[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@civilengineer19 açıkçası mailde ne yazdığına dikkat edin. Yukarıda bahsettiğiniz both ibaresini eşiniz ve sizin için mi yoksa pasaport ve paket için mi kullanmışlar. Kafanıza takılan birşey var ise konsolosluğa mail olarak tekrar sorun bence. Tekrar birşey göndermek zorunda kalmayın. Mailin tamamını siz görüyorsunuz ve hata sanırım sadece sizin pasaportta :)
-
Haklısınız sayın @the-black-eagle. Ben ikimizin dosyasını da pazartesi göndericem kayıt oluşturdum. Açıklamaya da yazdım , belirttim zaten bakalım. Teşekkürler =)
-
@onurr çok teşekkür ederim,insan panik yapıyor ister istemez.
-
Merhaba. Vize görüşmesinde hesapta nakit para olmasından ziyade üstümüze olan gayrimenkullerin de etkisi var mıdır? Yoksa satıp hesaba atmakta fayda mı var?
-
@bebebiskuvisi DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba. Vize görüşmesinde hesapta nakit para olmasından ziyade üstümüze olan gayrimenkullerin de etkisi var mıdır? Yoksa satıp hesaba atmakta fayda mı var?
Hayır, satmaya gerek yok. Satılıp nakite dönüştürülebilecek şeylerin tapu, ruhsat gibi belgeleri de kabul ediliyor.
Bizim hesabımızda sadece 600 TL nakit para vardı, ama ev tapusu ve araba ruhsatı ile görüşmeye gittik. Ayrıca bireysel emeklilik birikimlerinin de dökümünü götürdük.
-
@bebebiskuvisi size vizenizi almadan ev ya da arabanızı satmayın diye uyarı yapılıyor. Sanırım mülakat mailindeydi. Yani açıkçası hatırlamıyorum hangisinde olduğunu. Nakit dışında gayrimenkul araç ya da iş teklifi kabul ediliyor diye biliyorum.
-
@bebebiskuvisi @knnrn arkadaşımız da hemen öncesinde cevap vermiş oldu ki kendisi canlı örnek olmuş durumuyla.
-
Teşekkürler :) @knnrn @The-Black-Eagle
-
@civilengineer19 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Aaaa bilmiyordum tamamdır sayın @the-black-eagle . Peki bende olan hatanın çözülmesi için eşimin evraklarını ve passaportunu da göndermem gerekir mi yoksa benimki yeterli midir ? Çünkü passports diye ifade var mailde ?
Evet, mumkunse tum pasaport ve paketleri gonderin. Kendileri istedikleri bilgileri guncelleyip size geri gondersinler.
-
Tamamdir sayin @crazycells ben de o sekilde dusundugumden ve anladigimdan dolayi ikisi icinde talep olusturdum. Kismetse pazartesi ptt ye verecegim. Bu arada is teklifi yapan firma aradi. Mayista bizi bekliyor . Mayis basinda yol gorunuyor bakalim 😊
-
Merhaba,
AIS kaydı yaparken, KCC den gelen mail ile başvuruyu tercih ettim (ilk secenek). DV vize randevusu muydu doğru olan?
Ayrıca, eski vizelerimden dolayı kayıtlı oldugum bilgisi çıktığı için başka bir email adresiyle yeni kayıt oluşturdum. PTT adresimi seçtim.
Hata yapmış olabilirim diye tedirgin oldum. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. -
@crazycells teşekkürler :)
-
@earth seceneklerden greencard işlemleri için randevu almam için e mail aldım ı secip turkçe den devam edin eger hazır değil uyarısı alırsanız case number 2019eu00021xxx olarak yazınız.
-
@hockeyumpire2 Teşekkür ederim. Malesef kayıt işlemlerini DV’yi seçmeden tamamlamıştım. Randevu tarih ve saatim PTT tercih bilgilerinin yer aldıgı belgede gorunuyor. Ayrıca belgenin basinda “you have succesfully registered your DV appointment” yazıyor. Sanırım iki ayrı seçenekten de kayıt oluşturuluyor.
-
@civilengineer19 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Tamamdir sayin @crazycells ben de o sekilde dusundugumden ve anladigimdan dolayi ikisi icinde talep olusturdum. Kismetse pazartesi ptt ye verecegim. Bu arada is teklifi yapan firma aradi. Mayista bizi bekliyor . Mayis basinda yol gorunuyor bakalim 😊
Simdiden iyi yolculuklar, bol sanslar :slight_smile:
-
Merhabalar , Bizim mulakatımız 1 Nisan 7:45'te idi. Başları hızlı geçeyim dilerseniz, tıpkı herkes gibiydi. Son gişede numaramız yandı, bizi genç , esmer bir hanımefendi güler yüzle karsıladı.İlk konusmamız konsolos hanımefendinin eşimin pasaporttaki fotoğrafını gösterip , saçlarınız burada size çok yakışmıs , bence böyle kestirin demesi oldu . Bir hareketi ile ortam birden yumusadı. Sonrasında;
Nereye gitmek istiyorsunuz?
Orada ne iş yapacaksınız?
Türkiye'de çalısıyor musunuz ?
Mali durumunuzu nasıl karsılayacaksınız? Gibi sorular sordu. Burada şunu belirtmeliyim kısaca. Biz 10K doların altında kendi paramız ne kadarsa onu gösterdik. Kendimize ait eve Remax'tan değer raporu almıstık. Cevap olarakta evimizi satıp oyle karsılayacağız dedik. Peki dedi.
*Benim önceki yazımda detaylarını belirttiğim gibi ilk Abd seyehatimde Turist vizemi yanlıs anlasılmadan dolayı cancel etmişlerdi. Ben yanıma o tutanakları da götürdüm ve teslim ettim. Hanımefendi; Vizeniz iptal olmus ne oldu? diye sordu. Kısaca anlattım. Ben anlatırken o da tutanağı okudu. Böyle şeyler olabiliyor bunun problem olacağını zannetmiyorum ama bir yerden daha kontrol edelim dedi. 1 Dk kadar birşeylere daha baktı o bize ömür gibi geçti ama. Sonra bize döndü ve:
**Tebrik ederim bir problem görünmüyor . Yeni hayatınızda başarılar dilerim dedi. Bize gülümseyerek bakıyor ve heyecanımızla o da seviniyor gibiydi. 5 sn kadar eşimle birlikte konusmadan bizde ona gülümseyerek baktık :) Sonrasında dayanamayıp başka sormak istediğiniz bir şey var mı? dedi. Çocukluk hayalimdi, siz bugun onun gerçekleşmesine vesile oldunuz. Teşekkür ederim dedim. Ne güzel, size başarılar ve mutluluklar dedi. Sevinerek çıktık.
2 Nisanda konsolosluktan tekrar aradılar. Biz yurtdısında evlendiğimiz için TR'ye geldiğimizde Noterden Türkçe tercüme ettirip, evraklarımızı işletmiştik. Tercume ile birlikte aslını da almıslardı bizden. Görüşmeye giderken nüfus dairesinden uluslararası geçerliliği olan evlilik evrağı almıstık. (Kırmızı damgalı) Görüşme sırasında sıkıntı olmadı ama ertesi gün telefonda aslını ve ingilizce tercumesini istediler bizden. Tercüman Rusça'dan Türkçe'ye, Türkçe'den İngilizce'ye olması gerektiğini soyledi. Tamam dedik ve 700 tl kadar ücret daha çıktı bizden bu süreçte.(Tecrübe olması için bu detayı verdim.) Sonra Sn. @crazycells 'in eksik evrak gönderme prosedürü sayesinde Ptt ile evrağı gönderdim. 10 Nisan'da onaylı vizelerimizi aldık.
Arkadaslar herkesin de dediği gibi, sadece sürecin tadını çıkarın, yalan söylemeyin. Yani Turist vizesi mülakatı gibi düşünmeyin bunu. Turist vizesi mülakatında döneceğinize , burada dönmeyeceğinize inandırıyorsunuz :) Herkes için hayırlısını diliyoruz. Allah utandırmasın bizleri.
Saygılarımla. -
Tekrar merhabalar, tecrübe etmiş olan arkadaslara kısa bir soru sormak istiyorum. Daha önce B1/B2'nin Boston havalanında cancel edilmiş olması ABD 'ye girişte problem yaratır mı? Çünkü o da pasaportumda duruyor hala. İçimde bir korku var bu yuzden. Bir de kapalı gönderdikleri zarflarımızın köşelerini makasla çapraz şekilde kesmişler. Evraklarımızı ucundan çok az görebiliyoruz. Orada benim teslim ettiğim tutanaklar da var zaten.
Benim anladığım kadarıyla, ben Abd 'ye hiç girmeden daha havaalanında geri döndüğüm için sistemde olumsuz hiçbir kayıt yok ve bu da makamlarda bir problem teskil etmiyor. Sizlerin düşüncesi nedir? -
@balcinerb evrak zarfının köşesi herkeste kesik merak etmeyin.
-
@balcinerb Hayirli ugurlu olsun, tebrikler!
bir problem yasamazsiniz, artik ABD'ye gocmen olma amaciyla giris yapiyorsunuz. -
@crazycells Çok teşekkürler =)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum