) durup korna calip havaya iki el ates edip sonra gecilmesi gibi kurallar var. Yol ve kavsaklardaki kurallarin insanlarin elinden alinmasi taraftariyim. Yasasin otonom surus sistemleri 🙂


  • @caglaror 😃 sevdim bu kuralı. Bu kuralı Trakya'ya uygulasak sonu roman havası ve rakı sofrasına bağlanır 🙂


  • Ben de bugün Austin, TX ta ehliyet driver teste girdim. Çok şükür ki geçtim , 60 günlük geçici bir kart verdiler, esas ehliyet evinize 10 günde postalanır dedi.
    15 yıldır aktif araç kullanmama TRde ehliyetim olmasına rağmen baya heyecan yaptım. Geriye doğru sürüş, paralel park, stop sign, merge left, right turn vb...
    Sonucunda baya konuştu, dedim herhalde kaldık, işte paralel parkta kaldırıma çok yanaştın, çıkarken sola signal vermedin, hız limitinin çok altında kullandın dedi. Anyway you did it well dedi de baya rahatladım. Üzerimizden bir stres daha kalktı çok şükür. Tüm göçeden arkadaşlara da şans diliyorum, dilerim herkes sorunsuz ehliyetine kavuşur.


  • @murat-yılmaz Hayırlı olsun. Bizim burada paralel parkta kaldırıma mesafeli bırakana acemi muamelesi yaparlar 🙂 demek ki anlayış farkı var. Eğer gidebilirsek aklımızda bulunsun da kaldırıma çok yanaşmayalım 🙂


  • @bahadır17 burada öyle bakarlar ama yanlıştır ve kural olarak Türkiye ve Abd aynıdır. Bu boşluğun sebebi lastiğin patlaması halinde bijon anahtarının girmesi için gerekli mesafe 😊


  • @the-black-eagle bir bilgi daha öğrenmiş olduk. Teşekkürler.

    Ama bana yine de saçma geldi. Velev ki lastik patladı veya yavaş yavaş indi, geri geldiğimizde jant üzerindeki arabayı 1m yerinde oynatmanın bir zararı olmaz 🙂
    dar sokaklarda birisinin yol tarafında kalan yan aynanızı götürmesi daha büyük ihtimal..
    (tabi dar sokak kavramı burası için geçerli..)


  • @volkanu nerede otoruyorsun bilmiorum ama sonuçta İstanbul sur içini bir düşün 🙂 Orada doğru dürüst 1 insanın sığacağı kaldırımlar azdır. Üstüne bir de aracı karınca geçemeyecek kadar sıfır parketsen de aynanın gitme ihtimali var çünkü sokaklar 2 araç için eziyet 🙂 Çöp kamyonunun geçmesini bırak dönmesi imkansız 🙂 Açıkçası bazı kurallar saçma gelse de aslında hayat kurtaran ve cidden ince düşünülmüş şeyler olabiliyor. Bu mesafeyi önceden ben de bilmiyordum. Malum bizim ehliyet sınavlarında sorulmamıştı. Ehliyetim 2004. Şimdi zaten hiçbir şey sorulmuyor. Kayın pederim sölemişti ordan biliyorum 🙂 Onların zamanında motor parçalarına kadar bilmek gerekiyordu malum 🙂 Ama bu mesafe İstanbulda lastik patlamasından ziyade aracını çıkarmak için de lazım oluyor. Malum aracı bırakıyon sabah bi geliyon önden arkadan sıkıştırmışlar 🙂 İleri geri çıkayım diyon çok yanaştığından direksiyon dönmüyo :)Bence sen mesafeyi bırak 🙂


  • @volkanu Aciklik 2 foot olmali diyen var 🙂 Ayna sikinti tabi ama burada carpik curpuk cok arac var. Kimse dert etmiyor. Daha once de ifade edildigi gibi arac sadece arac burada.
    Burada 1-1 gidis-gelisli yolda aracinizi -gecici olarak- yolun ortasina birakabilirsiniz. 4luleri yakip birakirsiniz ve isinizi gorursunuz. TR de doverler adami.


  • Son bir ayda NJ ehliyeti Alan varmi arkadaslar ben bir kere Girdim ve kaldim Google storeden indirdigim app deki sorulara calistim ama neyazikki calistigim hicbir soru cikmadi maalesef kaldim yakin zamanda giren ve gercek Sinav sorularini bilen varsa paylasabilirmi lutfen

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68
    https://m.driving-tests.org/new-jersey/new-jersey-practice-permit-test/

    Bu siteleri dene bir de burada ise @sash almıştı
    sürücü kursu kitapçığı
    türkçe
    https://drive.google.com/file/d/1gTwBqlRsll7vOoukJJ1AtinCjbWcqmTm/view
    ingilizce
    https://drive.google.com/file/d/1ioiNbyl8k1LjfUramUGC8o6L5dj7COLA/view


  • @kursat68 onceki sayfalarda yazmistim. Bakarsaniz yardimci olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68 @chemist bahsaettiği yazısı 6. sayfada yazıyor. Haziran ayında ondan 3 - 5 sayfa geri gidipte bulamadım dememen için yazıyorum sana


  • Konuyu hızlıca taradım ama cevabını göremedim.

    Cuma günü florida’da ehliyet sınavına gireceğim. Henüz kendi aracım yok. Dirwksiyon sınavına nasıl girebilirim? Bildiğim kadarıyla kiralık araçlar kabul edilmiyor. İlla yanımda birini mi getirmem gerekiyor?

    Bir diğer sorumda ehliyetim olmadan araç alabilir miyim? Bu 2 konuda tecrübe yaşayan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa mutlu olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Konuyu hızlıca taradım ama cevabını göremedim.

    Cuma günü florida’da ehliyet sınavına gireceğim. Henüz kendi aracım yok. Dirwksiyon sınavına nasıl girebilirim? Bildiğim kadarıyla kiralık araçlar kabul edilmiyor. İlla yanımda birini mi getirmem gerekiyor?

    Bir diğer sorumda ehliyetim olmadan araç alabilir miyim? Bu 2 konuda tecrübe yaşayan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa mutlu olurum.

    Adınıza sigorta yapılmış herhangi bir araçla gidebilirsiniz, kiralık araç veya bir arkadaşınızın aracı da olabilir. Sadece bir günlük sigorta yaptırabilirsiniz. Türk ehliyeti varsa onunla araç kiralama yapabilirsiniz, eğer hala geçerli ise yanınızda birinin olmasına gerek yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum